souits 6 Ιουλίου 2011 #1 Share 6 Ιουλίου 2011 (edited) Καλημέρα σε όλους. Έχουμε και λέμε: Μόλις απέκτησα ένα ενυδρείο 120x40x45 = 180L καθαρά. Θέλω να το κάνω αφρικανικό, και κλείνω προς malawi(Demasoni) αλλά δεν ξέρω εάν βοηθάνε οι διάστασης άρα η πρώτη ερώτηση είναι αυτή. Δεύτερη ερώτηση είναι εάν θα ήταν φρόνιμο να βάλω φυτά(Εάν ναι, να γίνει πυκνή βλάστηση η όχι και τι φυτά; Πρέπει να βάλω υπόστρωμα γενικός. Έχω καταλήξει στην χαλαζιακή άμμο, συμφωνείτε ; Τρίτη ερώτηση, να βάλω πέτρες, μάρμαρα, ξύλα, ηφαιστειακές πέτρες η κάτι άλλο;(Προτείνεται κάτι). Τέταρτη ερώτηση, λάμπες: τι λάμπες να βάλω(παίρνει T8χ2). Πέμπτη ερώτηση: θα χρειαστώ κυκλοφορητή-τες?(λόγο αρεσκείας τον κυχλίδων στα ρεύματα). Έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά θα τις κάνω σιγά σιγά. Ευχαριστώ για την κατανόηση και τις απαντήσεις σας. Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2011 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 6 Ιουλίου 2011 #2 Share 6 Ιουλίου 2011 Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο αφρικάνες ξέρω οτι προτιμούν πετρες για διακοσμητικά πιο πολυ και οχι φυτα, κάποιες μπορεί και να στα καταστρέψουν.υπόστρωμα θα χρειαστείς μόνο αν τλικά βάλεις φυτά,επίσης θέλουν δυνατό φίλτρο.Τα υπόλοιπα θα στα πουν και αυτοι που ξέρουν καλύτερα απο εδώ μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 6 Ιουλίου 2011 #3 Share 6 Ιουλίου 2011 Επίσης η χαλαζιακή αμμος νομίζω οτι είναι καλή επιλογή Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Ιουλίου 2011 #4 Share 6 Ιουλίου 2011 Καλημέρα σε όλους. Έχουμε και λέμε: Μόλις απέκτησα ένα ενυδρείο 120x40x45 = 180L καθαρά. Θέλω να το κάνω αφρικανικό, και κλείνω προς malawi(Demasoni) αλλά δεν ξέρω εάν βοηθάνε οι διάστασης άρα η πρώτη ερώτηση είναι αυτή. Δεύτερη ερώτηση είναι εάν θα ήταν φρόνιμο να βάλω φυτά(Εάν ναι, να γίνει πυκνή βλάστηση η όχι και τι φυτά; Πρέπει να βάλω υπόστρωμα γενικός. Έχω καταλήξει στην χαλαζιακή άμμο, συμφωνείτε ; Τρίτη ερώτηση, να βάλω πέτρες, μάρμαρα, ξύλα, ηφαιστειακές πέτρες η κάτι άλλο;(Προτείνεται κάτι). Τέταρτη ερώτηση, λάμπες: τι λάμπες να βάλω(παίρνει T8χ2). Πέμπτη ερώτηση: θα χρειαστώ κυκλοφορητή-τες?(λόγο αρεσκείας τον κυχλίδων στα ρεύματα). Έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά θα τις κάνω σιγά σιγά. Ευχαριστώ για την κατανόηση και τις απαντήσεις σας. Καλως ηρθες στην υπεροχη Αφρικη.Εχεις καλο μηκος που ειναι πολυ καλο για αφρικη.Εγω πιστευω οτι μπορεις να βαλεις μια ομαδα 8-10ατομων Demasoni.Με τα φυτα δεν τα πανε και πολυ καλα,αλλα μπορεις να βαλεις anubia -valineresa.H χαλαζιακη αμμος ειναι μια χαρα,απο πετρες καλο ειναι να βαλεις ασβεστολυθηκες ,αλλα μποτεις να βαλεις και οτι θελεις αρκει να μην ειναι αιχμηρες ,γιατι εχουν ταχυτητες τα ψαρια.Τι φιλτρο εχεις? Αν εχεις 5 φορες τα λιτρα σου δεν χρειαζεται κυκλοφορητης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 6 Ιουλίου 2011 #5 Share 6 Ιουλίου 2011 καλως ηρθες στην αφρικη και καλη συνεχεια σου ευχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 6 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 6 Ιουλίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Το φίλτρο είναι tetra tec ex 1200 και πιστεύω είμαι καλά. Από λάμπες όμως τι προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Ιουλίου 2011 #7 Share 6 Ιουλίου 2011 Η αφρικανες γενικα δεν θελουν και το πολυ φως,πιστευω οτι εισαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 6 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 6 Ιουλίου 2011 Η αφρικανες γενικα δεν θελουν και το πολυ φως,πιστευω οτι εισαι καλα. Δεν έχει λάμπες καθόλου το ενυδρείο. Τι πρέπει να βάλω: ροζ, μπλε, λευκή, θέλουν και moonlight; Πόσα watt; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Ιουλίου 2011 #9 Share 6 Ιουλίου 2011 Εγω θα ελεγα λευκο,γιατι οταν βαλεις με χρωμα αλλοιωνονται τα χρωματα των ψαριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 6 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 6 Ιουλίου 2011 (edited) Δεν έχει λάμπες καθόλου το ενυδρείο. Τι πρέπει να βάλω: ροζ, μπλε, λευκή, πόσες να βάλω; 2 ή 1 σε λευκό ή 1 λευκό με ένα ροζ; θέλουν και moonlight; Πόσα watt; Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2011 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 Ιουλίου 2011 #11 Share 6 Ιουλίου 2011 Ενα ωραίο species tank για demasoni, πέτρες ,άμμος οπωσδήποτε και όπως και όπως είπαν οι φίλοι μια λευκή λάμπα τύπου daylight http://www.sera.de/gr/produkte/aquarientec...illiant-t8.html Κοίτα μέσα στο φόρουμ στησίματα ενυδρείων malawi Καλώς ήλθες στην Αφρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 6 Ιουλίου 2011 #12 Share 6 Ιουλίου 2011 Καλώς ήρθες κι από εμένα! Όσο για το στήσιμο που ρωτάς, εκεί στα μέρη σου θα βρεις ωραιότατες πέτρες σε ρέματα και ποτάμια, σε πάρα πολλά μέρη. Όταν είχα βρεθεί εκεί είχα βρει ωραία κομμάτια αλλά ήμουν με μηχανή... Οπότε βγες για σοδειά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 6 Ιουλίου 2011 Author #13 Share 6 Ιουλίου 2011 Μάλλον αυτό θα γίνει. Άλλη μια ερώτηση τώρα: τελικά πήρα τώρα το ενυδρείο με τα παρελκόμενα και το φίλτρο είναι Eheim pro 2224 και έχει 2 κάδους, θα μπορούσατε να μου πείτε με πια σειρά και τι υλικά να βάλω; Πάντα μιλάμε για malawi και demasoni. Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας και τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 6 Ιουλίου 2011 #14 Share 6 Ιουλίου 2011 Πάρε μια ιδέα http://www.mundoacuario.com/ecommerce/imag...onal%202028.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 7 Ιουλίου 2011 #15 Share 7 Ιουλίου 2011 Στα περισσότερα με κάλυψαν οι φίλοι μου παραπάνω και συμφωνώ κι εγώ με μια δεκάδα demasoni με προϋπόθεση όμως να μπει πολύ πέτρα για να ελέγχεται η επιθετικότητα τους. Από εκεί και πέρα με αφορμή αυτό που έγραψε ο καλός μου φίλος Βασίλης θέλω να κάνω μια επισήμανση. Το αν γυρνάει το φίλτρο 5 φορές τα λίτρα μας, σημαίνει ότι μέσα σε μια ώρα θα περάσουν από τα υλικά μας τα λίτρα 5 φορές. Ακόμα και 10 φορές να γυρνάει λοιπόν τα λίτρα ένα φίλτρο, μπορεί να υπάρχουν νεκρές περιοχές μέσα στο ενυδρείο από άποψη κυκλοφορίας, είτε επειδή είναι ο διάκοσμος έτσι στημένος είτε επειδή έχει πέσει η ονομαστική ροή του φίλτρου μας λόγω κακοσυντήρησης, μπουκώματος με τα υλικά, σωληνώσεις που κάνουν μεγάλη κοιλιά κ.ο.κ. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι την κυκλοφορία την ελέγχουμε με το μάτι, ανεξάρτητα με το φίλτρο που έχουμε. Ανάλογα με τα ψάρια που φιλοξενούμε, φροντίζουμε σε συνδυασμό με τις εξόδους από τα φίλτρα μας που προσφέρουν επίσης κυκλοφορία να την ενισχύσουμε όπου και αν χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Ιουλίου 2011 #16 Share 7 Ιουλίου 2011 Στα περισσότερα με κάλυψαν οι φίλοι μου παραπάνω και συμφωνώ κι εγώ με μια δεκάδα demasoni με προϋπόθεση όμως να μπει πολύ πέτρα για να ελέγχεται η επιθετικότητα τους. Από εκεί και πέρα με αφορμή αυτό που έγραψε ο καλός μου φίλος Βασίλης θέλω να κάνω μια επισήμανση. Το αν γυρνάει το φίλτρο 5 φορές τα λίτρα μας, σημαίνει ότι μέσα σε μια ώρα θα περάσουν από τα υλικά μας τα λίτρα 5 φορές. Ακόμα και 10 φορές να γυρνάει λοιπόν τα λίτρα ένα φίλτρο, μπορεί να υπάρχουν νεκρές περιοχές μέσα στο ενυδρείο από άποψη κυκλοφορίας, είτε επειδή είναι ο διάκοσμος έτσι στημένος είτε επειδή έχει πέσει η ονομαστική ροή του φίλτρου μας λόγω κακοσυντήρησης, μπουκώματος με τα υλικά, σωληνώσεις που κάνουν μεγάλη κοιλιά κ.ο.κ. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι την κυκλοφορία την ελέγχουμε με το μάτι, ανεξάρτητα με το φίλτρο που έχουμε. Ανάλογα με τα ψάρια που φιλοξενούμε, φροντίζουμε σε συνδυασμό με τις εξόδους από τα φίλτρα μας που προσφέρουν επίσης κυκλοφορία να την ενισχύσουμε όπου και αν χρειάζεται. φροντίζουμε σε συνδυασμό με τις εξόδους από τα φίλτρα μας που προσφέρουν επίσης κυκλοφορία να την ενισχύσουμε όπου και αν χρειάζεται. Και καποιο κυκλοφορητακι να βαραει πετρα ωστε να διωχνει τις ακαθαρσιες,καλο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 9 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 9 Ιουλίου 2011 Το ενυδρείο στήθηκε και ήδη τρέχει. Έχει τα τελείως βασικά ίσα ίσα για το στρώσιμο. Έχω μια ερώτηση που με καίει: Τα demasoni συμβιώνουν με τα flavus;(ή θα έχουμε όλη μέρα ξύλο; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Ιουλίου 2011 #18 Share 9 Ιουλίου 2011 Το ενυδρείο στήθηκε και ήδη τρέχει. Έχει τα τελείως βασικά ίσα ίσα για το στρώσιμο. Έχω μια ερώτηση που με καίει: Τα demasoni συμβιώνουν με τα flavus;(ή θα έχουμε όλη μέρα ξύλο; ) Καλώς ήρθες και από μένα στη Αφρική! Εγω θα προτιμούσα αν πάς σε demasoni να τακρατήσεις μόνα τους στο ενυδρείο. Κάποιοι φίλοι εδω εχουν συνδιάσει τα demasoni με labido χωρίς προβλήματα, αλλά σε μεγαλύτερα ενυδρεία.Ο συνδιασμός τους με flavus ίσως δημιουργήσει προβλήματα, λόγο λίτρων πάρα το 1,20 μήκος του ενυδρείου σου.Επίσης και τα δυο είδη είναι pseudotropheus και εχουν αυξημένη επιθετηκότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 10 Ιουλίου 2011 Author #19 Share 10 Ιουλίου 2011 Έχει κάποιος καμία ιδέα ως προς την σύνθεση του ενυδρείου σε άτομα; Και μια ερώτηση: Η διακόσμηση του ενυδρείου που φιλοξενεί κιχλίδες πρέπει να είναι αυστηρά με πέτρες; Δεν μπορεί να είναι μια πιο σύνθετη φάση; Δηλαδή να έχει και ηφαιστειακές πέτρες μέσα και πιθάρια(αμφορείς) με τρύπες - σπασμένα κ.τ.λ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Ιουλίου 2011 #20 Share 10 Ιουλίου 2011 Έχει κάποιος καμία ιδέα ως προς την σύνθεση του ενυδρείου σε άτομα; Και μια ερώτηση: Η διακόσμηση του ενυδρείου που φιλοξενεί κιχλίδες πρέπει να είναι αυστηρά με πέτρες; Δεν μπορεί να είναι μια πιο σύνθετη φάση; Δηλαδή να έχει και ηφαιστειακές πέτρες μέσα και πιθάρια(αμφορείς) με τρύπες - σπασμένα κ.τ.λ; Αν μιλάμε μόνο για demasoni 10 άτομα περίπου θα ήταν καλά.Οσον αφορά τη διακόσμηση μιλαμε για πέτρες αντε και πολύ λίγα φυτα.Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει το λεγόμενο βιοτοπικό δηλαδή μια προσομείωση του περιβάλλοντος που ζουν τα ψάρια απο κει και πέρα αν δεν είσαι φανατικός με το βιοτοπικό κάνε οτι σου αρέσει ,φτιάχνει όμως πια ενα διακοσμητικό ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουλίου 2011 #21 Share 10 Ιουλίου 2011 Έχει κάποιος καμία ιδέα ως προς την σύνθεση του ενυδρείου σε άτομα; Και μια ερώτηση: Η διακόσμηση του ενυδρείου που φιλοξενεί κιχλίδες πρέπει να είναι αυστηρά με πέτρες; Δεν μπορεί να είναι μια πιο σύνθετη φάση; Δηλαδή να έχει και ηφαιστειακές πέτρες μέσα και πιθάρια(αμφορείς) με τρύπες - σπασμένα κ.τ.λ; Ποιος ο λογος να υπαρχουν αυτα; Το οσο το δυνατον φυσικοτερο τοπιο,τοσο το καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 10 Ιουλίου 2011 #22 Share 10 Ιουλίου 2011 Ποιος ο λογος να υπαρχουν αυτα; Το οσο το δυνατον φυσικοτερο τοπιο,τοσο το καλυτερο Θα συμφωνησω με τον Στρατο.Καλυτερα φυσικα στοιχεια,το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει.Αν θελει μπορεις να βαλεις 2-3 κλαδακια ή και καποια Βαλισινερια.Σχετικα με τον πληθυσμο θα εμενα σε μια 8-10αδα ντεμασονι μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 10 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 10 Ιουλίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απάντησης σας και το ενδιαφέρον, σας είμαι ευγνώμων. Άλλη μια ερώτηση γιατί δεν είμαι ο μονος που θα ευχαριστιέται το ενυδρείο και έχουμε μια κόντρα με την γυναικα. Μπορώ να βάλω στο setup αυτό severus cichlid εάν ναι μπορεί να συνδυαστεί με κάτι ακόμα έστω ένα ακόμα είδος; Και μια ακόμα ερώτηση: μπορώ να βάλω support ψαρια στο ενυδρείο μαζί με άλλες κιχλίδες δηλαδή γατόψαρα για τον βυθό, pleco και zebra nerite; Sorry για τα πολλά ερωτήματα αλλα όπως καταλαβαίνετε είμαι πολύ noob σε αυτό το είδος και δεν θέλω να κάνω τραγικά λάθη ως προς την ζωή τον μελλοντικών κατοίκων του ενυδρείου. Y.Σ. Ξέρετε μήπως τιμές που κυμαίνονται στις severus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 11 Ιουλίου 2011 Author #24 Share 11 Ιουλίου 2011 Κάποια βοήθεια στα ερωτήματά μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Ιουλίου 2011 #25 Share 11 Ιουλίου 2011 Αφού θα βάλεις demasoni, βάλε αυτά και τίποτα άλλο. Οι αφρικάνικες κιχλίδες μπαίνουν μόνο με αφρικάνικες κιχλίδες για λόγους παραμέτρων του νερού, επιθετικότητας, διατροφής κλπ Γατόψαρα θα μπορούσες να βάλεις κάποιο της οικογένειας των Synodontis, αλλά σε αυτή την περίπτωση ίσως δεν δεις μικρά ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος