mariafd 14 Ιουλίου 2011 #1 Share 14 Ιουλίου 2011 γεια σας και παλι!!!!! εχω ενα 50λιτρο ενυδρειο με θαλασσινο νερο λειτουργει εως τωρα με ενεργο ανθρακα καλης ποιοτητας που αλλαζω καθε 2 μηνες. σκεφτομαι ομως να βαλω και σκιμερ τι προτεινετε? και πως πρεπει να κινηθω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 14 Ιουλίου 2011 #2 Share 14 Ιουλίου 2011 Στα 50 λίτρα ,ειναι λίγο περίεργα τα πράγματα , διότι ότι skimmer και να βάλεις θα είναι μεγάλο για το ενυδρείο και εμφανισιακά και λειτουργικά . Εγώ στην θέση σου θα συνέχισα να το λειτουργώ το ενυδρείο ,χωρίς skimmer αλλά θα άλλαζα άνθρακα κάθε μήνα . Εάν δείς στα μαγαζία σκίμμερ που είναι για λίγα λίτρα ενυδρείο ,σπάνια κάνουν δουλεία . Τα Tunze που είναι μαζεμένα για μικρα ενυδρεία(το πίο μικρό ειναι για 200λίτρα) δεν κάνουν δουλεία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Ιουλίου 2011 #3 Share 14 Ιουλίου 2011 Εγώ έχω στο 60lt το Deltec MCE300 και είμαι ευχαριστημένος. Γενικά προτίμησε εξωτερικό/κρεμαστό ώστε να μη χάσεις χώρο στο ενυδρείο και επιπλέον θα προσθέσεις και μερικά λίτρα νερού στο συνολικό όγκου νερού του συστήματος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 15 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 15 Ιουλίου 2011 Στα 50 λίτρα ,ειναι λίγο περίεργα τα πράγματα , διότι ότι skimmer και να βάλεις θα είναι μεγάλο για το ενυδρείο και εμφανισιακά και λειτουργικά . Εγώ στην θέση σου θα συνέχισα να το λειτουργώ το ενυδρείο ,χωρίς skimmer αλλά θα άλλαζα άνθρακα κάθε μήνα . Εάν δείς στα μαγαζία σκίμμερ που είναι για λίγα λίτρα ενυδρείο ,σπάνια κάνουν δουλεία . Τα Tunze που είναι μαζεμένα για μικρα ενυδρεία(το πίο μικρό ειναι για 200λίτρα) δεν κάνουν δουλεία . με μπερδεψατε λιγο .......δηλαδη εαν αλλαζω ανθρακα καθε μηνα ειμαι σουπερ? εχω και ενα μανιταρακι και λεω μηπως χρειαζεται την βοηθεια του skimmer . σας δειχνω παρακατω καποιες φωτογραφιες να μου πειτε λιγο την γνωμη σας. για το πως εχω στησει τις πετρες και εαν χρειαζεται τπτ αλλο. βεβαια ειναι μετα απο αλλαγη νερου και δεν ειναι τελειως καθαρο το ενυδρειο μου. θα ηθελα να βαλω και κανεναν ερημιτη . ξερετε τι φροντιδα χρειαζεται ? και μια τελευταια ερωτηση οταν αναιβαινει η θερμωκρασια ανοιγω το καπακι ( γιατι το ενυδρειακι μου εχει καπακι!!!!!!!!!!!!!) και βαζω aircontition . και αναρωτιεμαι κανει για το μναιταρακι που σηκωνω το καπακι? γιατι οι λαμπες ειναι ενσωματομενες πανω στο καπακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 15 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 15 Ιουλίου 2011 ειναι λιγο κουνιμενες αλλα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 15 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 15 Ιουλίου 2011 βασικα επειδη το θαλασσινο ενυδρειο δεν εχει καμια σχεση με του γλυκου νερου και 8 μηνες τωρα το βιωνω θα ηθελα να με συμβουλεψετε για οτι νομιζετε οτι πρεπει να κανω με τον μικρο μου κοσμο!!!!!!! πηρα και ενα βιβλιο και διαβαζω βλεπω και αρθρα των μελων του aqouazone αλλα νομιζω οτι εχω πολλα κενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 15 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 15 Ιουλίου 2011 με μπερδεψατε λιγο .......δηλαδη εαν αλλαζω ανθρακα καθε μηνα ειμαι σουπερ? εχω και ενα μανιταρακι και λεω μηπως χρειαζεται την βοηθεια του skimmer . σας δειχνω παρακατω καποιες φωτογραφιες να μου πειτε λιγο την γνωμη σας. για το πως εχω στησει τις πετρες και εαν χρειαζεται τπτ αλλο. βεβαια ειναι μετα απο αλλαγη νερου και δεν ειναι τελειως καθαρο το ενυδρειο μου. θα ηθελα να βαλω και κανεναν ερημιτη . ξερετε τι φροντιδα χρειαζεται ? και μια τελευταια ερωτηση οταν αναιβαινει η θερμωκρασια ανοιγω το καπακι ( γιατι το ενυδρειακι μου εχει καπακι!!!!!!!!!!!!!) και βαζω aircontition . και αναρωτιεμαι κανει για το μναιταρακι που σηκωνω το καπακι? γιατι οι λαμπες ειναι ενσωματομενες πανω στο καπακι! καμια απαντηση? τωσες ερωτησεις και καμια απαντηση? καποιοσ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 15 Ιουλίου 2011 #8 Share 15 Ιουλίου 2011 λοιπών ... Εαν αλλάζεις τον άνθρακα 1 φορά τον μήνα εισαι αρκετά καλά και μπορείς να αποφήγεις το skimmer . Με την ιχθυοφόρτηση που έχεις είσαι ακόμα καλύτερα διότι τα μανιτάρια τα ζω ανθούς και τα μαλακά κοράλλια εχουν μικρότερες απαιτήσεις. Παντα με ενα σκιμμερ ,είναι καλύτερα αλλά κατα την άποψη μου είσαι μιά χαρα . Πρέπει να κάνεις και συχνές αλλαγές νερού ,πραγμα ευκολο μια και 5 λίτρα είναι λίγα. Με το καπάκι εαν μαζί με αυτό σηκώνονται και οι λάμπες , δεν είναι ότι καλύτερο ...αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο . Πρόσεχε την θερμοκρασία να μην πάει πάνω απο 29 . Συνέχισε να κάνεις ότι κάνεις Το καλοκαίρι είναι δύσκολο για τα θαλασσινά ενυδρεία ποσο μάλλον ,για μικρά ενυδρεία . Ερημίτη βάλε . Ειναι Οκ . Μην ξεχνάς ότι όσο πιο μικρο , τοσο πιο δύσκολο ενα ενυδρείο . Τα μεγάλα εχουν τα δικα τους προβλήματα . Μην είσαι ανυπόμονη . Τα θαλασσίνο είναι σαν το κρασί θέλει το χρόνο του .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Ιουλίου 2011 #9 Share 15 Ιουλίου 2011 Δεν σχετιζεται ο ανθρακας με το skimmer. Οσοι δηλαδη εχουμε skimmer δεν χρησιμοποιουμε ανθρακα;;;; Μια καλη και φτηνη λυση για τα λιτρα σου,ειναι το παρακατω εσωτερικο skimmer το οποιο ειναι αρκετα διακριτικο. Ψαξτο λιγο........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Ιουλίου 2011 #10 Share 15 Ιουλίου 2011 Δεν σχετιζεται ο ανθρακας με το skimmer. Οσοι δηλαδη εχουμε skimmer δεν χρησιμοποιουμε ανθρακα;;;; Μια καλη και φτηνη λυση για τα λιτρα σου,ειναι το παρακατω εσωτερικο skimmer το οποιο ειναι αρκετα διακριτικο. Ψαξτο λιγο........... Ακριβως. Το skimmer ειναι ο πνευμονας του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 16 Ιουλίου 2011 #11 Share 16 Ιουλίου 2011 Το κατα πόσο σχετίζετε ο άνθρακας με το σκιμμερ ,είναι όσο το κατα πόσο σχετίζετε το σκιμμερ με τον ζωντανό βραχό . Γιατι οσοι έχουν σκιμμερ έχουν και ΑΡΚΕΤΟ ζωντανό βράχο για να στηρίξουν την βιολογία τους ? Αφου έχουν σκιμμερ !!! ? Οσο για τον ανθρακά ανάφερα αλλαγή κάθε μήνα γιατί τον αλλάζει ανα 2 . Σωστή πόσοτητα-συχνοτητα αλλαγής άνθρακα με ΣΥΧΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ νερου μπορούν να αντικαταστήσουν την χρήση του σκιμμερ . Στην συγκεκριμένη περίπτωση ,δεν πρόκειται για ένα ενυδρείο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει σκληρά κοράλλια clam και οτιδήποτε άλλο με μυστήριες απαιτήσεις . Οχι ότι κάτω απο προϋποθέσεις δεν θα γινόταν . Υπάρχουν αρκετά πολύ ωραία ενυδρεία , που λειτουργούν χωρίς σκιμμερ , με διάφορες τεχνικές . Με κάνετε να ξεσκονίζω ...αλλά πριν απο μερικά χρόνια είχα ενα ενυδρείο 54 λίτρα χωρίς σκιμμερ και με acropores για 4 χρονια . Οι acropores συνεχίζουν να μεγαλώνουν στο τωρινό μου ενυδρείο ,στο οποίο χρησιμοποιώ σκιμμερ διότι έχει άλλοι φιλοσοφία και άλλο προορισμό Τσέκαρα το http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=14511&st=0 Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την χρήση του σκιμμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariafd 17 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 17 Ιουλίου 2011 λοιπών ... Εαν αλλάζεις τον άνθρακα 1 φορά τον μήνα εισαι αρκετά καλά και μπορείς να αποφήγεις το skimmer . Με την ιχθυοφόρτηση που έχεις είσαι ακόμα καλύτερα διότι τα μανιτάρια τα ζω ανθούς και τα μαλακά κοράλλια εχουν μικρότερες απαιτήσεις. Παντα με ενα σκιμμερ ,είναι καλύτερα αλλά κατα την άποψη μου είσαι μιά χαρα . Πρέπει να κάνεις και συχνές αλλαγές νερού ,πραγμα ευκολο μια και 5 λίτρα είναι λίγα. Με το καπάκι εαν μαζί με αυτό σηκώνονται και οι λάμπες , δεν είναι ότι καλύτερο ...αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο . Πρόσεχε την θερμοκρασία να μην πάει πάνω απο 29 . Συνέχισε να κάνεις ότι κάνεις Το καλοκαίρι είναι δύσκολο για τα θαλασσινά ενυδρεία ποσο μάλλον ,για μικρά ενυδρεία . Ερημίτη βάλε . Ειναι Οκ . Μην ξεχνάς ότι όσο πιο μικρο , τοσο πιο δύσκολο ενα ενυδρείο . Τα μεγάλα εχουν τα δικα τους προβλήματα . Μην είσαι ανυπόμονη . Τα θαλασσίνο είναι σαν το κρασί θέλει το χρόνο του .......... ευχαριστω πολυ ολους. για αρχη λοιπον θα συννεχισω να αλλαζω νερο καθε εβδομαδα. και ανθρακα καθε μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιουλίου 2011 #13 Share 17 Ιουλίου 2011 Το κατα πόσο σχετίζετε ο άνθρακας με το σκιμμερ ,είναι όσο το κατα πόσο σχετίζετε το σκιμμερ με τον ζωντανό βραχό . Γιατι οσοι έχουν σκιμμερ έχουν και ΑΡΚΕΤΟ ζωντανό βράχο για να στηρίξουν την βιολογία τους ? Αφου έχουν σκιμμερ !!! ? Γιατι;Το skimmer ειναι που στηριζει βιολογικα το ενυδρειο;Μηπως ειναι αλλη η δουλεια του; Οσο για τον ανθρακά ανάφερα αλλαγή κάθε μήνα γιατί τον αλλάζει ανα 2 . Σωστή πόσοτητα-συχνοτητα αλλαγής άνθρακα με ΣΥΧΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ νερου μπορούν να αντικαταστήσουν την χρήση του σκιμμερ . Εγω ξερω ενυδρεια που δουλεψαν πετυχημενα και χωρις ανθρακα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ,δεν πρόκειται για ένα ενυδρείο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει σκληρά κοράλλια clam και οτιδήποτε άλλο με μυστήριες απαιτήσεις . Οχι ότι κάτω απο προϋποθέσεις δεν θα γινόταν . Υπάρχουν αρκετά πολύ ωραία ενυδρεία , που λειτουργούν χωρίς σκιμμερ , με διάφορες τεχνικές .Σωστο,αλλα με τεχνικες που χρειαζονται και χωρο και χρονο Με κάνετε να ξεσκονίζω ...αλλά πριν απο μερικά χρόνια είχα ενα ενυδρείο 54 λίτρα χωρίς σκιμμερ και με acropores για 4 χρονια . Οι acropores συνεχίζουν να μεγαλώνουν στο τωρινό μου ενυδρείο ,στο οποίο χρησιμοποιώ σκιμμερ διότι έχει άλλοι φιλοσοφία και άλλο προορισμό Τσέκαρα το http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=14511&st=0 Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την χρήση του σκιμμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 17 Ιουλίου 2011 #14 Share 17 Ιουλίου 2011 Εγώ πάντως βλέπω ότι τα περισσότερα ενυδρεία δουλεύουν με skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 17 Ιουλίου 2011 #15 Share 17 Ιουλίου 2011 ΣΤΡΑΤΟΣ Δημοσιεύθηκε 17/07/2011, 18:47:14 ΠΑΡΑΘΕΣΗ(frakto @ 16/07/2011, 13:16:33) Το κατα πόσο σχετίζετε ο άνθρακας με το σκιμμερ ,είναι όσο το κατα πόσο σχετίζετε το σκιμμερ με τον ζωντανό βραχό . Γιατι οσοι έχουν σκιμμερ έχουν και ΑΡΚΕΤΟ ζωντανό βράχο για να στηρίξουν την βιολογία τους ? Αφου έχουν σκιμμερ !!! ? Γιατι;Το skimmer ειναι που στηριζει βιολογικα το ενυδρειο;Μηπως ειναι αλλη η δουλεια του; Απ. Ό λόγος και το αποτέλεσμα για την βιολογία και το σκιμμερ είναι ακριβώς ο ιδιος , με διαφορετικό τρόπο . Η εξαγωγή των οργανικών απο το νερο . Το σκιμμερ εξάγει τα οργανικά απο το νερο πριν διασπαστούν σε αμμωνία , ενω ο ζωντανός βράχος (δηλ η βιολογία ) τα έξαγη μέσο του κύκλου του αζώτου . Ο κάθε ενας μπορεί να χρησιμοποιήσει όσες μεθόδους χρείαζεται ή ακόμα να προσθέσει στην πορεία κάποια . Για αυτο φτάσαμε πλέον σε zeo καταστασεις ,δίοτι θέλουμε το κάτι παραπάνω , που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χρόνος θα δείξει κατα πόσο είναι σωστό . Οσο για τον ανθρακά ανάφερα αλλαγή κάθε μήνα γιατί τον αλλάζει ανα 2 . Σωστή πόσοτητα-συχνοτητα αλλαγής άνθρακα με ΣΥΧΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ νερου μπορούν να αντικαταστήσουν την χρήση του σκιμμερ . Εγω ξερω ενυδρεια που δουλεψαν πετυχημενα και χωρις ανθρακα. Απ . Σωστό !!! Στην συγκεκριμένη περίπτωση ,δεν πρόκειται για ένα ενυδρείο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει σκληρά κοράλλια clam και οτιδήποτε άλλο με μυστήριες απαιτήσεις . Οχι ότι κάτω απο προϋποθέσεις δεν θα γινόταν . Υπάρχουν αρκετά πολύ ωραία ενυδρεία , που λειτουργούν χωρίς σκιμμερ , με διάφορες τεχνικές . Σωστο,αλλα με τεχνικες που χρειαζονται και χωρο και χρονο Απ Σωστό . Το δικο μου ενυδρείο , έτρεχε μονο με ενα εξωτερικό φίλτρο ...αλλα οσο πιο σοβαρή δουλεία θέλεις να κάνεις , θελεις περισσότερο χώρο. Με κάνετε να ξεσκονίζω ...αλλά πριν απο μερικά χρόνια είχα ενα ενυδρείο 54 λίτρα χωρίς σκιμμερ και με acropores για 4 χρονια . Οι acropores συνεχίζουν να μεγαλώνουν στο τωρινό μου ενυδρείο ,στο οποίο χρησιμοποιώ σκιμμερ διότι έχει άλλοι φιλοσοφία και άλλο προορισμό Τσέκαρα το http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=14511&st=0 Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την χρήση του σκιμμερ mariafd είτε μπορείς να βάλεις είτε να μήν βάλεις ...είτε ακόμα να δεις στην πορεία . ΄Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις το ενυδρείο σου να δεις εαν και πότε σου χρείαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 18 Ιουλίου 2011 #16 Share 18 Ιουλίου 2011 Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Άλλη δουλειά κάνει ο άνθρακας και άλλη το skimmer. Ενα ενυδρείο μπορεί να λειτουργήσει είτε μόνο με άνθρακα είτε μόνο με skimmer είτε χωρίς τίποτα από τα δύο. Η δουλειά του άνθρακα είναι απλά για να τραβάει τα χημικά που παράγουν τα κοράλλια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 14 Αυγούστου 2011 #17 Share 14 Αυγούστου 2011 (edited) Έγινε επεξεργασία 14 Αυγούστου 2011 - frakto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κάρχας 16 Αυγούστου 2011 #18 Share 16 Αυγούστου 2011 (edited) ρε παιδιά λιγάκι μπερδεύτηκα.Έχω στήσει κ εγώ ένα θαλασσινό 100 λίτρων για πρώτη φορά ασχολούμαι με θαλασσινό. Μου είπανε να κάνω αλλαγή νερού και φίλτρων κάθε 15 ημέρες και να μη βάλω σκίμμερ.Εγώ βέβαι έχω χρόνο μπροστά καθώς μόνο σήμερα έβαλα τον βράχο μου.Αναρωτιέμαι λοιπόν ότι μήπως βάζοντας το σκίμμερ γλυτώνω κόπο χρήμα αλλά και θα έχω καλύτερο ενυδρείο;ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου 2011 - Κάρχας Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 16 Αυγούστου 2011 #19 Share 16 Αυγούστου 2011 Την στιγμή που υπάρχει skimmάρισμα στην φύση θεωρώ το skimmer εως εξοπλισμό απαραίτητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Αυγούστου 2011 #20 Share 19 Αυγούστου 2011 το σκιμμαρισμα στη φυση πως γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Αυγούστου 2011 #21 Share 19 Αυγούστου 2011 το σκιμμαρισμα στη φυση πως γινεται? οταν εισαι στην παραλια και βλεπεις τα κυματακια που αφριζουν και βγαινουν μεχρι εξω στην αμμο,αυτο ειναι το σκιμαρισμα.γιαυτο το λογο βλεπεις ολες τις ακαθαρσιες ,τα σκουπιδια και τα φυκια στην ακτη.τα αποβαλλει το φυσικο σκιμινγκ που κανει η θαλασσα απο μονη της.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Αυγούστου 2011 #22 Share 19 Αυγούστου 2011 κ ολος ο ωκεανος σκιμαρεται εκει? κ στους υφαλους που δεν ειναι κοντα στη παραλια τι γινεται? για να μαθω ρωταω οχι απο αμφιβολιες:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 19 Αυγούστου 2011 #23 Share 19 Αυγούστου 2011 http://www.google.gr/url?sa=t&source=w...FLQ&cad=rja Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 19 Αυγούστου 2011 #24 Share 19 Αυγούστου 2011 κ ολος ο ωκεανος σκιμαρεται εκει? κ στους υφαλους που δεν ειναι κοντα στη παραλια τι γινεται? για να μαθω ρωταω οχι απο αμφιβολιες:-) Μια καταιγίδα ή παλίρροια είναι αρκετό να "σκουπίσει" τα απόβλητα απο έναν ύφαλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 19 Αυγούστου 2011 #25 Share 19 Αυγούστου 2011 http://www.google.gr/url?sa=t&source=w...FLQ&cad=rja Πω πω!!!!!! Μπιχλα που έβγαλε το skimmer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος