or77 9 Ιουλίου 2011 #1 Share 9 Ιουλίου 2011 Και εκει που σκεφτομουν να στήσω ενα Ν.αμερικάνικο (συγνωμη που σας κούρασα με πολλες ερωτήσεις περι αυτού ), δεν μπορεσα να αντισταθω, και αποφασισα να μπω στο μεγαλο κλαμπ των αφρικανων και να στήσω ενα ενυδρείο m'buna. Η αληθεια ειναι οτι ειχα ψαξει για πληροφοριες για τετοιου ειδους ενυδρεια και πιο παλια, ετσι δεν ειναι η πρωτη φορα που θα ασχοληθω. Στο θεμα μας τωρα, το ενυδρειο θα εινα 1 μετρο, 180 λιτρα. Εχω παρα πολες ερωτησεις και ελπιζω να μην σας κουρασω Κατα αρχην, για ψαρια σκεφτομαι να βαλω οποσδηποτε ενα χαρεμι labidochromis caurelius (1αρσ.+3 θηλ.). Μπορω να βαλω και ενα χαρεμι melanochromis maingano η θα ειναι πολλα; Εναλακτικα, μπορω να βαλω 1αρσ.+ 2 θηλ. αντι για 3 και για τα δυο ειδη; Synodontis μπορω να βαλω; Απο φυτα σκεφτομαι Valisnerias και anubias.Πρεπει στην αρχη να βαλω υποστρωμα για τα φυτα ή δεν ειναι απαραιτητο και ποια γενικη συντηρηση θα πρεπει να κανω (λιπασματα κτλ.) Φιλτρο σκεφτομαι το FLUVAL 305 και λαμπα μια Τ5 35 Watt. Πρεπει να βαλω κυκλοφορητη; Να βαλω αραγωνιτη ή χαλαζιακη αμμο ; Και οτι απο αυτα ειναι καλυτερα να βαλω, ποσο υψος πρεπει να ειναι; Α, και κατι ακομα, τι πετρες να βαλω καλυτερα (ασβεστολιθικες ή βασαλτη Αυτα τα λιγα ( ) προς το παρον και συγνωμη και παλι αν σας κουρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 10 Ιουλίου 2011 #2 Share 10 Ιουλίου 2011 (edited) Καλως ηλθες στην Αφρικη λοιπον! Να μεινεις μονο στα λαμπιντο,ειναι οριακα τα λιτρα(οι διαστασεις του ενυδρειου ποιες ειναι; ).Υποστρωματα και λιπασματα δεν χρειαζονται,μην βαλεις.Αν θελεις μπορεις να κανεις μιξη αμμου και αραγωνιτη.Το φιλτρο μια χαρα ειναι,αν και προσωπικα προτιμω την υπαρξη και 2ου φιλτρου,για ασφαλεια κυριως.Ο φωτισμος ειναι αρκετος,αν υπαρχει δυνατοτητα πηγαινε σε Τ8,θα καταλωνεις λιγοτερα βαττ.Πετρες τις αρεσκειας σου,προσοχη μην ειναι αιχμηρες μονο.Σιγουρα οι αβεστολιθικες βοηθουν και τις σκληροτητες του νερου. Αυτα για αρχη. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2011 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 10 Ιουλίου 2011 #3 Share 10 Ιουλίου 2011 Επειδή στο συγκεκριμένο μήκος και λίτρα είσαι οριακά όπως έγραψε και ο DIMITRIOS καλύτερα ένα είδος. Εγώ θα πρότεινα τα maingano παρά τα labido (νομίζω ότι ως χρώματα θα σε ανταμείψουν πιο πολυ) . Σε RIO180 φίλου είχα κάνει το λάθος να βάλω παραπάνω από δύο φυλές (afra και rusty cichlids) και ταλαιπωρήθηκαν. Γέννα είδαμε μετά από τρία χρόνια. Είναι κρίμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
or77 10 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 10 Ιουλίου 2011 Αρα θα βαλω ενα χαρεμι maingano, που μου αρεσουν τα χρώματα. Το ενυδρειο εχει διαστασεις: μηκος 101cm*πλατος 41cm και υψος 56 cm. Τελικα να βαλω συνοδοντη, και σκεφτομαι και για apple snail, εσεις τι λετε; Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουλίου 2011 #5 Share 10 Ιουλίου 2011 Synodontis μη βαλεις,και απο σαλιγκαρια βαλε zebra snails. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 10 Ιουλίου 2011 #6 Share 10 Ιουλίου 2011 Synodontis μη βαλεις,και απο σαλιγκαρια βαλε zebra snails. Συμφωνώ απόλυτα για το synodontis. Για τα σαλιγκάρι μη βιαστείς. Προς το παρόν μη βάλεις τίποτα. ΆΣε πρώτα να στρώσει, να μπουν τα ψάρια, να δημιουργηθεί η άλγη που θέλουμε και μετά αποφασίζεις αν θα βάλεις zebra (απλά γιατί μπορεί να μην αφήσουν ίχνος άλγης). Link to comment Share on other sites More sharing options...
or77 10 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 10 Ιουλίου 2011 To ενυδρειο δεν το εχω ξεκινησει ακομα, αργοτερα οταν ειναι η ωρα θα ποσταρω και αλλα θεματα για να με βοηθησετε με το στρωσιμο του ενυδρειου. Υπαρχει κανενα αλλο ψαρακι που μπορω να βαλω στο ενυδρειο για να σπαει την μονοτονια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Ιουλίου 2011 #8 Share 10 Ιουλίου 2011 Καλώς ήρθες στην Αφρική! Υπάρχουν και τα παρακάτω ήδη που είναι διμορφικά.Δηλαδή έχουν άλλα χρώματα τα αρσενικά και άλλα τα θηλυκά.Ετσι δεν θα υπάρχει μονοτονία ακόμα και με άνα χαρέμι. http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=737 http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=727 http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
or77 10 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 10 Ιουλίου 2011 Υπάρχουν και τα παρακάτω ήδη που είναι διμορφικά.Δηλαδή έχουν άλλα χρώματα τα αρσενικά και άλλα τα θηλυκά.Ετσι δεν θα υπάρχει μονοτονία ακόμα και με άνα χαρέμι. To σκεφτηκα και εγω και μαλον θα βαλω labido κίτρινο και Labidochromis sp. "Lundu Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουλίου 2011 #10 Share 10 Ιουλίου 2011 Αν βαλεις δυο ειδη labidochromis θα εχεις υβριδισμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Ιουλίου 2011 #11 Share 10 Ιουλίου 2011 Προσχή φιλε μου!Εσυ αναφέρεις διαοφρετικά είδη ψαριών. Είδες την απάντηση του Στράτου???Θα υπάρξη υβριδισμός!!! Τα ψάρια που αναφέρω παραπάνω εχουν διαφορετικά χρώματα το αρσενικό με το θηλυκό αλλα είναι το ίδιο είδος.Σου προτείνω να διαλέξεις ένα είδος απο τα 3 link όχι 2 απο αυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
or77 10 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 10 Ιουλίου 2011 Ωραια τα ψαρακια, μου αρεσει περισσοτερο το δευτερο, δεν ειναι ομως λιγο δυσκολο να τα βρουμε εδω στην Ελλαδα ; Το ξερω οτι τα λιτρα μου ειναι οριακα, ομως εχω δει ενυδρεια 180 λιτρα με maingano & labido που ειχαν αρκετες γεννες και σκεφτομουν να παω στην αρχικη ιδεα, με την προυποθεση οτι θα υπαρχουν αφθονες κρυψωνες για ολα τα ψαρακια Ολες οι αποψεις δεκτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Ιουλίου 2011 #13 Share 10 Ιουλίου 2011 Ωραια τα ψαρακια, μου αρεσει περισσοτερο το δευτερο, δεν ειναι ομως λιγο δυσκολο να τα βρουμε εδω στην Ελλαδα ; Το ξερω οτι τα λιτρα μου ειναι οριακα, ομως εχω δει ενυδρεια 180 λιτρα με maingano & labido που ειχαν αρκετες γεννες και σκεφτομουν να παω στην αρχικη ιδεα, με την προυποθεση οτι θα υπαρχουν αφθονες κρυψωνες για ολα τα ψαρακια Ολες οι αποψεις δεκτες Για το θέμα χώρου νομίζω σου έχουν δοθεί ηδη απαντησεις. Είναι σαν να ρωτάς αν μπορουν να μείνουν δυο οικογένεις σε ένα δυαρακι!Γίνεται? Γίνεται αλλα ο ένας πάνω στον άλλον. Εχε υπομονή.Βάλε ενα χαρέμι της αρεσκείας σου.Αυτο θα σου δώσει γέννες.Αν πάρεις 10 μικρά κάποια στιγμή απο γέννα θα π΄ρεπει να έχουν χώρο για να μεγαλώσουν και να μπορουν να σου δώσουν και αυτά γεννες και πάει λέγοντας. Οσο για τα hongi υπαρχουν στα καταστήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 10 Ιουλίου 2011 #14 Share 10 Ιουλίου 2011 Για το θέμα χώρου νομίζω σου έχουν δοθεί ηδη απαντησεις. Είναι σαν να ρωτάς αν μπορουν να μείνουν δυο οικογένεις σε ένα δυαρακι!Γίνεται? Γίνεται αλλα ο ένας πάνω στον άλλον. Εχε υπομονή.Βάλε ενα χαρέμι της αρεσκείας σου.Αυτο θα σου δώσει γέννες.Αν πάρεις 10 μικρά κάποια στιγμή απο γέννα θα π΄ρεπει να έχουν χώρο για να μεγαλώσουν και να μπορουν να σου δώσουν και αυτά γεννες και πάει λέγοντας. Οσο για τα hongi υπαρχουν στα καταστήματα. Συμφωνώ απόλυτα με τον Κωνσταντίνο...έχεις καλά λίτρα για ένα χαρεμάκι,πάρα πολύ λίγα όμως για 2..και για το μήκος σου ισχύει το ίδιο.. Εγώ θα πρότεινα Pseudotropheus saulosi..να κάνεις και κάτι 'διαφορετικό',συν τον χρωματικό διαχωρισμό ανάμεσα σε αρσενικό-θηλυκό που είναι ωραίο!πολλά labidos έχουν μαζευτεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
or77 10 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 10 Ιουλίου 2011 Τελικα αποφασισα να βαλω 1 αρσενικο με 4 θηλυκα Pseudotropheus saulosi που μου αρεσουν οι εναλλαγες των χρωματων Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος