dannygrr 5 Ιουλίου 2011 #1 Share 5 Ιουλίου 2011 γεια σας εχω ενα ενυδρειο 350 λιτρα και απο την αρχη ειχα το ιδιο προβλημα . στα καλα καθουμενα φουσκωνε η κοιλια απο ενα παγκασιους η γκαλαχερ και εμενε στην επιφανεια αναποδα μεχρι να πεθανει. ολα αυτα στις αρχες στους πρωτουσ 6 μηνες τα θεωρουσα σχεδον φυσιολογικα ακομα και αν και το ενυδρειο ηταν ενος φιλου και δουλευε (δεν χρειαζοταν στωσιμο δηλαδη). εδω και 5 με 6 μηνες δεν ειχα κανενα θανατο και επιτελους αρχισε ενα παγκασιους να μεγαλωνει και να το χαιρομαι. βλεπετε τα επαιρνα ολα απο μικρα μιας και ειχα βαρεθει να δινω 20ευρα για ηδη μεγαλουτσικα ψαρια. τουσ τελευταιους μηνες ειχα μεινει με ενα παγκασιους κανονικο ενα αλμπινο και 3 γλυφτες. τους 2 τελευταιους μηνες ειχα μεσα και 6 γκαπυς που μαλιστα τα εχω 1 χρονο και γενανε συνεχεια αλλα δεν γλυτωνουν και πολλα μικρα. τα γκαπυς τα ειχα σε μικρο αλλα εκει που εγιναν 25 μικρα απο πολλες γενες σε 3 μερες ειχαν μεινει 3 μικρα. αλλα τα βρηκα στο φιλτρο και αλλα δεν τα βρηκα ποτε. το θεμα μου βεβαια ειναι αποκλειστικα το τι παθαινουν ξαφνικα τα γατοψαρα μου και γιατι το παθαινουν μονιμα αυτα και δεν μπορω να μεγαλωσω ουτε 1 εδω και 1 χρονο. δεν τα ταιζω πολυ με μεγαλες ποσοτητες γιατι στην αρχη φοβομουν οτι εφταιγε αυτο και εχθες που φουσκωσε η κοιλια του ειχε να φαει 2 μερες γιατι ελειπα. ηταν σαν να ανεπνεε και να πηγαινε ο αερας στο στομαχι του αντι να τον εκπνεει. φουσκωσε τοσο πολυ που ηταν ετοιμο να σκασει. οταν ειδα οτι δεν την βγαζει καθαρη μαλιστα εκανα την υστατη προσπαθεια να βγαλω τον αερα πιεζοντας την κοιλια του πραγμα που πετυχε ναι μεν και βγηκε ο αερας απο τον κωλο του χωρις να ξερω αν δημιούργησα επιπλεον ζημια στο ψαρι. δεν αλλαξε τιποτα απλα ανασανε για λιγο καλυτερα μεχρι που ξαναφουσκωσε και μετα ψόφησε . απο συμτωματα παντα τα ιδια , ξαφνικα τα βλεπω να πηγαινουν στην επιφανεια οταν σταματανε να κολυμπανε μεχρι που φουσκωνουν τοσο που μενουν αναποδα και δεν μπορουν να κατεβουν με τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dannygrr 5 Ιουλίου 2011 Author #2 Share 5 Ιουλίου 2011 (edited) σας παρακαλω μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να κανω και τι προκαλει αυτο το φουσκωμα στο στομαχι του ψαριου που το κανει να πεθαινει? Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2011 - dannygrr Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Ιουλίου 2011 #3 Share 5 Ιουλίου 2011 σας παρακαλω μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να κανω και τι προκαλει αυτο το φουσκωμα στο στομαχι του ψαριου που το κανει να πεθαινει? Κανεις καπιες μέτρησης φίλε?? Αμονιας και νιτρικον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dannygrr 5 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 5 Ιουλίου 2011 ναι και δειχνουν ολα καλα. για αμμωνια χρησιμοποιω υγρο τεστ για τα υπολοιπα το χαρτακι που τα εχει ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Ιουλίου 2011 #5 Share 5 Ιουλίου 2011 Πρεπει να ειναι μια αρωστια που το παθενει το ψαρι οταν μαζι με την τροφη ρουφα αερα,υπαρχει μεσα στο φορουμ ενα βιντεκι με αυτην αλλα δεν μπορω να το βρω.Νομιζω οτι το ειχε ανεβαση ο κυρ.Κωστης,αν μας διαβαζει ας το βαλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dannygrr 5 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 5 Ιουλίου 2011 σαν κατι να σπαει μεσα του και οσο αερα ρουφαει παει στο στομαχι του. αφου του εβγαλα τον αερα χωρις βεβαια να ξερω αν του εκανα και αλλη ζημια αν και βγηκε πολυ ευκολα μολις το πιεσα εβγαλε κατι σαν ενα μικρο λεπι απο τον κωλο του ,ξαναλεω χωρις πολυ πιεση απο μενα μιας και ηταν παρα πολυ τουμπανιασμενο ηδη, και μολις πηγα να το τραβηξω ηταν λες και ηταν ταπα και εφυγε ολος ο αερας . μετα βεβαια ξαναφουσκωσε και αφου το εκανα και 2 φορα και ξανα φουσκωσε το αφησα στη τυχη του. τι να πω το ειχα και το κολυμπαγα περα δωθε 1,5 ωρες και το κραταγα σε ορθια σταση για να μην ειναι αναποδα. δεν ξερω αν ηταν και αυτο σωστο αλλα δεν ηξερα τι να κανω εχουν πεθανει πανω απο 15 ψαρια ενα χρονο τωρα και το θεμα ειναι οτι πεθαινει 1 ανα μηνα η ανα 2 μηνες δεν ειναι οτι το επαθαν ολα μαζι να πω οτι ειναι καποια αρρωστια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Ιουλίου 2011 #7 Share 5 Ιουλίου 2011 Σαυτο το βιντεακι εδειχνε τον τροπο πως να τα κανουμε εξαερωση με συριγγα στην κοιλια,γιαυτο που εκανε ς δεν ξερω να σου πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dannygrr 5 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 5 Ιουλίου 2011 δεν το πιεσα πολυ οποτε δεν νομιζω να του εκανα εγω ζημια αλλα μετα ξαναφουσκωσε το εκανα 2 φορες και αναπνοη του γινοταν πιο ευκολα αλλα ξανα φουσκωνε και σε ολη τη διαρκεια ηταν αναποδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος