Jump to content

νεο ξεκινημα

nickst

Recommended Posts

εχω στην κατοχη μου εδω και ενα μιση χρονο ενα 60λιτρο και αποφασισα να κανω ενα μεγαλυτερο.πλεον εχω στην κατοχη μου ενα 260 λιτρα 130Χ40Χ50 και σκεφτομαι να το κανω με μερικους δισκους κανα δυο καρδιναλιους και μερικα corydoras.επεισης εχω παρει και το εξωτερικο φιλτρο tetratec ex 1200 και το εχω βαλει 5 λιτρα siporax οσο χωρουσε.

τι αλλο μου προτεινετε να παρω?εννοειται θα αγορασω και α/ο αν μου πειτε οτι μπορω να βαλω δισκους στα λιτρα αυτα.

με τα ψαρακια που σκεφτομαι να βαλω θα ειμαι οκ απο θεμα λιτρων?απο οτι ειδα στα διαφορα θεματα θα χρειαστω χαλαζιακη αμμο 2-3 ριζες και blackwater.

για βοηθηστε λιγο παιδια γιατι ειμαι ασχετος σε θεμα δισκων.

Τα λίτρα σου είναι οριακά για μια ομάδα δίσκων. Βέβαια παίζουν σημαντικό ρόλο και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες όπως φίλτρανση, συχνότητα και ποσοστό αλλαγών νερού. Αυτή την στιγμή θεωρώ πως θα μπορούσες να βάλεις μια ομάδα 6-7 νεαρών δίσκων.Όταν όμως μαγαλώσουν θα έχεις πρόβλημα και θα πρέπει να φύγουν μερικοί.

Σκέψου τι θέλεις να κάνεις εσύ και μετά μπορείς να μαζέψεις και άλλες γνώμες.

Αν το νέο ενυδρείο ήταν μεγαλύτερο, ίσως έτσι να έλυνες το πρόβήμα σου.

Κ

φιλτρανση θα εχω το φιλτρο που ειπα παραπανω.αλλαγες νερου μια φορα της εβδομαδα το 30%.δεν υπαρχουν δισκοι που να εχουν τελικο μεγεθος 12-15 εκατοστα?ολοι γινονται τουμπανα οταν μεγαλωσουν?

αντε να το κανουμε αυτο το ενυδρειο επιτελους! μαθε οσες πληροφοριες μπορεις!

φιλτρανση θα εχω το φιλτρο που ειπα παραπανω.αλλαγες νερου μια φορα της εβδομαδα το 30%.δεν υπαρχουν δισκοι που να εχουν τελικο μεγεθος 12-15 εκατοστα?ολοι γινονται τουμπανα οταν μεγαλωσουν?

το τελικο μεγεθος του δισκου εξαρταται απο το ποσο ''καλα'' εχει περασει κατα τη διαρκεια της ζωης του :P

παραδειγμα .... ενα ψαρι οπου ειναι κλεισμενο στα 100 λιτρα δεν θα μεγαλωσει το ιδιο με ενα ψαρι οπου ειναι ''κλεισμενο'' στα 300 λιτρα .

εαν θα εβαζα δισκους στα λιτρα σου θα εκανα 2 αλλαγες τη βδομαδα 30% και δεν θα ειχα κανενα αλλο ψαρι μεσα για συγκατοικο ( μονο δισκους ) 5-6 ψαρια και θα εψαχνα στο χρονο πανω να βρω καποιο μεγαλυτερο ενυδρειο για να τους βαλω μεσα :thumbup:

μπα δεν παω για μεγαλυτερο ενυδρειο με τιποτα τωρα το εφτιαξα δεν εχω καιρο ουτε και φραγκα για αλλο ενυδρειο.γιατι ρε παιδια ολοι οι δισκοι τελικο μεγεθος εχουν 20με 25 εκατοστα?

αντε να το κανουμε αυτο το ενυδρειο επιτελους! μαθε οσες πληροφοριες μπορεις!

νατος ο δημιουργος του ενυδρειου μου και του καταπληκτικου καπακιου του.ναι ρε Σακη με επεισες οπως βλεπεις παω για δισκους μακαρι να καταφερουμε τιποτα ομορφο και σψστο.μαθαινω οσο μπορω...

μπα δεν παω για μεγαλυτερο ενυδρειο με τιποτα τωρα το εφτιαξα δεν εχω καιρο ουτε και φραγκα για αλλο ενυδρειο.γιατι ρε παιδια ολοι οι δισκοι τελικο μεγεθος εχουν 20με 25 εκατοστα?

κανα 18αρι ποντους στα καλυτερα τους :P:thumbup:

νατος ο δημιουργος του ενυδρειου μου και του καταπληκτικου καπακιου του.ναι ρε Σακη με επεισες οπως βλεπεις παω για δισκους μακαρι να καταφερουμε τιποτα ομορφο και σψστο.μαθαινω οσο μπορω...

αφου δεν το πας αφρικη οπως σου ελεγα στην αρχη και θες καλυτερα φυτεμενο τοτε αξιζει να μπουνε 3-4 δισκοι. ψαξτο καλα ομως γιατι η συντηριση ειναι αυτην που κοστιζει... να αρχισεις με τα βασικα και μετα βαζεις οτι θες,,,

εδω τα παιδια θα σου προτηνουν πολλες λυσεις!

δεν μπορω να βαλω 4-5 δισκους με μερικα corydoras και κανενα μικρο κοπαδακι neon tetra η cardinal tetra?θα εχω προβλημα μετα?και κατι αλλο Α/Ο θα χρειαστω οπως διποτε?

αφου δεν το πας αφρικη οπως σου ελεγα στην αρχη και θες καλυτερα φυτεμενο τοτε αξιζει να μπουνε 3-4 δισκοι. ψαξτο καλα ομως γιατι η συντηριση ειναι αυτην που κοστιζει... να αρχισεις με τα βασικα και μετα βαζεις οτι θες,,,

εδω τα παιδια θα σου προτηνουν πολλες λυσεις!

εδω πεφτουμε σε παγιδα :P επειδη ειναι ψαρι που ζει σε ομαδες τοτε μιλαμε για 5+ ψαρια :thumbup:

δεν μπορω να βαλω 4-5 δισκους με μερικα corydoras και κανενα μικρο κοπαδακι neon tetra η cardinal tetra?θα εχω προβλημα μετα?και κατι αλλο Α/Ο θα χρειαστω οπως διποτε?

εαν η περιοχη σου βγαζει ''μαλακο'' νερο τοτε δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητη η α/ο , παρολα αυτα κακο δεν κανει :P

εαν εισαι διατεθιμενος για συχνες αλλαγες τοτε 5 δισκοι μπορουν να μπουν ( αλλα εγω δεν θα το προτεινα ) :thumbup: γιατι θα κουραστεις αργα η γρηγορα :hysterical:

φυτεμενο δεν θα το κανω τελικα οπως ελεγα παλια.χαλαζιακη αμμο κατω θα βαλω πολλες ριζες μεσα blackwater και νουφαρα στην επιφανεια και ενα 3D φοντο πισω και θα ειναι οκ πιστυεω.τι λετε παιδια?

φυτεμενο δεν θα το κανω τελικα οπως ελεγα παλια.χαλαζιακη αμμο κατω θα βαλω πολλες ριζες μεσα blackwater και νουφαρα στην επιφανεια και ενα 3D φοντο πισω και θα ειναι οκ πιστυεω.τι λετε παιδια?

Γιατι σου εχει κολησει το blackwater ? :P

Aστο οπως ειναι το νερακι να βλεπεις τα χρωματα των ψαριων :thumbup:

επειδη οσα βιντεο ειδα στο youtube που ηταν με δισκους στην φυση τους ηταν ολοι σε σκοτεινο νερο σκουρο.δεν θα νιωθουν καλυτερα αν ριχνω υγρη τυρφη και σκουραινει λιγο?για τα ψαρια το λεω για να ειναι καλυτερα.

Νεον οχι καλυτερα,εξαιτιας της ευαισθησιας σε υψηλες θερμοκρασιες.Θα εχουν ενδεχομενως προβλημα και λογω μικρου χωρου με τους δισκους(οπως και οι καρδιναλιοι πιθανως).

Η Α/Ο στα ψαρια εκτροφης δεν ειναι απαραιτητη,εκτος βεβαια και αν οι σκληροτητες του νερου δικτυου ειναι στον θεο και δεν παλευονται πχ με τυρφη.

Tο blackwater(ουτε αυτο το θεωρω απαραιτητο) θα το δημιουργησουν αρχικα τα ξυλα που θα βαλεις.Υπαρχει βεβαια και σε σκευασματα ενυδρειακων εταιριων ή φυλλα καταπα.Ειναι θεμα γουστου το ποσο σκουρο θα κανεις το ενυδρειο.

Στην θεση σου θα εβαζα 5-6 δισκους,8-10 κορυ και 2 ανσιστρους και τελος,θα εισαι μια χαρα. :P

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

καπως ετσι σκεφτομαι και εγω με τα ψαρια.τα ανσιστους που μου ειπς ποσο μεγεθος γονονται?κανενα σαλιγκαρι apple snail gold δεν μπορω να βαλω?

καπως ετσι σκεφτομαι και εγω με τα ψαρια.τα ανσιστους που μου ειπς ποσο μεγεθος γονονται?κανενα σαλιγκαρι apple snail gold δεν μπορω να βαλω?

Δες εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36765

Οσο για σαλιγκαρια μπορεις να βαλεις,αλλα δεν μου κολλανε οπτικα στο δισκοενυδρειο.Ασε που θα γεμισεις αργα ή γρηγορα. :P

α ωραια θα βαλω και δυο ανσιστους και θα ειμαι οκ.ευχαριστω παρα πολυ παιδια για την βοηθεια σας.ευχομαι σε κανα δυο μηνες να κανω μια ομορφη παρουσιαση του ενυδρειου μου που να ειναι σε ενα ομορφο περιβαλλον τα ψαρακια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...