Χρήστος 4 Νοεμβρίου 2013 #26 Share 4 Νοεμβρίου 2013 Μια διευκρινιστική παρένθεση. Επειδή αναφέρθηκε το όνομα μου θέλω να πω τα εξής για τα προφίλ. 1. Κανένας δεν είχε όλα τα ενυδρειακα φυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ξέρει όλα τα φυτά από έξω και ανακατωτά. 2. Επειδή εχω τρέλα με τα φυτά και σε συνδυασμό με τα χρόνια που ζω πάνω σε αυτήν την γή πέρασαν πολλά φυτά από τα ενυδρεία μου και απέκτησα μια χ εμπειρία. 3. Τα προφίλ γράφτηκαν πατώντας πάνω στην τροπικα και η επιπρόσθετες πληροφορίες προέρχονται από διασταυρωμένες πληροφορίες που απέκτησα εγώ και άλλοι χομπιστες πάνω σε άλλα φυτά. 4. Για να γραφεί ένα προφίλ έπεσε πολύ διάβασμα στο ιντερνετ ώστε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες και να μην γραφτεί κάτι λάθος. 5. Αν κάτι γράφτηκε λάθος θα έγινε από απροσεξία και όχι από λάθος πληροφορία μέσα στα ανθρώπινα πλαίσια. 6. Εξαιρέσεις σε αυτήν την ζωή υπάρχουν πάντοτε, έτσι και στα φυτά. Ένα δύσκολο φυτό μπορεί σε κάποιον να πηγαίνει μια χαρά. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει το φυτό αμέσως εύκολο. 7. Στο μέλλον θα γραφούν προφίλ φυτών που δεν τα έχει η τροπικά αλλά η πληροφορίες τους παρόλο αυτά θα είναι 100% έγκυρες. 8. Ο χαρακτηρισμός εύκολο, μέτριο, δύσκολο προέκυψε από την πλειοψηφία των χριστών που είχαν το φυτά και με βάση της ανάγκες του φυτού και όχι από την μειοψηφία που ίσος σε κάποια ενυδρεία να πήγαινε ποιο εύκολα από ότι δίνει το προφίλ. Η χαρακτηρισμοί αυτή είναι ένας μπούσουλας και υπάρχουν φυτά που είναι μεταξύ του εύκολου και του μέτριου και φυτά που είναι μεταξύ του μέτριου και του δύσκολου, παρόλο αυτά θα έπρεπε να χαρακτηριστούν. Το σωστότερο θα ήταν να υπήρχε μια σκάλα από το 1-10 και το κάθε φυτό να έπαιρνε ένα βαθμό δυσκολίας. Αυτό όμως αμέσως προϋπόθετε περισσότερη δουλειά και περισσότερο χρόνο. Κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν μόνο δυόμιση άτομα, γιατί τόσοι ασχολούνται με το προφίλ των φυτών. Αυτά κλείνω την παρένθεση 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 4 Νοεμβρίου 2013 #27 Share 4 Νοεμβρίου 2013 (edited) ειρήνη παιδια,παντως εγω σε δυο ενυδρεια το ενα με φωτισμο grolux και ειδικα λεντ και diy co2,το αλλο με ισχνο φωτισμο και τιποτα αλλο και στα δυο δεν πεφτουν λιπασματα,το φυτο παει σουπερ!θα το χαρακτηριζα ευκολιας κερατοφυλλου!βεβαια απο ενυδρειο σε ενυδρειο αυτο μπορει να διαφερει. Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2013 - polyagkistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 4 Νοεμβρίου 2013 #28 Share 4 Νοεμβρίου 2013 Ειρήνη ημίν ( πετάχτηκα και εγώ απο το πουθενά ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 4 Νοεμβρίου 2013 #29 Share 4 Νοεμβρίου 2013 Για την ιστορία το Hydrocotyle Leucocephala είναι εύκολο φυτό, μερικές φόρες όμως το μπερδεύουν με το Hydrocotyle sibthorpioides το οποίο είναι φυτό μέτριας δυσκολίας, σπανιότερα το μπερδεύουν και με το vulgaris. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος