fatsas10 10 Ιουλίου 2011 #1 Share 10 Ιουλίου 2011 Εδω κ 3 μερες το θερμομετρο μεσα στο ενυδρειο δειχνει 28βαθμους απο 24-_26 που ειχα παντα...κατεβασα το θερμοστατη στους 22 βαθμους κ αφησα για αρκετη ωρα το καπακι απο πανω ανοιχτο αλλα δν επεσε καθολου...τι να κανω???παιζει να εχει χαλασει το θερμομετρο η ο θερμοστατης?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Ιουλίου 2011 #2 Share 10 Ιουλίου 2011 (edited) Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία. Παίζει να έχει μπει ο Ιούλιος. Πως σκέφτεσαι να ψύξεις το ενυδρείο και πόσα λίτρα είναι; Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουλίου 2011 #3 Share 10 Ιουλίου 2011 Βγαλε και το θερμοστατη απο την πριζα. Τον ξαναβαζεις το χειμωνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Ιουλίου 2011 #4 Share 10 Ιουλίου 2011 Εδω κ 3 μερες το θερμομετρο μεσα στο ενυδρειο δειχνει 28βαθμους απο 24-_26 που ειχα παντα...κατεβασα το θερμοστατη στους 22 βαθμους κ αφησα για αρκετη ωρα το καπακι απο πανω ανοιχτο αλλα δν επεσε καθολου...τι να κανω???παιζει να εχει χαλασει το θερμομετρο η ο θερμοστατης?? καταρχην βγαλε τον θερμοστατη τελειοσ και 2ον βαλε το air codition μεχρι να δεισ τι θα κανεισ ,με το καπακι ανοιχτο βεβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 10 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 10 Ιουλίου 2011 στο σαλονι κατω δν εχω κλιματιστικο μονο στα υπνοδωματια στν πανω οροφο...οποτε να βγαλω τν θερμοστατη απο τν πριζα κ να ανοιξω το καπακι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 10 Ιουλίου 2011 #6 Share 10 Ιουλίου 2011 Βγαλε και το θερμοστατη απο την πριζα. Τον ξαναβαζεις το χειμωνα Τον θερμοστάτη μην τον βγάλεις, βάλτον στους 26 βαθμούς(έχει ο καιρός γυρίσματα,και υπάρχουν άτομα που την έχουν πατήσει).Τώρα το 28 δεν είναι τραγικό απλά προσπάθησε να μείνει σταθερό όσο το δυνατόν σε αυτό το επίπεδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 10 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 10 Ιουλίου 2011 τον εχω κατεβασει στους 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 10 Ιουλίου 2011 #8 Share 10 Ιουλίου 2011 τον εχω κατεβασει στους 22 Ναι απλά στους 22 είναι σαν να μην υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 10 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 10 Ιουλίου 2011 Εγω θελω να ειναι 24_25 βαθμους κ οχι 28...τι να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 10 Ιουλίου 2011 #10 Share 10 Ιουλίου 2011 Καλό είναι τους θερμοστάτες να μην τους πειράζουμε το καλοκαίρι. Έτσι και αλλιώς δεν λειτουργούν. Δεν έχει κανένα νόημα να τους βγάζουμε. Έχοντας τους στο ενυδρείο θα λειτουργήσουν μόνο αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από την θερμοκρασία που τους έχουμε ρυθμίσει κάτι που είναι και επιθυμητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 10 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 10 Ιουλίου 2011 μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να κάνω κάτι για να πέσει η θερμοκρασία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 10 Ιουλίου 2011 #12 Share 10 Ιουλίου 2011 μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να κάνω κάτι για να πέσει η θερμοκρασία? ο θερμοστατης δεν ψυχει το ενυδρειο απλα το κραταει σε μια θερμοκρασια εαν εξω εχει κρυο π.χ το κραταει στους 26-27 αναλογως που το εχεις ρυθμησει εαν ομως εχει ζεστη παραπανω απο τους βαθμους που θες δεν γινεται να κατεβει με τον θερμοστατη αλλα με chiller κατι που ειναι πανακριβο και δεν θα σου συνηστουσα να το παρεις για τρεις μηνες που εχει ζεστη εκτος βεβαια αν σου τρεχουν λεφτα απο τα μπατζακια κανε αυτο που κανω εγω και πιστευω οι περισοτεροι εδω μεσα παρε ανεμηστηρακι-α και βαλτα να χτυπανε πανω στην επιφανεια του νερου..θα πεσει η θερμοκρασια σε μια-δυο ωρες και καθε τοσο όταν βλεπεις ότι πεφτει πολυ τα κλεινεις και τα ξαναναβεις όταν ανεβασει παλι θερμοκρασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 10 Ιουλίου 2011 #13 Share 10 Ιουλίου 2011 Όπως είπαν ο dimitrig και salamander, τον θερμοστάτη δεν τον πειράζουμε. Μπορεί κάποια νύχτα εκει που κοιμάστε να πέσει η θερμοκρασία και να χρειαστεί. Για να κατεβάσεις θερμοκρασία θα πρέπει να βάλεις ανεμιστιράκια ή ψυκτικό. fatsas10, για πόσα λίτρα μιλάμε και τι είδος φωτιστικά έχεις? Αν μιλάμε για πολλά λίτρα και MH δεν νομίζω να κάνουν πολλά τα ανεμιστηράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 10 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 10 Ιουλίου 2011 60λιτρα ειναι το ενυδρειο κ εχω 2 λαμπες 8βατ.απο που τα αγοραζω τα ανεμιστιρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Ιουλίου 2011 #15 Share 10 Ιουλίου 2011 Θαλασσινό είναι το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 10 Ιουλίου 2011 #16 Share 10 Ιουλίου 2011 Θαλασσινό είναι το ενυδρείο; μπορεις να παρεις 2 ανεμηστηρακια απο μαγαζια με ειδη υπολογιστων και να βαλεις δυο πανω απο το ενυδρειο με diy κατασκευη η να κανεις αυτο που εκανα και εγω που ειχα ενα ανεμηστηρακι απλο και το εβαλα να φυσαει στην επιφανεια του νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 10 Ιουλίου 2011 #17 Share 10 Ιουλίου 2011 Καλό είναι τους θερμοστάτες να μην τους πειράζουμε το καλοκαίρι. Έτσι και αλλιώς δεν λειτουργούν. Δεν έχει κανένα νόημα να τους βγάζουμε. Έχοντας τους στο ενυδρείο θα λειτουργήσουν μόνο αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από την θερμοκρασία που τους έχουμε ρυθμίσει κάτι που είναι και επιθυμητό. με τα ανεμιστηρια δεν είναι δύσκολο μια δροσερή βραδιά να πέσει κάτω από 23. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 10 Ιουλίου 2011 #18 Share 10 Ιουλίου 2011 με τα ανεμιστηρια δεν είναι δύσκολο μια δροσερή βραδιά να πέσει κάτω από 23. με χρονοδιακοπτη αν το βαζει ανα 1μιση 2 ωρες πολυ δυσκολο..και εχωντας μεσα τον θερμοστατη ακατορθωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 10 Ιουλίου 2011 #19 Share 10 Ιουλίου 2011 με χρονοδιακοπτη αν το βαζει ανα 1μιση 2 ωρες πολυ δυσκολο..και εχωντας μεσα τον θερμοστατη ακατορθωτο. αν προσέξεις την παράθεση μου, θα δεις οτι διαφωνώ με το να βγαίνει ο θερμοστάτης για αυτόν το λόγο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 11 Ιουλίου 2011 Author #20 Share 11 Ιουλίου 2011 Γλυκου νερου ειναι το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 11 Ιουλίου 2011 Author #21 Share 11 Ιουλίου 2011 Αν βαλω καμια παγοθηκη για λιγη ωρα μεχρι να δω οτι πεφτει η θερμοκρασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatsas10 11 Ιουλίου 2011 Author #22 Share 11 Ιουλίου 2011 έβαλα μια παγοθήκη για μισή ώρα κ κατέβηκε η θερμοκρασία 2 βαθμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 11 Ιουλίου 2011 #23 Share 11 Ιουλίου 2011 έβαλα μια παγοθήκη για μισή ώρα κ κατέβηκε η θερμοκρασία 2 βαθμούς Δεν νομιζω οτι η παγοθηκη ειναι η καλυτερη ιδεα. Για τα ιδια λιτρα αυτο το ανεμιστηρακι http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=2 στο δικο μου εχει δωσει μια χαρα αποτελεσμα. Το εχω συνδεσει με ενα χρονοδιακοπτη και δουλευει κυριως οταν ειναι αναμενα τα φωτα και ολα μια χαρα (προς το παρον ). Θα το παρακολουθησεις για μια μερα περιπου να βρεις ποσο θα το αφηνεισ ανοικτο και για ποση ωρα , ρυθμιζεις τον χρονοδιακοπτη και ολα δουλευουν μια χαρα. Απλα εχεις το νου σου αν κανει καποιο καυσωνα μηπως χρειαστει να αυξησεις τη διαρκεια λειτουργιας του. Στο δικο μου 60αρι εχω 8 ωρες φωτισμο και αναβει ο ανεμιστηρας περιπου μιση ωρα και μετα σταματα για μια ωρα. Και οταν ειναι σβηστο το φως το βραδυ καθολου και αναβει μιση ωρα νωρις το πρωι και μια κατα τις 11-12. Τα φωτα αναβουν απο τις 15 μεχρι τις 23.00. Ετσι κραταω θερμοκρασια 25-26 βαθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 11 Ιουλίου 2011 #24 Share 11 Ιουλίου 2011 Δεν νομιζω οτι η παγοθηκη ειναι η καλυτερη ιδεα. Για τα ιδια λιτρα αυτο το ανεμιστηρακι http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=2 στο δικο μου εχει δωσει μια χαρα αποτελεσμα. Το εχω συνδεσει με ενα χρονοδιακοπτη και δουλευει κυριως οταν ειναι αναμενα τα φωτα και ολα μια χαρα (προς το παρον ). Θα το παρακολουθησεις για μια μερα περιπου να βρεις ποσο θα το αφηνεισ ανοικτο και για ποση ωρα , ρυθμιζεις τον χρονοδιακοπτη και ολα δουλευουν μια χαρα. Απλα εχεις το νου σου αν κανει καποιο καυσωνα μηπως χρειαστει να αυξησεις τη διαρκεια λειτουργιας του. Στο δικο μου 60αρι εχω 8 ωρες φωτισμο και αναβει ο ανεμιστηρας περιπου μιση ωρα και μετα σταματα για μια ωρα. Και οταν ειναι σβηστο το φως το βραδυ καθολου και αναβει μιση ωρα νωρις το πρωι και μια κατα τις 11-12. Τα φωτα αναβουν απο τις 15 μεχρι τις 23.00. Ετσι κραταω θερμοκρασια 25-26 βαθμους. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2183 Συγνωμη λαθος link (κεκτημενη ταχυτητα βλεπεις!!! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος