Galakto 4 Ιουλίου 2011 #1 Share 4 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα στο forum! Πριν μερικές μέρες παρατήρησα πάνω σε έναν από τους καρδινάλιους του ενυδρείου μου μαύρα σημάδια σαν μουτζούρα!Την επόμενη τα σημάδια είχαν απλωθεί σε όλο του το κορμί και την τρίτη μέρα δυστυχώς το ψαράκι μου πέθανε.Σε αυτές τις τρεις μέρες παρατηρούσα τους υπόλοιπους κάτοικους του ενυδρείου χωρίς όμως να δω κάτι ανησυχητικό. Σήμερα γυρνώντας από διήμερη εκδρομούλα και ενώ έχω κάνει αλλαγή νερού πριν φύγω, είδα το ένα από τα δύο gurami που έχω στο ενυδρείο μου σχεδόν ολόμαυρο ενώ και οι υπόλοιποι 4 καρδινάλιοι έχουν ελαφριές μαυρίλες. Ξέρει κανείς τι είναι αυτό?Ίσως από τα πλαστικά φυτά?Τα ψάρια, προς το παρών τουλάχιστον, είναι αρκετα κινητικά.Το άλλο gurami καθώς και 3 γατόψαρα που έχω είναι πεντακάθαρα! Οι μετρήσεις από το ενυδρείο: NO3:20 NO2:0 GH:75 (4.0) KH:120 (7.0) PH:7.2 Υ.Γ.: Το θέμα υπάρχει και σε λάθος θέση στον τομέα των ενυδρείων γλυκού νερού.Παρακαλώ κάποιον mod να το κλειδώσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 4 Ιουλίου 2011 #2 Share 4 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα στο forum! Πριν μερικές μέρες παρατήρησα πάνω σε έναν από τους καρδινάλιους του ενυδρείου μου μαύρα σημάδια σαν μουτζούρα!Την επόμενη τα σημάδια είχαν απλωθεί σε όλο του το κορμί και την τρίτη μέρα δυστυχώς το ψαράκι μου πέθανε.Σε αυτές τις τρεις μέρες παρατηρούσα τους υπόλοιπους κάτοικους του ενυδρείου χωρίς όμως να δω κάτι ανησυχητικό. Σήμερα γυρνώντας από διήμερη εκδρομούλα και ενώ έχω κάνει αλλαγή νερού πριν φύγω, είδα το ένα από τα δύο gurami που έχω στο ενυδρείο μου σχεδόν ολόμαυρο ενώ και οι υπόλοιποι 4 καρδινάλιοι έχουν ελαφριές μαυρίλες. Ξέρει κανείς τι είναι αυτό?Ίσως από τα πλαστικά φυτά?Τα ψάρια, προς το παρών τουλάχιστον, είναι αρκετα κινητικά.Το άλλο gurami καθώς και 3 γατόψαρα που έχω είναι πεντακάθαρα! Οι μετρήσεις από το ενυδρείο: NO3:20 NO2:0 GH:75 (4.0) KH:120 (7.0) PH:7.2 Υ.Γ.: Το θέμα υπάρχει και σε λάθος θέση στον τομέα των ενυδρείων γλυκού νερού.Παρακαλώ κάποιον mod να το κλειδώσει! Καλησπερα.Δεν ξερω για την αρωστεια που λες αλλα αυτο που παρατηρω ειναι οτι με τις μετρησεις σου κατι δε παει καλα gh75(4.0) τι ειναι το 75 και το 4?Και στη kh το ιδιο.Η kh παντα ειναι μικροτερη τις gh.Με τη μετρας στικσ η υγρα τεστ?Αμωνια μετρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 4 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 4 Ιουλίου 2011 Με στικάκια.Τα νούμερα είναι αυτά που αναγράφονται για κάθε ένδειξη στο κουτί από τα τεστάκια.Τα έχει όπως τα έγραψα ακριβώς!Για αμμωνία δ έχουν ένδειξη,δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Ιουλίου 2011 #4 Share 4 Ιουλίου 2011 Το GH 75 είναι ppm. Το οποίο μεταφράζεται σε ~4.3dgH. Το ίδιο ισχύει με το KH, 120ppm είναι περίπου ~6.8dkH. Όσο για το ότι το KH είναι πάντα μικρότερο δεν ισχύει πάντα. Τώρα στο θέμα μας. Στην θέση σου θα έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού και αν συνέχιζαν έτσι θα παρατηρούσα περισσότερο την συμπεριφορά τους να δω τι είναι (παράσιτο, βακτήριο?) Εγώ θα ήθελα να ξέρω με τι τεστ διαβάζεις ppm το GH γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 4 Ιουλίου 2011 #5 Share 4 Ιουλίου 2011 Μην εμπιστευεσαι τα στικακια.Καλυτερα υγρα τεστ.Συμπληρωσε τη φορμα διαγνωσης για να μπορουν να σε βοηθησουν οι γιατροι του φορουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 4 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 4 Ιουλίου 2011 Το GH 75 είναι ppm. Το οποίο μεταφράζεται σε ~4.3dgH. Το ίδιο ισχύει με το KH, 120ppm είναι περίπου ~6.8dkH. Όσο για το ότι το KH είναι πάντα μικρότερο δεν ισχύει πάντα. Τώρα στο θέμα μας. Στην θέση σου θα έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού και αν συνέχιζαν έτσι θα παρατηρούσα περισσότερο την συμπεριφορά τους να δω τι είναι (παράσιτο, βακτήριο?) Εγώ θα ήθελα να ξέρω με τι τεστ διαβάζεις ppm το GH γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω Στικάκια της TROPICAL Το gurami μου μαύρισε αφού είχα κάνει αλλαγή στο 1/3 του νερού. Δύο μέρες τώρα είμαι από πάνω τους με το μικροσκόπιο...Δεν βλέπω κάτι άλλο περίεργο. Πως βλέπω αν είναι βακτήριο ή παράσιτο? Υπάρχουν προτεινόμενα υγρά τεστ?Και από που μπορώ να τα αγοράσω?Το κοντινό petshop που ρώτησα είχε μόνο για μέτρηση ph γι'αυτό πήρα τα στικάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 4 Ιουλίου 2011 #7 Share 4 Ιουλίου 2011 Στικάκια της TROPICAL Το gurami μου μαύρισε αφού είχα κάνει αλλαγή στο 1/3 του νερού. Δύο μέρες τώρα είμαι από πάνω τους με το μικροσκόπιο...Δεν βλέπω κάτι άλλο περίεργο. Πως βλέπω αν είναι βακτήριο ή παράσιτο? Υπάρχουν προτεινόμενα υγρά τεστ?Και από που μπορώ να τα αγοράσω?Το κοντινό petshop που ρώτησα είχε μόνο για μέτρηση ph γι'αυτό πήρα τα στικάκια. Παρε τετρα η απι.Ολα απο γνωστες εταιριες καλα ειναι.Σε κανενα μεγαλο πετσοπ θα βρεις σιγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 5 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 5 Ιουλίου 2011 Επισυνάπτω μία φώτο από το ψαράκι... Δ φαίνεται πολύ καλά δυστυχώς.Αν δείτε στην ουρά του φαίνοται κάποια πράσινα σημάδια και κάποιες μαυρίλες στο πάνω πτερύγιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Ιουλίου 2011 #9 Share 5 Ιουλίου 2011 Οντως δεν φαίνεται καλά. Το ότι κρύβεται δείχνει ότι είναι πολύ αδύναμο. Αν και δεν πολυ καταλαβαίνω απο την φωτογραφία, κρίνοντας απο τα πτερύγια πολύ πιθανόν να είναι κάποιο βακτήριο. Έγραψες ότι το πάνω πτερύγιο έχει μαύρα σημάδια. Γενικά βλέπω τα πτερύγια λίγο φαγωμένα και μουχλιασμένα. Όλα αυτά με πάνε προς βακτηριδιακή λοίμωξη. Το σώμα του έχει καθόλου φουσκόματα ή σημάδια? Ξανακάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού ώστε να αποφύγεις κάποια μετάδοση στα υπόλοιπα ψάρια. Αν δεις ότι συνεχίζει στην θέση σου θα δοκίμαζα κάποιο ήπιο φάρμακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 5 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 5 Ιουλίου 2011 Μόνο τα πτερύγια έχουν σημάδια, το κορμί του όχι!θα κάνω την αλλαγή και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 5 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 5 Ιουλίου 2011 Τελικά αδέρφια κατάφερα να βγάλω καλύτερη φώτο από το ψαράκι μου. Πήγα στο petshop της γειτονιάς και μου σύστησαν αντιβίωση baktopur direct τησ sera για 3 μέρες και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 5 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 5 Ιουλίου 2011 (edited) Τελικά αδέρφια κατάφερα να βγάλω καλύτερη φώτο από το ψαράκι μου. Πήγα στο petshop της γειτονιάς και μου σύστησαν αντιβίωση baktopur direct της sera για 3 μέρες και βλέπουμε. Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2011 - Galakto Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 5 Ιουλίου 2011 #13 Share 5 Ιουλίου 2011 Καλησπερα,το νερο σου τι θερμοκρασια εχει?Συμπληρωσε τη φορμα διαγνωσης ασθενειων που θα βρεις καθως μπαινεις στην κατηγορια σε παρακαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Ιουλίου 2011 #14 Share 5 Ιουλίου 2011 Η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι για βακτήρια. Ακολουθα πιστά της οδηγίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 6 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 6 Ιουλίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Εμφάνιση μαύρων σημαδιών πάνω σε καρδινάλιο.Επέκταση τους αρχικά μόνο στο ίδιο ψάρι και μετά το θανατο του,παρά την αλλαγή του 1/3 του νερού, εμφάνιση και σε gurami συνοδευόμενα από στίγματα στην ουρά. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 60 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Δεν ξέρω πως λέγονται τα φίλτρα,έχω ένα μπλε σφουγγάρι,καφέ μπιλίτσες και υαλοβάμβακα - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):11 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 καρδινάλιοι,2 gurami,3 γατόψαρα και 2 κίτρινα σαλιγκάρια - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Τάισμα κάθε βράδυ,αλλαγές το 1/3 του νερού κάθε 15 μέρες,προετοιμασία του νερού 1 μέρα με αντιχλώριο και προσθέτω βακτήρια λίγο πριν κάνω την αλλαγή ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥΕδώ σόρυ αλλά δ μπορώ να μετρήσω τώρα.Τις έχω γράψει όμως σε προηγούμενο post. - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips:x -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Αρχικά σε καρδινάλιο,τώρα σε gurami - Ιστορικό Ψαριού:Το gurami έχει αγοραστεί περίπου πριν 2 μήνες - Συμπτώματα που παρουσιάζει:μαύρα σημάδια στο σώμα και κηλίδες στην ουρά - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:Δεν έχει παρατηρηθεί κάτι άλλο. ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:Συστήθηκε baktopur direct -Δοσολογία:1 χάπι ανά ημέρα -Χρόνος Χρήσης:Ξεκίνησα μόλις χθες -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Θα βρείτε λίγο πιο πάνω! ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 7 Ιουλίου 2011 #16 Share 7 Ιουλίου 2011 Υπαρχει καποια εξελιξη?Ειδες καποια αλλαγη μετα την εναρξη της θεραπειας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 7 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 7 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα! Σήμερα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα της θεραπείας. Οι μαυρίλες έχουν φύγει αλλά όχι και τα σημάδια από την ουρά του. Η αλήθεια πάντως είναι πως κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τα υπόλοιπα ψαράκια του ενυδρείου δείχνουν πιο κινητικά. Θα προσπαθήσω να τραβήξω καμία φώτο όταν καθαρίσει λίγο το νερό γιατί τώρα είναι ψιλοκίτρινο από την αντιβίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 8 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 8 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά! Γύρισα πριν καμία ώρα σπίτι και ενώ στις 7 που έφυγα το ψαράκι μου ήταν μία χαρά τώρα είναι και πάλι κατάμαυρο!Σήμερα δεν χρησιμοποίησα baktopur direct καθώς οι οδηγίες ήταν για 3 μέρες. Τις 3 μέρες που χρησιμοποιούσα το φάρμακο φαινόταν να πηγαίνει καλύτερα αλλά σήμερα πάλι τα ίδια. Βάζω και μερικές φώτο μήπως βοηθήσουν λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 8 Ιουλίου 2011 Author #19 Share 8 Ιουλίου 2011 Μερικές ακόμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2011 #20 Share 10 Ιουλίου 2011 Καλή αλλαγή νερού και επανάληψη της θεραπείας . Η δοσολογία είναι σωστή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galakto 10 Ιουλίου 2011 Author #21 Share 10 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα! Η δοσολογία ήταν για 60lt ένα χάπι την ημέρα. Καλή αλλαγή είναι η αλλαγή του 50%??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 10 Ιουλίου 2011 #22 Share 10 Ιουλίου 2011 50% ειναι μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος