Italoss 14 Ιουλίου 2011 #1 Share 14 Ιουλίου 2011 Καλησπερα.Εχει περιπου 2 μηνες που αγορασα τα γκαπυ ολα ειναι καλα και υγειεστατα και εβαλα και θυληκα.Το ενα αρσενικο γκαπυ που πηρα ειχε απο την αρχη 2 μικρες τρυπες στην ουρα του χωρις ομως να φερεται περιεργα γενικα.Σημερα ιδα πως κατα μηκος της ουρας η μια τρυπα εγινε σχισμη και χωρισε την ουρα σε δυο τμηματα.Προκειται για αρρωστια?Οι μετρησεις ειναι ενταξει για γκαπυ κ η αμμωνια.Επισης ολα τα γκαπυ τρεφονται παιζουνε και φερονται κανονικα.Συμπεριλαμβανομαινου και αυτου με τις τρυπες!Καμία ιδεα για το τι παιζει να ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Ιουλίου 2011 #2 Share 14 Ιουλίου 2011 Όταν λες κανονικές μετρήσεις τι εννοείς;Γράψε τις αναλυτικά.Μια φωτογραφία από το ψαράκι θα βοηθούσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 14 Ιουλίου 2011 #3 Share 14 Ιουλίου 2011 (edited) εκτως απο τα γκαπι τι αλλα ψαρακια εχεις Ντομινικ; Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2011 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 14 Ιουλίου 2011 Μονο γκαπυ τα δικα μου + αυτα π μου εδωσες εσυ PH= 8 NH4/NH3<0.25 NO3~55 NO2~5 KH=10 GH=14 Φωτο λιγο δυσκολα τωρα.Αλλα αυριο θα προσπαθησω να ανεβασω. Φανατσου την ουρα σχισμενη σε δυο τμηματα το ενα ειναι τα 2/3 της και το αλλο το 1/3 της (Οι τρυπες ειναι περιπου σε μεγεθος σαν το κεφαλι μιας καρφιτσας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 14 Ιουλίου 2011 Υ.Γ και αυριο θα γινει αλλαγη νερου παρεπιπτόντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 14 Ιουλίου 2011 #6 Share 14 Ιουλίου 2011 Μονο γκαπυ τα δικα μου + αυτα π μου εδωσες εσυ PH= 8 NH4/NH3<0.25 NO3~55 NO2~5 KH=10 GH=14 Φωτο λιγο δυσκολα τωρα.Αλλα αυριο θα προσπαθησω να ανεβασω. Φανατσου την ουρα σχισμενη σε δυο τμηματα το ενα ειναι τα 2/3 της και το αλλο το 1/3 της (Οι τρυπες ειναι περιπου σε μεγεθος σαν το κεφαλι μιας καρφιτσας) Το no2 ειναι πολύ ψηλά καθώς και τα no3 και η αμμωνία πρέπει να είναι μηδενική αυτό φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 14 Ιουλίου 2011 #7 Share 14 Ιουλίου 2011 Σημερα να γίνει αλλαγή νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Ιουλίου 2011 #8 Share 14 Ιουλίου 2011 Τι φίλτρο έχεις και ανά πόσες ημέρες κάνεις αλλαγή νερού; Όπως φαίνεται το φίλτρο δε σε καλύπτει ή έχεις βαρύ χέρι στο τάισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 14 Ιουλίου 2011 Aλλαγες νερου καθε εβδομαδα και καθημερινα τεστ αμμωνιας.Θα κανω την αλλαγη νερου και θα μειωσω την ποσοτητα στο ταισμα.Το πιο πιθανο ειναι να φταιει ο ανωμαλος κυκλος του αζωτου;Κατι τελευταιο αυριο θα εχω στα χερια μου sera siporax που εχω παραγγηλει θα κοψω μερος απο το σφουγγαρακι (τα 2/3) και θα το αντικαταστησω με το σιποραξ,θα ταν καλη ιδεα να ριξω λιγο σερα bionitrivec πανω στο σιποραξ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 14 Ιουλίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 14 Ιουλίου 2011 Κατι ακομη σχετικα με το γκαπακι.Τις τρυπες τις ειχε απο τοτε που το αγορασα.Ετσι μου το δωσαν.Η σχισμη προεκυψε απλα σημερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 14 Ιουλίου 2011 #12 Share 14 Ιουλίου 2011 Το σιποραξ να μπει οσο ποιο γρηγορα γινεται... Ο κυκλος του αζωτου εκει γινεται ... Τα βακτηρια θα αποικήσουν πανω στο σιποραξ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #13 Share 14 Ιουλίου 2011 Ωραια.Ας ελπισουμε πως φταιει η αμμωνια ή πως ειναι καποιος τραυματισμος και δεν ειναι καμια ασθενεια.tsago θα πας την κυριακη; Σου εστειλα και μυνημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Ιουλίου 2011 #14 Share 14 Ιουλίου 2011 Γενικος οταν εχουμε τρυπες, σχησιματα και ασχημη κατασταση της βλεννογωνου επιδερμιδας, τοτε ως πρωτος παραγωντας αυτης της κακης καταστασης ειναι η ποιοτητα του νερου και τα πολλα ΝΟ3. Τωρα στην περιπτωση σου πρεπει αμεσα να αυξησης την βιολογια σου με κεραμικα υλικα που προσφερουν επιφανεια αποικησεις στα βακτηρια. Για κανενα δεκαημερο οταν βαλεις το siporax θα σου προτεινα ανα τριημερο να αλλαζεις ενα 30% με προσθηκη prime για δεσμευση αμμωνιας και αποτοξυνωση νιτρικων και νιτρωδων,και πολυ λιγη τροφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 14 Ιουλίου 2011 #15 Share 14 Ιουλίου 2011 Ωραια.Ας ελπισουμε πως φταιει η αμμωνια ή πως ειναι καποιος τραυματισμος και δεν ειναι καμια ασθενεια.tsago θα πας την κυριακη; Σου εστειλα και μυνημα! Εκτος του οτι σύμφωνο με ολα οσα διάβασα πιο πανω...θελω να σε πληροφορήσω πως τα guppies ενα 50% ερχετε με καποια ασθενια απο το πετσιοπ..Λογο του οτι στα πληστα καταστήματα βρίσκετε με ενα πλήθος των 50 ατομων με αποτέλεσμα να υπαρχει μεγαλη πιθανότητα να κουβαλα κατι..!! παντα μα παντα..τα guppies και τα χρυσοψαρα πρεπει να μπενουν σε καραντινα πριν μπουν στο ενυδρειο μας. Παντα προσωπική αποψη Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #16 Share 14 Ιουλίου 2011 Πολυ κατατοπιστικη η απαντιση σου!Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 14 Ιουλίου 2011 Δεν εχω το prime αλλα εχω το esklarin της tropical κανει ή πρεπει οπωσδηποτε να ειναι το prime? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Ιουλίου 2011 #18 Share 14 Ιουλίου 2011 Δεν εχω το prime αλλα εχω το esklarin της tropical κανει ή πρεπει οπωσδηποτε να ειναι το prime? Το esklarin δυστηχως δεν κανει στην περιπτωση σου αυτη την στιγμη, μετα οταν θα ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου καλα θα μπορεις να το χρησημοποιησεις στις στανταρ αλλαγες νερου, δεν παει χαμενο δηλαδη. Ενα αλλο καλο προιον ειναι και το Safe start της Tetra και το sera bio nitrivec που ειναι για ενυδρεια που ειναι σε φαση στρωσιματος. Στην ουσια αυτα τα σκευασματα δεν ειναι πρωταρχικος αντιχλωρια αλλα βακτηρια σε συνδιασμο με αντιχλωριο ενω το Prime ειναι μονο αντιχλωριο χωρις βακτηρια και ειναι το ποιο συμπικνωμενο της αγορας στα ενυδρεια γλυκου με βελτιωμενες αντιτοξικες ουσιες που αλλα κοινα αντιχλωρια δεν εχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Ιουλίου 2011 #19 Share 14 Ιουλίου 2011 (edited) Το esklarin δυστηχως δεν κανει στην περιπτωση σου αυτη την στιγμη, μετα οταν θα ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου καλα θα μπορεις να το χρησημοποιησεις στις στανταρ αλλαγες νερου, δεν παει χαμενο δηλαδη. Ενα αλλο καλο προιον ειναι και το Safe start της Tetra και το sera bio nitrivec που ειναι για ενυδρεια που ειναι σε φαση στρωσιματος. Στην ουσια αυτα τα σκευασματα δεν ειναι πρωταρχικος αντιχλωρια αλλα βακτηρια σε συνδιασμο με αντιχλωριο ενω το Prime ειναι μονο αντιχλωριο χωρις βακτηρια και ειναι το ποιο συμπικνωμενο της αγορας στα ενυδρεια γλυκου με βελτιωμενες αντιτοξικες ουσιες που αλλα κοινα αντιχλωρια δεν εχουν. Ξεχασα να αναφερω και το Stress zyme της ΑΡΙ που ειναι αναλογο προιον των Safe start της Tetra και το sera bio nitrivec . Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #20 Share 14 Ιουλίου 2011 To bionitrivec το εχω και αυριο που θα αποκτησω και το σιποραξ σκεφτικα να ριξω λιγα βακτηρια αμεσα πανω στο σιποραξ.Μηπως δεν κανει η δεν υπαρχει προβλημα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Ιουλίου 2011 #21 Share 14 Ιουλίου 2011 To bionitrivec το εχω και αυριο που θα αποκτησω και το σιποραξ σκεφτικα να ριξω λιγα βακτηρια αμεσα πανω στο σιποραξ.Μηπως δεν κανει η δεν υπαρχει προβλημα ; Ωραια, χρησημοποιησε αυτο τοτε και το εσκλαριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 14 Ιουλίου 2011 Author #22 Share 14 Ιουλίου 2011 Αυτο θα κανω Ευχαριστω για ακομη μια φορα.Αν και το prime δειχνει πολυ καλυτερο (μπηκα στο site της seachem) θα το παρω με την πρωτη ευκαιρια!Τα σιποραξ δεν τα αλλαζω ποτε ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 18 Ιουλίου 2011 #23 Share 18 Ιουλίου 2011 To θέμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Ιουλίου 2011 #24 Share 18 Ιουλίου 2011 To bionitrivec το εχω και αυριο που θα αποκτησω και το σιποραξ σκεφτικα να ριξω λιγα βακτηρια αμεσα πανω στο σιποραξ.Μηπως δεν κανει η δεν υπαρχει προβλημα ; Κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 27 Ιουλίου 2011 #25 Share 27 Ιουλίου 2011 Υπάρχει κάτι άλλο σχετικά με τα guppies . Όποιος τα είχε ξέρει ότι αρρωσταίνουν πολύ συχνά .Η βασική ετία είναι η διαφορά νερού . Τα εισαγόμενα ψαριά μεγάλωσαν σε νερό με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι , σχεδόν θαλασσινό και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καινούριες συνθήκες .Τα ψάρια που θα γεννηθούν στο ενυδρείο μας θα είναι πολύ πιο υγιής και ανθεκτικά , τα εισαγόμενα όμως πρέπει να τα κρατάμε σε πολύ αλατισμένο νερό για την πρόληψη ατυχημάτων η να τους αλλάζουμε την πυκνότητα του άλατος σταδιακά . Έχω παρατηρήσει ότι η ''κατάρα τον guppies '' χτυπά συχνότερα την άνοιξη και το φθινόπωρο και με μεγάλες αλλαγές νερού . Συμπέρασμα- . λίγο αλατάκι παραπάνω και Ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες αλλαγές νερού ,η πρόληψη είναι η καλλίτερη θεραπεία .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος