antoniosthegr8 5 Ιουλίου 2011 #1 Share 5 Ιουλίου 2011 Φίλοι μου καλησπέρα, μετά απο σκέψη και.. οικονομίες αποφάσισα να φτιάξω ένα ενυδρείο. Στο 1,20 ειμαι ανετα εκει που θελω να το βάλω. Παρείγειλα ήδη το Anubia 1,20 χ 45 χ 60, στην τιμη των 360ευρω με βαση απο γνωστη αλυσιδα που τα εχει προσφορα. Βέβαια μολις βλεπω οτι το jewel εχει 200 ευρώ πάνω αυτο με το κουρμποτο τζαμι (πιο wide) και μαζι δινουν φιλτρο και θερμοστατη.. μηπως πρωι πρωι να ζητησω αλλαγη???? Γνωριζω οτι τα jewel οπως λενε ολοι ειναι καλυτερα, αλλα δε ξερω αν και γιατί.. το anubia έχει πιο παχυ τζαμι πάντως... Και ο πωλητης της αλυσιδας ειπε οτι περισσοτερα προβληματικα εχει δει jewel παρά anubis... και γιατι να μη θελει να πουλησει το jewel 200 ευρω παραπανω?? δε ξερω εχω αγχωθει.. Και δευτερον αν τη δωσω τη διαφορά (νομιζω οτι βγαινει περιπου τα ιδια μια και το φιλτρο η αλυσιδα μου το χρεωνει 140 ευρώ... αλλα εξωτερικο)... Παρακάτω... φιλτρο??? υπαρχει λογος να βαλω εξωτερικο? Με ανυσυχει η ιδεα οτι σε μια βλαβη θα πλυμηρισουν ολα, ενω στο εσωτερικό νομιζω οτι τη γλυτώνουμε... και δε θα φαινονται και οι σωληνες πισω.... Γνώμες?? Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 5 Ιουλίου 2011 #2 Share 5 Ιουλίου 2011 Καλησπερα,οι δυο εταιριες που μας αναφερεις ειναι αξιολογες,Το εσωτερικο φιλτρο παντως ειναι ενα απλο φιλτρο το οποιο θα σε βοηθησει να κρατησεις χαμηλη ιχθυοφορτιση στο ενυδρειο σου.Ενα εξωτερικο για τα λιτρα τα οποια σκοπευεις να αγορασεις ειναι μια καλη επενδυση,εαν αγορασεις κατι επωνυμο τοτε δε θα εχεις κανενα προβλημα με διαρροες νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 5 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 5 Ιουλίου 2011 (edited) Καλησπερα,οι δυο εταιριες που μας αναφερεις ειναι αξιολογες,Το εσωτερικο φιλτρο παντως ειναι ενα απλο φιλτρο το οποιο θα σε βοηθησει να κρατησεις χαμηλη ιχθυοφορτιση στο ενυδρειο σου.Ενα εξωτερικο για τα λιτρα τα οποια σκοπευεις να αγορασεις ειναι μια καλη επενδυση,εαν αγορασεις κατι επωνυμο τοτε δε θα εχεις κανενα προβλημα με διαρροες νερου. Καλησπερα σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!.. Είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ απο ενυδρεια, ξερω ελαχιστα, διαβαζω για μπολια κλπ, ο πετσοπας μου ειπε θα μου το στησει το φιλτρο κ θα βαλω ψαρια σε 9 μερες... αγνωστο τι θα κανει... Με φοβισαν οσα γραφουν για τα anubia οτι ειναι κινεζικα, κ μου ειπε και φιλος με ενυδρεια οτι εχουν ολο προβληματα. Αντιθετως στα πετσοπ μου ειπαν (πηγα σε 2 της ιδιας αλυσιδας) οτι τα anubia ειναι πολυ καλυτερα. και οντως το τζαμι ειναι πιο παχυ των anubia... Αρα λες κραταω (δηλαδη παραλαμβανω) anubia??? περνει αυτοματες ταιστρες κλπ (γιατι καποιες φορες λογω δουλειας λειπω μέχρι και 18 μέρες) σπανια μεν αλλα λειπω.. και οχι δεν εχω Κανεναν να κανει κατι στο σπιτι... το δευτερο κομματι που με αγχωνει ειναι η αισθητικη.. ολα αυτα τα φυτεμενα κλπ και οσα μεσα κανουν αυτο το καφε πρασινο δε με τρελενουν με τιποτα.. ειδα ενα στο γνωστο πετσοπ στη λ. κηφισιας (αλυσιδα) το εχει φτιαξει ο ιχθυολογος εκει Τ Ε Λ Ε Ι Ο!! με λευκογκρι αμμο, και κορμους δεντρου κρεμασμενους απο πανω.. τιποτα αλλο... τελειο... Η θα προτιμουσα με βραχους σα μαρμαρινους μεσα.... να μην εχει πρασινο κατασταση Ψαχνω φωτος στο ιντερνετ αλλα δε βρισκω κατι τετοιο... * Τι εννοεις επώνυμο.. δε ξερω αν μπορω να γραψω μαρκα εδω, αλλα αν καποιος μου στειλει εστω σε μηνυμα θα το εκτιμουσα! δεν εχω ιδεα απο μαρκες. ξερω οτι απο οσο λενε η καλυτερη ειναι η eihem αλλα δεν εχει το γνωστο petshop... ακομα ξερει κανεις να μου πει καλο μαγαζι για τετοια πραγματα?? Απο κηφισια μεχρι γλυφαδα (και οχι κεντρο) κυκλοφορω καθε μερα.. να πεταχτω να κοιταξω... Και παλι σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2011 - antoniosthegr8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Ιουλίου 2011 #4 Share 5 Ιουλίου 2011 Οι πιό γνωστές μάρκες είναι ΕΗΕΙΜ και FLUVAL Θα βρεις και TETRA,SERA,RENA, HYDOR,SUN SUN κα Κάνε μια έρευνα αγοράς και ό,τι σου κάνει κλικ πες το για να μαζέψεις γνώμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 5 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 5 Ιουλίου 2011 Η "αλυσιδα" μου δινει TETRA (νομιζω δε φερνει κατι αλλο...).. τι λες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Ιουλίου 2011 #6 Share 5 Ιουλίου 2011 Για τα TETRA περίμενε να πάρεις γνώμες χρηστών. Εγώ σε ένα από τα ενυδρεία μου χρησιμοποιώ την αντιγραφή του (SUN SUN HW302)εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα μέχρι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 5 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 5 Ιουλίου 2011 εννοεις εχουμε αμφιβολιες???????????/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Ιουλίου 2011 #8 Share 5 Ιουλίου 2011 Επί του θέματος έχεις π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Ιουλίου 2011 #9 Share 5 Ιουλίου 2011 Τι ψάρια σκοπεύεις να βάλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 6 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 6 Ιουλίου 2011 Τι ψάρια σκοπεύεις να βάλεις; Αγνωστο ακόμα.. δε ξερω, θα δω στα μαγαζιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 6 Ιουλίου 2011 #11 Share 6 Ιουλίου 2011 μιας και δεν σου αρεσουν τα φυτεμένα αλλα οι πέτρες ... Κοίτα στην κατηγορία των κιχλίδων αφρικής! Καλη συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Ιουλίου 2011 #12 Share 6 Ιουλίου 2011 Εχω anubia και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,Μια που σου αρεσουν τα νταμαρια ,να γεινεις Αφρικανος και θα το χαρεις πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 6 Ιουλίου 2011 Author #13 Share 6 Ιουλίου 2011 Παιδες εισαστε ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΙ!! θα θελα πολυ να σας γνωρισω σε καποιο meeting!!! Αναμενω νεα! Για Αφρικανικές λεω και εγώ... ας φτάσουμε όμως στην ώρα που θα τις πάρω... Πήρα φιλτράκι το εηειμ 2075, εγκρίνετε??? Και πάμε παρακάτω... τι άλλο χρειάζεται?? Αεραντλια?? τι άλλο??? Προτάσεις για καλή αεραντία?? Θα τροφοδοτισω και αυτόματη ταίστρα.... ΧΙΛΙΑΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 6 Ιουλίου 2011 #14 Share 6 Ιουλίου 2011 Για πρωτάρη έκανες μια ωραία επιλογή εξωτερικού φίλτρου Επόμενο θα είναι ένας θερμοστάτης να σου κρατάει την θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 6 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 6 Ιουλίου 2011 Για θερμοστάτη σας ενοχλώ αργότερα έχουμε μήνες μπροστά )) τι άλλο πρέπει να βάλω?? Αεραντία???????? Να ξερω τι να αγοράσω παιδια!!! Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 6 Ιουλίου 2011 #16 Share 6 Ιουλίου 2011 στα ενυδρεία μου ποτε δεν είχα αεραντλία και μπουρμπουλιθρες... Αλλα εγώ είχα φυτά για την οξυγόνωση του νερού. Τωρα στα αφρικάνικα δεν ξερω εαν χρειαζεται ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Ιουλίου 2011 #17 Share 6 Ιουλίου 2011 Και το ενυδρείο που αγόρασες είναι πολύ καλό, (έχω ακριβώς το ίδιο) και το φίλτρο επίσης καλό . Οπότε σωστό στρώσιμο, μη βιαστείς να το φορτώσεις με ψάρια και καλή αρχή στο πιό ζωντανό χόμπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 6 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 6 Ιουλίου 2011 Εδω σε θέλω φίλε Σωτήρη... Πριν χρόνια είχα ενυνδρείο.. με φίλτρο στον πάτο.. ενα πράγμα περιεργο.. δεν βγαινουν πια αυτα μου ειπαν.. προσπαθησα να το στρωσω 5 φορες.. τιποτα δεν επεζησε.. εφαγα 6 μηνες να στρώνω.. μετά το εκανα γυαλα για χρυσοψαρα... ελπιζω τωρα να μου πετύχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 7 Ιουλίου 2011 #19 Share 7 Ιουλίου 2011 Αεραντλία σε αφρικανικό δεν χρειάζεται, μόνο η έξοδος του φίλτρου να κάνει καλή ανατάραξη της επιφάνειας του νερού. Ή αν η κίνηση του νερού είναι υποτονική να μπει ένας κυκλοφορητής για περισσότερη κίνηση του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος