Jump to content

Βοηθεια σχετικα με φυτά..

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια σημερα αγορασα 2 φυτα για το ενυδρειο μου ενα κερατοφυλλο και ενα αλλο το οποιο θα ανεβασω και φωτο για να μοθ πειτε αν ειναι καταλληλο.Τα φυτα ηταν μεσα σε γλαστρακια να τα βγαλω απο κει ή τα φυτευω με τα γλαστρακια μαζι; :P

τα βγάζεις απο τα γλαστράκια.

Το κερατόφυλο αστο στην επιφάνια. Εαν το φυτεψεις θα σαπίσει το σημείο που το φυτεψεις και θα πάει απο μονο του στην επιφάνεια :P

Περιμένουμε τις φώτο για να σε βοηθήσουμε για τα αλλα.

Θελω να μαθω πως λεγετε το φυτεμενο φυτο και αν ειναι καταλληλο ή το φυτεψα τσαμπα; :P

Κάτι ακομα σχετικα με την διακοσμηση το γυλι σαν υλικο κανει ή ειναι βλαπτικό;

εδω ειναι η φωτο

το ενα πρεπει να ειναι εχινοδορος και το αλλο ντοματια ( χωρις να ειμαι 100% σιγουρος ) :P

και τα 2 τα φυτευεις :thumbup:

Το φυτο που εχεις φυτεψει ειναι Echinodorus.

Τωρα οσον αφορα το κερατοφυλο εχω την εντηπωση οτι δεν ειναι κερατοφυλλο!

Πρεπει να φυτεφτει κ αυτο ή ειναι απο τα ειδη που επιπλεουν;

(Συνχωρηστε με για τις γελοιες ερωτησεις απλως παιδες ειμαι τελειως καινουριος στο χομπι) :P

Πρεπει να φυτεφτει κ αυτο ή ειναι απο τα ειδη που επιπλεουν;

(Συνχωρηστε με για τις γελοιες ερωτησεις απλως παιδες ειμαι τελειως καινουριος στο χομπι) :P

Δεν ειναι καθολου γελοιες.

Ναι θα το φυτεψεις και αυτο το φυτακι!

Σωστά ! Δεν ειναι κερατοφυλο είναι ντοματιά και πρεπει να το φυτέψεις...

Το αλλο πρεπει να είναι echinodorus bleheri...

Ποσο φως έχεις στο ενυδρείο ;

Οκ φυτευτικε και αυτο. Αν και η ντοματια ειναι λιγο δυσκολη στο φυτεμα γιατι ορισμενες ριζες ειναι εξω απο το υποστρωμα και δεν ξερω κατα ποσο πειραζει;Επισης κουνοντας το υποστρωμα (χαλικι) σηκωθηκαν συστατικα τα οποια μ θολωσαν το νερο και δεν ξερω ποσο πειραζει κ αυτο ;

όταν περνεις καινούρια φυτα να κοβεις τις ρίζες τους και να αφήνεις ενα μικρό μερος απο τις παλιές. Οταν μεγαλόσουν θα πανε εκει που θέλουν αυτές και δεν θα έχεις προβληματα οπως τωρα που μένουν οι ρίζες εκτως του βυθού...

Τα φυτα θέλουν 1-2 εβδομάδες μεχρι να αρχίσουν να αναπτύσονται απο τη στιγμή που τα βάζουμε στο ενυδρείο.

Καλη συνέχεια

Tωρα τι πιστευεις οτι ειναι καλυτερο να τα αφησω οπως ειναι μεσα ή να τα βγαλω και να κοψω μερος των ριζων;

Προσοχή μονο... Εαν έχεις βαλει λιπασμα απο ΚΑΤΩ απο τον βυθό σου... Υποστρωμα δηλαδή... προσεχε μην ερθει στην επιφάνεια, εαν είναι ακαθαρσίες των ψαριών απλα προσεχε να κάνεις οσο λιγοτερο χαμό γίνεται!

Ok θα τις κοψω.ΑΑΑ!! Κατι ακομα το γυαλι σαν υλικο κανει για την διακοσμηση του ενυδρειου;

Εκανα μετρησεισ σημερα κανοντας και αλλαγη νερου και φυτευοντας και τα φυτα και το PH μου απο τοτε που αγορασα το ενυδρειο ειναι σταθερο στο ~8-8,5.Πρεπει να το ριξω αν ναι πως;Τι φταιει για την αυξηση του PH;

Απο γυαλί ειναι και το ενυδρείο οποτε σαν υλικό κάνει. Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Το ΡΗ 8,5 είναι 5 φορες ποιο αλκαλικό σε σχεση με το 8...

Οπότε είναι πολυ μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2.

Εαν έχεις κανενα κουφάρι από κοράλι μπορεί να σου αυξησει το ΡΗ ή ο βυθός σου.

Τι έχεις μεσα στο ενυδρείο;

Για τα γκάπι καλό θα ήταν να το ρίξεις κοντά στο 7.5

Εχω χαλικι και τα 2 φυτα που εβαλα σημερα και 3γκαπι (1αρσεν και 2 θηλ.) Εκτος αυτου ειδη προσπαθω με την αλλαγη νερου που εκανα και nitrivec να μηδενισω αμμωνια και τα παραγωγα της για να βαλω και αλλα ψαρια (που και σε αυτο το θεμα δεν ξερω τι ειδος θα ταιριαζε και θα μπορουσε να συμβιωσει ειρηνικα με τα γκαπι και να μοιαζουν στις απαιτησεις; ).Αλλα για την πτωση του PH δεν γνωριζω απολυτος τιποτα για τους τροπους με τους οποιους μπορω να το ριξω.Σχετικα με το γυαλι αν δεις την φωτο που ανεβασα παραπανω πισω απο το ενυδρειο εχω ενα κοκκινο γυαλινο μπουκαλι το οποιο θα ηθελα να το αφου το κοψω καταλληλα να το βαλω μεσα σαν διακοσμητικο και για κρυψωνες.

Εχω χαλικι και τα 2 φυτα που εβαλα σημερα και 3γκαπι (1αρσεν και 2 θηλ.) Εκτος αυτου ειδη προσπαθω με την αλλαγη νερου που εκανα και nitrivec να μηδενισω αμμωνια και τα παραγωγα της για να βαλω και αλλα ψαρια (που και σε αυτο το θεμα δεν ξερω τι ειδος θα ταιριαζε και θα μπορουσε να συμβιωσει ειρηνικα με τα γκαπι και να μοιαζουν στις απαιτησεις; ).Αλλα για την πτωση του PH δεν γνωριζω απολυτος τιποτα για τους τροπους με τους οποιους μπορω να το ριξω.Σχετικα με το γυαλι αν δεις την φωτο που ανεβασα παραπανω πισω απο το ενυδρειο εχω ενα κοκκινο γυαλινο μπουκαλι το οποιο θα ηθελα να το αφου το κοψω καταλληλα να το βαλω μεσα σαν διακοσμητικο και για κρυψωνες.

Για ρίξε μια ματιά εδώ... και μετα μου λες εαν θες να βαλεις το βαζακι

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2010...ory=0&vol=0

Πωωωωωωω!! :P Καλα μιλαμε ειναι φοβερα..Τελικα δεν θα το βαλω..Σχετικα με το PH τι να κανω για να το ριξω και τι ειδη μπορω να βαλω μαζι με τα γκαπι μου ;

Δεν εχω ακούσει κανεναν στην Θεσ/νίκη να έχει νερό με 8,5 ΡΗ

Εγώ στη θέση σου πρώτα θα το μετρούσα με κάτι αξιοπιστο. Σε ποιο πετ σοπ το μέτρησες;

Αυτή τη στιγμή είναι λιγο δυσκολο να σου απαντήσω γιατι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΒΕΙ η κεφαλα μου ...

Τα γκάπι παντως το ξέρεις οτι θα γινουν ενα τρισεκατομύριο όταν ξεκινησουν οι γέννες ε; Εγω στο δικό μου έχω μονο γκάπι μέσα. Εαν θες ελα να σου δώσω μερικά θυλικά :P

Και μεχρι ποσα ψαρια μεγεθους γκαπι μπορω να αντεξω στο ενυδρειο ειναι 60x30x30 54L (~48 καθαρα)

Το μετραω με τεστ eSHA aquatest 5in1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...