corsar7 10 Ιουλίου 2011 #1 Share 10 Ιουλίου 2011 (edited) κυριοι καλησπερα.ο πιο παλιος μου δισκος εδω και ενα μηνα περιπου ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση.ειναι παρα πολυ αδυνατος δεν τρωει ποτε,αναπνεει παρα πολυ γρηγορα και κοιταει συνεχως την επιφανεια ενω ειναι παντα απομωνομενος και το κεφαλι του ακουμπαει την επιφανεια.το ενυδρειο ειναι 300 λιτρων και μαζι με τους μικροτερους σε μεγεθος απο αυτον(12εκ.) δισκους,ζουν σαλιγκαρια 5 κορυ και 10 τετρα.μετρησεις νερου ph7,nh3 0,no2<0,3mg/l με μια επιφυλαξη στο no2 γιατι ειναι με υγρο τεστ sera που απο οτι διαβαζω δεν ειναι και οτι καλυτερο.μετα απο 2ωρο διαβασμα κλεινω προς gill flakes....μπερδευτικα δε με τις φαρμακευτικες αγωγες.τι προτεινετε???δυστηχως δεν υπαρχει καραντινα....μπορω να κανω κατι η ειναι αργα.δεν θελω με τιποτα να κολησουν και οι αλλοι δισκοι. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2011 - corsar7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 10 Ιουλίου 2011 #2 Share 10 Ιουλίου 2011 Αν και εσύ ξέρεις καλύτερα, θα συμφωνήσω ότι κι εγώ gill flukes θα υποψιαζομουν. Για να τα καταπολεμήσεις θέλεις αντιπαρασιτικό, κατα προτίμηση κάποιο φάρμακο με prazi το οποίο θεωρείται πιο αποτελεσματικό κατά των flukes. Εφόσον δεν έχεις καραντίνα θα πρέπει να χορηγηθεί φάρμακο σε όλο το ενυδρείο. Θα είναι ακριβή η αγωγή μιας και εγώ θα έκανα τρεις δόσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι σκότωσες και τα αυγά. Προς το παρών, μεγάλες αλλαγες νερού να μπει φρέσκο νερό και ανέβασε σιγά σιγά την θερμοκρασία +3 βαθμούς απο ότι είσαι τώρα. Το συγκεκριμένο ψάρι ήταν το τελευταίο που μπήκε στο ενυδρείο? Αν ναι θα πρόσεχα μη έφερε κάποιο παράσιτο στο σύστημα σου. Όσο για το Νιτρικό άλας που μετράς. Το Sera αν θυμάμαι μετράει ανα 0.5mg/l. Είσαι σίγουρος ότι μετράς για NO2? Τι φίλτρα/πόσα φίλτρα έχεις στο ενυδρείο? Το πρόγραμμα σου για αλλαγές νερού πως είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 10 Ιουλίου 2011 #3 Share 10 Ιουλίου 2011 Το συγκεκριμενο ψαρι δεν εχει τυχη ισως θεμα ωρων. ΑΝ τ αλλα ειναι σε καλη κατασταση τοτε εγω θα εκανα αλλαγη νερου απο βαρελι και μετα ΕΚΤΟΖΟΝ,για καλο και για κακο,και παρακολουθουμε πως θα παμε. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 10 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 10 Ιουλίου 2011 το συγκεκριμενο ψαρι ειναι το παλιοτερο και ειναι το μονο με το προβλημα.απο φιλτρανση εχω το sun sun 1400l/h με σιποραχ και ενα καλαθακι του τυρφη.αλλαγες καθε 5 μερες το 30%.δεν το σωζω το δισκακο μου ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 10 Ιουλίου 2011 #5 Share 10 Ιουλίου 2011 Θα σε στεναχωρησω αλλα στη θεση σου θα του εκανα ευθανασια! Τωρα το πως εφτασε σε αυτην την κατασταση δεν μπορω να ξερω καθως δεν εχουμε ιστορικο. Καλο ομως θα ηταν να κανεις δυο κυκλους θεραπειας με καποιο αντιπαρασιτικο με διαλλειμα 4-5 ημερων ετσι ωστε να προλαβεις πιθανη μεταδοση σε αλλα ψαρια. Αληθεια, ποτε ξεκινησε να εχει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 10 Ιουλίου 2011 #6 Share 10 Ιουλίου 2011 Αρα βαζεις νερο απο την βρυση οπως ειναι. Δεν ειναι το καλυτερο. Ποιο καλα δεν ειναι το 15% καθε 3 μερες με παλαιο(ωριμο)νερο? πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 11 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 11 Ιουλίου 2011 πετρο δυστηχως ειναι απευθειας βρυση το νερο.το μονο που μπορω να κανω τωρα για το νερο ειναι η συμπληρωση της απαιτουμενης ποσοτητας aquatan.ξεκινησα θεραπεια σε ολο το ενυδρειο με esha2000 επειτα απο προτροπες και αλλον παιδιων μιας και το συγκεκριμενο πιανει ενα ευρυ φασμα.μετα απο δυο μερες αλλαγη νερου ανθρακα και θεραπεια με εκτοζον.τον δισκο με κρυα καρδια αλλα θα τον βγαλω απο το ενυδρειο.θερμοκρασια θα την κρατησω στους 30 και ρυθμισα την αεραντλια στο μαχ.τα λεω καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 11 Ιουλίου 2011 #8 Share 11 Ιουλίου 2011 δωσε παραμετρους του νερου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 11 Ιουλίου 2011 #9 Share 11 Ιουλίου 2011 Όταν λες κατευθείαν απο βρύση εννοείς χωρίς καν αντιχλώριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 11 Ιουλίου 2011 #10 Share 11 Ιουλίου 2011 για τις επομενες ημερες παρακολουθα στενα τους δισκους σου.ριξε και ektozon για προληψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 11 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 11 Ιουλίου 2011 Όταν λες κατευθείαν απο βρύση εννοείς χωρίς καν αντιχλώριο? με αντιχλωριο φυσικα ρε bill... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 11 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 11 Ιουλίου 2011 για τις επομενες ημερες παρακολουθα στενα τους δισκους σου.ριξε και ektozon για προληψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 11 Ιουλίου 2011 #13 Share 11 Ιουλίου 2011 Ο Δισκος το μονο που θελει ειναι <οξυγονο>δηλαδη παλαιο νερο.Ειναι τοσο δυσκολο να το προσφερουμε σ αυτα τα φανταστικα ψαρια?Ειναι θεμα διαθεσης και οχι χωρου οπως λενε μερικοι..... πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 15 Ιουλίου 2011 #14 Share 15 Ιουλίου 2011 Ο Δισκος το μονο που θελει ειναι <οξυγονο>δηλαδη παλαιο νερο. Φιλε Πετρο πως το εννοεις το "παλαιο νερο"? Και τι σχεση εχει αυτο με το οξυγονο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 15 Ιουλίου 2011 #15 Share 15 Ιουλίου 2011 Παλαιο νερο θα πει νερο απο βαρελι με τιρφη μεσα σε μουκαλι κοκα κολας αν καταλαβαινει κανενας τι εννοω. Εαν δεν καταλαβαινει καποιος θελει σκιτσο. Οπως για τον Ανθρωπο ειναι το οξυγονο ετσι για τον Δισκο ειναι το ωριμο νερο. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 18 Ιουλίου 2011 #16 Share 18 Ιουλίου 2011 Παλαιο νερο θα πει νερο απο βαρελι με τιρφη μεσα σε μουκαλι κοκα κολας αν καταλαβαινει κανενας τι εννοω. Εαν δεν καταλαβαινει καποιος θελει σκιτσο. Οπως για τον Ανθρωπο ειναι το οξυγονο ετσι για τον Δισκο ειναι το ωριμο νερο. πετρος Πέτρο μπορείς να μας το εξηγήσεις γιατί σκέφτηκα διάφορες εκδοχές του μπουκαλιού μέσα στο βαρέλι. Εντάξει, εγώ χρησιμοποιώ βαρέλι αλλά τώρα το καλοκαίρι που το νερό έχει 27-28 βαθμούς, αν κάποιος που έχει τους δίσκους του σε νερό βρύσης, το περάσει από πρόφιλτρα και το ρίξει απευθείας στο ενυδρείο τι μπορεί να συμβεί; Θα είναι νερό χωρίς οξυγόνο και μέσα στο βαρέλι με την τύρφη οξυγονώνεται; Ίσως είμαι λίγο ζαλισμένος αυτή την στιγμή στην δουλειά μου, αλλά μπερδεύτηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουλίου 2011 #17 Share 18 Ιουλίου 2011 Παλαιο νερο θα πει νερο απο βαρελι με τιρφη μεσα σε μουκαλι κοκα κολας αν καταλαβαινει κανενας τι εννοω. Εαν δεν καταλαβαινει καποιος θελει σκιτσο. Οπως για τον Ανθρωπο ειναι το οξυγονο ετσι για τον Δισκο ειναι το ωριμο νερο. πετρος Eπειδη βλεπω πως αρκετοι δεν καταλαβαινουμε τι εννοεις ακριβως,νομιζω θα ηταν οτι καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 18 Ιουλίου 2011 #18 Share 18 Ιουλίου 2011 Συγνωμη για την παρεμβαση . Εγω οταν λεω οτι προετοιμαζω το νερο στο βαρελι με τυρφη, απλα βαζω την τυρφη σε μια καλτσα και μεσα στο βαρελι. Εκτος του θερμοστατη(για τον Χειμωνα)εχω μεσα και ενα κυκλοφορητη να ανακατευει το νερο να μην παραμενει στασιμο για 3-4 μερες μιας και η τυρφη για να δουλεψει σωστα θελει καποια κυκλοφορια... Αυτο με το μπουκαλι κι εγω δεν το καταλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 18 Ιουλίου 2011 #19 Share 18 Ιουλίου 2011 Συγνωμη για την παρεμβαση . Εγω οταν λεω οτι προετοιμαζω το νερο στο βαρελι με τυρφη, απλα βαζω την τυρφη σε μια καλτσα και μεσα στο βαρελι. Εκτος του θερμοστατη(για τον Χειμωνα)εχω μεσα και ενα κυκλοφορητη να ανακατευει το νερο να μην παραμενει στασιμο για 3-4 μερες μιας και η τυρφη για να δουλεψει σωστα θελει καποια κυκλοφορια... Αυτο με το μπουκαλι κι εγω δεν το καταλαβα. σου στελνω πμ για το μπουκαλι μπορεις αντι για κυκλοφορητη να βαλεις ενα εσωτερικο Η εξωτερικο φιλτρο να δουλευει και στον καδο του να εχεις την τυρφη Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Ιουλίου 2011 #20 Share 18 Ιουλίου 2011 Παιδιά, αυτό που εννοεί ο φίλος με το μπουκάλι έχει ως εξής: Κόβεις τον πάτο ενός μουκαλιού Coca Cola 2 lit (είναι το καλύτερο γιατί έχει αρκετό όγκο και είναι σκληρό). Βάζεις σε μια κάλτσα, τούλι κλπ μια ποσότητα τύρφης και την βάζεις μέσα στο μπουκάλι στερεώνοντας την με κάποιο τρόπο ώστε να μην φύγει. Τοποθετείς την έξοδο ενός κυκλοφορητή στο στόμιο του μπουκαλιού και το βάζεις να λειτουργήσει. Έτσι το νερό περνάει μέσα απο την τύρφη και ελευθερώνονται τα στοιχεία της στο νερό. Απλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Ιουλίου 2011 #21 Share 19 Ιουλίου 2011 Παιδιά, αυτό που εννοεί ο φίλος με το μπουκάλι έχει ως εξής: Κόβεις τον πάτο ενός μουκαλιού Coca Cola 2 lit (είναι το καλύτερο γιατί έχει αρκετό όγκο και είναι σκληρό). Βάζεις σε μια κάλτσα, τούλι κλπ μια ποσότητα τύρφης και την βάζεις μέσα στο μπουκάλι στερεώνοντας την με κάποιο τρόπο ώστε να μην φύγει. Τοποθετείς την έξοδο ενός κυκλοφορητή στο στόμιο του μπουκαλιού και το βάζεις να λειτουργήσει. Έτσι το νερό περνάει μέσα απο την τύρφη και ελευθερώνονται τα στοιχεία της στο νερό. Απλό. Και αυτο κανει το νερο παλιο και ωριμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 19 Ιουλίου 2011 #22 Share 19 Ιουλίου 2011 (edited) Και αυτο κανει το νερο παλιο και ωριμο; Η μηπως προσθετη οξυγονο που το εχουν αναγκη οι δισκοι αντι για λιτρα? Έγινε επεξεργασία 19 Ιουλίου 2011 - minoas Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 19 Ιουλίου 2011 #23 Share 19 Ιουλίου 2011 Και αυτο κανει το νερο παλιο και ωριμο; Ακριβώς. Το κάνει παλιό και μαλακό αφού κάθεται (αλλά όχι ακίνητο) και συγχρόνως αποροφούνται τα στοιχεια της τύρφης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 19 Ιουλίου 2011 #24 Share 19 Ιουλίου 2011 (edited) Η μηπως προσθετη οξυγονο που το εχουν αναγκη οι δισκοι αντι για λιτρα? Για την επιπλέων οξυγόνωση δεν ξέρω. Θα ήθελα μερικά στοιχεία ακόμη γιατί ακούγεται ενδιαφέρον. Έγινε επεξεργασία 19 Ιουλίου 2011 - KokkinosK Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 20 Ιουλίου 2011 #25 Share 20 Ιουλίου 2011 Κοβουμε τον πατο του μπουκαλιου,περνουμε κυκλοφορητη παλαιου τυπου προσαρμοζουμε τον λαιμο του μπουκαλιου στην ΕΙΣΟΔΟ βαζουμε λιγο υαλομβαμβακα μετα την καλτσα με την τυρφη και μετα παλι υαλομβαβακα .Το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με το να βαλεις τυρφη χωρις μπουκαλι. ΥΓ. Οκυκλοφορητης να ειναι 2500 λιτρα|ωρα. Παλαιου τυπου ειναι αυτος που στην εισοδο εχει λαιμο. πετρος Σε δυο μηνες θα δημοσιευσω μια μελετη που κανω πανω σε Δισκους (3 χρονια) για μια συγκατοικηση που θα κανει παταγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος