christos k 11 Ιουλίου 2011 #1 Share 11 Ιουλίου 2011 Είναι το πεπρωμένο τις πατρίδας μου Κάθε Καλοκαίρι να το ζούμε μαύρο. Δύναμη σε όλους τους συμπατριώτες μου ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ Η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα τα οποία είχαν κατασχεθεί πριν τρία χρόνια από πλοίο το οποίο είχε προορισμό τη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη είχαν δοθεί οδηγίες να ψύχονται τα εμπορευματοκιβώτια και να απομακρυνθούν ώστε να καταστραφούν από πυροτεχνουργούς του στρατού. Πάντα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται να ξέσπασε αρχικά πυρκαγιά στις τέσσερις το πρωί. Έσπευσε στο σημείο πυροσβεστική δύναμη και, ενώ καταβαλλόταν προσπάθεια να σβήσει η φωτιά, σημειώθηκε η έκρηξη η οποία προκάλεσε ωστικό κύμα τριών χιλιομέτρων. Από το ωστικό κύμα σταμάτησε η λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών Μονής και Βασιλικού, ενώ ο σταθμός του Βασιλικού μάλιστα έχει τυλιχθεί στις φλόγες. ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο της Λεμεσού όπου έχουν σπεύσει συγγενείς ατόμων που υπηρετούν στη Βάση και περιμένουν ενημέρωση για τους δικούς τους. Ειδικοί ψυχολόγοι έχουν επίσης επιστρατευτεί ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία όλης της Κύπρου. Οι σωροί αναμένεται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ οι τραυματίες στη Λεμεσό. Να συμμετάσχουν εθελοντικά σε ομάδα διαχείρισης κρίσης και στήριξης συγγενών των θυμάτων κάλεσε τα μέλη του ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων. Όσοι ψυχολόγοι το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα στο τηλέφωνο 70005530. Το συνεργείο ψυχολογικής παρέμβασης θα διαρκέσει για όσες μέρες χρειαστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #2 Share 11 Ιουλίου 2011 Τι λες ρε Χρηστο ,πεθαναν πολοι?Ειμαι στο μαγαζι και δεν εχω ενημερωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 11 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 11 Ιουλίου 2011 Τι λες ρε Χρηστο ,πεθαναν πολοι?Ειμαι στο μαγαζι και δεν εχω ενημερωση Αγαπητέ μου φίλε..12 νεκροί και 62 τραυματίες. Το συνβαν εγινε κοντα στην περιοχή οπου κάναμε το AZmeeting πριν 2 εβδομάδες. Ευχαριστώ πολυ την Ελλαδα μας που στέλλει διασωστικές μονάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #4 Share 11 Ιουλίου 2011 Τι να πω ρε φιλε ,πολυ καντεμια μας δερνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουλίου 2011 #5 Share 11 Ιουλίου 2011 Κουραγιο παιδια!Εγω απο το πρωι αυτο ακουω αλλα ακουσα για 15 νεκρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Ιουλίου 2011 #6 Share 11 Ιουλίου 2011 Κουραγιο σε ολους σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 11 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 11 Ιουλίου 2011 Κουραγιο παιδια!Εγω απο το πρωι αυτο ακουω αλλα ακουσα για 15 νεκρους Μικρο νησί μεγάλος πονος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Ιουλίου 2011 #8 Share 11 Ιουλίου 2011 Κουράγιο σε όλους... πραγματικά τι να πεις... συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 11 Ιουλίου 2011 #9 Share 11 Ιουλίου 2011 Κουράγιο σε όλους σας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Ιουλίου 2011 #10 Share 11 Ιουλίου 2011 Οτι και να πουμε ειναι λιγο,τοσες ψυχες αδικα......Συλλυπητηρια στις οικογενιες των θυματων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 11 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 11 Ιουλίου 2011 Σας ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Ιουλίου 2011 #12 Share 11 Ιουλίου 2011 Αγαπητέ μου φίλε..12 νεκροί και 62 τραυματίες. Το συνβαν εγινε κοντα στην περιοχή οπου κάναμε το AZmeeting πριν 2 εβδομάδες. Ευχαριστώ πολυ την Ελλαδα μας που στέλλει διασωστικές μονάδες. Οχι κοντα.... Διπλα!! Οι εικονες ειναι χειροτερες απο εικονες πολεμου!! Ειναι κριμα να χανονται ζωες σε καιρο ειρηνης!!! Οσοι θελετε να εχετε ενημερωση, εγω αυτο κανω, βαλτε στην τηλεοραση το RIKSAT. Εχει live και συνεχεια ρεπορταζ. Με συνεχη επικοινωνια που εχω με την Κυπρο μαθαινω οτι το 1/3 της ελευθερης Κυπρου ειναι χωρις ρευμα και νερο. Για το ρευμα δεν ξερω τι θα κανουν... για το νερο ομως ανακοινωσαν θα δινουν καθε 36 ωρες 12 ωρες νερο. Μερα παρα μερα δηλαδη απο τις 8 μεχρι τις 8. Κριμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 11 Ιουλίου 2011 #13 Share 11 Ιουλίου 2011 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/video_11.html μερικα βιντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 11 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) Με συνεχη επικοινωνια που εχω με την Κυπρο μαθαινω οτι το 1/3 της ελευθερης Κυπρου ειναι χωρις ρευμα και νερο. Για το ρευμα δεν ξερω τι θα κανουν... για το νερο ομως ανακοινωσαν θα δινουν καθε 36 ωρες 12 ωρες νερο. Μερα παρα μερα δηλαδη απο τις 8 μεχρι τις 8. Νικο εχω μένει χωρις ρευμα απο της 9:00-14:30..Αφόρητη ζεστη 39c + Και εκτος απο αυτο εχει απο της 9 παλευω με Diy oxygen για τα ψαρια μου. Η μέρες που ακολουθούν θα ειναι χειρότερες. Σε λιγο, ανακοινωσαν ξανα διακοπη στην περιοχη μου. Documento Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 11 Ιουλίου 2011 #15 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/73788 Τι να πρωτοπείς για τούτο το κακό. Πόσο τσιαμπάς πρέπει να σαι ώστε να στιβάζεις 98 εμπορευμετοκιβώτια γεμάτα εκρηκτικά το ένα πάνω στο άλλο? Και κάτω από τον καυτό ήλιο της Κύπρου? (Μόλις βρω φωτογραφία της στίβας των κοντέινερ θα σας την κάνω upload) Καταστροφές από το ωστικό κύμα μέχρι και 3 χιλιόμέτρα. Λένε ότι αν δεν υπήρχαν τα βουνά μπορεί και να αφανίζονταν χωριά. Λεβένταρος ο διοικητής του ναυτικού που έδωσε γρήγορα την εντολή να εκκενωθεί η βάση στο Μαρί και δεν είχαμε περισσότερα θύματα από παιδιά που υπηρετούν την Εθνική Φρουρά και παρέμεινε εκεί αυτός και άλλοι αξιωματικοί για να ελέξουν την κατάσταση. Να κάνει αναφορά ο διοικητής στο Υπουργείο Άμυνας και να παραπονιέται για αλλίωση των εμπορευμετοκιβωτίων και να τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν υπάρχουν λεφτά λένε για ένα στέγαστρο ή ένα πανί ώστε να είναι στην σκία τα πυρομαχικά. Σε ένα κανάλι ένας Ελλαδίτης αξιωματικός (πυροτεχνουργός), ωρίοταν: Τα πυρομαχικά είναι επιστήμη δεν είναι παίξε-γέλασε. Υπάρχει τεράστια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την φύλαξη τους. Σε ειδικές αποθήκες από μπετόν με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία κτλ. Εμείς τι κάναμε? Προνοήσαμε να τα καταβρέχουμε με νερό 3 φορές την μέρα. Ο θείος των δύο 20χρονων νεκρών δίδυμων ναυτών αναρωτιώταν γιατί να φυλάσσονται πυρομαχικά σε στρατόπεδο δίπλα από τα παιδιά μας? Αν δεν κάνω λάθος μόλις χθες ολοκληρώθηκε η κατάταξη των νεοσύλλεκτων και αρκετοι γονιοί έλεγαν ότι θα πάνε να πάρουνε τα παιδιά τους πίσω. Και με το δίκιο τους. Αφού κανείς δεν τους προσέχει και όλα δουλέυουν με τόση ανευθηνότητα. Και να προσθέσω ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην Εθνική Φρουρά. , Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 11 Ιουλίου 2011 #16 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) είχε δωθεί εντολή να εκκενωθεί; Ξέρανε δηλαδη ότι θα ανατιναχτούν; Πριν 1 χρόνο δουλεβα στα σιλό εκει πέρα ... Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 11 Ιουλίου 2011 #17 Share 11 Ιουλίου 2011 Ξεκίνησε μικρή φωτιλα γύρω στις 04:00 και πήγε εκεί ο διοικητής και εκκένωσε το στρατόπεδο. Προηγήθηκαν μικρές εκρήξεις την περασμένη Δευτέρα, έκαναν σύσκεψη την Τετάρτη αλά δεν πρόλαβαν το κακό. Εντωμεταξύ κάτι που δεν ανάφερα. Όσο και αν σας φαίνεται γελείο αυτό που πάθαμε είναι το μικρότερο κακό!!! Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τις 06:00. Διότι αν γινόταν πιο μετά θα πέθαιναν περισσότεροι από 200 αφού θα πήγαιναν στην δουλεία τους στην βάση. Επίσης από την καταστροφή δίπλα του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Κύπρου γλύτωσαν οι 3 αποθήκες με μαζούτ και οι 3 με ντίζελ. Διότι αν έπερναν φωτιά αυτές ή είχαν διαροή κλάυτα Χαράλαμπε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 11 Ιουλίου 2011 #18 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) Έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς. Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 11 Ιουλίου 2011 Author #19 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) Παρακαλώ ενώστε το θέμα του Στελιου με το δικό μου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry572953 Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 11 Ιουλίου 2011 #20 Share 11 Ιουλίου 2011 Σόρρυ, δεν είδα το πόστ του Χρήστου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 13 Ιουλίου 2011 Author #21 Share 13 Ιουλίου 2011 Το χιλιακοστο μου ποστ θα το αφιερώσω στην πατρίδα μου που περνάει δύσκολες στιγμές. Κρατα γερά Πατρίδα μου της Ελλάδας κόρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 13 Ιουλίου 2011 #22 Share 13 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται στην προχειρότητα και τον ωχαδερφισμό, μητέρα πατρίδα και μεγαλόνησος σιγά σιγά συγκλίνουμε. Και το λέω αυτό με την ιδιότητα του κυπριακής καταγωγής Έλληνα πολίτη, γνωρίζοντας καταστάσεις και βιώματα και από τις δύο πλευρές. Ούτε το 1974 δεν μας είχαν βομβαρδίσει έτσι! Τα καταφέραμε μόνοι μας τώρα. Ντροπή και κρίμα για τα αθώα θύματα της αδιαφορίας και της προχειρότητας. Κουράγιο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 13 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 13 Ιουλίου 2011 (edited) Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος