omegka 6 Ιουλίου 2011 #1 Share 6 Ιουλίου 2011 Καλημερα σας εχθες εκανα μετρηση στο νερο μετα απο αρκετο καιρο και ειδα οτι το kh και gh ειναι πανω απο 100!!ισχυει κατι τετοιο ή μηπως δεν μετρησα σωστα?το τεστ ειναι της api.Επισης μεσα σε 5-6 μερες απο καθε αλλαγη νερου που κανω αρχιζει και πιανει καφε αλγη στα τζαμια.Ξεχασα να αναφερω πως και το no3 μου βγηκε καπου στο 30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 Ιουλίου 2011 #2 Share 6 Ιουλίου 2011 Οι ακριβείς μετρήσεις πόσο είναi.Στα νερό βάζεις Buffer και ενυδρεακό αλάτι για κιχλίδες ; Αν βάζεις στaμάτα και τις επόμενες αλλαγές μόνο σκετό νερό με εντιχλώριο. Απο οτι βλέπω έχεις άμμο και οχι αραγωνίτη.Το Ph πόσο είναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
omegka 6 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 6 Ιουλίου 2011 Οι ακριβείς μετρήσεις πόσο είναi.Στα νερό βάζεις Buffer και ενυδρεακό αλάτι για κιχλίδες ; Αν βάζεις στaμάτα και τις επόμενες αλλαγές μόνο σκετό νερό με εντιχλώριο. Απο οτι βλέπω έχεις άμμο και οχι αραγωνίτη.Το Ph πόσο είναι ; Βuffer εβαλα εχθες που εκανα την αλλαγη νερου και νεο στησιμο πετρων.Γενικα παντως δε βαζω.Το ph ειναι κοντα στο 7.8.Απο αλλαγες νερου εχω ξεκινησει ηδη(χωρις να ειχα κανει καποια μετρηση απλα με γνωμονα οτι εβγαζε συνεχεια αλγη στα τζαμια) απο τις 4/6/11 και μεχρι σημερα εχω κανει συνολικα 9 αλλαγες νερου δηλ καθε 4-5 μερες.Οσο αναφορα την αλγη στα τζαμια συνεχιζει μετα απο 5-6 μερες να εμφανιζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Ιουλίου 2011 #4 Share 6 Ιουλίου 2011 Βuffer εβαλα εχθες που εκανα την αλλαγη νερου και νεο στησιμο πετρων.Γενικα παντως δε βαζω.Το ph ειναι κοντα στο 7.8.Απο αλλαγες νερου εχω ξεκινησει ηδη(χωρις να ειχα κανει καποια μετρηση απλα με γνωμονα οτι εβγαζε συνεχεια αλγη στα τζαμια) απο τις 4/6/11 και μεχρι σημερα εχω κανει συνολικα 9 αλλαγες νερου δηλ καθε 4-5 μερες.Οσο αναφορα την αλγη στα τζαμια συνεχιζει μετα απο 5-6 μερες να εμφανιζεται. Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,και ποσο αλλαγη νερου κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
omegka 6 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 6 Ιουλίου 2011 Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,και ποσο αλλαγη νερου κανεις Το ενυδρειο τρεχει 2 χρονια,αλλαγες νερου αυτο το μηνα του κανω γυρω στο 30 35% το νερο του ενυδρειου.Απλα εχω την εντυπωση οτι απο την αρχη δεν ειχε γινει σωστο στρωσιμο λογω του οτι με συμβουλεψαν υπαλληλοι σε πετ σοπ καθοτι ασχετοσ στην αρχη.Το θεμα ομως ειναι τη κανω τωρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 6 Ιουλίου 2011 #6 Share 6 Ιουλίου 2011 Κάνεις αλλαγή νερού μια φορά τον μήνα? Αν ναι, και αν αναπληρώνεις το νερό που εξατμίζεται με νερό βρύσεις μπορεί να είναι αυτή η αιτία να μετράς τόση σκληρότητα στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 Ιουλίου 2011 #7 Share 6 Ιουλίου 2011 Οπως ξέρει αλγες και Αφρική πάνε μαζί 1.Συνέχισε τις αλλαγές νερου 2.Πρόσεξε την ποσότητα τροφής. 3.Κοίτα λίγο τον φωτισμό σου μήπως οι λάμπες σου '' γεράσανε'' Οσον αφορά τις μετρήσεις σου 1. Μήπως τα τεστ είναι αρκετά παλιά και δεν δίνουν τις σωστές μετρήσεις. 2.Αν είναι εντάξει ,τότε γιατί έχει τόσο ψηλό gh kh γιατί η αναπλήρωση με τόσες αλλαγές νερού δεν μπορεί να τα πάει στα υψη. Εμένα από δικό μου λάθος σε multi ενυδρείο ( περίπου 60 λτ.) έστειλα στο gh πάνω από 50 και το kh 35 δεν συνέβηκε τίποτα απλά οι επομενες αλλαγές έγιναν χωρίς χρήση ενυδρειακού άλατος και buffer. Ψυχραμία στην Αφρική είσαι ,κοίτα λίγο αυτά που σου έγραψα και τα λέμε ξανά Link to comment Share on other sites More sharing options...
omegka 6 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 6 Ιουλίου 2011 οκ,θα συνεχισω τις συχνες αλλαγες.θα παρω και τεστακια απο αλλη εταιρια να δω τι θα δειξει και εκει.Παντως τωρα που μετρησα παλι gh kh ειναι στα υψη.Α πριν λιγο ειδα και ενα μικρο χιλιοστων απο μαλλον χθεσινη ή σημερινη γεννα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος