Jump to content

Απροοπτα λογο Ζεστης

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια ..εχω ενα 60 λιτρο μεσα στο οποιο συμβιωνουν ενας μονομαχος και 2 golden aple snail ...για να αποφυγω τις υψηλες θερμοκρασιες ...αφηνω το καπακι ανοιχτο ...γυρνωντας σημερα απο την δουλεια ..ειδα πεσμενο κατω στο πατωμα το ενα σαλιγκαρι ...η πρωτη σκεψη ηταν να το ''πεταξω'' :P ..ειμουν πολυ στεναχωρημενος ...αλλα λεω δεν το ξαναριχνω μεσα ...και πραγματι το εβαλα ..τωρα που το ξανα βλεπω ξανα ζωντανεψε ...αλλα το καυκαλο του απο την μια πλαυρα ειναι κατεστραμενο ...τι να κανω? :thumbup::hysterical::hysterical: ...λετε να επιβιωσει? τα σαλιγκαρια ανανεωνουν το κελυφος τους σε τετοιες περιπτωσεις? ..σας παρακαλω βοηθηστε

Οπως και τα σαλιγκάρια της ξυράς έστι και τα υδρόβια εχουν την ιδιοτητα να επουλώνουν τα καβούκια τους.

Αν έχεις και μεγάλη σκληρότητα θα γίνει ακόμα πιο γρήγορα :P

Οπως και τα σαλιγκάρια της ξυράς έστι και τα υδρόβια εχουν την ιδιοτητα να επουλώνουν τα καβούκια τους.

Αν έχεις και μεγάλη σκληρότητα θα γίνει ακόμα πιο γρήγορα :P

λες ε? ..μεσα εχω μη ασβεστολιθικη αμμο ..και ξυλα ..για να επιβιωνει ο μονομαχος ...αν ειναι δεν κανω ΑΟ για κανενα μηνα ..και το αφηνω ph περιπου 8 νερο βρυσης

Αν η ζημιά στο κέλυφος είναι μεγάλη,μπορείς να το επισκευάσεις.

Μερικοί συγκάτοικοι επιτίθενται σε ακάλυπτα μέρη,αλλά και το ίδιο το σαλιγκάρι μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα.

Αν μπορείς ανέβασε μια φωτογραφία.

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

..λοιπον σχετικα με το σπασιμο ...εχει ενα σπασιμο εχει που το κελυφος γυριζει και καταλιγει ..εκει δεν εχει σπασει πληρως απλα εχει καποια θραυσματα και στα αριστερα του εχει μια καμπυλη εκει που τελιωνει το κελυφος της ταξης του 1-1,5 εκατοστο ...φωτογραφιες θα ανεβασω σε μια ωρα το πολυ

Θα σου ελεγα να βαλεις μεσα κοκαλο σουπιας,αλλα δεν ξερω αν η υψηλες σκληροτητες ταιριαζουν με τον μονομαχο,ας μας πουν τα αλλα παιδια.Εγω εχω βαλει μονιμα στο ενυδρειο με τον αστακο και βλεπω οτι μετα την αλλαγη σε μια μερα κανει σουλατσα στο ενυδρειο :P

Θα σου ελεγα να βαλεις μεσα κοκαλο σουπιας,αλλα δεν ξερω αν η υψηλες σκληροτητες ταιριαζουν με τον μονομαχο,ας μας πουν τα αλλα παιδια.Εγω εχω βαλει μονιμα στο ενυδρειο με τον αστακο και βλεπω οτι μετα την αλλαγη σε μια μερα κανει σουλατσα στο ενυδρειο :P

...τουλαχιστον προσορινα ..εσεις τι λετε? η μια ασβεστολιθικη πετρα ? πειτε γνωμες ακουω ?

Μία πέτρα σίγουρα δεν κάνει την διαφορά και αφου έχεις καιμονομάχα καλό θα ήταν να μήν αυξήσεις πολύ την σκληρότητα.Παίξε λίγο με τις αναλογίες της Α/Ο για να κάνεις το νερό λίγο πιο σκλήρό.

Τα σαλιγκάρια δεν επιβιώνουν σε μαλακό νερό.Εγώ σε ενυδρείο με μαλακό νερό έχασα 4 γι αυτόν τον λόγο :P

Μία πέτρα σίγουρα δεν κάνει την διαφορά και αφου έχεις καιμονομάχα καλό θα ήταν να μήν αυξήσεις πολύ την σκληρότητα.Παίξε λίγο με τις αναλογίες της Α/Ο για να κάνεις το νερό λίγο πιο σκλήρό.

Τα σαλιγκάρια δεν επιβιώνουν σε μαλακό νερό.Εγώ σε ενυδρείο με μαλακό νερό έχασα 4 γι αυτόν τον λόγο :P

κοιτα δεν θα κανω Α/Ο και οι σκληροτητες θα αναιβουν στο 8 ..τωρα ειναι περιπου στο 7,5

κοιτα δεν θα κανω Α/Ο και οι σκληροτητες θα αναιβουν στο 8 ..τωρα ειναι περιπου στο 7,5

Ωραίος, κράτησε το έτσι μέχρι να πάρει τα πάνω του :P

Έγινε επεξεργασία - Freeman

Ωραίος, κράτησε το έτσι μέχρι να πάρει τα πάνω του :hysterical:

:hysterical::P:thumbup:

O Σαλλιγκαρης ..η μαλλον η Σαλιγκαρου αφου ειναι γενος θυλικου δεν την πολυ παλευει ...ειναι ακινητος σε ενα σημειο ....σημερα ελενξα αν εινα ζωντανη ..και αντεδρασε ...το καβουκι εχει αρκετες ρογμες και δεν ξερω αν θα τα καταφερει ..πλεον δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος

Μια γνώμη από προσωπική εμπειρία.Βγάλε το εκτός νερού,αν έχεις κόντρες άστο εκεί και θα βρει το δρόμο μόνο του.Όταν ένα σαλιγκάρι της οικογένειας είναι εξασθενημένο αδυνατεί να προσλάβει οξυγόνο από την επιφάνεια.

Αν το δεις οτι είναι καλύτερα,επισκεύασε το κέλυφος και όλα θα πάνε καλά.

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

Αν το δεις οτι είναι καλύτερα,επισκεύασε το κέλυφος και όλα θα πάνε καλά.

:) ορίστε; :(

Ποια η απορία; Περί επισκευής;

Ποια η απορία; Περί επισκευής;

Αλήθεια υπάρχει κάποια μέθοδος;ακούγετε ενδιαφέρον και χρήσιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...