d1359432 11 Ιουλίου 2011 #1 Share 11 Ιουλίου 2011 Παιδια καλημερα! Σημερα εφαγα πολλες ωρες απο τη ζωη μου ψαχνοντας το πως θα φτιαξω ειδανικες τιμες νερου για θαλασσινο ενυδρειο ... Μεχρι στιγμης δεν μπορεσα να βγαλω ακρη. Μεχρι και τα βιντεο στο Youtube δειχνουν να αλλαζουν θαλασσινο νερο με 100% αντιστροφης οσμωσης. Η ερωτηση μου ειναι η εξης ... Εγω εχω τις εξης τιμες στο νερο βρυσης μου. Kh 5 Gh 10 Ph 8.4 Εαν χρησιμοποιησω νερο αντιστροφης οσμωσης πως θα το φτιαξω να εχει ας πουμε kh 8, gh 11 και Ph 8.2? Τι πρεπει να προσθεσω ωστε να πετυχω τις τιμες αυτες και να ειναι συμβατο με τα ψαρια? Διαβασα διαφορα για ηλεκτρολητες, αλατα και ιχνοστοιχεια. Ας μας πει καποιος εμπειρος τη διαδικασια γιατι θεωρω πεταμενα λεφτα να παρω οσμωση χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις. Σας ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων ¨) Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 12 Ιουλίου 2011 #2 Share 12 Ιουλίου 2011 Απλά και δοκιμασμένα , παίρνεις όση ποσότητα νερού χρειάζεσαι απο Α/Ο (100%) και απλά πρόσθετης αλάτι ,το οποίο περιέχει ιχνοστοιχεία και οποιαδήποτε αλλα στοιχεία χρειάζονται για ένα θαλασσινό ενυδρείο . Αυτό βέβαια είναι μόνο η αρχή ...μετα είναι το πακέτο ,στο πώς θα διατηρηθούν οι χημικοί παράμετροι και σταθεροί και σε φυσιολογικά πλαίσια Επειδή μάλλον προέρχεστε απο γλύκο , εδώ χρησιμοποιούμε 100% νερο απο A/O , και όχι ποσοστά 50% 50% διότι εδώ υπάρχει το αλάτι . Στο θαλασσινό το Gh δεν υπάρχει . Προς το παρόν με το pH μην ασχολείσαι . Οι μετρήσεις που σε ενδιαφέρουν προς το παρόν ειναι του κύκλου του αζώτου : NH3/NH4 NO2 N03 Αυτες οι τρεις είναι ότι πιο βασικό . Ολες μετα τον κυκλο του αζώτου θα πρέπει να είναι μηδέν , με μικρή ανοχή στο NO3 που μέχρι 10ppm εισαι ''οκ'' . Και μετα kH ,Mg, Ca Καλή επιτυχία .............. πρώτα τρελό διάβασμα ,γιατί διαφορετικά θα χάσεις και πολύ χρόνο και πολλά λεφτά .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 12 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 12 Ιουλίου 2011 Φιλε Frakto χιλια ευχαριστω! Μπηκα σε ενα δρομο επιτελους... Να σε ρωτησω, για Fish Only χρειαζομαι Α/Ο με DI? Πως θα φτιαξω μετα τα KH, CA, MG σε αναλογια αργοτερα?με τη χρηση χημικων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Ιουλίου 2011 #4 Share 12 Ιουλίου 2011 Με το DI στο τελικό στάδιο επιτυγχάνεται το απόλυτο καθαρό νερό, (αλλά και σχεδόν μηδενικό ΚΗ). Για F/O ενυδρεία δεν κρίνεται απαραίτητη η χρήση ενός DI φίλτρου στο τελικό στάδιο. Όσον αφορά τις τιμές KH, CA, MG, αυτές στη πρώτη φάση της διάλυσης του αλατιού θα βρίσκονται στα "σωστά" επίπεδα, ανάλογα φυσικά μαι με την μάρκα του κάθε αλατιού. Τα στοιχεία αυτά καταναλώνονται, και ένας τρόπος είναι η αναπλήρωσή τους ή με τα αντίστοιχα χημικά ιχνοστοιχεία ή με μικρές και συχνές αλλαγές νερού πράγμα που εγώ προσωπικά το θεωρώ και πιο σωστό. Για τις μετρήσεις θα χρειαστείς και τα αντίστοιχα τεστ. Το παρακάτω λινκ μπορεί να αναφέρεται στη κατασκευή μικρών ενυδρείων, αλλά μέσα εκεί θα βρεις και άλλες παραπομπές ώστε να κατανοήσεις πολλά πράγματα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Για ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε όλοι μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 12 Ιουλίου 2011 #5 Share 12 Ιουλίου 2011 Με το DI στο τελικό στάδιο επιτυγχάνεται το απόλυτο καθαρό νερό, (αλλά και σχεδόν μηδενικό ΚΗ). Για F/O ενυδρεία δεν κρίνεται απαραίτητη η χρήση ενός DI φίλτρου στο τελικό στάδιο. Όσον αφορά τις τιμές KH, CA, MG, αυτές στη πρώτη φάση της διάλυσης του αλατιού θα βρίσκονται στα "σωστά" επίπεδα, ανάλογα φυσικά μαι με την μάρκα του κάθε αλατιού. Τα στοιχεία αυτά καταναλώνονται, και ένας τρόπος είναι η αναπλήρωσή τους ή με τα αντίστοιχα χημικά ιχνοστοιχεία ή με μικρές και συχνές αλλαγές νερού πράγμα που εγώ προσωπικά το θεωρώ και πιο σωστό. Για τις μετρήσεις θα χρειαστείς και τα αντίστοιχα τεστ. Το παρακάτω λινκ μπορεί να αναφέρεται στη κατασκευή μικρών ενυδρείων, αλλά μέσα εκεί θα βρεις και άλλες παραπομπές ώστε να κατανοήσεις πολλά πράγματα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Για ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε όλοι μας. +1 !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 14 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 14 Ιουλίου 2011 Απο αλατι δηλαδη τι προτεινεται ??? Γιατι το weekend θα το γεμισω ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 14 Ιουλίου 2011 #7 Share 14 Ιουλίου 2011 (edited) Υπάρχουν πάρα πολλά ,τα περισσότερα αρκετα καλά . π.χ. tropic marin red sea ... Δες και εδώ ... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1108 Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2011 - frakto Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Ιουλίου 2011 #8 Share 14 Ιουλίου 2011 Επειδί λόγου παραπληροφόρησης έχεις λίγο μπερδευτεί θα προσπαθήσω να βοηθήσω, όσο μπορώ βέβαια. Νερό θα έχεις 100% απο την Α/Ο. Αν έχεις επιπλέον σύστημα DI ακόμα καλύτερα, η διαφορά με ή χωρίς είναι ότι θα έχεις ένα ποσοστό 2-3% πιο αγνό νερό. Όσο για της τιμές kH, Ca κτλ που αναφέρεις αυτά θα τα πάρεις απο το αλάτι που θα διαλέξεις. Αν δοκιμάσεις κάποιο αλάτι και οι τιμές δεν πλησιάζουν αυτό που θες τότε άλλαξε εταιρεία αλατιού. Για αρχή μη σκέφτεσε καν τα συμπληρώματα και τα ζουμιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος