souits 11 Ιουλίου 2011 Author #26 Share 11 Ιουλίου 2011 Υπάρχει μια κόντρα με την σύζυγο: δεν τις αρέσουν οι demasoni και καταλήξαμε να συμφωνήσουμε στις severus. Pleco kai zebra nerite ή και apple δεν μπορώ να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Ιουλίου 2011 #27 Share 11 Ιουλίου 2011 Για να καταλάβω. Κάποια Αφρικάνικη κιχλίδα δεν θα βάλετε καθόλου ή θέλετε να την βάλετε μαζί με severus; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Ιουλίου 2011 #28 Share 11 Ιουλίου 2011 Υπάρχει μια κόντρα με την σύζυγο: δεν τις αρέσουν οι demasoni και καταλήξαμε να συμφωνήσουμε στις severus. Pleco kai zebra nerite ή και apple δεν μπορώ να βάλω; Δεν ειναι αφρικανικη κιχλιδα.ΔΕς καποιες πληροφοριες εδω http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...iew&iden=46 http://www.aqua-fish.net/show.php?h=severum1 Μπορει να κρατηθει με αλλα ψαρια ισου ή και μεγαλυτερου μεγεθους,αν και στην περιοδο ζευγαρωματος γινονται πολυ επιθετικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #29 Share 11 Ιουλίου 2011 Θα μπει ένα είδος cichlid αλλα ψάχνω κάτι με αρκετές αποχρώσεις γιατί οι demasoni είναι ίδιο χρώμα όλες και τα δυο φύλλα. Έχετε να προτείνετε κάτι; Έχω χαλαζιακή άμμο όποτε θα έχω υψηλό ph. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Ιουλίου 2011 #30 Share 11 Ιουλίου 2011 Θα μπει ένα είδος cichlid αλλα ψάχνω κάτι με αρκετές αποχρώσεις γιατί οι demasoni είναι ίδιο χρώμα όλες και τα δυο φύλλα. Έχετε να προτείνετε κάτι; Έχω χαλαζιακή άμμο όποτε θα έχω υψηλό ph. Οχι δεν θα έχεις αλλά αυτό ρυθμίζεται και αλλιώς μην σε προβληματίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Ιουλίου 2011 #31 Share 11 Ιουλίου 2011 Θα μπει ένα είδος cichlid αλλα ψάχνω κάτι με αρκετές αποχρώσεις γιατί οι demasoni είναι ίδιο χρώμα όλες και τα δυο φύλλα. Έχετε να προτείνετε κάτι; Έχω χαλαζιακή άμμο όποτε θα έχω υψηλό ph. Η χαλαζιακή άμμος είναι ουδέτερη οπότε θα έχεις ότι Ph βγάζει η βρύση σου κοντά στο 7 δηλαδή. Αφού σου αρέσουν τα Severus άνοιξε ένα θέμα στην κατηγορία κιχλίδες Αμερικής καθώς μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό ενυδρείο με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #32 Share 11 Ιουλίου 2011 http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=727 Τα θηλυκα του ειναι κιτρινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #33 Share 11 Ιουλίου 2011 Χίλια συγνώμη για την ανακατωσούρα που σας έφερα. Τελικά θα βάλω saulosi και είναι τελεσίδικο. Pleco, catfish και zebra nerite ή και apple μπορώ να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Ιουλίου 2011 #34 Share 11 Ιουλίου 2011 Χίλια συγνώμη για την ανακατωσούρα που σας έφερα. Τελικά θα βάλω saulosi και είναι τελεσίδικο. Pleco, catfish και zebra nerite ή και apple μπορώ να βάλω; Μονo αν καταλαβα καλα;Μπορεις να βαλεις zebra snail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #35 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) Δηλαδή ούτε καν synodontis που μου είπε ο φίλος ΚΩΣΤΗΣ; Αν και βρήκα αυτό: "O synodontis κάνει επιδρομές και στα αυγά των κιχλίδων (κατά το ζευγάρωμα) αλλά καί στους γόνους. Κάποια είδη synodontis, αναπαράγονται τρώγοντας τα αυγά των κιχλίδων. Τι εννοώ... Όταν 2 κιχλίδες ζευγαρώνουν πολλές φορές οι synodontis κάνουν επιδρομή εκείνη την ώρα για να φάνε τα αυγά. Πάνω στην...αναμπουμπούλα αφήνουν και τα δικά τους αυγά μαζί με αυτά των κιχλίδων. Όταν η ...αναμπουμπούλα τελειώνει η "μαμά" κιχλίδα, ήρεμη πια παίρνει τα αυγά στο στόμα για να τα επωάσει, χωρίς να ξέρει ότι μέσα σε αυτά υπάρχουν και αυγά απο synodontis. Λόγω του ότι τα αυγά των synodontis εκκολάπτονται γρηγορότερα, μέσα στο στόμα της μαμάς κιχλίδας τα μωρά syodontis τρώνε τα υπόλοιπα αυγά της κιχλίδας. Η μαμά κιχλίδα, τα βλέπει σαν παιδιά της και τα ανατρέφει μέχρι να πάρουν τον δρόμο τους." Ισχύει; Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Ιουλίου 2011 #36 Share 11 Ιουλίου 2011 Οι synodontis είναι πολλοί ήσυχοι τύποι και δεν μπλέκουν σε ψαροκαυγάδες. Κινούνται διαρκώς όμως αναζητώντας τροφή και θα φάνε ότι βρουν, ακόμα και αυγά ή μικρά των κιχλίδων σου. Πιθανότατα δεν θα δεις μικρά και θα χάσεις έτσι ένα σημαντικό κομμάτι από την διατήρηση των κιχλίδων. Καλύτερα μην βάλεις τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Ιουλίου 2011 #37 Share 11 Ιουλίου 2011 Αφού θα βάλεις demasoni, βάλε αυτά και τίποτα άλλο. Οι αφρικάνικες κιχλίδες μπαίνουν μόνο με αφρικάνικες κιχλίδες για λόγους παραμέτρων του νερού, επιθετικότητας, διατροφής κλπ Γατόψαρα θα μπορούσες να βάλεις κάποιο της οικογένειας των Synodontis, αλλά σε αυτή την περίπτωση ίσως δεν δεις μικρά ποτέ. Δηλαδή ούτε καν synodontis που μου είπε ο φίλος ΚΩΣΤΗΣ; Προσεξε και αυτο που σου ειπε ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #38 Share 11 Ιουλίου 2011 Ωραία δηλαδή η σύνθεση των ατόμων του ενυδρείου θα είναι 1 χαρέμι pseudotropheus saulosi(1M - 4F; και μόνο zebra nerite snail σωστα; Φυτα: anubias(κάτι άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Ιουλίου 2011 #39 Share 11 Ιουλίου 2011 Ωραία δηλαδή η σύνθεση των ατόμων του ενυδρείου θα είναι 1 χαρέμι pseudotropheus saulosi(1M - 4F; και μόνο zebra nerite snail σωστα; Φυτα: anubias(κάτι άλλο Θα προτιμουσα καποια βαλισινερια αντι για ανουμπια.Καλυετρα να μεινεις σε αυτην την συνθεση,να μπορεις να χαρεις και να μελετησεις την συμπεριφορα του ψαριου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #40 Share 11 Ιουλίου 2011 Δηλαδή ούτε καν synodontis που μου είπε ο φίλος ΚΩΣΤΗΣ; Αν και βρήκα αυτό: "O synodontis κάνει επιδρομές και στα αυγά των κιχλίδων (κατά το ζευγάρωμα) αλλά καί στους γόνους. Κάποια είδη synodontis, αναπαράγονται τρώγοντας τα αυγά των κιχλίδων. Τι εννοώ... Όταν 2 κιχλίδες ζευγαρώνουν πολλές φορές οι synodontis κάνουν επιδρομή εκείνη την ώρα για να φάνε τα αυγά. Πάνω στην...αναμπουμπούλα αφήνουν και τα δικά τους αυγά μαζί με αυτά των κιχλίδων. Όταν η ...αναμπουμπούλα τελειώνει η "μαμά" κιχλίδα, ήρεμη πια παίρνει τα αυγά στο στόμα για να τα επωάσει, χωρίς να ξέρει ότι μέσα σε αυτά υπάρχουν και αυγά απο synodontis. Λόγω του ότι τα αυγά των synodontis εκκολάπτονται γρηγορότερα, μέσα στο στόμα της μαμάς κιχλίδας τα μωρά syodontis τρώνε τα υπόλοιπα αυγά της κιχλίδας. Η μαμά κιχλίδα, τα βλέπει σαν παιδιά της και τα ανατρέφει μέχρι να πάρουν τον δρόμο τους." Ισχύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #41 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) Γα..μένα παλιόψαρα. Μακρυά από synodontis. Πωωω τώρα που το είδα τα σιχάθηκα τα *******. Πιπέρι. Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - ΚΩΣΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #42 Share 11 Ιουλίου 2011 Γα..μένα παλιόψαρα. Μακρυά από synodontis. Πωωω τώρα που το είδα τα σιχάθηκα τα *******. Πιπέρι. Κανεις λαθος,εχουν μεγαλη πλακα και ειναι πανεμορφα,απλα αμα θελεις να δεις γονους δεν πρεπει να τα βαλεις,εγω που δεν θελω,τα εχω και τα απολλαμβανω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Ιουλίου 2011 #43 Share 11 Ιουλίου 2011 Ρε παιδια τι φταινε τα ζωντανα και τα βριζετε; Τη δουλεια τους κανουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #44 Share 11 Ιουλίου 2011 :thumbup: Εντάξει μπορεί να είναι όμορφα, να έχουν πλάκα και να είναι ήσυχα αλλά είναι πολύ ύπουλα και σιχαμένα με αυτήν την συμπεριφορά επώασης των αυγών τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Ιουλίου 2011 #45 Share 11 Ιουλίου 2011 :thumbup: Εντάξει μπορεί να είναι όμορφα, να έχουν πλάκα και να είναι ήσυχα αλλά είναι πολύ ύπουλα και σιχαμένα με αυτήν την συμπεριφορά επώασης των αυγών τους. Εγω σε ρωτω,τι ειναι πιο σιχαμενο;Αυτο που κανουν οι συνοδοντηδες,η αυτο που κανει το αλλο,το μεγαλο ζωον,που με καθε τροπο καταστρεφει την ιδια την υπαρξη του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #46 Share 11 Ιουλίου 2011 :thumbup: Εντάξει μπορεί να είναι όμορφα, να έχουν πλάκα και να είναι ήσυχα αλλά είναι πολύ ύπουλα και σιχαμένα με αυτήν την συμπεριφορά επώασης των αυγών τους. Εγωθα σου δωσω μερικες πληροφωριες για να σε δελεασω Εγω τα εχω 1,5 χρονο και δεν ειδα ποτε τετοια φαση.Μακαρι να την εβλεπα. Και κατι αλλο,ειναι μαλλον το μοναδικο ψαρι που κολυμπα σε ολες της στασης,360 μοιρες,τωρα για βαλε φαντασια να δεις πως θα ειναι ενα κοπαδακι απο δαυτα να σου κολυμπουν σαν τρελα Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #47 Share 11 Ιουλίου 2011 (edited) Ότι είπα το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου μην τρελαίνεστε Δηλαδή μου λετε να βάλω synodontis στο ενυδρείο; Ωραία θα είναι δεν είπα το αντίθετο αλλά γέννες(από κιχλίδες); Έγινε επεξεργασία 11 Ιουλίου 2011 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2011 #48 Share 11 Ιουλίου 2011 Ότι είπα το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου μην τρελαίνεστε Δηλαδή μου λετε να βάλω synodontis στο ενυδρείο; Ωραία θα είναι δεν είπα το αντίθετο αλλά γέννες(από κιχλίδες); γεννες δεν προκειται να δεις, Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 13 Ιουλίου 2011 Author #49 Share 13 Ιουλίου 2011 Καλημέρα σε όλους. Οι πρώτες μετρήσεις έγιναν και τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά πιστεύω. Το ενυδρείο τρέχει σχεδόν μια εβδομάδα και οι τιμές έχουν ως εξής: ΝΟ3 --> 0, ΝΟ2 --> 0, GH --> 9, KH --> 5, και το PH είναι 8 - 8.5. Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουλίου 2011 #50 Share 13 Ιουλίου 2011 Απο οτι καταλαβαινω τα τεστ τα κανεις με στικς.Κανονικα επρεπε να εχεις τωρα αμμωνια που δεν την μετρας.Το ΡΗ σου εχει μεγαλη αποκλιση 8-8,5,αλλα και τα δυο ειναι καλα.Τις σκληροτητες βλεπω λιγο χαμηλες.Τωρα ξεκινισε ο κυκλος ,οποτε σε λιγο θα σου ανεβουν τα νιτρωδη.Τωρα περιμενεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος