christos k 4 Ιουλίου 2011 #1 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Είδος:Guppy (Poecilia reticulata) Rare Fire Guppies. Παράμετροι ph:7.5-8.00 kh: gh:20°dGH θερμοκρασία:26 °C (79 °F) Τροφές 1.sera Artemia-mix 2.sera vipagran baby 3.sera guppy gran Παρατηρήσεις: Θερμοκρασία περιόδου μεγαλώματος καλό είναι να κρατιέται στους 28-29 για να πλάθουν καλύτερα τα σπονδυλα τους. Καθημερινό τάισμα 4-5 φορές μικρή ποσότητα αρτεμιας και ελάχιστες σταγόνες DIY Egg food. Αλλαγές νερού 25% καθε 3 μέρες για τους πρώτους 1,5 μήνες με Νερό χωρίς χλώριο και σας εγγυώμαι 99.99% να μην υπάρχει απώλεια! ( Επίσης σημαντικό ειναι να αναφέρω πως αν μεταφερθούν τα μωρά σε αλλο ενυδρείο Γεμίστε το με νερο του μητρικού ενυδρείου για 5 μερες πριν τοποθετηθούν και μπολιάστε το φίλτρο και 2 μέρες μετα την τοποθέτηση τον μωρο καντε μια αλλαγη νερού 35% ) Τα αποτελέσματα μου θα τα δείτε συντόμως σε φώτος!!! Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 4 Ιουλίου 2011 #2 Share 4 Ιουλίου 2011 Αυτό με τη θερμοκρασία μπορεις να μου το εξηγήσεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Αυτό με τη θερμοκρασία μπορεις να μου το εξηγήσεις ; Λιπον φιλε τσαγκος. Πριν αρχισω να ασχολουμε με guppies genetics και διάφορες γραμμές διάβασα σε διάφορες σελιδες και αν θυμουμαι καλα τελευταία το ειδα και στην http://www.guppies.com Οτι αν η θερμοκρασία που βρίσκονται τα frys βελτιώνουν στο να διαμορφωθούν καλύτερα τα σπονδυλικά τους σημεία με αποτέλεσμα να μειωθεί το φενομενο deforme!! και έτσι αφού ακολούθησα τον κανόνα έχω από τα 40 3 Μηνα frys μονο 1 deforme!! Ενα site που παρακαλοθουσα στην αρχη ηταν αυτο το οπιο αναφέρει και αυτο κατι για την θερμοκρασια αλλα και για γρήγορους ρυθμούς αναπτύξεις επίσης!! Guppies Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 4 Ιουλίου 2011 Οριστε και μια σειρα απο φωτογραφίες απο τα σπάνια πλεον μικρα! αφού πλέον παρουσιάστηκαν και χρώματος άσπρο με κόκκινο και χρυσο ! Επίσης σε μερικά παρατηρήθηκε γραμμή Νεον και σε αλλα χρωματισμούς που μονο παρουσιάζονται με Endlers Η διασταύρωση εγινε με Κόκκινο solid Αρσενικό και Κίτρινη με Άσπρες βούλες θηλύκια. + Σας παρουσιάζω και ενα μικρο hand feeding Συγνώμη για την κακή πιοτής των φωτο αλλα σύντομα και αυτό το θέμα θα λυθεί Τα ψάρια ειναι 3 μηνων.. Πληθυσμός 50% αρσενικά ,Τα περισσότερα χρώματα θα φανούν σε 2 μήνες. Εκει θα εκτιμηθούν καλύτερα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 4 Ιουλίου 2011 #5 Share 4 Ιουλίου 2011 Πολυ κινηση βρε παιδι μου.... και δε φαινονται τα πανεμορφα χρωματα τους!! Αλλα ειναι απιθανα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Ιουλίου 2011 #6 Share 4 Ιουλίου 2011 Ποπο χαμός γίνεται Να προσέχεις την ποιότητα του νερού με τόσο φαΐ που πρέπει να ταΐζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 5 Ιουλίου 2011 Ποπο χαμός γίνεται Να προσέχεις την ποιότητα του νερού με τόσο φαΐ που πρέπει να ταΐζεις Αλλαγές νερού συνέχεια!! θελω να βγάλω το καλύτερο δυνατό για αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 5 Ιουλίου 2011 #8 Share 5 Ιουλίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkrem 5 Ιουλίου 2011 #9 Share 5 Ιουλίου 2011 μπράβο ρε χρήστο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 5 Ιουλίου 2011 μπράβο ρε χρήστο!! thanks boys!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβετα 31 Ιουλίου 2011 #11 Share 31 Ιουλίου 2011 Έχεις ένα άδειο ενυδρείο για αυτό παιδεύεσαι .Πάρε ένα πήλινο σκεύος από ένα μεγάλο γιαούρτι και γέμιζε το με κάποιο ιδίως χαλίκι -καλύτερα αυτοκαθαρηζόμενο. Φύτεψε μέσα 2-3 φυτά γρήγορης ανάπτυξης -καποια Vallisneria η κάποιο άλλο ''εύκολο''φιτο . και βάλε την ''γλάστρα '' σου στο μεγάλο σου ενυδρείο να πάρει μπρος[να αποκτήσει βακτηρίδια] .Σε λίγο καιρό θα έχεις ένα κινητό βίο φίλτρο που θα μπαινοβγαίνει στο ενυδρείο με τα μικρά όποτε το χρειάζεσαι , έτσι εσύ γλιτώνεις συχνές αλλαγές νερού. και τα ψαράκια σου θα ευχαριστήσουν την πρασινάδα .Για το φαγητό που απομείνει στο πάτο βάλε καμιά γαριδούλα που θα πιάνει επίσης και τα πρωτόζωα και έτσι θα αποφυγής κάποιες αρρώστιες η τα σαλιγκάρια που θα καθαρίζουνε και την αλγη μιας και δεν μπορείς να βάλεις ένα πλέκω στα μικρά . Σε ότι αφορά τις τροφές .Τα gyppies τρελαίνουνte για το χαβιάρι κι συκώτι ψαριών , τρώνε ευχαρίστως και τα μύδια . Όταν καθαρίζω ψάρια και βρίσκω αυγά η συκώτι τα βάζω στην κατάψυξη και μετά δίνω στα μικρά . Χαμός γίνεται στο ενυδρείο !!Την μεμβράνη από τα αυγά την βγάζω μετά από 20- 30 λεπτά . Σε ότι αφορά θερμοκρασία δεν ξέρω με σιγουριά όμως το ενυδρείο μου με τα μικρά είναι στο παράθυρο και έχει άμεσο φως του ηλίου. Έχω βεβαία λίγη αλγη όμως την καθαρίζουν 3 σαλιγκαράκια . Παρατήρησα λοιπόν το ότι το καλοκαίρι που το νερό ζεσταίνετε λίγο παραπάνω τα ψάρια μου μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα[αυξημένος μεταβολισμός ] , τα δικά μου τρίμηνα έχουν μέγεθος ενός ενηλίκου ψαριού . Και παρόλο την ταχύτερη τους ανάπτυξη ποτέ μου δεν είχα κανένα παραμορφωμένο ψάρι τώρα το άκουσα για πρώτη φορά - και έχω βγάλει χιλιάδες , τα ψαράκια μου κολυμπάνε σε όλοι την Θράκη .. Ίσως έχει να κάνει με τον ήλιο όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος