Jump to content

Diy Αφρικανικο 85χ50χ60

isildur_13

Recommended Posts

Μετα κοπων και βασανων και επειδη δεν αντεξα αλλο ανοιξα το θεμα εδω στην αφρικη γιατι πλεον μπαινω στο σταδιο του στησιματος... Ειναι ολα diy κατασκευες,το δουλευω εξ'ολοκληρου εδω και περιπου 3 μηνες και πιστευω οτι πλεον χρειαζομαι τις συμβουλες σας σαν παλιοι στο αθλημα... Θα εχω συντομα φωτο απο τη γυαλα... προς το παρον να καποιες φωτο αποτι εχω κανει μεχρι σημερα...

Το ενυδρειο εξ'αρχης προοριζεται να φιλοξενησει 10 Tropheus duboisi....Διαστασεις 85 # 50 # 60

Επομενο σταδιο η συλλογη πετρων απο την περιοχη μου..(Πετρουπολη) και "δεσιμο" με λευκη ουδετερη αμμο της Aquatic Nature...

Εχω στη διαθεση μου 2 fluval το 205 και το 305! το 205 ειναι σε λειτουργια 1μιση χρονο και φυσικα δε σκεφτομαι να χασω τη βιολογια του... απλα επειδη θελω να τα τρεξω παραλληλα στο νεο ενυδρειο θελω συμβουλες οσον αφορα ποιο και πως ακριβως θα εχω ως μηχανικο και ποιο ως βιολογικο...! Ως πλανο τα Ψαρια σκεφτομαι να τα βαλω με τη ληξη του καλοκαιριου... και συνεπως καθε συμβουλη σας οσον αφορα το στρωσιμο των φιλτρων θα μου ηταν πολυτιμη.... ευχαριστω...!! στη διαθεση μου ειναι επισης και to tanganyika buffer της Seachem...

post-14768-1310487634_thumb.jpg

post-14768-1310487650_thumb.jpg

post-14768-1310487662_thumb.jpg

post-14768-1310487712_thumb.jpg

post-14768-1310487723_thumb.jpg

post-14768-1310487731_thumb.jpg

post-14768-1310487741_thumb.jpg

• Απαντήσεις 213
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλώς ήρθες στην Αφρική λοιπόν :)

Το έπιπλο έγινε πολύ ωραίο, εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να σκεφτείς ξανά την σύνθεση όμως γιατί τα tropheus δεν θα είναι καλά σε 80εκ μήκος. Δες παρακάτω για λεπτομέρειες

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51296

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

:(

Σευχαριστω για το καλωσορισμα... εχω μελετησει τα duboisi... Ξερω οτι απο μηκος ειμαι λιγος στα 85 εκατοστα.. ισως ειναι και ο λογος που εριξα τον αριθμο των ατομων του κοπαδιου σε 10... Δινοντας βαση πολυ περισσοτερο στην τελεια φιλτρανση... και στον ογκο μου! Πιστευεις ειναι απαγορευτικη η γυαλα μου?

Δυστυχώς ναι :(

Στην ουσία μειώνοντας τον αριθμό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Λόγω του ότι είναι πολύ επιθετικά, αυξάνουμε το κοπάδι για να μειώσουμε την επιθετικότητα. Προσωπική μου γνώμη, ελάχιστες απαιτήσεις για τα tropheus θα έλεγα το 1,2μ μήκος και τα 300 λίτρα για ένα κοπάδι 12-15 ατόμων.

Υπάρχουν όμως επιλογές αν θες να δεις κάτι διαφορετικό, κυρίως σε species στησίματα από την λίμνη Μαλάουι (πχ μια δεκάδα P. Demasoni με πολύ πέτρα) αλλιώς ένας συνδυασμός πετρόψαρων-κοχυλόψαρων από Τανγκανίκα.

:)

Επιλογες το γνωριζω οτι υπαρχουν... ειμαι κολλημενος εκει στα tropheus ομως...! τελοσπαντων... αυτο που προεχει ειναι η σωστη αρχη στη βιολογια του ενυδρειου... και ο συνδυασμος με τα φιλτρα μου...!!! :):(

Δυστυχώς ναι :(

Στην ουσία μειώνοντας τον αριθμό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Λόγω του ότι είναι πολύ επιθετικά, αυξάνουμε το κοπάδι για να μειώσουμε την επιθετικότητα. Προσωπική μου γνώμη, ελάχιστες απαιτήσεις για τα tropheus θα έλεγα το 1,2μ μήκος και τα 300 λίτρα για ένα κοπάδι 12-15 ατόμων.

Υπάρχουν όμως επιλογές αν θες να δεις κάτι διαφορετικό, κυρίως σε species στησίματα από την λίμνη Μαλάουι (πχ μια δεκάδα P. Demasoni με πολύ πέτρα) αλλιώς ένας συνδυασμός πετρόψαρων-κοχυλόψαρων από Τανγκανίκα.

:thumbup:

Δεν θεωρω οτι μου λετε κατι λαθος.. αλλα δεν αξιζει ουτε να τα δοκιμασω?? οπως και να εχει το θεμα με το live stock ειναι για αργοτερα...

Αυτο που θα ηθελα να συζητησουμε ειναι πως να στησω τα 2 φιλτρα αφου κανω το στησιμο του νταμαριου... ωστε να εχω οσο καλυτερη βιολογια..

Καλώς ήρθες και απο μένα στην Αφρική! :)

Ωραιο έπιπλο!

Να υποθέσω οτι σε περιορίζει ο χώρος γι'αυτό και κατάληξες σε αυτές τις διαστάσεις???Επρεπε να πάς τουλαχιστον σε ένα μέτρο μήκος!!!

Για τις tropheus στα είπε ο Κωστής!

Περιμένουμε νεότερα σου!

¨Οσο για την φίλτρανση εγω θα έλεγα τα δύο φίλτρα σου να τα γεμίσεις με βιολογικό υλικό και να χρησιμοποήσεις και ένα ακόμα για μηχανική φιλτρανση!

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Επρεπε και δυστυχως δεν μπορουσα να παω περισσοτερο για 15 ποντους... ο χωρος ειναι περιορισμενος γιαυτο και εκανα και πιο "κυβισμενες" τις διαστασεις του! ειναι κολλλημενο το ενυδρειο... συντομα θα εχουμε και εικονες... με το Landscape με ασβεστολιθικες πετρες και λευκη αμμο!! τα φιλτρα να τα τρεξω για αρχη με μακαρονι και ανθρακα ως εχουν δλδ???

Sorry δεν ειδα τι εγραψες για το βιολογικο υλικο.... προτεινεισ δλδ 3ο φιλτρο????????? :):(:thumbup::thumbup:

Δεν θεωρω οτι μου λετε κατι λαθος.. αλλα δεν αξιζει ουτε να τα δοκιμασω?? οπως και να εχει το θεμα με το live stock ειναι για αργοτερα...

Αυτο που θα ηθελα να συζητησουμε ειναι πως να στησω τα 2 φιλτρα αφου κανω το στησιμο του νταμαριου... ωστε να εχω οσο καλυτερη βιολογια..

Ειλικρινά δεν χρειάζεται να την πατήσεις κι εσύ όπως άλλοι στο παρελθόν. Αυτό είναι το καλό του φόρουμ. Μαθαίνεις όχι μόνο από τα λάθη σου, αλλά κυρίως από τα λάθη των άλλων.

Καλώς ήρθες και από εμένα στην Αφρική!! :)

Ωραίο το έπιπλο σου..μπράβο!Για τις διαστάσεις δεν θα πω και εγώ..στα είπαν πιο πάνω οι φίλοι και δυστυχώς δεν μπορείς να συνεχίσεις το εγχείρημα που είχες στο μυαλό σου!! :(

Όσο για το landscape που λες,να ξέρεις οτι πρέπει να το προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες των ψαριών που θα βάλεις...οπότε καλύτερα αποφάσισε πρώτα τι θα βάλεις από ζωντανά... :thumbup:

Eιναι ψαρια που κινουνται ακαταπαυστα.

Εφτασα σε σημειο να τα βγαλω απο ενυδρειο διαστασεων 1,60Χ0,60Χ0,70 επειδη τελικα καποια μερα τρελλαθηκα απο το τρελλο περα δωθε.

Πως λοιπον θα σταθουν σε μηκος 80 ποντους;;;

Τελειως φιλικα,μην το επιχειρησεις. :)

Sorry δεν ειδα τι εγραψες για το βιολογικο υλικο.... προτεινεισ δλδ 3ο φιλτρο????????? :(:thumbup::thumbup::thumbup:

Ο Prince σου είπε την γνώμη του, με βάση όσων κι ο ίδιος εφαρμόζει. Τα ενυδρεία του υπερφιλτράρονται και χρησιμοποιεί σφουγγάρια για την μηχανική του φίλτρανση. Άλλος το θεωρεί περιττό, άλλος το θεωρεί απαραίτητο. Η ουσία είναι ότι το νερό στα ενυδρεία του είναι.. κρύσταλλο. Οπότε εγώ θα σου πω προχώρα με τα 2 φίλτρα που έχεις και τα οποία θα σε υπερκαλύψουν από άποψη βιολογίας. Τώρα αν το ενυδρειακό βαμβάκι που θα έχουν δεν σε καλύψει από άποψη μηχανικής φίλτρανσης, βλέπεις και κάνεις.

Ευχαριστω ειλικρινα για ολες σας τις αποψεις... ειλικρινα δεν ειμαι κατα των οσων λετε... ουτε δυστυχως μπορω να τα κρινω διοτι δε τα εχω δουλεψει..! αν κατι εχω καταλαβει ειναι οτι η εμπειρια δινει πολλα σαυτο το αθλημα!

Για να μπω σε διαδικασια να κατασκευασω ενα ενυδρειο απο το μηδεν σημαινει οτι θελω να το κανω τελειο...

Ας εχει λοιπον με τα tropheus... θα το εξετασουμε αργοτερα.... ξεκιναω με τα 2 φιλτρα,και το πλανο μου εχει ως εξης.... 1.μαζευω πετρες και τις στηνω σε 2 λοφους..(θα το δουμε αυτο διοτι οπως ειπε ο αγαπητος φιλος θελει και στησιμο αναλογα τον οργανισμο που θα φιλοξενησω)

2.τρεχω μαζι και τα 2 φιλτρα.. με σφουγγαρι,μακαρονι και ανθρακα..(το 205 ειναι στρωμενο εδω και 1μιση χρονο)

3.σκεφτομουν να φιλοξενησω 2-3 ψαρακια για καλυτερο στρωσιμο...

αποριες.... :):(:thumbup::thumbup::thumbup::ninja:

1... εκτος απο τα παραπνω υλικα μηπως χρειαζομαι και παραπανω για καλυτερες συνθηκες και παραμετρουσ για το νερο???

2.... το ηδη νερο του ενυδρειου μου να το βαλω μεσα ή να το πεταξω? ειναι τσεκαρισμενο χωρις ασθενειες προηγουμενες

3... να αυξησω το ph με το bufferακι τωρα ή να περιμενω???? ευχαριστω

Έγινε επεξεργασία - isildur_13

Καλό είναι να αποφασίσεις πρώτα τι ψάρια θα φιλοξενήσεις γιατί έχει τεράστια σημασία στο πόση πέτρα και πως θα την χρησιμοποιήσεις.

Ψαράκια δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσεις για το στρώσιμο, υπάρχει το μπόλι αλλά και τα έτοιμα σκευάσματα του εμπορίου που θα σε βοηθήσουν.

Το νερό της βρύσης σου τι Ph έχει; Τι βυθό θα χρησιμοποιήσεις; Με λίγο αραγωνίτη θα πας σε επίπεδα τέτοια που δεν θα χρειαστείς κανένα σκεύασμα.

Το νερό του ενυδρείου εγώ προτείνω να το χρησιμοποιήσεις για πότισμα και να ξεκινήσεις από την αρχή με φρέσκο νεράκι. Έτσι κι αλλιώς δεν βιάζεσαι.

Oντως δε βιαζομαι... οχι γιατι δεν θελω..(στο μυαλο μου και στη δουλεια και παντου ολο το ενυδρειο σκεφτομαι... :):(:thumbup: ) αλλα γιατι δε θα ταλαιπωρουσα με τπτ ενα νεο ενυδρειο μεσα σε καυσωνες...! λοιπον.. για να ειμαι σαφης...θελω ψαρι με εντονη προσωπικοτητα κινηση στο ενυδρειο και ταπεραμεντο...! τα ειδη της Malawi που μου προτεινες ειναι σπουδαια... ηδη εχω ριξει μια ωριτσα διαβασμα γιαυτα... και με ενδιαφερουν..(Pseudotropheus demasoni) Λογω σχολης εχω και προσβαση σε μια βαση δεδομενων παγκοσμια οσον αφορα τα ψαρια.. ειμαι Βιολογος...!

Συνεπως πρεπει να φτιαξω ενα ενδιαιτημα με πολλες κρυψωνες και μεγαλη ποσοτητα πετρας... κατι που με χαροποιει....

Οσο για τον αραγωνιτη... διορθωστε με αλλα ειναι βιοδιασπωμενος... δηλαδη χανεται στην πορεια... και ισως θα ηταν καλυτερα να εχω μονο την αμμο...! ειμαστε κατα των Buffer?

το Ph της βρυσης ειναι ελαφρως βασικο... στο 7.6 :)

Ο αραγωνίτης διασπάται όντως αλλά πολυυυυυυυυυυυυ αργά. Πιθανότατα θα έχεις άλλο ενυδρείο μέχρι τότε :(

Κάνεις μια μίξη χαλαζιακής άμμου με αραγωνίτη ίδιας κοκκομετρίας και απόχρωσης και δεν χρειάζεσαι buffer. Θα έχεις ένα ph κοντά στο 8,2 το οποίο είναι μια χαρά. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ψάρια εκτροφής.

Υπάρχουν κι άλλα είδη που μπορείς να φιλοξενήσεις, ας περιμένουμε προτάσεις κι από τους υπόλοιπους φίλους και στο τέλος αποφασίζεις.

Αν και δεν με ενδιαφερει αρκετα... εχω 20 κιλα λευκης ουδετερης αμμου...που δεν γνωριζω αν υπαρχει λευκος αραγωνιτης... τεσπα... δε νομιζω οτι το αποτελεσμα της μιξης θα ειναι ασχημο... αντιθετως...! Ναι φυσικα θα δεχομουν και αλλες προτασεις...! αλλα ηδη τα Pseudotropheus demasoni με εχουν τραβηξει... ευχαριστω πολυ! Απορια... οταν πλεον βλεπουμε οτι το pH κατεβαινει... και θελουμε να το αυξησουμε... τοτε χρησιμοποιουμε το buffer?

Δεν θα μπώ στη συζήτηση το αν χρειάζεται τρίτο φίλτρο ,ζητώ συγνώμη από τον PRINCE, αλλά το ερώτημα και το βασικό ζήτημα είναι, όπως έθεσαν οι φίλοι πιο πάνω , τι φιλοξενούμε σε 85 πόντους ενυδρείο για Αφρική.

Αγαπητέ φίλε πριν αρκετό καιρό έγινε ενα πείραμα κεκλεισμένων των θυρών όπως λέμε ,σε ενα ενυδρείο ενός μέτρου μπηκαν 5 tropheus δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά.

Η διεθνής βιβλιογραφία μιλά για πολλά λίτρα εμείς εδώ έχουμε κατέβει στα 300 περίπου και με καλά αποτελέσματα.Και όταν μιλάμε για 300 λίτρα εννούμε ενυδρείο μήκους 120 εκ.

Κοίτα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=32250&hl= πρόκειται για rio300 .

Σίγουρα θα βρείς τα κατάλληλα ψάρια για το ενυδρείο σου ,ήδη σου έχουν γίνει προτάσεις,και θα το ευχαριστηθείς χωρίς προβλήματα.

Oντως δε βιαζομαι... οχι γιατι δεν θελω..(στο μυαλο μου και στη δουλεια και παντου ολο το ενυδρειο σκεφτομαι... :):(:thumbup: ) αλλα γιατι δε θα ταλαιπωρουσα με τπτ ενα νεο ενυδρειο μεσα σε καυσωνες...! λοιπον.. για να ειμαι σαφης...θελω ψαρι με εντονη προσωπικοτητα κινηση στο ενυδρειο και ταπεραμεντο...! τα ειδη της Malawi που μου προτεινες ειναι σπουδαια... ηδη εχω ριξει μια ωριτσα διαβασμα γιαυτα... και με ενδιαφερουν..(Pseudotropheus demasoni) Λογω σχολης εχω και προσβαση σε μια βαση δεδομενων παγκοσμια οσον αφορα τα ψαρια.. ειμαι Βιολογος...!

Συνεπως πρεπει να φτιαξω ενα ενδιαιτημα με πολλες κρυψωνες και μεγαλη ποσοτητα πετρας... κατι που με χαροποιει....

Οσο για τον αραγωνιτη... διορθωστε με αλλα ειναι βιοδιασπωμενος... δηλαδη χανεται στην πορεια... και ισως θα ηταν καλυτερα να εχω μονο την αμμο...! ειμαστε κατα των Buffer?

Δύσκολη ερώτηση ,εγώ δεν είμαι καθόλου άλλοι φίλοι πιθανόν ,το σέβομαι , ο καθένας ακολουθεί τις ρουτίνες του :thumbup:

Σου βρήκα εδώ δυο στησίματα με demasoni σε ενυδρεία παρόμοια με το δικό σου. Ρίξε μια ματιά για να δεις πως κινήθηκαν οι εν λόγω φίλοι.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=430714

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=462808

Προσπαθω εδω και 2 χρονια σε αυτο το εξαισιο φορουμ να μετριασω το τι ειναι διαφορετικη συνηθεια... και το τι ειναι κανονας!! Κριτηριο παντα ενα καλα λειτουργικο ενυδρειο με καταλληλες συνθηκες για τα ψαρια...

Κυριε Σωκρατη δυστυχως καταλαβαινω οτι με αυτο το ενυδρειο δε μπορω να φιλοξενησω tropheus...δυστυχως αλλα δε γινεται και αλλιως... αραγωνιτη θα προσθεσω ενα 5κιλο διοτι ειναι η πιο "βιολογικη"λυση να αυξησω το ph αρχικα... Οσο για τις ιδεες θα ηθελα να ακουσω και την δικια σας αποψη!! Ευχαριστω :):(:thumbup:

Ο αγαπητός Κώστας σου παράθεσε δύο κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά στησίματα για demasoni , πολύ όμορφα ψάρια με δυνατές συμεριφορές και πολλές γέννες.

Ειμαι σίγουρος οτι η ομάδα θα προτείνει και άλλους συνδυασμούς αν εσένα δεν σε ικανοποιούν τα εν λόγω ψάρια.

:):(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...