minoas 21 Ιουλίου 2011 #26 Share 21 Ιουλίου 2011 Κοβουμε τον πατο του μπουκαλιου,περνουμε κυκλοφορητη παλαιου τυπου προσαρμοζουμε τον λαιμο του μπουκαλιου στην ΕΙΣΟΔΟ βαζουμε λιγο υαλομβαμβακα μετα την καλτσα με την τυρφη και μετα παλι υαλομβαβακα .Το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με το να βαλεις τυρφη χωρις μπουκαλι. ΥΓ. Οκυκλοφορητης να ειναι 2500 λιτρα|ωρα. Παλαιου τυπου ειναι αυτος που στην εισοδο εχει λαιμο. πετρος Σε δυο μηνες θα δημοσιευσω μια μελετη που κανω πανω σε Δισκους (3 χρονια) για μια συγκατοικηση που θα κανει παταγο. Τι σε κραταει και δεν το κανεις τωρα? σε 2 μηνες ποιος ζει ποιος πεθαινει που λεει και ο λαος Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 21 Ιουλίου 2011 #27 Share 21 Ιουλίου 2011 Να προσθέσω ότι εκτός του ότι η τύρφη έχει καλύτερα αποτελέσματα έτσι, η όλη διαδικασία στο να προετοιμάζεις το νερό έχει κι άλλα πλεονεκτήματα. Αυτό που έγραψε ο minoas για το οξυγόνο κατα κάποιο τρόπο είναι αληθές. Όταν υπάρχει κυκλοφορεία στο νερό σιγά σιγά θα απελευθερόνεται διοξείδιου το οποία θα δώσει την δυνατότητα στο νερό να απορροφήσει οξυγόνο. Επίσης με την ίδια διαδικασία σταθεροποιείς το pH πριν το ρίξεις στο ενυδρεία. Αν ρίξεις νερό πλούσιο σε διοξείδιου του άνθρακα κατευθείαν στο ενυδρείο θα μεταβάλλεται το pH αλλά περισσότερο θα αργήσει να πάει εκει που πρέπει. Αν το νερό είναι δουλεμένο το pH θα έχει σταθεροποιηθεί ήδη στο βαρέλη οπότε απλά χρειάζεται να κατεβεί-ανεβεί μέσα στο ενυδρείο. Με λίγα λόγια το δουλεμένα νερό κάνει πιο άνετη και υγιές την αλλαγή νερού στους Δίσκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 21 Ιουλίου 2011 #28 Share 21 Ιουλίου 2011 Να προσθέσω ότι εκτός του ότι η τύρφη έχει καλύτερα αποτελέσματα έτσι, η όλη διαδικασία στο να προετοιμάζεις το νερό έχει κι άλλα πλεονεκτήματα. Αυτό που έγραψε ο minoas για το οξυγόνο κατα κάποιο τρόπο είναι αληθές. Όταν υπάρχει κυκλοφορεία στο νερό σιγά σιγά θα απελευθερόνεται διοξείδιου το οποία θα δώσει την δυνατότητα στο νερό να απορροφήσει οξυγόνο. Μα στο νερο της βρυσης δεν υπαρχει διοξειδιο!!! Οπως επισης μεγαλυτερη σημασια εχει η θερμοκρασια παρα η παρουσια διοξειδιου, οσον αφορα στην ικανοτητα του νερου να κρατα οξυγονο. Επίσης με την ίδια διαδικασία σταθεροποιείς το pH πριν το ρίξεις στο ενυδρεία. Αν ρίξεις νερό πλούσιο σε διοξείδιου του άνθρακα κατευθείαν στο ενυδρείο θα μεταβάλλεται το pH αλλά περισσότερο θα αργήσει να πάει εκει που πρέπει. Αν το νερό είναι δουλεμένο το pH θα έχει σταθεροποιηθεί ήδη στο βαρέλη οπότε απλά χρειάζεται να κατεβεί-ανεβεί μέσα στο ενυδρείο. Το νερο δεν μπορει να κρατησει υψηλες συγκεντρωσεις διοξειδιου οταν υπαρχει κυκλοφορια νερου, οποτε αυτο που λες ειναι εντελως ακυρο........... Με λίγα λόγια το δουλεμένα νερό κάνει πιο άνετη και υγιές την αλλαγή νερού στους Δίσκους. Περαν των σχολιων που εκανα στην παραπανω δημοσιευση, θα ηθελα να κανω ενα προσωπικο σχολιο. Αναλωνομαστε στο ποσο σημαντικο ειναι το ωριμο νερο, υποβαθμιζοντας πολλες αλλες σοβαρες απαιτησεις των ψαριων που λεγονται Δισκοι. Φιλε Πετρο το "οξυγονο" οπως λες και εσυ των δισκων δεν ειναι το ωριμο νερο που προετοιμαζουμε αλλα το ΚΑΘΑΡΟ νερο στο χωρο που ζουνε!!! Απο εκει και περα αν θα θελαμε να το προχωρησουμε, θα λεγαμε για τη σημασια της σωστης διατροφης στους δισκους, τη σημασια της παρουσιας ενος αξιοπρεπους κοπαδιου καθως επισης και το καταλληλο setup τους ετσι ωστε να νιωθουν ανετα ("To feel like home..." οπως λεει και ο Heiko Bleher). Προσωπικα σε ενυδρειο 850 λιτρων με δισκους, κανω αλλαγη απ'ευθειας απο τη βρυση χωρις ποτε να εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα. Απλα τους προσφερω καθαρο νερακι και σωστη διατροφη!!! Σιγουρα θα ειναι καλυτερα το νερο να μαζευεται σε καποια βαρελα και να δουλευεται για δυο τρεις μερες........δεν ειναι ομως Πετρο το Α & Ω.................. Ας δωσουμε λοιπον την πρεπουσα σημασια, ιεραρχοντας τις πιο σοβαρες απαιτησεις των δισκων και αφου εχουμε τα παντα λυμενα, τοτε ας ασχοληθουμε και με τις λεπτομερειες.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 21 Ιουλίου 2011 #29 Share 21 Ιουλίου 2011 Περαν των σχολιων που εκανα στην παραπανω δημοσιευση, θα ηθελα να κανω ενα προσωπικο σχολιο. Αναλωνομαστε στο ποσο σημαντικο ειναι το ωριμο νερο, υποβαθμιζοντας πολλες αλλες σοβαρες απαιτησεις των ψαριων που λεγονται Δισκοι. Φιλε Πετρο το "οξυγονο" οπως λες και εσυ των δισκων δεν ειναι το ωριμο νερο που προετοιμαζουμε αλλα το ΚΑΘΑΡΟ νερο στο χωρο που ζουνε!!! Απο εκει και περα αν θα θελαμε να το προχωρησουμε, θα λεγαμε για τη σημασια της σωστης διατροφης στους δισκους, τη σημασια της παρουσιας ενος αξιοπρεπους κοπαδιου καθως επισης και το καταλληλο setup τους ετσι ωστε να νιωθουν ανετα ("To feel like home..." οπως λεει και ο Heiko Bleher). Προσωπικα σε ενυδρειο 850 λιτρων με δισκους, κανω αλλαγη απ'ευθειας απο τη βρυση χωρις ποτε να εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα. Απλα τους προσφερω καθαρο νερακι και σωστη διατροφη!!! Σιγουρα θα ειναι καλυτερα το νερο να μαζευεται σε καποια βαρελα και να δουλευεται για δυο τρεις μερες........δεν ειναι ομως Πετρο το Α & Ω.................. Ας δωσουμε λοιπον την πρεπουσα σημασια, ιεραρχοντας τις πιο σοβαρες απαιτησεις των δισκων και αφου εχουμε τα παντα λυμενα, τοτε ας ασχοληθουμε και με τις λεπτομερειες.......... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 21 Ιουλίου 2011 #30 Share 21 Ιουλίου 2011 Δεν το εχω ξανακουσει πραγματικα οτι το νερο κατευθειαν απο την βρυση ειναι καθαροτερο απο το βαρελι! Αν οι μη εμπειροι κανουν αλλαγες κατ ευθειαν απο την βρυση νομιζω οτι σε 6 μηνες θα το κανουν <θαλασσινο>, με ph 7.8 και gh 14. Για την διατροφη δεν τιθεται θεμα αφου ο καθενας μας αναλογα τις γνωσεις του προσπαθει για την σωστη διατροφη. ΥΓ. Εχω προσωπικο παραδειγμα που ηλθε στο χωρο μου ενας απο το φορουμ με δειγμα νερου γιατι ειχε προβληματα με τους Δισκους ph 8.4--gh 22+ Eκανε αλλαγη κατ ευθειαν απο βρυση και επειδη ειχε εξατμιση μεγαλη εβαζε συνεχεια νερο και ιδου το αποτελεσμα.Δεν εχει πλεον Δισκους.Ξαναγορασε παλι καινουργιους απο τον φιλο απο την Αλεξ|πολη. Εδω νομιζω δεν γραφουμε για τους εμπειρους αλλα για τους νεους χομπιστες να εχουν καλες βασεις απο την αρχη,για αλλους ειναι λεπτομερεια για μενα βασικο δηλαδη οτι κανεις να το κανεις σωστα,αλλιως θα γινεις καλος πελατης για τα καταστηματα. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 21 Ιουλίου 2011 #31 Share 21 Ιουλίου 2011 (edited) Δεν το εχω ξανακουσει πραγματικα οτι το νερο κατευθειαν απο την βρυση ειναι καθαροτερο απο το βαρελι! Αν οι μη εμπειροι κανουν αλλαγες κατ ευθειαν απο την βρυση νομιζω οτι σε 6 μηνες θα το κανουν <θαλασσινο>, με ph 7.8 και gh 14. Για την διατροφη δεν τιθεται θεμα αφου ο καθενας μας αναλογα τις γνωσεις του προσπαθει για την σωστη διατροφη. ΥΓ. Εχω προσωπικο παραδειγμα που ηλθε στο χωρο μου ενας απο το φορουμ με δειγμα νερου γιατι ειχε προβληματα με τους Δισκους ph 8.4--gh 22+ Eκανε αλλαγη κατ ευθειαν απο βρυση και επειδη ειχε εξατμιση μεγαλη εβαζε συνεχεια νερο και ιδου το αποτελεσμα.Δεν εχει πλεον Δισκους.Ξαναγορασε παλι καινουργιους απο τον φιλο απο την Αλεξ|πολη. Εδω νομιζω δεν γραφουμε για τους εμπειρους αλλα για τους νεους χομπιστες να εχουν καλες βασεις απο την αρχη,για αλλους ειναι λεπτομερεια για μενα βασικο δηλαδη οτι κανεις να το κανεις σωστα,αλλιως θα γινεις καλος πελατης για τα καταστηματα. πετρος σκεφτηκε ποτε ο φιλος σου Η εσυ μηπως εχει τιποτα ασβεστολιθικο μεσα στο ενυδρειο του ? σκεφτηκε κανεις να γινουν μετρησεις νερου ΠΡΙΝ μπουν τα ψαρια στο ενυδρειο ? ( στη συγκεκριμενη περιπτωση δισκοι ) .' Σκεφτηκε κανεις την χρηση αντιστροφης οσμωσης Η καποιου buffer ? Σου λεει ο Νινταλ οτι κανει απευθειας απο βρυση ...... σε αγριους δισκους .... και με προσφατη αναπαραγωγη αγριων .... τωρα τα περι εμπειριας που λες μου φαινονται λιγο αστεια ( με το συμπαθειο κιολας ) . Ποσο εμπειρια πρεπει να εχει κανεις για να κανονιζει τις ρουτινες του ( ταισματα , αλλαγες , μετρησεις ) ετσι ωστε ολοι να ειναι χαρουμενοι ?? ( χομπιστας + ψαρια ) οσο για αυτο Εδω νομιζω δεν γραφουμε για τους εμπειρους αλλα για τους νεους χομπιστες να εχουν καλες βασεις απο την αρχη,για αλλους ειναι λεπτομερεια για μενα βασικο δηλαδη οτι κανεις να το κανεις σωστα,αλλιως θα γινεις καλος πελατης για τα καταστηματα σου λεω απλα: ΟΧΙ φιλε μου , εδω ( στο φορουμ ) γραφουμε για ολλους νεους , παλιους , προηγουμενους , επομενους και αυτο γιατι δεν υπαρχει καποιος που να τα ξερει ολα , παντα ολο και κατι καινουργιο θα μαθαινει ο νεος απο τον παλιο και το αντιστροφο Έγινε επεξεργασία 21 Ιουλίου 2011 - minoas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 22 Ιουλίου 2011 #32 Share 22 Ιουλίου 2011 Αυτος που δεν ξερει απο ασβεστολιθικα, αυτος που κανει μετρησεις λαθος γιατι δεν εχει αξιοπιστα οργανα,γιατι δεν ξερει η δεν εχει ακουσει για αντιστρφη οσμωση σε ποια κατηγορια τον βαζεις?Στον αρχαριο. Πως θα τον προστστεψεις?Οτι ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ανωτερο ειναι το νερο σε βαρελι με χουμικα οξεα λογω τυρφης και ετσι κανει ενα καλο ξεκινιμα.Τ αλλα θα τα μαθει στον <δρομο>. Οι Δισκοι για αρχη θα ειναι σε ανεχτο περιβαλον. Αυτο θελω να πω.Αν θελεις να ξεκινησει με νερο βρυσης χωρις να ξερει μετρησεις ασβεστολιθικα οσμωσεις(to buffer δεν το συνιστο) το σιγουρο ειναι οτι θα γινει καλος πελατης. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 22 Ιουλίου 2011 #33 Share 22 Ιουλίου 2011 Κύριε Πέτρο εγώ είμαι από χωριό και θα σφυρίξω ουδέτερα. Πιθανών να μη καταλάβατε την τοποθέτηση του Nidal περί ιεράρχησης των απαιτήσεων. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι συμφωνεί απόλυτα με το να προετοιμάζεται το νερό πριν από την αλλαγή. Και μπορεί να έχει να μας πει και κάνα δυο λόγους περισσότερους από αυτούς που ξέρουμε εμείς . Αλλά θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμα παράδειγμα : Αν έχεις ένα ενυδρείο 800+ λίτρα με οργανισμούς μαθημένους ελεύθερους να μεταναστεύουν για να αποφεύγουν την ρύπανση θα πρέπει να τους προσφέρεις αυτή την καθαριότητα. Που μπορεί να σημαίνει και 400 λίτρα αλλαγή κάθε μέρα κάτι που κάνει αδύνατο να έχεις επτά 400λιτρα δοχεία για να τις κάνεις. Στο κάτω κάτω αν κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές το ενυδρείο δεν θα έχει καμία διαφορά στις τιμές από την βρύση. Και τελικά αν αφιερώσεις τη μισή σου μέρα για μια αλλαγή να είναι εξίσου ασφαλές. Τα υγιή και καλοθρεμμένα ψάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα κοντά στις ουδέτερες τιμές νερού. Στο μόνο που δεν συμφωνώ με τον Nidal είναι το διοξείδιο που υπάρχει στις βρύσες μας μαζί με πολλά άλλα αέρια (χλώριο). Αλλά τις περισσότερες φορές σε μικρότερη περιεκτικότητα από τα ενυδρεία μας. Μια χαρά τα λέτε κύριε Πέτρο και εγώ μια βδομάδα το έχω και ανακατεύετε σαν την χύτρα του Πανοραμίξ . Απλά στη πορεία μπορεί να χρειαστεί να μάθεις να κάνεις και ταχυδακτυλουργικά για να λύσεις άλλου είδους προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 23 Ιουλίου 2011 #34 Share 23 Ιουλίου 2011 (edited) παντος εγω οσο καιρο εχω δισκους.........(2χρονια) δεν προετοιμασα ποτε νερο,αλλαγη απο βρυση 30-40% καθε 5 ημερες....τυρφη παντα,αντιχλωριο..... δεν ειχα ποτε ασθενιες......ψαρια υγιεστατα,σωστη αναπτηξη...... σπανια εως ποτε θα ελεγα να χασω τις ρουτινες μου...... κοπαδι τον 6......εκτροφης!!!ph 5.5-6.5 εκει τα συντηρω εγω....... Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2011 - μηνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 27 Ιουλίου 2011 #35 Share 27 Ιουλίου 2011 ?Οτι ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ανωτερο ειναι το νερο σε βαρελι με χουμικα οξεα λογω τυρφης και ετσι κανει ενα καλο ξεκινιμα.Τ αλλα θα τα μαθει στον <δρομο>. Εδω ειναι η διαφωνια μου! Ξαναλεω λοιπον οτι και εγω συμφωνω με την προετοιμασια του νερου για τις αλλαγες. Δεν συμφωνω ομως με την δικη σου ιεραρχιση των απιτησεων των δισκων. Με το να λες οτι το ωριμο νερο ειναι το "οξυγονο" των δισκων αυτοματα μειωνεις τα υπολοιπα. Μου θυμιζει καποιο παλιο μελος των φορουμ που στην υπογραφη του ελεγε: " Μια αλλαγη νερου, ενα ευχελαιο και ολα ΟΚ!" Το καθαρο νερο επιτυγχανεται απο τη σωστη φιλτρανση και τις συχνες αλλαγες νερου. Τι να το κανω το ωριμο νερο αν αλλαζω καθε μηνα ή αν φιλτραρω με ανεπαρκες φιλτρο??? Και μιας και αναφερεις συχνα τη λεξη "πελατης" προσωπικα ως χομπιστας δεν εκανα κανενα μαγαζι πλουσιο λογω αχρηστων αγορων, οπως επισης πλεον ως επαγγελματιας δεν εχω γινει πλουσιος απο κανενα πελατη μου φορτονοντας του αχρηστα πραγματα ή δινοντας του λαθος συμβουλες!!! Δοξα το θεο για οτι λεω εχω παντα και απτα, δικα μου, παραδειγματα.................. Σημειωση προς συντονιστες: καθως σκισαμε το αρχικο θεμα, αν γινεται απομονωστε τη συζητηση περι "ωριμου" νερου!!! Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 27 Ιουλίου 2011 #36 Share 27 Ιουλίου 2011 Κατσε τωρα γιατι τα πραγματα γινονται σοβαρα. Ποτε δεν αναφερθηκα στο δικοσου μαγαζι αλλα οπως ξερεις γιατι εισαι χρονια στη πιατσα οπως και εγω (30 χρονια) πολλα μαγαζια δεν διδουν στον πελατη αυτο που πρεπει σε κανενα επιπεδο! Πιστευω να βλεπεις τα παραπονα που κανουν συχνα χομπιστες μεσα στο ΦΟΡΟΥΜ. Αρα για τους <πελατες> που λεω εχουν βαση. Και τωρα για το νερο. Κανενας δεν ειπε αλλαγη νερου καθε μηνα. Αλλα και σ αυτη την περιπτωση (για τον αρχαριο μιλαω) δεν ειναι καλιτερα να βαζει απο βαρελι παρα απο την βρυση? Τουλαχιστον οσο ειμαι στο ΦΟΡΟΥΜ ολοι οι χομπιστες γραφουν για συχνες αλλαγες και για καλη φιλτραση. Ε, ας το κανουμε και σωστα! Αυτη ηταν η θεση απο την αρχη. Μπορει ομως δεν ξερω να ενοχλησε η πατεντα με το μπουκαλι που εγραψα που δεν το ηξεραν φανταζομαι και πολλοι. Στοχος μου ειναι να βοηθω μεσω του ΦΟΡΟΥΜ οσοι εχουν αναγκη απο χρησιμες συμβουλες! πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 27 Ιουλίου 2011 #37 Share 27 Ιουλίου 2011 Κατσε τωρα γιατι τα πραγματα γινονται σοβαρα. Ποτε δεν αναφερθηκα στο δικοσου μαγαζι αλλα οπως ξερεις γιατι εισαι χρονια στη πιατσα οπως και εγω (30 χρονια) πολλα μαγαζια δεν διδουν στον πελατη αυτο που πρεπει σε κανενα επιπεδο! Πιστευω να βλεπεις τα παραπονα που κανουν συχνα χομπιστες μεσα στο ΦΟΡΟΥΜ. Αρα για τους <πελατες> που λεω εχουν βαση. Και τωρα για το νερο. Κανενας δεν ειπε αλλαγη νερου καθε μηνα. Αλλα και σ αυτη την περιπτωση (για τον αρχαριο μιλαω) δεν ειναι καλιτερα να βαζει απο βαρελι παρα απο την βρυση? Τουλαχιστον οσο ειμαι στο ΦΟΡΟΥΜ ολοι οι χομπιστες γραφουν για συχνες αλλαγες και για καλη φιλτραση. Ε, ας το κανουμε και σωστα! Αυτη ηταν η θεση απο την αρχη. Μπορει ομως δεν ξερω να ενοχλησε η πατεντα με το μπουκαλι που εγραψα που δεν το ηξεραν φανταζομαι και πολλοι. Στοχος μου ειναι να βοηθω μεσω του ΦΟΡΟΥΜ οσοι εχουν αναγκη απο χρησιμες συμβουλες! πετρος αυτο ειναι το προβλημα οτι οταν δεν αναφερεσαι σε καποιο μαγαζι συγκεκριμενα , αυτοματος τα περνει ολα η μπαλα . η ''πατεντα'' με το μπουκαλι πιστευω ενοχλησε τους ιδιους που ενοχλησε και η ''πατεντα σου'' με το μαγειρικο αλατι και τη ναυλον σακουλα για salt bath σε δισκο που ειχες προτεινει και παλαιοτερα . Οσα ποστ και να διαβασω δικα σου βλεπω οτι σε θεματα ασθενειων εισαι απολυτος και αυτο ισως για καποιον καποια μερα να ειναι ''μοιραιο'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 27 Ιουλίου 2011 #38 Share 27 Ιουλίου 2011 Τα ΣΩΣΤΑ μαγαζια σιγα -σιγα τα μαθαινουν οι χομπιστες (αν με παρακολουθεις εχω αναφερθει σε καλα μαγαζια). Δυστηχως ομως πολλα δεν ειναι!! Ο Δισκος με την σακουλα και το αλατι (μαγειρικο) εβαλε γιατι ηταν μακρια απο την Αθηνα και δεν εβρησκε το αλλο. Αλλα απο το τιποτα? Ο ΔΙΣΚΟΣ οπως εγραψε και ο ιδιος ΟΚ. Στις ασθενειες ειμαι απολυτος σε συκριση με αλλους που γραφουν.Γιατι? Δεν θελει καποιος ν αλαβει την (ευθυνη) αν το ψαρι δεν παει καλα.Ειναι μια επιλογη. Πολλες ασθενειες μοιαζουν μεταξυ τους και γραφουν να δουμε πως θα εξελιχθει η νοσος κ.λ.π. Η γνωμη η δικη μου (γνωμη λεω δεν την επιβαλω)ειναι διαφορετικη.ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ. Οσο μπορω πιο γρηγορα προτου εχω δευτερογενεις λοιμωξεις. Αλλοι δεν θελουν φαρμακα αλλοι θελουν, ειναι θεμα φιλοσοφιας. Παντως οι Ασθενειες ειναι ενα καφαλαιο δυσκολο με πολλες παραμετρους π.χ. το σωστο φαρμακο,σε τι κατασταση ειναι το ψαρι κ.λ.π. Μπορει η αγωγη να ειναι σωστη και το ψαρι να χαθει!(παραμετρος). Μπορει για καποιο ψαρι να ειναι <μοιραιο>αλλα για πολλα αλλα θα ειναι η ιδια η ζωη τους! πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος