kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #51 Share 13 Ιουλίου 2011 Τωρα ερχομαστε σε καποια συννενοηση!!! Λοιπον εχουμε τις 2 εισοδους (γκρι) μια αριστερα και μια δεξια... και οι 2 εξοδοι (μαυρα) ζευγαρακι με τα γκρι.. η μια παραλληλη και η αλλη καθετη... τωρα το καταλαβα!!! αλλα ετσι το νερο "χτυπαει" πανω στο γυαλι.... σε τι αποσκοπει αυτη η διαταξη? τι κερδιζεις??? Γαλαζιο ειναι αλλα το προσπερνω αυτο Σου δημιουργει κυκλικη κινιση στο ενυδρειο,οποτε σχεδον δεν μενει στον πατο τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 13 Ιουλίου 2011 Author #52 Share 13 Ιουλίου 2011 ενδιαφερον λοιπον... αποτι φαινεται χρειαζομαι πληρη φιλτρανση σε ολα τα σημεια του ενυδρειου ακομα και στην πιο απομονωμενη κρυψωνα που θα δημιουργηθει λογω του τοσου ογκου πετρας.... και κατι τελευταιο... τα 2 ζευγαρακια (εισοδο-εξοδο) δεξια και αριστερα ειναι απο τα ιδια φιλτρα? δηλαδη η εξοδος και η εισοδος του ενος ειναι αριστερα και του αλλου δεξια??? ή τα εχεις βαλει αντικρυστα? εισοδος δεξια και εξοδος αριστερα?? Πωπωπω ζαλιστηκα δεξια αριστερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #53 Share 13 Ιουλίου 2011 ενδιαφερον λοιπον... αποτι φαινεται χρειαζομαι πληρη φιλτρανση σε ολα τα σημεια του ενυδρειου ακομα και στην πιο απομονωμενη κρυψωνα που θα δημιουργηθει λογω του τοσου ογκου πετρας.... και κατι τελευταιο... τα 2 ζευγαρακια (εισοδο-εξοδο) δεξια και αριστερα ειναι απο τα ιδια φιλτρα? δηλαδη η εξοδος και η εισοδος του ενος ειναι αριστερα και του αλλου δεξια??? ή τα εχεις βαλει αντικρυστα? εισοδος δεξια και εξοδος αριστερα?? Πωπωπω ζαλιστηκα δεξια αριστερα... Ναι απο το ιδιο ειναι,Ενα σετ αριστερα,ενα σετ δεξια. Ναι η κυκλικη κινιση αναγκαζει το νερο να κυκλοφορει παντου Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 13 Ιουλίου 2011 Author #54 Share 13 Ιουλίου 2011 Λοιπον μολις εχω στα χερια μου μια ευκαιρια μηπως κανω τρυπες στην πλατη για τις εξοδους εισοδους των φιλτρων... βρισκεται καποιο λογο να γινουν ή πιστευετε οτι ειναι αχρειαστες?? εστω και για μελλοντικη χρηση...!!! προσωπικα νομιζω καλυτερα να τις αποφυγω.. αλλα με ενδιαφερει και η γνωμη σας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #55 Share 13 Ιουλίου 2011 Δεν υπαρχει λογος να κανεις τρυπα αφου δεν θα βαλεις σαμπ,και θα χασεις καποια λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 13 Ιουλίου 2011 Author #56 Share 13 Ιουλίου 2011 Δεν υπαρχει λογος να κανεις τρυπα αφου δεν θα βαλεις σαμπ,και θα χασεις καποια λιτρα Πολυ ωραια... δε θα ηθελα να μπω στον κοπο να παγωνω και να τρυπαω το γυαλι... με τοση πετρα μπορω ανετα να κρυψω αισθητικα τις σωληνωσεις...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 13 Ιουλίου 2011 #57 Share 13 Ιουλίου 2011 καλως ηρθες και απο μενα στην αφρικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 14 Ιουλίου 2011 Author #58 Share 14 Ιουλίου 2011 καλως ηρθες και απο μενα στην αφρικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 14 Ιουλίου 2011 Author #59 Share 14 Ιουλίου 2011 Παιδια.... πειτε μου εναν απλο εμπειρικο τροπο να καταλαβεις οτι ενα πετρωμα ειναι ασβεστολιθικο....υπαρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 14 Ιουλίου 2011 #60 Share 14 Ιουλίου 2011 Παιδια.... πειτε μου εναν απλο εμπειρικο τροπο να καταλαβεις οτι ενα πετρωμα ειναι ασβεστολιθικο....υπαρχει? επειδη δεν εχω διαβασει ολο το θεμα σου , εχω να κανω μια ερωτηση θες το ασβεστολιθικο πετρωμα για να ανεβασεις σκληροτητες . και ρωταω τωρα , πες οτι βρισκεις καποιες πετρες οι οποιες ειναι σουπερ ντουπερ ουαο με ιντερκουλερ και νιτρο και δεν ειναι ασβεστολιθικες , ποιος ο λογος να μην τις παρεις και να κοιταξεις να ανεβασεις σκληροτητες με τον αραγωνιτη που θα εχεις για βυθο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 14 Ιουλίου 2011 Author #61 Share 14 Ιουλίου 2011 (edited) Λοιπον μαρεσει η Ερωτηση... γιατι ανοιγει και θεματακι.... δεν αποσκοπω να βρω τροπους ωστε να ανεβασω προσωρινα τις παραμετρους μου μεσα στο ενυδρειο... λιγο πολυ με λιγες πεταχτες ματιες εδω ξερεις τον τροπο!!! Εχω στοχο να φτιαξω οτι πιο σταθερο γινεται.. με λιγα λογια... οσο και να μεταβληθει ειτε η σκληροτητα ειτε το ph... να μεινει εκει σχετικα σταθερα....! Σχετικα παντα... Γιαυτο λοιπον σκεφτομαι και τον αραγωνιτη και το ασβεστολιθικο πετρωμα.... ισως ειμαι τελειως αλλου σαν σκεψη.. αλλα ετσι πιστευω!! Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2011 - isildur_13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 14 Ιουλίου 2011 #62 Share 14 Ιουλίου 2011 Λοιπον μαρεσει η Ερωτηση... γιατι ανοιγει και θεματακι.... δεν αποσκοπω να βρω τροπους ωστε να ανεβασω προσωρινα τις παραμετρους μου μεσα στο ενυδρειο... λιγο πολυ με λιγες πεταχτες ματιες εδω ξερεις τον τροπο!!! Εχω στοχο να φτιαξω οτι πιο σταθερο γινεται.. με λιγα λογια... οσο και να μεταβληθει ειτε η σκληροτητα ειτε το ph... να μεινει εκει σχετικα σταθερα....! Σχετικα παντα... Γιαυτο λοιπον σκεφτομαι και τον αραγωνιτη και το ασβεστολιθικο πετρωμα.... ισως ειμαι τελειως αλλου σαν σκεψη.. αλλα ετσι πιστευω!! Βασικα αυτο που θα κοιταγα στην θεση πριν δω τι βυθο και τι πετρες θα βαλω ειναι το τι σκληροτητες μου δινει το νερο του δικτιου μου , απο περιοχη σε περιοχη αλλαζουν οι μετρησεις και υπαρχουν περιοχες οπου το νερο τους ειναι οτι πρεπει για αφρικανες ( χωρις μπαφερ , χωρις ασβεστολιθηκες πετρες , χωρις αραγωνιτη ) , απο εκει και περα πιστευω πως θα πρεπει να περασει καποιος καιρος που να τρεχει το ενυδρειο ετσι ωστε οι μετρησεις σου να σταθεροποιηθουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 14 Ιουλίου 2011 Author #63 Share 14 Ιουλίου 2011 (edited) Φιλε μου συμφωνω απολυτα... και το στρωσιμο του το καλο να γινει... ετσι και αλλιως λογω εποχης θα στρωνεται ακομα εναμιση μηνα το ενυδρειο και μελετη με το τι ακριβως προσθηκη σε Aquascape(πετρες και αραγωνιτη) και με τα στοιχεια του δικτυου μου θα προσαρμοστω... Το θεμα μου και το ερωτημα μου ειναι.... σταθεροποιειται καλυτερα ενα αφρικανικο με αραγωνιτη και ασβεστολιθικες? με buffer ή αλλα σκευασματα? με λαδι φετα και ψωμι?????? ποιος ειναι ο τροπος που θα με οδηγησει σε ενα πιο σταθερο ενυδρειακο περιβαλλον???? Και με νοιαζει ενα σταθερο περιβαλλον διοτι οι μεταβολες ειναι αυτο που λεμε το αγκαθι σε ενα οικοσυστημα... ποσο μαλλον σε εναν καδο!! Σευχαριστω! Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2011 - isildur_13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 14 Ιουλίου 2011 #64 Share 14 Ιουλίου 2011 Φιλε μου συμφωνω απολυτα... και το στρωσιμο του το καλο να γινει... ετσι και αλλιως λογω εποχης θα στρωνεται απλα το ενυδρειο και μελετη με το τι ακριβως προσθηκη σε Aquascape(πετρες και αραγωνιτη) και με τα στοιχεια του δικτυου μου θα προσαρμοστω... Το θεμα μου και το ερωτημα μου ειναι.... σταθεροποιειται καλυτερα ενα αφρικανικο με αραγωνιτη και ασβεστολιθικες? με buffer ή αλλα σκευασματα? με λαδι φετα και ψωμι?????? ποιος ειναι ο τροπος που θα με οδηγησει σε ενα πιο σταθερο ενυδρειακο περιβαλλον???? Και με νοιαζει ενα σταθερο περιβαλλον διοτι οι μεταβολες ειναι αυτο που λεμε το αγκαθι σε ενα οικοσυστημα... ποσο μαλλον σε εναν καδο!! Σευχαριστω! εδω θα σου πω καθαρα τη γνωμη μου και θα περιμενω και εγω μαζι με σενα τις αποψεις των εμπειροτερων πιστευω οτι τα μπαφερ και τα αλλα σκευασματα δεν δινουν παντα σταθερο αποτελεσμα και το λεω αυτο εαν σκεφτουμε οτι κανουμε καμια πατατα στην αλλαγη νερου μας και βαλουμε παραπανω Η λιγοτερο ( το τι αποτελεσμα θα εχουμε σε σχεση με πριν ) . παλι γνωμη μου ειναι ( μπορει να κανω και λαθος ) οτι ητε βαλεις ασβεστολιθικες Ητε βαλεις αραγωνιτη θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα . Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια μιας και στα δικα μου ενυδρεια ειχα αραγωνιτη με μη ασβεστολιθικες πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 14 Ιουλίου 2011 Author #65 Share 14 Ιουλίου 2011 Πανω κατω πιστευω τα ιδια!!! αλλα αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η εμπειρικη γνωση μετραει καλυτερα εδω στο hobby...γιαυτο περιμενω κεγω αποψεις γειτονακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15 Ιουλίου 2011 #66 Share 15 Ιουλίου 2011 Θα έλεγα να μετρήσεις πρώτα τις παραμέτρους του νερού σου για να ξέρεις τι νερό έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 15 Ιουλίου 2011 Author #67 Share 15 Ιουλίου 2011 Κυριε Σωκρταη απο Ph ειμαι στο 7,8 με μετρησεις της Api... Σκληροτητα ειχα μετρησει παλιοτερα κοντα στο 10 αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι καλα και ισως κανω λαθος!! δεν εχω τωρα τεστακι αλλα θα το κοιταξω συντομα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 15 Ιουλίου 2011 #68 Share 15 Ιουλίου 2011 Καλώς ήρθες και από εμένα! Τις τελικές τιμές Ph,GH,KH μόνο στην πράξη θα τις δεις, μόνο όταν μπουν οι πέτρες, ο αραγωνίτης και περάσουν αρκετές ημέρες στρώνοντας το ενυδρείο. Οι τιμές του δικτύου θα σε προετοιμάσουν για το που πρέπει να κινηθείς. Από αυτά που αναφέρεις, οι τιμές σου δεν απέχουν και πολύ από το ιδανικό και με ασβεστολιθική και αραγωνίτη θα ανέβεις σίγουρα στις επιθυμητές τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 15 Ιουλίου 2011 #69 Share 15 Ιουλίου 2011 Καλώς ήρθες και από εμένα! Τις τελικές τιμές Ph,GH,KH μόνο στην πράξη θα τις δεις, μόνο όταν μπουν οι πέτρες, ο αραγωνίτης και περάσουν αρκετές ημέρες στρώνοντας το ενυδρείο. Οι τιμές του δικτύου θα σε προετοιμάσουν για το που πρέπει να κινηθείς. Από αυτά που αναφέρεις, οι τιμές σου δεν απέχουν και πολύ από το ιδανικό και με ασβεστολιθική και αραγωνίτη θα ανέβεις σίγουρα στις επιθυμητές τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 15 Ιουλίου 2011 Author #70 Share 15 Ιουλίου 2011 οποτε πρεπει να νιωθω τυχερος εεε?? ε ρε την ευδαπ.. εκανε και ενα καλο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 17 Ιουλίου 2011 Author #71 Share 17 Ιουλίου 2011 Συγκατοικοι στην τρελα (των ενυδρειων) ο καδος ειναι επιτελους ετοιμος και δοκιμασμενος γεματος νερο... και αυριο με το καλο θα γινει το γεμισμα.... περαν απο την προσμιξη του αραγωνιτη θελω ενα τελευταιο τσεκαρισμα για το τι θα βαλω στα 2 φιλτρα μου.... το 305 εχει τα κλασσικα ανθρακα μακαρονακι και τα σφουγγαρια του και το 205 μια απο τα ιδια... στρωμενα ομως εδω και 6 μηνες...(θελουν αλλαγη) το μεγαλο δε θα το αλλαξω.... αλλα το 205 σκεφτομαι να το φουλαρω μακαρονι.... μαζι με τα παλια.... εχετε κατι αλλο στο μυαλο σας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 17 Ιουλίου 2011 #72 Share 17 Ιουλίου 2011 Συγκατοικοι στην τρελα (των ενυδρειων) ο καδος ειναι επιτελους ετοιμος και δοκιμασμενος γεματος νερο... και αυριο με το καλο θα γινει το γεμισμα.... περαν απο την προσμιξη του αραγωνιτη θελω ενα τελευταιο τσεκαρισμα για το τι θα βαλω στα 2 φιλτρα μου.... το 305 εχει τα κλασσικα ανθρακα μακαρονακι και τα σφουγγαρια του και το 205 μια απο τα ιδια... στρωμενα ομως εδω και 6 μηνες...(θελουν αλλαγη) το μεγαλο δε θα το αλλαξω.... αλλα το 205 σκεφτομαι να το φουλαρω μακαρονι.... μαζι με τα παλια.... εχετε κατι αλλο στο μυαλο σας?? εαν δεν εχεις αλλαξει προσφατα τον ανθρακα ... να τον αλλαξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 17 Ιουλίου 2011 Author #73 Share 17 Ιουλίου 2011 εαν δεν εχεις αλλαξει προσφατα τον ανθρακα ... να τον αλλαξεις Γενικα επειδη εχω ενα θεματακι με τον ανθρακα...(πιστευω οτι θελει ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλαγη προσωπικα..)ειναι καινουργιος... περαν τουτου.... μηπως προτεινεται κατι αλλο εκτος απο τα καθιερωμενα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Ιουλίου 2011 #74 Share 18 Ιουλίου 2011 Ανθρακα βαζουμε οταν ξεκινα το ενυδρειο η μετα απο χρηση φαρμακων για καποια ασθενεια.Οποτε αν ειναι καινουργιος αστον μεσα για μια εβδομαδα και μετα βγαλτον και βαλε βιολογικο υλικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18 Ιουλίου 2011 #75 Share 18 Ιουλίου 2011 (edited) Οι σχολές είναι δύο 1.Αυτή που κάνει χρήση μετά από φαρμακευτική αγωγή και 2.Αυτή που κάνει χρήση συνεχώς με αλλαγή περίπου στον μήνα Διαλέγεις και παίρνεις Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος