Γιωργος guppy 4 Ιουλίου 2011 #1 Share 4 Ιουλίου 2011 Εδω και 2 βδομαδες εχω παρει ενα ζευγαρι cobalt blue στα 12 εκ. Μπηκαν σε μια γεννηστρα η οποια ειχε καθαριστει αρκετα ειχε βαφτει σε ολες τις πλευρες εξωτερικα εκτος απο την μπροστινη πλευρα, το αρχικο νερο που μπηκε ηταν 60% οσμοσι και 40% βρυσης.Γινονται καθημερινες αλλαγες νερου 50% για να ειναι καθαρο και φρεσκο το νερο τους.Ταιζονται 2 φορες την ημερα την μια με μοσχοκαρδια και την αλλη απο διαφορες ξηρες τροφες.Ο φωτισμος που εχει ειναι 9w απο τις 13:00-21:00 και μετα 1,2w ολο το βραδυ με Led.H φιλτρανση γινεται απο δυο αεροφιλτρα της tropical και την αεραντλια sera 275r. To ph 6.5 gh 7 kh 5 αμμωνια 0 νιτρωδη 0 νιτρικα 5 Επισης να πω οτι στις 2 βδομαδες μου εχουν κανει 2 γεννες και αυτο γινετε απο τις αλλαγες και την καλη ποιοτητα τροφης.Να ενημερωσω οτι αυτες τις μερες ειναι να ξαναγγενησουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 4 Ιουλίου 2011 Author #2 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Η ερωτηση μου ειναι γεννανε κανονικα τα αυγα και μαλιστα πολλα αυγα και στην 2 μερα τα περισσοτερα ασπριζουν και κολλανε σιγα σιγα ολα .Διαβασα σε ενα γειτονικο forum για ενα κολπο με μπλε του μεθυλαινιου. Και λεω να το επειχηρησω στην επομενη γεννα.Το εχει επειχηρηση καποιος??? Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - Γιωργος guppy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 4 Ιουλίου 2011 #3 Share 4 Ιουλίου 2011 (edited) Eιναι σιγουρα ζευγαρι;;Ειδες με τα ματια σου το αρσενικο να περνα πανω απ΄τα αυγα;;Αν ναι ισως να ειναι νεαρα στην ηληκια και θελουν τον χρονο τους. Σχετικα με το μπλε του μεθυλενιου θα σου πω οτι θα πρεπει να απομονωσεις τα αυγα για να το ριξεις.δηλ.οχι χυμα στην γεννηστρα!! Δες (ξεκιναει απο τα 1.50λ. και περα και δειχνει αυτο που ψαχνεις)πως το κανει ο Ιταλος και θα καταλαβεις τι ενοω..Διαβασε προσεκτικα τι γραφει απο κατω στο βιντεακιελπιζω να βοηθησα... Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 4 Ιουλίου 2011 Author #4 Share 4 Ιουλίου 2011 Απο το πετ σοπ που τα πηρα ειχε κανει αλλες 6 γεννες αλλα και στον εκτροφεα ειχαν κανει γεννα. Εχω ενημερωθει και σημερα πηρα ενα στρογγυλο plexiglass το οποιο θα μπει πανω απο τον κωνο και θα μπει το μπλε του μεθυλενιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 4 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 4 Ιουλίου 2011 Eιναι σιγουρα ζευγαρι;;Ειδες με τα ματια σου το αρσενικο να περνα πανω απ΄τα αυγα;;Αν ναι ισως να ειναι νεαρα στην ηληκια και θελουν τον χρονο τους. Σχετικα με το μπλε του μεθυλενιου θα σου πω οτι θα πρεπει να απομονωσεις τα αυγα για να το ριξεις.δηλ.οχι χυμα στην γεννηστρα!! Δες (ξεκιναει απο τα 1.50λ. και περα και δειχνει αυτο που ψαχνεις)πως το κανει ο Ιταλος και θα καταλαβεις τι ενοω..Διαβασε προσεκτικα τι γραφει απο κατω στο βιντεακιελπιζω να βοηθησα... στο βιντεο που μου εδειξες τι ειναι αυτο που αλειφει επανω σε αυτα τα μαυρα????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 4 Ιουλίου 2011 #6 Share 4 Ιουλίου 2011 στο βιντεο που μου εδειξες τι ειναι αυτο που αλειφει επανω σε αυτα τα μαυρα????????? Ειναι κροκος αυγου!! Κατα την διαρκεια του βιντεο γραφει ακριβως τι κανει (τα γραμματα που δειχνει το βιντεακι) Διαβασε τα και θα δεις και πως το φτιαχνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 4 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 4 Ιουλίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιουλίου 2011 #8 Share 5 Ιουλίου 2011 (edited) Καλημέρα Γιώργο έχω μια μικρή ένσταση με το περιμέτρικό χρώμα του ενυδρείου σου. Κατα 80% τα μικρά δεν θα βρίσκουν τους γονείς λόγω χρώματος. Το είχα πάθει και εγώ στα δικά μου που είχα βάλει γαλάζιο χαρτόνι. Στις πρώτες 2-3 μέρες οι γονείς τρελενόντουσαν να τα κυνηγούν αριστερά δεξιά γιατί δεν τους ξεχώριζαν. Στο τέλος βαριόντουσαν, τα παράταγαν και ξεκινούσαν νέα γέννα. Στα δικά μου cobalt σκούρινε μόνο ο πατέρας και αυτός μετά απο 4-5 μέρες κολύμπι των μικρών. Η μαμά δεν σκούρινε ποτέ. Καλύτερα ξύσιμο και λευκή μπογιά. Επίσης εμένα μου είπε άνθρωπος σε πετ σοπ, γνώστης των δίσκων, να ρίξω esha 2000 την δεύτερη μέρα για τα αυγά, μόνο την πρώτη δόση (νομίζω 25ml ανα 100). Γονιμοποιήθηκαν πάνω απο 100 αυγά. Επίσης μπορεί να το έχεις δεί στα θέματά μου, οι δικοί μου κατάφεραν να φτάσουν στις ουρίτσες αφού έγιναν περίπου 15-16 μηνών και γέννησαν πάνω απο 25 φορές (δεν ξέρω πόσες ακριβώς, έχασα το μέτρημα ) Καλή συνέχεια σου έυχομαι και καλές γέννες. Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 5 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 5 Ιουλίου 2011 Καλημέρα Γιώργο έχω μια μικρή ένσταση με το περιμέτρικό χρώμα του ενυδρείου σου. Κατα 80% τα μικρά δεν θα βρίσκουν τους γονείς λόγω χρώματος. Το είχα πάθει και εγώ στα δικά μου που είχα βάλει γαλάζιο χαρτόνι. Στις πρώτες 2-3 μέρες οι γονείς τρελενόντουσαν να τα κυνηγούν αριστερά δεξιά γιατί δεν τους ξεχώριζαν. Στο τέλος βαριόντουσαν, τα παράταγαν και ξεκινούσαν νέα γέννα. Στα δικά μου cobalt σκούρινε μόνο ο πατέρας και αυτός μετά απο 4-5 μέρες κολύμπι των μικρών. Η μαμά δεν σκούρινε ποτέ. Καλύτερα ξύσιμο και λευκή μπογιά. Επίσης εμένα μου είπε άνθρωπος σε πετ σοπ, γνώστης των δίσκων, να ρίξω esha 2000 την δεύτερη μέρα για τα αυγά, μόνο την πρώτη δόση (νομίζω 25ml ανα 100). Γονιμοποιήθηκαν πάνω απο 100 αυγά. Το καλο σε εμενα ειναι οτι ο ενας απο τους δυο δισκους μολις γεννησουν ψιλο μαυριζει. Μαν μου τα λες αυτα τωρα και αντε να το ξεβαψω. Πολυ καλο αυτο με το esha 2000. Tι χρωμα να το βαψω δηλαδη ασπρο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιουλίου 2011 #10 Share 5 Ιουλίου 2011 (edited) Το καλο σε εμενα ειναι οτι ο ενας απο τους δυο δισκους μολις γεννησουν ψιλο μαυριζει. Μαν μου τα λες αυτα τωρα και αντε να το ξεβαψω. Πολυ καλο αυτο με το esha 2000. Tι χρωμα να το βαψω δηλαδη ασπρο???? Αφού έχεις μόνο 9 βατ φωτισμό κάντο άσπρο. Θα με θυμηθείς αργά ή γρήγορα. Πάρε ξυράφι καθαρισμού κεραμικών εστιών. Κάνει φανταστική δουλειά και δεν χαράζει το τζάμι. Ξέχασα να σου πώ ότι έκανα καθαρισμό και στον κώνο πριν τον βάλω στο ενυδρείο με το esha2000 σε ένα μικρό δοχείο. Βάλε 25ml esha2000 σε 3-4 λίτρα και άστο λίγες ώρες. Πολλοί κώνοι μένουν στα ράφια μήνες ή και χρόνια και δεν ξέρεις τι μαζεύουν επάνω. Επίσης μπορείς να τον βράσεις. Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 5 Ιουλίου 2011 Author #11 Share 5 Ιουλίου 2011 Το φως ειναι καλο για το ενυδρειο ειναι τις Dennerle 9w 6000kelvin. To προβλημα μου ειναι οτι το εχω βαψει με σπρει.Κανει αυτο που ειπες για σπρει???? Τον κωνο τον εβρασα πριν τον βαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιουλίου 2011 #12 Share 5 Ιουλίου 2011 Το φως ειναι καλο για το ενυδρειο ειναι τις Dennerle 9w 6000kelvin. To προβλημα μου ειναι οτι το εχω βαψει με σπρει.Κανει αυτο που ειπες για σπρει???? Τον κωνο τον εβρασα πριν τον βαλω. Τα ίδια φωτιστικά έχω και εγώ, είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι κάνει για κάθε τύπο βαφής. Ξύσε λίγο μια γωνία να δείς. Πάντως αν σε δισκολεύει και έχεις υπομονή άσε πρώτα μια γέννα, αφού λύσεις το πρόβλημα των άσπρων αυγών, να δείς πως λειτουργούν οι γονείς και αν "δεν" το κάνεις μετά το μπογιάτισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 5 Ιουλίου 2011 Author #13 Share 5 Ιουλίου 2011 Αυτο σκεφτηκα πρωτα να τα αφησω 1-2 γεννες ακομα αφου ριξω esha 2000 και εαν με το καλο γονιμοποιηθουν τα αυγα και δω οτι δεν κολανε επανω στους γονεις θα το ξεβαψω και θα το βαψω ασπρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιουλίου 2011 #14 Share 5 Ιουλίου 2011 Αυτο σκεφτηκα πρωτα να τα αφησω 1-2 γεννες ακομα αφου ριξω esha 2000 και εαν με το καλο γονιμοποιηθουν τα αυγα και δω οτι δεν κολανε επανω στους γονεις θα το ξεβαψω και θα το βαψω ασπρο. Τάισε και λίγο καρδιά πριν γεννήσουν μαζί με βιταμίνη να τονωθούν λίγο. Να ξέρεις ότι σε μερικές περιπτώσεις μερικοί γονείς άν δεν βγάλουν ή δεν κολλήσουν πάνω απο 20-30 μωρά, τα τρώνε επειδή είναι λίγα και πάνε για άλλη γέννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 5 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 5 Ιουλίου 2011 Στην δευτερη γεννα ειχαν 90 αυγα. Σημερα τα ειδα παλι και καθαριζαν τον κωνο.Ταιστηκαν με μοσχοκαρδια του Stendker και εκανα μια αλλαγη νερου 50% απο οσμοσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 6 Ιουλίου 2011 #16 Share 6 Ιουλίου 2011 Στην δευτερη γεννα ειχαν 90 αυγα. Σημερα τα ειδα παλι και καθαριζαν τον κωνο.Ταιστηκαν με μοσχοκαρδια του Stendker και εκανα μια αλλαγη νερου 50% απο οσμοσι. Ωραία Άντε να δούμε πως θα πάει αυτή την φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 6 Ιουλίου 2011 Εκανα αλλη μια αλλαγη 60% καθαρισα τον κωνο με καυτο νερο και ταιστηκαν με μοσχοκαρδια και βιταμινες. Αρχισαν ξανα να τσιμπανε τον κωνο και οι δυο γονεις. Κυριε Μπαμπι για το esha 2000 ειστε σιγουρος οτι δεν θα προκαλεσει καποιο προβλημα στα ψαρια??? Ποιος σας το ειπε αυτο το κολπο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 6 Ιουλίου 2011 #18 Share 6 Ιουλίου 2011 Εκανα αλλη μια αλλαγη 60% καθαρισα τον κωνο με καυτο νερο και ταιστηκαν με μοσχοκαρδια και βιταμινες. Αρχισαν ξανα να τσιμπανε τον κωνο και οι δυο γονεις. Κυριε Μπαμπι για το esha 2000 ειστε σιγουρος οτι δεν θα προκαλεσει καποιο προβλημα στα ψαρια??? Ποιος σας το ειπε αυτο το κολπο??? Ιδιοκτήτης πετσοπ στην Ν.Φιλαδέλφεια που ασχολείται με δίσκους. Σε εμένα δούλεψε και είδα μωρά. Τώρα αν δεν εμπιστεύεσαι άστα να γεννήσουν μερικές φορές και βλέπεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Ιουλίου 2011 Author #19 Share 6 Ιουλίου 2011 Καταλαβα τοτε θα βαλω esha 2000. Στα 100 λιτρα εννοεις 25 σταγονες ετσι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 6 Ιουλίου 2011 #20 Share 6 Ιουλίου 2011 Καταλαβα τοτε θα βαλω esha 2000. Στα 100 λιτρα εννοεις 25 σταγονες ετσι??? Ναί...Μετά τις 20-24 ώρες 1 μόνο φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 6 Ιουλίου 2011 Author #21 Share 6 Ιουλίου 2011 δηλαδη στα 120 λιτρα που ειναι η δικια μου 30 σταγονες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Ιουλίου 2011 #22 Share 7 Ιουλίου 2011 δηλαδη στα 120 λιτρα που ειναι η δικια μου 30 σταγονες??? Ναί, 30 σταγόνες μία φορά. Μην αλλάξεις νερό μέχρι να σκάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 7 Ιουλίου 2011 Ναί, 30 σταγόνες μία φορά. Μην αλλάξεις νερό μέχρι να σκάσουν. αφου νερο δεν αλλαζω την 7η μερα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Ιουλίου 2011 #24 Share 7 Ιουλίου 2011 αφου νερο δεν αλλαζω την 7η μερα???? Σωστά, αυτό εννοώ. Όχι επειδή έριξες esha να τρέξεις να κάνεις αλλαγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Ιουλίου 2011 Author #25 Share 7 Ιουλίου 2011 Σωστά, αυτό εννοώ. Όχι επειδή έριξες esha να τρέξεις να κάνεις αλλαγή. ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος