Big Blue 4 Ιουλίου 2011 #1 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Εχω εδω και πολύ καιρό στο ενυδρείο μιά Heteractis Magnifica ,η οποία είχε αρχίσει να πέρνει τεράστιες διαστάσεις, ενω δεν είχε παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Εδω και μερικές ημέρες έχει μιά περίεργη συμπεριφορά, με την ένοια ότι συρικνώνεται αρκετά συχνά, ενω ακόμη και όταν δεν το κάνει αυτό, δεν ανοίγει πλέον σε αυτη την τεράστια διάσταση που άνοιγε. Προβλήματα μετακόμισης δεν έχει, και επίσης μέχρι προχθές συνέχιζε να τρώει, με σχετική δυσκολία όμως σε σχέση με πριν. Πριν λίγο που γύρισα απο Αθήνα και ενω έλειπα γιά 2 ημέρες, την βρήκα σε μιά περίπεργη κατάσταση. με την ένοια ότι σχεδόν πάει να κοπέι στην μέση ακριβώς,και είναι αρκετά μαραζωμένη.Στην προσπάθειά μου να την ξεκολήσω λίγο απο τον βράχο, διαπίστωσα ότι φέρνει μεγάλη αντίσταση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατή. Επειδή λοιπόν δεν έχω προηγούμενη εμπιρεία απο οικοιοθελή διχοτόμιση ανεμώνης, σκέφτηκα να μην την βγάλω απο το ενυδρείο και να την αφήσω λίγο ακόμη, γιατί έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί να κάνει κάτι.....ερωτώ... Μήπως προσπαθεί απο μόνη της να διχοτομηθεί;...έχει κανείς ιδία εμπειρία γιά το πως γίνεται αυτό, και ποιά είναι τα αρχικά σημάδια; Σύντομα θα προαπαθήσω να σας περάσω και κάποιες φωτογραφίες. Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουλίου 2011 #2 Share 4 Ιουλίου 2011 Γιαννη, συμβαινει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Γιαννη, συμβαινει; Aκόμη Στράτο δεν μπορώ να πω με σιγουριά ,η να καταλάβω εαν γίνεται κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι τα πλοκάμια πλέον είναι πολύ εξασθενισμένα,και το στόμα της πάει να κοπεί στην μέση!!! Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουλίου 2011 #4 Share 4 Ιουλίου 2011 Ανεβασε καμια φωτο να δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Ιουλίου 2011 #5 Share 4 Ιουλίου 2011 Ανεβασε καμια φωτο να δουμε Ανεβασε,ανεβασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 4 Ιουλίου 2011 #6 Share 4 Ιουλίου 2011 Μακάρι να διχοτομείτε αλλά μάλλον την χάνεις. Τήν ίδια συμπεριφορά είχε και η δικιά μου Magnifica και στο τέλος απεβίωσε. :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Μακάρι να διχοτομείτε αλλά μάλλον την χάνεις. Τήν ίδια συμπεριφορά είχε και η δικιά μου Magnifica και στο τέλος απεβίωσε. :-( Mε ποιον τρόπο απεβίωσε; Σημ....μου έχουν τελειώσει οι μπαταρίες στην foto και εδω κοντά δεν μπορώ να προμηθευτώ.Θα δω πως θα τα καταφέρω. Πάντως και πιστεύω τελικά ότι δεν πρόκειται περί διχοτόμισης.Το παράξενο είναι ότι σε αυτη την κατάσταση ήρθε μόλις δύο ημέρες πριν, ενω μέχρι τότε ήταν σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση. Το θέμα είναι εαν πρέπει να την βγάλω τώρα, πριν δημιουργηθούν προβλήματα.... Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Ιουλίου 2011 #8 Share 4 Ιουλίου 2011 Mε ποιον τρόπο απεβίωσε; Σημ....μου έχουν τελειώσει οι μπαταρίες στην foto και εδω κοντά δεν μπορώ να προμηθευτώ.Θα δω πως θα τα καταφέρω. Πάντως και πιστεύω τελικά ότι δεν πρόκειται περί διχοτόμισης.Το παράξενο είναι ότι σε αυτη την κατάσταση ήρθε μόλις δύο ημέρες πριν, ενω μέχρι τότε ήταν σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση. Το θέμα είναι εαν πρέπει να την βγάλω τώρα, πριν δημιουργηθούν προβλήματα.... Τι ειναι αυτο που σε κανει να πιστευεις οτι παει για απεβιωση; Αν δεν εισαι 100% σιγουρος μην την βγαλεις απο μεσα και παει τσαμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 4 Ιουλίου 2011 #9 Share 4 Ιουλίου 2011 Μεγαλε μπλε αυτα που μου περιγραφεις ειναι σημαδια απο την ευγενη διχοτομιση της δικη μου aurora παντως οτι εχει δυναμη και δεν μπορεις να την αποκολλησεις λεει αρκετα,συνηθως το βραδυ γινοταν στο ενυδρειο μου και το πρωι εβλεπα τις καινουργιες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 4 Ιουλίου 2011 #10 Share 4 Ιουλίου 2011 Όπως το περιγράφεις το ποιό πιθανό είναι να έχουμε μια διχοτόμηση, αλλά χωρίς φωτογραφία μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουλίου 2011 #11 Share 4 Ιουλίου 2011 Φιλτατε Ιωαννη μην την βγαλεις την καυμενη αν δεν εισαι 100% σιγουρος. Απο ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα,τα σημαδια δειχνουν μαλλον split. Βγαλε ομως καμια φωτο να δουμε για σιγουρια οπως ειπε και ο Δημητρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Φιλτατε Ιωαννη μην την βγαλεις την καυμενη αν δεν εισαι 100% σιγουρος. Απο ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα,τα σημαδια δειχνουν μαλλον split. Βγαλε ομως καμια φωτο να δουμε για σιγουρια οπως ειπε και ο Δημητρης Πάω να βρω μπαταρίες γιά την μηχανή......δεν την έχω βγάλει και δεν πρόκειται εαν δεν σιγουρευτώ, μιά και θα είναι άδικο να σκοτώσω εγω δύο ζωές. Πάντως αυτό που με κάνει να πιστεύω απο την μία ότι θα τα παίξει σε λίγο, είναι ο τρόπος που την βλέπω έτσι,δηλαδή ψιλομαραζομένη και με το στόματης σχεδόν κομένο στην μέση. Απο την άλη απορώ πως έχει τόση δύναμη και δεν μπορώ να την ξεκολήσω και πως είναι δυνατόν να είναι σε τόσο χάλη, απο την στιγμή που προχθές έφαγε κανονικότατα γαρία και μύδι μαζί!!!! Επίσης ξέχασα να σας πω, ότι το τελευταίο διάστημα πριν αρχήσει αυτη την συμπεριφορά, κατά τακτά διαστήματα φούσκωνε πολύ και γινόταν σαν μεγάλη μπάλα.Αυτό κρατούσε όχι πάρα πολύ και στην συνέχεια επανερχόταν στην φυσιολογική της όψη. Το θέμα είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται,ψηλά κρεμασμένη σε κάποιον βράχο, δεν μπορώ να δω τι γίνεται και απο πίσω, επειδή είναι πολύ μεγάλη και τα πλοκάμια της, έχουν περάσει και πίσω απο τον βράχο.Απο όσο μπορώ να δω μου φαίνονται σε καλύτερη κατάσταση εκεί απο ότι μπροστά. Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουλίου 2011 #13 Share 4 Ιουλίου 2011 Γιαννη,χτες εκανα μια αλλαγη στο setup. Μολις τελειωσα η ανεμωνη μου ηταν σε κακο χαλι.Περιπου το στομα της οπως λες,και τα πλοκαμια της αποδυναμωμενα και λεπτα.Καμια σχεση me BTA. Στεναχωρεθηκα,και νομιζα πως το ανακετεμα του ενυδρειου της εκανε κακο. Εφυγα και πηγα μια βολτα στη γιαφκα.Γυριζοντας σπιτι κατα τις 10,τη βρηκα τουμπανο,και οχι μονο.Ειχε σβερκωσει το nemateleotris decora γιατι μαλλον η περιπετεια της ανοιξε την ορεξη.Δεν προλαβα ουτε φωτο με το κινητο να βγαλω και το ειχε εξαφανησει.Απιστευτο;;;;; Σημερα λοιπον αν ριξεις μια στο θεμα μου,θα δεις οτι ειναι τουμπανο. Η δικη σου περιπτωση,αν κρινω απο τα συμπτωματα που ειναι παρομοια εμφανησιακα,και απο μερικα βιντεακια που ειδα,κλινει της αποψης περι split. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Ορίστε και μερικές foto που τράβηξα πριν λίγο, όπως μπορούσα...πείτε παιδιά, τι κάνω τώρα; Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Ιουλίου 2011 #15 Share 4 Ιουλίου 2011 Ανεβασε παλι τις φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουλίου 2011 #16 Share 4 Ιουλίου 2011 Γιαννη δεν ανεβηκαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 4 Ιουλίου 2011 Ok...διορθώθηκε το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Ιουλίου 2011 #18 Share 4 Ιουλίου 2011 Δεν την βλεπω και τοσο καλα την ανεμωνη σου. Παλια που ειχα ανεμωνη ηταν ακριβως ετσι και μετα απο μερικες μερες μας αποχαιρετησε. Τετοιο πραγμα δεν στο ευχομαι. Θα ψαξω να βρω την φωτογραφια απο τοτε πως ειχε γινει,μπορει να βοηθησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #19 Share 4 Ιουλίου 2011 Δεν την βλεπω και τοσο καλα την ανεμωνη σου. Παλια που ειχα ανεμωνη ηταν ακριβως ετσι και μετα απο μερικες μερες μας αποχαιρετησε. Τετοιο πραγμα δεν στο ευχομαι. Θα ψαξω να βρω την φωτογραφια απο τοτε πως ειχε γινει,μπορει να βοηθησει. Οκ....μόνο που ότι γίνει πρέπει να γίνει σύντομα, μη τυχόν και γίνει ζημιά στο ενυδρείο.Μέχρι στιγμής πάντως ψάρια και κοράλια χαίρουν απόλυτης υγείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 4 Ιουλίου 2011 #20 Share 4 Ιουλίου 2011 Μην τρελαινεσαι εγω πιστευω κρινοντας κ απο την δικια μου μιας κ με εχει κανει μπαμπα 3φορες ακριβως μια φορα στον χρονο για δυο ,τρεις μερες ειναι χαλια και οταν σπλιταρει επανερχεται στο φυσιολογικο.... επισης μην την ταειζεις αυτην την περιοδο (μπορει να την χαλασε ) αυστην και θα δεις, εγω ποτε δεν την ταειζω απλα επειδη ριχνω αρκετη ποσοτητα κατεψηγμενου τρωει οταν θελει αυτη, ποσο καιρο την εχεις στο ενυδρειο σου? επισεις μην τρελενεσαι οτι θα σου διαλυσει το ενυδρειο εχεις πολλα λιτρα (εμενα σε 1000λιτρα μου πεθανε ενα μηλο οταν ελειπα και το ενυδρειο δεν καταλαβε μια....) οποτε δωστης χρονο και αφου το ποδι της ειναι δυνατο εγω πιστευω πως ολα θα πανε καλλα, Αισιοδοξια θελει Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 4 Ιουλίου 2011 #21 Share 4 Ιουλίου 2011 Λοιπον την βρηκα την φωτογραφια. Την ανεβαζω απλα για ενημερωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #22 Share 4 Ιουλίου 2011 Λοιπον την βρηκα την φωτογραφια. Την ανεβαζω απλα για ενημερωση. Σε ευχαριστώ πολύ... Η διαφορά με αυτη την φωτογραφία, είναι ότι στην δική μου περίπτωση υπάρχει κόψιμο στην μέση εκεί στο στόμα,κάτι που δεν μπορεί να φανεί εύκολα στις φωτογραφίες που ανέβασα επειδή είναι πολύ μεγάλη και αυτό που λέω, καλύπτεται απο τα πλοκάμια της. Επίσης; να προσθέσω ότι δεν έχω παρατηρήσει να βγάζει κάτι περίπεργο απο το στόμα της. Την ανεμώνη αυτη την έχω μισό χρόνο ακριβώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 4 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 4 Ιουλίου 2011 Μην τρελαινεσαι εγω πιστευω κρινοντας κ απο την δικια μου μιας κ με εχει κανει μπαμπα 3φορες ακριβως μια φορα στον χρονο για δυο ,τρεις μερες ειναι χαλια και οταν σπλιταρει επανερχεται στο φυσιολογικο.... επισης μην την ταειζεις αυτην την περιοδο (μπορει να την χαλασε ) αυστην και θα δεις, εγω ποτε δεν την ταειζω απλα επειδη ριχνω αρκετη ποσοτητα κατεψηγμενου τρωει οταν θελει αυτη, ποσο καιρο την εχεις στο ενυδρειο σου? επισεις μην τρελενεσαι οτι θα σου διαλυσει το ενυδρειο εχεις πολλα λιτρα (εμενα σε 1000λιτρα μου πεθανε ενα μηλο οταν ελειπα και το ενυδρειο δεν καταλαβε μια....) οποτε δωστης χρονο και αφου το ποδι της ειναι δυνατο εγω πιστευω πως ολα θα πανε καλλα, Αισιοδοξια θελει Γιά ποιά ανεμώνη μιλάς φίλε μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 4 Ιουλίου 2011 #24 Share 4 Ιουλίου 2011 Heteractis magnifica πρασινη με ροζ κορμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 5 Ιουλίου 2011 #25 Share 5 Ιουλίου 2011 Eιναι ιδιαιτερα σπανιο φαινομενο να διχοτομειται η συγκεκριμενη ανεμωνη στο ενυδρειο.Η τρυπα που εχει δημιουργηθει στο στομα της ανεμωνης σου ειναι καθαρη(δεν υπαρχει διαλυμενο σωμα ανεμωνης γυρω γυρω)οποτε κ εγω θα ελεγα το οτι παει για διχοτομησει.Το μονο που με προβληματιζει ειναι το οτι η διχοτομησει μιας ανεμωνης δεν περνει πανω απο ενα 24ωρο....Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να εχεις το νου σου οση περισσοτερη ωρα μπορεις κ να παρακολουθεις το ανοιγμα που εχει κανει στο στομα της. Αν περασουν κανα δυο μερες κ δεν εχει διχοτομηθει ακομα,ξεκινα να ψαχνεις για σημαδια νεκρωσεις στο ποδι της ανεμωνης.Ενας ευκολος τροπος ειναι να κουνησεις λιγο το νερο κοντα στο στομα της ανεμωνης ετσι ωστε να δεις την κατασταση της πληγης της. Κατι ακομα που με προβληματιζει ειναι οτι η ανεμωνη ειναι σε πληρης deflation που δεν ειναι ιδιαιτερα καλο σημαδι.Αυτο σημαινει οτι κ να προσπαθει να διχοτομειται η ανεμωνη σιγουρα ζοριζεται πολυ. Αναμενω κ εγω περισσοτερες πληροφοριες κ νεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος