Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Sera 400+uv

lefakos

Recommended Posts

Καλησπερα εχω ενα sera 400+uv σε ενα ενυδρειο anubias 1.80 χ8ες το βραδυ αρχισε να τρεχει λιγο νερο απο το καπακι απο επανω...ανοιξα το φιλτρο τα λαστιχακια ολα καλα ομως ο υαλοβαμβακας πανω πανω ηταν γεματος μουργα πολυ ομως..παρα πολυ

2 προβληματα...

1ον τι κανω με το φιλτρο..το ξαναδοκιμαζω? με καινουργιο υαλοβαμβακα?

2ον αρπαξαν λιγο νερο τα καθετα ξυλα της βάσης και εχουν φουσκωσει λιγο στο μπροστινο μερος μονο..ειναι επιφοβο?

Έγινε επεξεργασία - lefakos

στο καπακι επανω εχει μια φλαντζα δεν ξερω αν πρεπει να αγορασω καινουργια..

πριν αγορασεις καινουργια,δοκιμασε να την λιπανεις με βαζελινη και στη συνεχεια κουμπωσε την και δες αν χανει η κεφαλη.

υαλοβαμβακα κρατησε ενα μικρο κομματι απο τον παλιο,και αλλαξε τον υπολοιπο.ριξε επισης και βακτηρια γιατι ολο και καποια ωφελιμη απικια βακτηριων θα εχει χαθει.

μετρησεις ,αλλαγη μερικη του νερου και λιγο φαγητο ειναι οι επομενες κινησεις σου.

οσο για το φουσκωμα των ξυλων ,δεν νομιζω πως υπαρχει κινδυνος αμεσος αλλα πρεπει να το κοιταξεις στην πορεια....

Ευχαριστω για τις πληροφοριες θα πραξω αναλογα και θα ενημερωσω..

το μονο που θελω οταν λες να ελεξω αν χανει η κεφαλη να το γεμισω νερο και να το γυρισω αναποδα να δω αν περναει απο την φλαντσα?

εκτος αν εχεις στην περιοχη σου μαγαζι με φλατσες-τσιμουχες κλπ,και τοτε δεν θα σου βγει παραπανω απο 1-2 ευρω.....

αν ησουν θεσ/νικη για παραδειγμα ,υπαρχει μαγαζι που μας εχει σωσει οικονομικα..... :)

Το συγκεκριμένο φίλτρο επειδή εχω το ίδιο και εγώ και είχα διαρροή έχει πρόβλημα με το σύστημα όπου μπαίνουν οι σωληνώσεις που κουμπωνει επανω στο φίλτρο, είναι ελαττωματικό, θα πάρεις τηλέφωνο στην pet line όπου είναι αντιπρόσωπος της Sera στην Ελλάδα δυστυχώς όμως δεν θυμάμαι τα τηλέφωνα τους, αν τα γνωρίζει κάποιος ας τα δώσει ή μπορείς να ψάξεις στο Google, από κοστολόγιο που άλλαξα αυτό και προαιρετικά την φλατζα μου στοίχισαν 36 ευρώ.

εκτος αν εχεις στην περιοχη σου μαγαζι με φλατσες-τσιμουχες κλπ,και τοτε δεν θα σου βγει παραπανω απο 1-2 ευρω.....

αν ησουν θεσ/νικη για παραδειγμα ,υπαρχει μαγαζι που μας εχει σωσει οικονομικα..... :)

:(

λοιπον πηρα καινουργια φλαντζα την τοποθετησα ανοιξα το καπακι το καθαρισα και το εβαλα σε λειτουργια να δω τι λεει..απλα, αν δεν ειχα βαλει λεκανη θα ειχα πλημηρησει...ευτυχως εχω ενα φιλο στην petline..οποτε παω για το ανταλακτικο που λεγαμε...

Παιδια μιας και μιλατε για το παραπανω φιλτρο συγνωμη για την ασχετη ερωτηση αλλα μηπως ξερεται ποιος ειναι ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα γιατι μου καηκε η λαμπα και θα προτεινα σε οσους εχουν το ιδιο να την τσεκαρουν αν δουλευει γιατι δεν υπαρχει ενδειξη αν καει. Εμενα δεν ξερω ποσο καιρο ειναι εκτος την πηρα χαμπαρι το Σ/Κ που καθαρισα το φιλτρο.

Εγώ στο είπα!!!! Άλλαξε αυτό που σου είπα και θα είναι εντάξει.

Παιδια μιας και μιλατε για το παραπανω φιλτρο συγνωμη για την ασχετη ερωτηση αλλα μηπως ξερεται ποιος ειναι ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα γιατι μου καηκε η λαμπα και θα προτεινα σε οσους εχουν το ιδιο να την τσεκαρουν αν δουλευει γιατι δεν υπαρχει ενδειξη αν καει. Εμενα δεν ξερω ποσο καιρο ειναι εκτος την πηρα χαμπαρι το Σ/Κ που καθαρισα το φιλτρο.

Ο αντιπρόσωπος της Sera στην Ελλάδα είναι η petline, τηλέφωνο δεν θυμαμαι αλλά αν το ψάξεις στην μηχανή αναζήτησης θα το βρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...