Jump to content

νεοπας με 60λ

pxatzis

Recommended Posts

:D:P δεν το γνωριζα ...και ειναι λαθος μου ..αλλα τι να κανουμε , οσο μπορω διαβαζω , ρωταω ,μαθαινω , κανω αμεσα αλλαγη , διαβαζω για μαλακομα νερου και ...υποθετω θα σας ξαναβρω εδω γυρω :D

μετα απο 2 μηνες περιπου , να αναφερω τις αλλαγες (ελπιζω προς το καλητερο) που εκανα με κοπο και τροπο ...βλεπε οικονομικα -_- , παρακαλω για τα σχολια σας !

Το ποιο βασικο νομιζω ειναι οτι εβγαλα το εσωτερικο φιλτρο και το αντικατεστισα με ενα εξωτερικο. Το εσωτερικο ηταν ενα κρισταλ προφι 60 (ή καπως ετσι ) το οποιο ειχε μεσα μονο σφουγκαρι και εβαζα και λιγο βαμβακι. Περιεργος το οταν ειχε ερθει στα χερια μου ηταν στρωμενο αφου με υγρο τεστ δεν μερησα αμωνια . Το εξωτερικο ειναι ενα φλουβαλ 105 , αγωρασμενο απο αγγελια , τιγκα στα βιολογικα υλικα , μετα απο ενα γερο καθαρισμα για 3 μερες σε κουβα με χλωρια και αντιχλωρια , το εβαλα να δουλεψει μαζι με το εσωτερικο για 3 εβδομαδες. Μετα εβγαλα το εσωτερικο αλλα κρατησα το σφουγκαρι του σε ενα σταδιο του φλουβαλ.

Μαζι με το φιλτρο προμηθευτικα και τυρφη και ιεβαλα ενα σακουλακι μεσα στο φιλτρο στην πρωτη αλλαγη που εκανα. Μαλλον εβαλα μικρη ποσοτητα για τα 60λ και συγκεκριμενα εβαλα 70γρμ.

Αλλα απο εκει και περα κανω αλλαγες νερου αφου πρωτα το ετοιμασω για μια μερα στον κουβα με το παλιο φιλτρο γεματο τυρφη.

Μετραω ακομα με τα χαρτακια με αποτελεσματα αναμεσα στα 6,8 και 7,2 για ph.

H γυναικα μου εβαψε ενα επιπλακι του ικεα και προσθεσε ντουλαπακια , οποτε τωρα το ενυδρειο ειναι σε καλητερο σημειο !!

Με την μεταφορα μαλλον εκανα καποια πατατα με τον θερμοστατη γιατι ξαφνικα ενα πρωι ειδα 23 βαθμους , αλλαχτηκε με καινουργιο ο οποιος ρυθμιστηκε στους 25 βαθμους.

Προσθεσα ενα ακομα φυτακι , εχινοδοντο ...ή καπως ετσι !

Η καμπομπα μας αφησε χρονους το apple snail σταδιακα την εκανε κολατσιο -_-

Με την αλλαγη στο φιλτρο και το εξτρα φυτακι , εχω το εξης θεμα Νο2 και Νο3 μηδεν ...αντε να παρει μια υποψια απο χρωματακι το στικακι στο Νο3 στο τελος της εβδομαδας πριν την αλλαγη αλλα καμια σχεση με τα καρμπινατα 25αρια που εβλεπα πριν ! ειναι προβλημα ?? θα μπορεσω να βαλω μια βαλσινερια ?????

Πηρα βιταμινες Atvitol και μουσκευω στην τροφη μια φορα την μερα σε 4-5 σταγωνες .

Στην αρχη του καλοκαιριου ειχα 2 απωλειες αλλα απο τοτε (φτου φτου) μια χαρα ...αρα ο υπερπληθυσμος παραμενει .

Ο CAE , εχει παρει μποι , τουλαχιστο ετσι μου λενε φιλοι ασχετοι που τον βλεπουν που και που ... αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι ενω παλια αδιαφρουσε για την τροφη , τωρα τρωει και αυτος ειδικα οταν ειναι με βιταμινες και εχει παραμελισει τις αλγες ... οχι οτι εχω και καποιο θεμα .

Ο σαλιγκαρος σταθερα παιρνει μεγεθος !

Χαζευαμε μαζιμε την γυναικα μου σε πετ σοπ ενα ραμιρεζακι και ειμουν στο τσακ ...αλλα δεν θελω να βαλω και αλλα εκει μεσα ...το ξερω οτι πρεπει να φυγει ο CAE και καποια τετρα ...αλλα δεν μου παει :D

Μια χαρα τα πας φιλε!Για τα νο3 που ειναι 0 μπορει να φταιει το φυτο που εβαλες μεσα.Μερικα φυτα ρουφανε σαν σφουγγαρια τα νο3 και μετα δεν μενει για τα υπολοιπα φυτα.Τα νο3 ειναι η τροφη των φυτων σου και πρεπει να εχεις παντα λιγα νο3 στο ενυδρειο σου.Αν μπορεις βαλε μια φωτο να δουμε το φυτο που εβαλες.

• 1 month later...

6346276707_26b8327e1a_b.jpg

6346276603_a0b97b6340_b.jpg

ειμαι απελπιστικα χαλια στις φωτο :( ειναι με μια μικρη nikon αλλα πραγματικα δεν ξερω τι mode να βαλω :(

H πετρα μπορει πλεων να βγει μιας και η ριζα εδω και καιρο εχει "κατσει" , απλα δεν ξερω τι να βαλω.

Εχω μια καρυδα με μια τρυπα απο petshop αλλα οταν ειχα δοκιμασει να την βαλω ολοκληρη δεν μου αρεσε , μια σκεψη ειναι να την κουτσουρεψω και να την βαλω με καποιο φυτακι δεμενο πανω ?

Ο εχυνοδοντος (ή οπως λεγετε) στα δεξια ειχε πεταξει ενα βλασταρι απο το οποιο αρχισαν να βγαινουν ριζιδια ...το εκοψα και το φυτεψα ..ελπιζω να μην εκανα πατατα

Έγινε επεξεργασία - pxatzis

Αλλαγές και προβλήματα :(

Ο CAE πηγε σε ενα 250lt φίλου οπου ζουν ενα σεβερουμ , πλεκο και ενα SAE , ελπίζω να τα παει καλα μεχρι να δουμε τι μπορει να γινει .. τον εβγαλα με κοπο μιας και δεν εχω εμπειρία :(

Εβγαλα την πετρα μιας και η ριζα βουλιαζει πλεον και εβαλα 2 ακομα φυτά hygrophila guianensis και eleocharis acicularis . Πηρα και flourish excel και το βαζω σε μικρες δοσολογιες , 1μλ ανα 2 μερες. Βλεπω μια υποχώρηση απο την λιγη μαυρη αλγη που ειχα , τα φυτα οκ χωρις καποια θεαματικη αλλαγη.

Στην θεση του cae πηρα ενα μικρουλι ανκιστρους snowflake l059 νομιζω το οποιο λογω μεγεθους ...το ψαχνω ! αλλα οταν το βρισκω νομιζω οτι παει οκ !

Το προβλημα .... μου πηρε ο φιλος 2 ραμιρεζι τα οποια τα ζαχαρωνα εδω και μηνες αλλα δεν εκανα το βημα ...τεσπα , τα εβαλα με προσοχη μεσα αλλα σχεδων αμεσως βγηκε το προβλημα , αυτο που ηταν και καλα κοριτσακι .... μας το γυρισε σε αγορακι.

Επεσε μια σχετικη αψιμαχια χωρις τραγικα (απο αυτα που εχω δει και ακουσει για μεγαλες κιχλιδες) αλλα το αποτελσμα ειναι οτι εδω και 5 μερες ο ηττημένος την βγαζει απο γωνια σε γωνια και δεν παει καλα .

Δεν νομιζω οτι μπορω καλα καλα να τον βγαλω απο εκει μεσα :(

Αν ειναι κανεις βορεια προαστεια αθηνας και το θελει ....

Πιστευω οτι το ενυδρειο σου δεν ειναι για αλλα ψαρια. Καλο ειναι να δωσεις και τα 2 ραμιρεζι.

Επεισης πρεπει να πουμε σε φιλους και γνωστους, οτι δεν ειναι καλο να μας φερνουν ψαρακια που δεν μπορουμε να φιλοξενησουμε. :)

• 3 weeks later...

Πολυ ωραια φωτο.

• 9 months later...

Ενα και κατι χρονο μετα μετακομησαμε σε 120lt. ΕΛπιζω να βρω γυναικα για τον ραμιρεζο, τα τετρα ειναι καλητερα σε αυτα τα λιτρα αλλα παραμενει ενα θεμα υπερπληθησμου apple snails τα οποια εχουν τσακισει τα φυτακια. Αλλαγες κλασικα αν βδομαδα με νερο απο τυρφη + τσαγακι απο κουκουναρακια.

Sent from my NookColor using Tapatalk 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...