Jump to content

Epoxol Alimentary

titna

Recommended Posts

Μετά απο πολλές ''παρακολουθήσεις'', σε πολλά πόστ, για το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού του ενυδρείου μας ,με την αφορμή οτι θα φτιάξουμε δική μας πλάτη απο φελιζόλ και τσιμέντο,κατέληξα και εγώ στο να ψάξω και να αγοράσω την συγκεκριμένη ρητίνη epoxol alimentary η οποια ειναι για δεξαμενές τροφίμων και τέλος πάντων πολλά μέλη εδώ την συνιστούν ανεπιφύλακτα.Οταν η ρητινη έφτασε στα χέρια μου,διαβάζωντας της οδηγίες επάνω στα κουτάκια τις, έγραφε πως ειναι πλήρως τοξική και επιβλαβής στους υδρόβιους οργανισμούς............ Ρώτησα την υπαλληλο εκέινη τη στιγμη αν είναι επιβλαβής για ενυδρείο και μου είπε πως ότι παραγγελία εχει γι αυτό το προιόν, είναι αποκλειστικά για χρήση σε ενυδρείο.Την λέω οτι η ρητίνη δεν κάνει για υδρόβιους οργανισμούς και με ρωτάει που το είδα αυτο και το λέω (με ειρωνικό τρόπο).Γυρνάω το κουτί με τις οδηγίες προς το μέρος της και μένει άναυδη.... Τέλος πάντων την πήρα και μάλιστα την χρησιμοποίησα και στην δική μου πλάτη...δεν έβαλα ακόμα ουτε νερό ούτε ψάρια φυσικά... Υπάρχει κάποιος που να έχει κάποια κακή εμπειρεία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος ;

Μήπως η τοξικότητα που αναφέρεται εννοείται εφόσον το υλικό δεν στεγνώσει απόλυτα ; (λογικό...)

Υποτίθεται ότι το δίνουν για δεξαμενές πόσιμου νερού (ή όχι?)

φιλε μου γεια σου εχω φτιαξει τοιχο με την (neotex) εταιρεια. epoxol alimentary καπως ετσι λεγοταν και μου ειναι μια χαρα εμενα

post-40828-1310233050_thumb.jpg

post-40828-1310233067_thumb.jpg

οταν θα περασεις τιν ριτινη πρωτη φορα για να κολησης τιν αμμο περιμενε 3-4 μερες για μενα να σταθεροπιηθη πολυ καλα και μετα περνα ριτηνη απο πανο απο την αμμο και περιμενε παλι 4-5 μερες και θα ειναι ετοιμο :P

post-40828-1310233423_thumb.jpg

Την έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Προφανώς θα εννοεί πριν στερεοποιηθεί.

Καλησπέρα φίλε μου.Τη συγκεκριμένη ρητίνη μπορείς να τη βρεις μόνο από τη neotex και οι συσκευασίες της για ιδιώτες δεν φέρουν καν οδηγίες.Μήπως σου έδωσαν κάποιο άλλο προϊόν; Οποιαδήποτε ρητίνη είναι τοξική στην αρχική της μορφή.Η συγκεκριμένη χρειάζεται περίπου 7 μέρες για να πολυμεριστεί πλήρως.

• 1 month later...

παιδια απο neotex πηρα την ρητινη και σιγουρα αυτη τη συγκεκριμενη...οι συστασεις αυτες ειναι γραμμενες επανω στα κουτια (και στα δυο). σε μενα μου τυπωσαν και απο τον υπολογιστη τους οδηγιες χρησης. νομιζω πως ειναι τελικα η σωστη ρητινη και θα συμφωνησω με τον Αντρεα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...