Jump to content

Kαλός σας βρήκα .

Σβετα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούρια στο forum και σχετικά άπυρη στον κλάδο και θέλω την βοήθεια σας . Έχω 3 μικρά ενυδρεία - το μεγαλύτερο είναι 100 λύτρων -με μικρά ψαράκια -ωοζωοτόκα , γατόψαρα , μικρά πλεκο και τα λ.π. Μου αρέσουν τα ωοζωοτόκα επειδή μου αρέσει να μεγαλώνω τα νεογνά και με ωοζωοτόκα είναι εύκολο να πετύχω μια γεννά . Κάθε τόσο προσπαθούσα να ασχοληθώ με μεγαλύτερα ψάρια - είχα στο παρελθών 4 δίσκους { 2red malboro και 2 blue daimont } και όλα πήγαιναν καλά όσο τα ψαράκια μου ήταν ακόμη μικρά όμως όταν εκείνα μεγάλωσαν αναγκάστηκα να τα δώσω επειδή ήταν ολοφάνερο ότι χρειάζονταν μεγαλύτερο χώρο . Είχα δοκιμάσει και σκαλαρια , ειχα 2 μαύρο φάντασμα που ήταν σε μέγεθος ενός δίευρου όταν τα πήρα τα όπια-ενώ μεγάλωσαν και έγιναν ολόκληρα θηρία - άρχιζαν να τρομοκρατούν τα guppi μου και έτσι αναγκάστηκα να τα αποχωριστώ και αυτά . Πριν από μερικές μήνες είδα μια ιστοσελίδα με Manacapuru βαθμωτό του Ρίο και ΞΕΤΡΕΛΆΘΗΚΑ . Αποφάσισα να πάρω ένα καινούριο ενυδρείο και να βάλω μερικά από εκείνα τα υπέροχα ψάρια . Το θέμα του ενυδρείου το έλυσα εύκολα ,τα pet shop έχουν μεγάλη ποικιλία - ώμος το ψάρι δεν μπορώ να βρω με τίποτα Μένω στην επαρχία -Αλεξανδρούπολη -και εδω δεν ξέρουν καν τι είναι τούτο . Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω . Και κατι αλλο .Ξερει κανεις τι ειναι τελικα το scalare emekei , πρόκειται για άγριο αγγελόψαρο η είναι απλώς ακόμη μια ονομασία του κοινού αγγελόψαρου . Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να βρεθεί κάπιοις να λύσει τις απορίες μου

Καλώς όρισες :)

Το ψαράκι που ψάχνεις μηπως μπορεις να βάλεις καποιο λινκ να το δούμε; Εγω προσοπικά δεν το εχω ακουστά, αλλα εαν το δω σε φωτογραφία μπορει να το ξέρω με αλλο όνομα.

οωτόκα είναι τα ψαρακια που κάνουν αυγά... Μήπως εννοείς ζωοτόκα που είναι τα γκάπι σου;

Τα αγρια σκαλάρια πωλούντε με όνομα peruvian scallare συνηθως ή και altum που λάνθασμένα τα λέμε και εκείνα σκαλαρια.. Δεν είναι :(

Pterophyllum scallare το ένα Pterophyllum Altum το άλλο :thumbup:

Καλώς όρισες

Το ψαράκι που ψάχνεις μηπως μπορεις να βάλεις καποιο λινκ να το δούμε; Εγω προσοπικά δεν το εχω ακουστά, αλλα εαν το δω σε φωτογραφία μπορει να το ξέρω με αλλο όνομα.

οωτόκα είναι τα ψαρακια που κάνουν αυγά... Μήπως εννοείς ζωοτόκα που είναι τα γκάπι σου;

Τα αγρια σκαλάρια πωλούντε με όνομα peruvian scallare συνηθως ή και altum που λάνθασμένα τα λέμε και εκείνα σκαλαρια.. Δεν είναι

Pterophyllum scallare το ένα Pterophyllum Altum το άλλο

Ευχαριστώ για την απάντηση.Τα ψαράκια μου είναι όντος ζωοτόκα όμως σε κάποια βιβλία και sait ονομάζονται οωζωοτόκα . Αυτό εννοώ όταν λέω ότι έχω μπερδευτεί. emekei που ανέφερα είναι από το sait ενός pet shop on-line που έψαχνα για σκαλάρια . Pterophyllum scalare emekei

www.aquaclubdesign.com/live-freshwater...

Τα scalare Rio που ψάχνω τα είδα στο

YouTube - Tank for Pterophyllum scalare Rio Manacapuru‏ - [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]

www.youtube.com/watch?v.. Μετα βρικα και πάρα πολλά αλλα sait ,εκεινα τα σκαλαρια εγιναν πoλη τις μοδας στην Γερμανια .Τα εχω βρει στην Τσεχια , στην Πολωνία , στην Ιταλία , άφθονα στην ΗΠΑ , ακόμη και στην Βουλγαρία , μόνο στην Ελλάδα δεν μπορώ ν τα βρω . P.S.Προσφατα εμφανιστικε και μια καινουρια ρατσα red devil . Εκεινα ειναι διαφορετικα , μνιαζουν με κοι η sunset

http://translate.google.com/translate?hl=e...25D0%25B8%25D1% Πάρε μάτι.Δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω όμως αυτό το ζευγαράκι είναι διαθέσιμο .Αν τελικά το πάρω και θα βγάλω απογόνους να σου στείλω και εσένα μερικούς κοκκινομουριδες.

Ναι. Είμαι κοντά στην Βουλγαρία και μπορώ σχετικά εύκολα να ψωνίζω από εκεί .

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...