souits 13 Ιουλίου 2011 Author #51 Share 13 Ιουλίου 2011 Ναι με sticks τις έκανα τις μέτρησης. Το νερό έρχεται κατευθείαν από το βουνό από πηγές.(Απευθείας πόσιμο νερό). Μένω σε ένα ορεινό χωρίο των Σερρών σε ψιλό υψόμετρο οπότε το νερό είναι πολύ καλύτερο από οπουδήποτε αλλού. Έχω βάλει μόνο aquatan μέσα, έπρεπε να βάλω και κάτι ακόμα; A και κάτι ακόμα, το νερό έχει μια περίεργη μυρωδιά(άσχημη). Παίζει να είναι από τις ηφαιστειακές πέτρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #52 Share 13 Ιουλίου 2011 Ναι με sticks τις έκανα τις μέτρησης. Το νερό έρχεται κατευθείαν από το βουνό από πηγές.(Απευθείας πόσιμο νερό). Μένω σε ένα ορεινό χωρίο των Σερρών σε ψιλό υψόμετρο οπότε το νερό είναι πολύ καλύτερο από οπουδήποτε αλλού. Έχω βάλει μόνο aquatan μέσα, έπρεπε να βάλω και κάτι ακόμα; A και κάτι ακόμα, το νερό έχει μια περίεργη μυρωδιά(άσχημη). Παίζει να είναι από τις ηφαιστειακές πέτρες; Να βαλεις και νιτριβεκ η κατι αναλογο. Τωρα με βαζεις σε κακες σκεψεις,αφου το πινετε γιατι βρωμαει.Πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με τα φυτοφαρμακα,και στο λεω γιατι και εγω βαζω νερο απο γεωτρηση,και παντα φοβαμαι την στραβη να μην μου κατσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #53 Share 13 Ιουλίου 2011 Και κατι αλλο,αφου θα βαλεις νιτριβεκ,να ριχνεις καθε 3-4 μερες κανα δυο φυλαρακια τροφη ,για να εχουν να φανε τα βακτηριδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 13 Ιουλίου 2011 Author #54 Share 13 Ιουλίου 2011 Όχι όχι όταν το πίνουμε δεν μυρίζει, τώρα άρχισε να μυρίζει πριν 2-3 μέρες(του ενυδρείου). Παίζει να είναι από την χαλαζιακή η από τις ηφαιστειακές, δεν εξηγείται αλλιώς(Του έχω ανεβασμένη και την θερμοκρασία στους 28c). Nitrivec λέω να βάλω λίγο πριν μπούνε τα ψάρια. Στο 120άρι ενυδρείο έχω νερό από γεώτρηση και είναι όλα οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #55 Share 13 Ιουλίου 2011 Όχι όχι όταν το πίνουμε δεν μυρίζει, τώρα άρχισε να μυρίζει πριν 2-3 μέρες(του ενυδρείου). Παίζει να είναι από την χαλαζιακή η από τις ηφαιστειακές, δεν εξηγείται αλλιώς(Του έχω ανεβασμένη και την θερμοκρασία στους 28c). Nitrivec λέω να βάλω λίγο πριν μπούνε τα ψάρια. Στο 120άρι ενυδρείο έχω νερό από γεώτρηση και είναι όλα οκ. Φιλε μου πρεπει να εχεις καποιο προβλημα αν μυριζει.Κανενα σωστο ενυδρειο δεν μυριζει.Το νιτριβεκ πρεπει να το βαλεις τωρα για να αρχισουν να κανουν την αποικια τους τα βακτιριδια τωρα πριν βαλεις τα ψαρια.Εγω θα ελεγα οτι η μυρουδια μπορει να ειναι και απο αυτο,αλλα ας περιμενουμε να μας πουν και τα αλλα παιδια. Ηφαιστιακες πετρες εχω και εγω με κανενα προβλημα,δεν ειναι πο αυτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 13 Ιουλίου 2011 #56 Share 13 Ιουλίου 2011 Λες οτι μυρίζει οτι το νερό που έχει άσχημη μυρωδιά είναι αυτό του ενυδρείου ;Δεν θα ήταν άσχημα να πάρεις υγρά τεστ και να μετρήσεις και αμμωνία Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 13 Ιουλίου 2011 Author #57 Share 13 Ιουλίου 2011 Ναι του ενυδρείου μυρίζει άσχημα. Και να σου πω την αλήθεια μυρίζει σαν την αμμωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #58 Share 13 Ιουλίου 2011 Ναι του ενυδρείου μυρίζει άσχημα. Και να σου πω την αλήθεια μυρίζει σαν την αμμωνία. Βαλε τωρα το νιτριβεκ,γιατι η αμμωνια ειναι η τροφη των βακτηριδιων ουσιαστικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 13 Ιουλίου 2011 Author #59 Share 13 Ιουλίου 2011 Ναι αλλά άμα είναι όντως η αμμωνία δεν θα έπρεπε να είναι λίγο κίτρινο το νερό; Το νερό μου έμενα είναι ελαφρός θολό ακομα από την α χαλαζιακή(όσο περνάνε οι μέρες καθαρίζει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #60 Share 13 Ιουλίου 2011 Ναι αλλά άμα είναι όντως η αμμωνία δεν θα έπρεπε να είναι λίγο κίτρινο το νερό; Το νερό μου έμενα είναι ελαφρός θολό ακομα από την α χαλαζιακή(όσο περνάνε οι μέρες καθαρίζει). Οχι Η θολουρα θα φυγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 15 Ιουλίου 2011 Author #61 Share 15 Ιουλίου 2011 Έκανα μια γύρα στα μαγαζιά και το μόνο που έβρισκα από ασβεστόλιθο ήταν μάρμαρα και όχι ασβεστολιθικές πέτρες. Και η ερώτηση είναι φανερή: μπορώ να βάλω ασβεστολιθικό μάρμαρο αντί για πέτρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 15 Ιουλίου 2011 #62 Share 15 Ιουλίου 2011 Πας σε μια κοντινή σου παραλία, βουνό, πεδιάδα κ.ο.κ και παίρνεις από την μητέρα φύση τις πέτρες της αρεσκείας σου. Προσοχή το μέρος όσο το δυνατόν να μην είναι πολυσύχναστο και σχολαστικό καθάρισμα μετά. Μην πετάτε λεφτά σε πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 15 Ιουλίου 2011 Author #63 Share 15 Ιουλίου 2011 Πήγα σε ποτάμι και μάζεψα μερικές, τις έβρασα και τις τρόχισα με συρματόβουρτσα για να φύγει η πρασινάδα που έχουν πιάσει. Αλλά δεν ξέρω δεν μου κάθονται καλά, είναι κάπως, μυρίζουν ακομα ποτάμι , ξέρεις βρωμάνε λίγο. Είχαν βρύα και λειχήνες επάνω τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Ιουλίου 2011 #64 Share 15 Ιουλίου 2011 Βαλτες σε ενα διαλημα 1 χλωρινη 19 νερο αστες μερικες μερες,και μετα σε αντιχλωριο μια μερα και θα καθαρισουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 15 Ιουλίου 2011 Author #65 Share 15 Ιουλίου 2011 Οκ θα το δοκιμάσω. Θα πάω σήμερα στο Qicko μια βόλτα για Nitrivec και μετά στα Leroy Merlyn για πέτρες μπας και βρω τίποτα ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Ιουλίου 2011 #66 Share 15 Ιουλίου 2011 Οκ θα το δοκιμάσω. Θα πάω σήμερα στο Qicko μια βόλτα για Nitrivec και μετά στα Leroy Merlyn για πέτρες μπας και βρω τίποτα ενδιαφέρον. Το νιτριβεκ ειναι τα βακτιρια και οχι αντιχλωριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 15 Ιουλίου 2011 Author #67 Share 15 Ιουλίου 2011 Ναι το ξέρω τι είναι το Nitrivec, εσύ μου είπες να βάλω από τώρα και όχι λίγο πριν βάλω τα ψάρια που έλεγα εγώ. Γι' αυτό πάω να πάρω για να το βάλω τώρα. Όσο αφορά τις πέτρες μετά πως πάει η αναλογία για το αντιχλώριο το ίδιο είναι 1 προς 19; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Ιουλίου 2011 #68 Share 15 Ιουλίου 2011 Ναι το ξέρω τι είναι το Nitrivec, εσύ μου είπες να βάλω από τώρα και όχι λίγο πριν βάλω τα ψάρια που έλεγα εγώ. Γι' αυτό πάω να πάρω για να το βάλω τώρα. Όσο αφορά τις πέτρες μετά πως πάει η αναλογία για το αντιχλώριο το ίδιο είναι 1 προς 19; Και καλα θα κανεις,ειπα μπας και το βαλεις στις πετρες. Να παρεις Prime- sechem, ( αυτο για αλλον ειναι μην του δεινεις σημασια),Τα 5 μλ. ειναι για 200 λιτρα νερου οποτε κανονισε ποσο θελει Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 16 Ιουλίου 2011 Author #69 Share 16 Ιουλίου 2011 Λοιπόν έβαλα Nitrivec όπως ακριβός λένε οι οδηγίες και επίσης έκανα τεστ αμμωνίας(πριν βάλω τα βακτήρια) με υγρό τεστ της API και το τεστ έδειξε 0 αμμωνία(κίτρινο), έκανα και τεστ με τα stick της API και τα αποτελέσματα ήταν ΝΟ3 --> 0, ΝΟ2 --> 0, GH --> 6, KH --> 7, PH --> 8. Να επισημάνω ότι η μυρωδιά που είχε το νερό εξαφανίστηκε πριν κάνω οτιδήποτε στο ενυδρείο. Έβαλα και 2 χρυσόψαρα μέσα για να στρώση καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιουλίου 2011 #70 Share 16 Ιουλίου 2011 Λοιπόν έβαλα Nitrivec όπως ακριβός λένε οι οδηγίες και επίσης έκανα τεστ αμμωνίας(πριν βάλω τα βακτήρια) με υγρό τεστ της API και το τεστ έδειξε 0 αμμωνία(κίτρινο), έκανα και τεστ με τα stick της API και τα αποτελέσματα ήταν ΝΟ3 --> 0, ΝΟ2 --> 0, GH --> 6, KH --> 7, PH --> 8. Να επισημάνω ότι η μυρωδιά που είχε το νερό εξαφανίστηκε πριν κάνω οτιδήποτε στο ενυδρείο. Έβαλα και 2 χρυσόψαρα μέσα για να στρώση καλά. Προφανως δεν αρχισε ο κυκλος στο ενυδρειο σου.Τωρα ξεκινα.Διαβασε αυτο αν δεν το εχεις διαβασει. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=13569&hl= http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1318 Τι τα ηθελες τα κακομοιρα χρυσοψαρα να τα βαλεις μεσα,αυτα θα φανε ολο το σκορτσο ,απο αμμωνια και νιτρωδη τωρα,βγαλτα και δωστα πισω.Μην βιαζεσαι θα κανει τον κυκλο του μια χαρα και χωρις τα χρυσοψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 16 Ιουλίου 2011 Author #71 Share 16 Ιουλίου 2011 Υπάρχει δυνατότητα αναγνωρίσεις; http://i1123.photobucket.com/albums/l542/s...07-15192202.jpg http://i1123.photobucket.com/albums/l542/s...07-15192159.jpg http://i1123.photobucket.com/albums/l542/s...07-15192155.jpg http://i1123.photobucket.com/albums/l542/s...07-15192148.jpg Υ.Σ. samurai = saulosi;;;(Γιατί μου τα είπε samurai αυτά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιουλίου 2011 #72 Share 16 Ιουλίου 2011 Δεν μπορω να σου πω,αλλα αποτι ξερω τα αρσενικα τους ειναι μπλε με μαυρες ριγες,και τα θηκυκα κιτρινα,εσυ μονο κιτρινα δειχνεις,γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 16 Ιουλίου 2011 Author #73 Share 16 Ιουλίου 2011 Δεν μπορω να σου πω,αλλα αποτι ξερω τα αρσενικα τους ειναι μπλε με μαυρες ριγες,και τα θηκυκα κιτρινα,εσυ μονο κιτρινα δειχνεις,γιατι? Όσο είναι μικρά είναι όλα κίτρινα(Μ-F) για να μην τα επιτεθούν τα μεγάλα αρσενικά και όταν ενηλικιώνονται αλλάζουν χρώμα και γίνονται μπλε με μαύρες ρίγες. Το διάβασα και το λέω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιουλίου 2011 #74 Share 16 Ιουλίου 2011 Όσο είναι μικρά είναι όλα κίτρινα(Μ-F) για να μην τα επιτεθούν τα μεγάλα αρσενικά και όταν ενηλικιώνονται αλλάζουν χρώμα και γίνονται μπλε με μαύρες ρίγες. Το διάβασα και το λέω. Τι εχουμε να μαθουμε ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 16 Ιουλίου 2011 Author #75 Share 16 Ιουλίου 2011 Άσε άσε έχει τώρα 1 εβδομάδα έχω ξεσκιστεί να διαβάζω για κιχλίδες. Αλλά αυτό ισχύει: samurai = saulosi;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος