Jump to content

Φωτισμος ενυδρειου και φυτα

Recommended Posts

ειμαι νεος με τα ενυδρεια κι εχω ενα 100λιτρα με 5 ειδη φυτων τα οποια δεν ξερω πως ονομαζονται...το ενυδρειο εχει μια θεση για λαμπα και μου εδωσαν μια λαμπα Τ8 philips 18W και δεν γραφει κελβιν... Απ οτι μου ειπαν τα φυτα ειναι ευκολα...Εγω ομως δεν ξερω τι να κανω...Το αφηνω και βλεπουμε?

Ο φωτισμός σου είναι λίγος ακόμη και για εύκολα φυτά. κάποια φυτά με πολύ λίγες απαίτησης στο φώς μπορούν να επιβιώσουν αλλά μην περιμένεις άρτια ανάπτυξή.

Αλλά αν δεν ξέρουμε τα φυτά μόνο λόγια θα ήμαστε οπότε δεν σου μένει τίποτε άλλο από το να ποστάρεις μερικές καλές φωτογραφίες να δούμε τα φυτά σου.

επισης δωσε στοιχεια και για το ενυδρειο σου.

Φανταζομαι οτι σχετικα ευκολα θα μπορεις να κανεις αναβαθμιση φωτισμου

επισης μολις μου ηρθε το συστημα διοξειδιου...αν θελετε να μου πειτε τη γνωμη σας καλο θα ηταν...http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-Full-Kit-CO2-System-all-plant-tank-/370137475557?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item562de9a9e5

Τα φυτα μου ειναι αυταpost-44185-1310307980_thumb.jpgpost-44185-1310307980_thumb.jpg

Οι πρώτες δυο φωτογραφίες είναι ανούμπιες αυτές δεν έχουν πρόβλημα με τον φωτισμό.

Η 3 είναι πολύσπερμα η 4 cabomba caroliniana και η τελευταία με μοιάζει με κάποιο είδος βαλισινέριας αλλά είναι μικρά τα φυτά για 100% αναγνώριση.

Εκτός από της ανουμπιες τα υπόλοιπα φυτά όσο αυξάνουν την μάζα τους και δημιουργηθούν σκιές θα θέλουν περισσότερο φως για αυτό ενδεχομένως η μια λάμπα να μην σου φτάσει.

επισης μολις μου ηρθε το συστημα διοξειδιου...αν θελετε να μου πειτε τη γνωμη σας καλο θα ηταν...http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-Full-Kit-CO2-System-all-plant-tank-/370137475557?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item562de9a9e5

Σαν σύστημα όχι και από τα καλύτερα αλλά κάνει την δουλειά του για εύκολα φυτά .

Το πρόβλημα είναι που θα βρίσκεις ανταλλακτικές φιάλες;

Προσεχε με το σωληνάκι ! Πιο πολυ μου κάνει για αέρα παρά για CO2.

Φιαλες μπορεις να πάρεις απο αυτές που χρησιμοποιούν στο paint ball

Σαν σύστημα όχι και από τα καλύτερα αλλά κάνει την δουλειά του για εύκολα φυτά .

Το πρόβλημα είναι που θα βρίσκεις ανταλλακτικές φιάλες;

ανταλακτικες φιαλες η θα αγοραζω απο τον ιδιο η θα τις γεμιζω αν γινεται...αν εχετε να μου προτεινετε εναλλακτικο συστημα και καλυτερο καλο θα ηταν...απλα μονο αυτο βρηκα σαν αρχη και σχετικα φτηνο.

Προσεχε με το σωληνάκι ! Πιο πολυ μου κάνει για αέρα παρά για CO2.

Φιαλες μπορεις να πάρεις απο αυτές που χρησιμοποιούν στο paint ball

ποιο σωληνακι?

αυτες οι φυαλες δεν ξαναγομονωνται,ειναι μιας χρησης.

καλυτερα θα ηταν να εφτιαχνες μονος σου διοξειδιο με μαγια και ζαχαρη.κανε μια αναζητηση σχετικα.....

τετοια μικρα συστηματα διοξειδιου ειναι για νανο φυτεμενα και οχι για 100λιτρα....και οταν λεω νανο μιλαω για κατι 10-20 λιτρα στυλ αμανο.

Έγινε επεξεργασία - klaz

αυτες οι φυαλες δεν ξαναγομονωνται,ειναι μιας χρησης.

καλυτερα θα ηταν να εφτιαχνες μονος σου διοξειδιο με μαγια και ζαχαρη.κανε μια αναζητηση σχετικα.....

τετοια μικρα συστηματα διοξειδιου ειναι για νανο φυτεμενα και οχι για 100λιτρα....και οταν λεω νανο μιλαω για κατι 10-20 λιτρα στυλ αμανο.

Καλυτερα εχω να αγορασω κατι μεγαλυτερο, γιατι την μετατροπη αυτη την φοβαμαι με τη μαγια...εχω ακουσει διαφορα... προς το παρον θα βαλω αυτην την μπουκαλα στο 50λιτρα που εχω και πιστευω πως θα κανει δουλεια...Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!

Μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλυτερο απο τη μαγια και μεγαλυετρο?

μετα απο αυτό που έχεις πας σε μπουκάλα κανονικά...

Για το σολινάκι που μεταφέρει το Co2 μεσα στο ενυδρείο σου αναφερθηκα πιο πάνω!

Το δικό μου ήταν πολυ σκληρό! Γιαυτό στο ανέφερα. Το δικό σου φενετε αρκετα ευκαμπτο. Και στο σαιτ που εδωσες λεει Air tubbing!

Για το Co2 βαζουμε πιο ανθεκτικά σωλινάκια γιατι τα απλα ανατινάζονται :)/.... Το νου σου !

http://www.marinedepot.com/CO2_Proof_Tubin...-FICOTU-vi.html

Έγινε επεξεργασία - tsagos

μετα απο αυτό που έχεις πας σε μπουκάλα κανονικά...

Για το σολινάκι που μεταφέρει το Co2 μεσα στο ενυδρείο σου αναφερθηκα πιο πάνω!

Το δικό μου ήταν πολυ σκληρό! Γιαυτό στο ανέφερα. Το δικό σου φενετε αρκετα ευκαμπτο. Και στο σαιτ που εδωσες λεει Air tubbing!

Για το Co2 βαζουμε πιο ανθεκτικά σωλινάκια γιατι τα απλα ανατινάζονται :)/.... Το νου σου !

Η παραγγελια για το σωληνακι δωθηκε ηδη!!!Να στε καλα παιδια!Αν εχω καμια εκρηξη θα σας το πω!

http://cgi.ebay.co.uk/Co2-Proof-Tank-Tubin...=item2554f9ec2d

Έγινε επεξεργασία - Kouklogiannos

καλά έκανες.. Το κόστος είναι πολυ μικρό για να το σκεφτείς καν :)

Την εκρηξη που είπα μην τη φοβάσε ! απλά ανοιγει το σωληνάκι τπτ το τρομαχτικό...

μ

για να μην παραπληροφορουμε φιλε tsagos,απλως θα πω πως ουδεποτε εχει αναφερθει να ανατιναχθει σωληνακι co2.αυτο που μπορει να γινει ειναι απλως να λυωσει εαν ειναι κακης ποιοτητος απο το οξυ του διοξειδιου.και αυτο συμβαινει μονοστην περιπτωση που εχουμε μπουκαλα με τα αναλογα μπαρ πιεσης.

αυτα,απλως τα λεω για να μην παραπληροφορουμε η τρομαζουμε εναν νεο χομπιστα.

φιλικα κωστας.

To ξέρω Κώστα ότι μιλάς φιλικά :)

Αυτό που είπα πιο πάνω είναι γιατι το διαβασα σε ξένα φόρα σχετικά με aquascaping.

Εαν ξαναπέσω πανω στο ποστ θα σας το παραθέσω.

ΥΓ. Ελπίζω να είσαι καλύτερα...

Έγινε επεξεργασία - tsagos

Ενταξει δεν τρομαξα και πολυ :) ...απλα το ενυδρειο το εχω στο δωματιο μου...μην παθω και τιποτα!τελοσπαντων σας ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες σας...!

Επισης εκανα δοκιμαστικα μια παραγγελια φυτα απο e-bay και μου ηρθαν μετα απο 20 μερες ζωντανα...

Απλα σας το λεω σε περιπτωση που καποιος δεν το ξερει... :(

Επισης εκανα δοκιμαστικα μια παραγγελια φυτα απο e-bay και μου ηρθαν μετα απο 20 μερες ζωντανα...

Απλα σας το λεω σε περιπτωση που καποιος δεν το ξερει... :(

Βαλε καμια φωτο να δούμε λιγο την κατασταση τους επίσης στο ενυδρείο!!! αυτο με το ebay και φυτα οπως σου αναφερα και οταν μιλήσαμε ξανα με φοβέριζε!! δώσε στον λαο φωτο.

:)

Βαλε καμια φωτο να δούμε λιγο την κατασταση τους επίσης στο ενυδρείο!!! αυτο με το ebay και φυτα οπως σου αναφερα και οταν μιλήσαμε ξανα με φοβέριζε!! δώσε στον λαο φωτο.

:)

[/quo

και βεβαια θα βαλω απλα τα παιξε η φωτογραφικη μου...θα υπαρξουν φωτογραφιες προσεχως!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...