Jump to content

νεοπας με 60λ

pxatzis

Recommended Posts

Καλημερα , και καλως σας βρήκα !

Χαζευα ενυδρεια εδω και αρκετο καιρο αλλα δεν επαιρνα την αποφαση λογω οικονομικων και ενασχολησης με αλλο χομπι (ποδηλασια..μιας και ξερω αρκετους ποδηλατες με ενυδρεια). Εχθες ομως φιλος που εχει ενα 120αρι και ενα 250ρι βρεθηκε με ενα ακομα 60αρι γεματο με ψαρακια ...και δεν μπορουσα να αρνηθω το ...χαρισμα ! :P

Το κοστος μου μονο η αλλαγη σε υποστρωμα και χωμα οπως με συμβουλεψε ( υποστρωμα κατι καφε "μπαλακια" χωμα φλοριτης ??)

Ειχε μεσα αρκετα tetra και ενα μικρο γλυφτη ...αγνωστων λοιπων στοιχειων ...το ψαχνω !

Το φιλτρο ειχε καθαριστει απο τον φιλο πριν μια βδομαδα και δουλευε αρκετο καιρο, αν και εχει ενα θεμα αφου δεν εχει βαση και απλα το κραταει το καλωδιο ...πρωτη δουλεια να βρω καποια πατεντα

Αλλαγη νερου 70% με αντιχλωριο, καθαρισμα , τοποθετιση υποστρωματος και χωματος , και 2 πλαστικα "ξυλα" και ενα ζωντανο φυτο (μαλλον ανουβια ??)

Ταισα μια φορα σημερα το πρωι .

Απο εχθες που τα καιμενα ειχαν παθει τραμπακουλο , σημερα ειναι ποιο cool και βολταρουν παρεο ...

Ειμαι φουλ αγχωμενος με αλλαγες - μετρησεις κτλ , σημερα λεω να παω να παρω 5 βασικα . το μονο που μπορω να αναφερω ειναι θερμοκρασια 27 βαθμους .

Αυτα ... ελπιζω να εχω στο μελλον 'καλες " αποριες χωρις δυσαρεστα.

5914660531_af1f9ac4ab.jpg

5915221246_80469c38e1.jpg

5914662361_8a0a03b3e8.jpg

Έγινε επεξεργασία - pxatzis

πολυ καλο.. :P

δωκιμασαι να βαλεις τερμα δεξια την ριζα και βαλε μαβρο χαρτονι απο πισω θα αλαξει πολυ..

και καλητερο θα ηταν να εβαζες και μαυρο χαλικη θα εκαναι τρομερη αντιθεση με τα ψαρια.

Έγινε επεξεργασία - herbi

Ωραίο το κοπαδάκ σου :P

Μου αρέσει πολύ η ανάποδη ρίζα

Ωραία πράγματι η ανάποδη ρίζα.

Τώρα, αν ο βυθός είναι seachem flourite μάλλον θα σου είναι "άχρηστο" αν δεν φυτέψεις φυτά. Το υλικό αυτό είναι ιδανικό για φύτεμα.

Ελπίζω επίσης όταν "καθαρίστηκε" το φίλτρο να μην εκμηδενίστηκε η βιολογία του.

Ο σπιράλ σωλήνας πίσω τι είναι ?

απο οτι διαβαζω ...ελπιζω και εγω να μην χαλασε η βιολογια ... δεν προλαβα να παρω τεστακια

Η ριζα ειναι δυστυχώς πλαστικη και δεν θα μινει . Η γυναικα μου διαλεξε μια αλλη η οποια ειναι σε λεκανη και περιμενουμε να βουλιαξει (βραστηκε και μια φορα και με 2-3 αλλαγές δεν βγαζει χρωμα) . Η πλακα ειναι οτι ειχε δηλώσει οτι δεν θα ασχοληθεί αλλα εκτος απο την ριζα εχουμε φαει το απογευμα ψαχνωντας να καταλαβουμε τη ειδος ειναι ο γλυφτης . Ο οποίος ειναι σαν Otocinclus hoppei περιπου 4 cm και λουφαζει κατω απο την ριζα .

Ταιζω πρωι βραδι μια "πρεζα" νυφαδες . Τωρα το βραδυ (3 φορα που ταΐζω) ανεβηκαν ολα προς τα πανω και γενικα υπαρχει μια χαλαρωση ...αν ομως καταλαβουν αποτομη κινηση ...καπνος ολα .

Το νερο παραμενει διαυγέστατο...

Και ναι θα ηθελα να φυτέψουμε το κατι της μας

To spial απλα μαζευει καποια καλωδια

Να το χαίρεσαι το καινούργιο σου απόκτημα.

Κανένα φυτάκι αν βάλεις θα ήτανε super...

Φωτό καλό θα ήταν να βγάζεις το βράδυ με το φωτισμό του ενυδρείου.

Καλή συνέχεια!

Καταφερα να βγαλω και μια φωτο και τον αλλο ένοικο

5926769990_ffdb30be6b_z.jpg

Ο φίλος που μου το εδωσε δεν ξερει τι ειναι .... :)

Μπορεί καποιος να με διαφωτίσει ?

• 2 weeks later...

Αλλαγες , φυσικο ξυλο στην θεση του πλαστικου. Παρολο που έμεινε μια βδομαδα σε κουβα και τα 4-5 βρασιματα (με κοπο λογο σχηματος) δεν πήγε στον πατο , και προστέθηκε μια πετρα .

5976867747_9b767bc8d2_z.jpg

Της οποιας το χρωμα δεν το πετύχαμε. Ακομα και ενα φυτό το οποιο δεν θυμαμαι το ονομα του , αλλα εχει φύλλα σαν λεπτες μικρες πευκοβελόνες (επιλογη WAF μαζι με την πετρα)

Αλλαγες καθε βδομαδα 30% παρολο που ο φιλος μου επιμένει για ανα μήνα. Μια μετρηση με δανικό υγρο τεστ αμμωνία ήταν 0 (φιουυυ) αλλαξαμε και υαλοβαμβακα αλλα δεν πηραξαμε το σφουγκαρι καθολου.

Διαπίστωσα οτι το θερμομετρο που ήρθε πακετο με το ενυδρειο ειναι οφφ , και περιμενω ενα απο ebay. Μετραω ανα 2-3 μερες με θερμομετρο που χρησιμοποιούν φωτογραφοι για μετρησεις σε παρασκευή χημικών για εμφανιση (μετα απο τρελη μπουγαδα/ζεματισμα) .

Το θεμα μου ειναι ο κυριος παρακατω ...

5976870439_527c5a47f1_z.jpg

τον εχει συμπαθήσει το εταιρο ήμισυ αλλα οπου και να δω για την περιπτωση του ολοι λενε οτι πρεπει να φυγει ...ελεγα για κανενα σαλιγκαρακι και 2 γαριδουλες αλλα δεν ξερω αν ταιριαζουν και ποια ?

μπλέξιμο !

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου!

Το φυτό από όσο μπορώ να καταλάβω μου φαίνετε για cabomba caroliniana,

http://aquazone.gr/index.php?ind=fishplant...ew&iden=239

To CAE πρέπει να φύγει γιατί εκτός του μεγάλου μεγέθους του γίνονται και επιθετικά καθώς μεγαλώνουν.

Αν έβαζες και ένα φόντο στην πλάτη πιστεύω θα εδειχνε ακόμα πιο ωραίο (φωτό δοκίμασε να βγάλεις με τα φώτα του ενυδρειου ανοιχτά και του χώρου κλειστά και χωρίς φλας πιστεύω θα είναι καλύτερα τα αποτελέσματα) :bowdown:

ναι αυτο ειναι το φυτο , στην αρχή το πήρε η κατω βολτα , αλλα τωρα βλεπω φρεσκια κορυφή και εχει παρει την άνοδο αλλα μεχρι την επιφάνεια εχει δρομο !!

Μπορω να ριξω καποιο ευκολο και ακίνδυνο λίπασμα ??????

Το φοντο εχει φαει πορτα απο WAF μερια ...αντε βγαλε ακρη !

Φωτο τραβαω το πρωι γιατι δουλευω απο το σπιτι και ειναι διπλα ..και ειναι το break μου ! :bowdown: αφου σκευτομαι να αλλαξω τον timer για να αναβει το πρωι .

Αυτο με το " To CAE πρέπει να φύγει " ευκολο να το λες αλλα πως το κανεις ?????? :) Να ξαναπω οτι δεν ηταν και επιλογη μου ....απλα μου ήρθαν "πακετο"

Μπορείς να ρίξεις κάποιο γενικό όπως το seachem flourish αλλα πιστεύω πως δεν σου είναι ακόμα απαραίτητο με τόσα λίγα και εύκολα φυτά.

Δεν είπα οτι ήταν επιλογή σου, εγώ όταν ξεκίνησα είχα σκαλάρια σε 60, και ήταν επιλογή μου αλλά μόλις κατάλαβα το λάθος μου τα έδωσα για να μην βασανίζονται σε τόσα λίγα λίτρα..

Δεν είπα οτι ήταν επιλογή σου, εγώ όταν ξεκίνησα είχα σκαλάρια σε 60, και ήταν επιλογή μου αλλά μόλις κατάλαβα το λάθος μου τα έδωσα για να μην βασανίζονται σε τόσα λίγα λίτρα..

μην παρεξηγηθούμε , η "αγανάκτηση" μου παει στο οτι , δεν εχω "επιστρεψει' ποτε καποιο ψαρι ... δηλαδη τι κανω ..το βαζω σε ταπερακι και παω σε οποιο πετ σοπ και τους λεω εχω αυτο δεν με ενδιαφερει τι θα το κανεις ...παρτο και δωσε μου καποιο αλλο :bowdown: .... κατι δεν μου παει καλα :):thumbup: για καποιο λογο με ενδιαφερει τι θα κανει το ψαρακι :thumbup:

Μπορείς να βάλεις εδώ μια αγγελία ώστε να το πάρει κάποιος συγχομπίστας :bowdown:

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Κοινωνικό

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):

Συνολικά Λίτρα: 60

Sump (λίτρα): -

Οργανισμοί

Φυτά: Ανουβια ,cabomba caroliniana

Ψάρια: ~20 Τετρα , 1xCAE

Άλλα είδη: 1x Apple Snail (μαλλον blue)

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: -

Πέτρες: 1xκοκκκινη

Ξύλα: 1 ριζα

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα: seachem flourish

Βυθός:

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2x αγνωστα watt απο "μαμα" στο καπακι

Διάρκεια φωτισμού: 7 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: εσωτερικο φιλτρο CristalProfi i60 , σφουγκαρι/υαλοβαμβακας

Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης 50W

Λίπανση: -

Παροχή CO2: -

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: -

Διατροφή: νυφαδες

Παράμετροι

pH: 7,6

Γενική σκληρότητα (GH): 6,5

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 0

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 50

Φωσφορικά (PΟ4): -

Μέση Θερμοκρασία (°C): 27

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: 30% ανα 7 ημερες

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλωριο

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: -

Μετρήσεις αυτή την φορα με δικά μου τεστ. πήρα ενα υγρο τεστ αμμωνιας και ενα σετ απο "πολυ-στικακια" . Το τεστ της αμμωνιας εδειξε ξανα 0 (φιοοουυυυ) . Στα στικακια ειχαμε ενα θεμα ...οντως οπως διαβαζα δεν ειναι αξιοπιστα (...αλλα το κοστος βλέπεις, οταν πλουτίσουμε εκτως απο τα σουπερ ποδηλατα που θελω τωρα εβαλα στην λιστα και σουπερ ενυδρειο με κομπλε σετ τεστακια ). Ετσι καναμε μαζι με την σύζυγο 3 φορες το σετ με τα στικ μιας και την πρωτη το καναμε σιγουρα λαθος και μετα ειχαμε αγχος και αντε βγαλε ακρη με τα χρωματακια.

Στο Ph στην αρχη λεγαμε 6.8 αλλα με την δευτερη και σωστότερη ειδαμε 7.6 , ΝΟ2 μηδεν , ΝΟ3 50 , ΚΗ 0 και GH 6,5 .

Πραγματικα ΔΕΝ εχω γνωσεις για να καταλαβω τι παιζει εκτος απο το οτι αμμωνια και ΝΟ2 0 ειναι καλο... σωστα?

Η αλλη αγορα της ημερας ήταν ενα apple snail σε γκρι-μπλε χρωματακι , ήταν η πρωτη φορα που εβαζα μονος ζωντανο στο ενυδρειο και μαλλον το ταραξα στην προσαρμογή και το βαλαμε αφου ειχαμε κανει ολα τα τεστακια και ειχαμε ξαναδει αμμωνια 0.

Με το που εκανε μπλουμ αρχισε να βολταρει πανω στο ξυλο στην αρχη και μετα στον βυθο με αποτελεσμα να κατσουμε απο τις 8 μεχρι τις 12 μπροστα απο το ενυδρειο να το χαζευουμε !! :bowdown:

Το χαζεμα αποκάλυψε στα έκπληκτα ματια μας οτι υπαρχουν και αλλα "χαλικακια" που σαλεύουν και μαλλων εχουμε ενα αγνωστο αριθμο απο λαθρεπιβατες.

Η αλλη διαπίστωση της ημερας έγινε στο πετσοπ (μεγαλο μονο για νερο στα ΒουΠου) οπου ειδαμε αλλους CAE ...ο δικος μας ειναι μεγαλύτερος και καλοταϊσμένος (δεν εχει αγγούρι παλιόπαιδο) αλλα και εντελος χεστης. Στο πετσοπ ηταν καπως επιθετικοι ο ενας με τον αλλο ειδικα τα 2 μεγαλύτερα. Αντε να δουμε η κοπελα μου δεν θελει με τιποτα να τον δωσουμε ...αλλα απο την αλλη αρχισε να μου διχνει το ενα και το αλλο περιεργο ψαρακι ...ενω εγω εχω το αγχος μου με αυτα που εχω τωρα μεσα.

Γεια σου φιλε μου.Ωραιο το ενυδρειο σου αλλα θα σε στεναχωρησω λιγο...ειναι πολυ μικρο για 20 νεον..μπορει να φαινονται μικρα ψαρακια αλλα ειναι γρηγοροι κολυμβητες και θελουν χωρο.Κανε ενα κοπο και διαβασε το προφιλ τους.

Γεια σου φιλε μου.Ωραιο το ενυδρειο σου αλλα θα σε στεναχωρησω λιγο...ειναι πολυ μικρο για 20 νεον..μπορει να φαινονται μικρα ψαρακια αλλα ειναι γρηγοροι κολυμβητες και θελουν χωρο.Κανε ενα κοπο και διαβασε το προφιλ τους.

Το εχω διαβασει και το γνωριζω , οπως το πηρα το ενυδρειο ειχε και αλλα τοσα μεσα , τα οποια με τρεχαλα τα χαρισα σε οσους γνωστους μπορουσαν να παρουν. Διαβασα και εμαθα ακομα οτι το CAE επισης δεν κανει για τον χωρο . Αλλα αυτη τη στιγμη μιας και το εχω μολις 4 εβδομαδες το αγχος μου ειναι να μην τα σκοτώσω !

Το εχω διαβασει και το γνωριζω , οπως το πηρα το ενυδρειο ειχε και αλλα τοσα μεσα , τα οποια με τρεχαλα τα χαρισα σε οσους γνωστους μπορουσαν να παρουν. Διαβασα και εμαθα ακομα οτι το CAE επισης δεν κανει για τον χωρο . Αλλα αυτη τη στιγμη μιας και το εχω μολις 4 εβδομαδες το αγχος μου ειναι να μην τα σκοτώσω !

Αν θες να μη τα σκοτωσεις οπως λες βαλε αγγελια και χαρισε τα.Το no50 σημαινει οτι θελεις αλλαγη νερου,το ph που μετρας με τι στικακια ειναι σιγουρα πιο πανω,στην Αθηνα ειναι γυρω στο 8..και τα νεον θελουν πολυ πιο μαλακο νερακι...

με καθε δυνατη καλη διαθεση για φορουμο-κουβεντα το

Το no50 σημαινει οτι θελεις αλλαγη νερου,το ph που μετρας με τι στικακια ειναι σιγουρα πιο πανω,στην Αθηνα ειναι γυρω στο 8..και τα νεον θελουν πολυ πιο μαλακο νερακι...

ειναι πολυ ποιο χρήσιμο σαν πληροφορια για καποιον νεο απο το "...διαβασε το προφιλ" ή το "δωσε και σωσε" και δεν λεω οτι δεν θα το κανω ( που το εχω κανει δηλαδη ..)

ευχαριστω !!

Παναγιωτης

Παναγιωτη σε παρεπεμψα στο προφιλ του ψαριου σου για να δεις τις αναγκες που εχει σε συνθικες νερου,λιτρα και διακοσμο ενυδρειου.Τωρα για το no3 νομιζα οτι το ηξερες πως οταν φτασει πανω απο 25 κανουμε αλλαγη νερου.Για τα στικακια το ειπες και μονος σου οτι δεν ειναι αξιοπιστα,και εγω εχω αλλα τα χρησιμοποιω στο στρωσιμο συνηθος που δεν θελω και πολλες ακριβειες και για μετα εχω υγρα τεστ.Αν τελικα τα κρατησεις πρεπει να κανεις κατι με το νερο σου για να το μαλακωσεις,ετσι θα αισθανονται καλητερα :bowdown:

Παναγιωτη σε παρεπεμψα στο προφιλ του ψαριου σου για να δεις τις αναγκες που εχει σε συνθικες νερου,λιτρα και διακοσμο ενυδρειου.Τωρα για το no3 νομιζα οτι το ηξερες πως οταν φτασει πανω απο 25 κανουμε αλλαγη νερου.Για τα στικακια το ειπες και μονος σου οτι δεν ειναι αξιοπιστα,και εγω εχω αλλα τα χρησιμοποιω στο στρωσιμο συνηθος που δεν θελω και πολλες ακριβειες και για μετα εχω υγρα τεστ.Αν τελικα τα κρατησεις πρεπει να κανεις κατι με το νερο σου για να το μαλακωσεις,ετσι θα αισθανονται καλητερα :)

:thumbup::thumbup: δεν το γνωριζα ...και ειναι λαθος μου ..αλλα τι να κανουμε , οσο μπορω διαβαζω , ρωταω ,μαθαινω , κανω αμεσα αλλαγη , διαβαζω για μαλακομα νερου και ...υποθετω θα σας ξαναβρω εδω γυρω :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...