Frapedoumpas 6 Ιουλίου 2011 #1 Share 6 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά, Ξέρω ότι θα μου ζητήσετε φώτο αλλά πιστέψτε με προσπάθησα, δε βγαίνει καθαρή διότι κουνιέται συνέχεια το ψάρι. Λοιπον, εδώ και 8-9 μήνες έχω έναν μονομάχο σαν και αυτόν . Τον έχω σε ένα ενυδρείο 5 λίτρων με φίλτρο. Αλλαγές νερού κάνω κάθε βδομάδα (αν κ δε χρειάζεται από τις τιμές που έχω). Σε κάθε αλλαγή εκτός από αντιχλώριο ρίχνω και μία σταγόνα βιταμίνης Sera Fishtamin. Θερμοκρασία ενυδρείου τον τελευταίο μήνα 33 βαθμοί λόγω καλοκαιριού. Τρώει σκουλήκια NovoFil της JBL αλλά και TetraMin φυλλαράκια 2 φορές τη μέρα. Συγκατοικεί με μιά γαρίδα (τις κοινές), την οποία που και που την κυνηγάει. Σήμερα παρατήρησα ένα σπυρί σαν κερατάκι κάτω από την γνάθο σαν να έχει πύον στην άκρη. Θα έλεγα ότι η περίπτωση είναι ίδια με αυτή Άσπρο σπυρί. Το ψάρι συμπεριφέρεται κανονικά, τρώει κλπ κλπ όλα οκ. Τι πρέπει να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 6 Ιουλίου 2011 #2 Share 6 Ιουλίου 2011 Αρχικα συμπληρωσε τη φορμα ασθενειων,σε 5 λιτρα δεν ζει κανενα ψαρι και σιγουρα καθε εβδομαδα σιγουρα χρειαζεται αλλαγη νερου. μια σταγονα fishtamin ειναι σταγονα στον ωκεανο.Οι 33 βαθμοι δεν ειναι οτι καλυτερο και σιγουρα το ψαρι σου ζοριζεται αρκετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frapedoumpas 6 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 6 Ιουλίου 2011 Αρχικα συμπληρωσε τη φορμα ασθενειων,σε 5 λιτρα δεν ζει κανενα ψαρι και σιγουρα καθε εβδομαδα σιγουρα χρειαζεται αλλαγη νερου. μια σταγονα fishtamin ειναι σταγονα στον ωκεανο.Οι 33 βαθμοι δεν ειναι οτι καλυτερο και σιγουρα το ψαρι σου ζοριζεται αρκετα. Η λύση που περιμενα να ακούσω δεν είναι ότι κανένα ψάρι δε ζει σε 5 λίτρα. Μια χαρά ζει εδώ και 9 μήνες. Κάτι έχει πάθει που το έχουν πάθει και άλλοι. Κάθε εβδομάδα αλλάζω το νερό. Ρίχνω μία σταγόνα γιατί οι οδηγίες λένε 6 σταγόνες στα 100 λίτρα ή κάτι τέτοιο δεν έχω το χαρτί μπροστά μου, αλλά ρίχνω βάσει δοσολογίας. Οι 33 βαθμοί ξέρω είναι πρόβλημα αλλά τι να κάνω... Θα επανέλθω με συμπληρωμένη φόρμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Ιουλίου 2011 #4 Share 6 Ιουλίου 2011 (edited) λεει 7 σταγονες στα 50 λιτρα στα 5 λιτρα τιποτα αφου εαν βαλεις καποιο ανεμιστηρακι απο 5 λιτρα σε 2 μερες θα γινει 3 . Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2011 - Γιωργος guppy Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 7 Ιουλίου 2011 #5 Share 7 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά, Τον έχω σε ένα ενυδρείο 5 λίτρων με φίλτρο. Αλλαγές νερού κάνω κάθε βδομάδα (αν κ δε χρειάζεται από τις τιμές που έχω). Σε κάθε αλλαγή εκτός από αντιχλώριο ρίχνω και μία σταγόνα βιταμίνης Sera Fishtamin. Θερμοκρασία ενυδρείου τον τελευταίο μήνα 33 βαθμοί λόγω καλοκαιριού. φίλε... χωρίς παρεξήγηση και σε ποτήρι μπορεί να ζήσουν 9 μήνες!!! Αλλαγές νερού χρειάζονται, οσο καλές και να είναι η τιμές σου!! To νερο του ενυδρείου μας χρειάζεται ανακύκλωσης!! στην περίπτωση σου ενα 15% καθε εβδομάδα ειναι υποχρεωτικό (ασε και πολυ ευκολο) Για την θερμοκρασία καλύτερα να μετακίνησης την γυαλλα σου σε ενα χώρο που δεν υπάρχει επαφή με φως.. ήλιο και ζεστή. Καλύτερα να μπει και σε ενα δωμάτιο οπου χρησιμοποιείτε κάποιος αεριστήρας κοντά η σε aircontition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frapedoumpas 7 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 7 Ιουλίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εδώ και μερικές μέρες έχει βγάλει ένα σπυρί κάτω από τη γνάθο σαν κερατάκι, σαν σπυρί με πύον. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 5 - Φίλτρανση Ένα μικρό φιλτράκι ELITE με ΜΟΝΟ sipirax mini μέσα: - Ιστορικό 9 μήνες με έναν μονομάχο, και τους τελευταίους 2-3 μήνες μια γαρίδα: - Ψάρια ένας μονομάχος, και μια γαρίδα: - Ρουτίνες (Τάϊσμα 2 φορές την ημέρα με σκουλήκια και φυλλαράκια, προετοιμασία νερού αλλαγής κάθε εβδομάδα το 50%): ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,5 - KH: 6 - 10 d - GH: > 7d - ΝΗ3/NH4 0: - ΝΟ2 0: - ΝΟ3 25: - Θερμοκρασία:33-34 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Strips: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Μονομάχος - Ιστορικό Ψαριού: Ζει 9 μήνες στο ενυδρειάκι, Πάντα υγειές, δραστήριο, δεν είχε ποτέ πρόβλημα. - Συμπτώματα που παρουσιάζει: Εδώ και μερικές μέρες έχει βγάλει ένα σπυρί κάτω από τη γνάθο σαν κερατάκι, σαν σπυρί με πύον. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δε βγαίνει καθαρή, κουνιέται το ψάρι ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στο πρώτο πόστ, αναφέρω με ποιά περίπτωση μοιάζει η ασθένεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2011 #7 Share 10 Ιουλίου 2011 Το ανοσοποιητικό του ψαριού σου είναι πεσμένο , αλλά και χωρίς φωτογραφία με το πρόβλημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε παραπάνω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 10 Ιουλίου 2011 #8 Share 10 Ιουλίου 2011 Βάλ'τον σε μεγαλύτερο ενυδρείογια αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος