BolseviquE 3 Ιουλίου 2011 #1 Share 3 Ιουλίου 2011 Έδώ και κάμποσο καιρό παρατήρησα κάποιες τρύπες στα φύλλα μερικών φυτών. Αρχικά υπέθεσα ότι προέρχονταν από τους λαθρεπιβάτες. Το φαινόμενο αυξήθηκε αν κ τα έχω απομακρύνει αρκετά. Μήπως οι τρύπες προέρχονται απο έλλειψη κάποιου στοιχείου; Δε χρησιμοποιώ κάποιο λίπασμα ή CO2. Κάμια ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2011 #2 Share 3 Ιουλίου 2011 Έδώ και κάμποσο καιρό παρατήρησα κάποιες τρύπες στα φύλλα μερικών φυτών. Αρχικά υπέθεσα ότι προέρχονταν από τους λαθρεπιβάτες. Το φαινόμενο αυξήθηκε αν κ τα έχω απομακρύνει αρκετά. Μήπως οι τρύπες προέρχονται απο έλλειψη κάποιου στοιχείου; Δε χρησιμοποιώ κάποιο λίπασμα ή CO2. Κάμια ιδέα; http://www.aquazone.gr/index.php?pid=26 Απο φωτησμο πως τα πας και σε ποσα λιτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 3 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 3 Ιουλίου 2011 Έχω 2 15αρες λάμπες σε 80 λίτρα. Η ανάπτυξη των φυτών είναι μάλλον γρήγορη. Στις πρώτες φωτο είναι η Hygrofyla Dwarf που δεν προλαβαίνω να την κλαδεύω (είχα φέρει κ στο ΑΖ όταν ήρθα μερικά κλαδέματα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2011 #4 Share 3 Ιουλίου 2011 Έχω 2 15αρες λάμπες σε 80 λίτρα. Η ανάπτυξη των φυτών είναι μάλλον γρήγορη. Στις πρώτες φωτο είναι η Hygrofyla Dwarf που δεν προλαβαίνω να την κλαδεύω (είχα φέρει κ στο ΑΖ όταν ήρθα μερικά κλαδέματα). Φιλε, εαν μπορουσες να βαλεις ακομα μια λαμπιτσα θα ησουν αρχηγος α ν και καταλαβαινω πως αυτο μπορει να ειναι δυσκολο στην πραξη, απο την αλλη η Hygrofyla ειναι απο τα πολυ ευκολα φυτα οποτε σιγουρα το προβλημα βρισκεται στην λιπανση σε συνδιασμο με το CO2. Ενα γενικο λιπασμα εστω θα βελτιωνε την κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 3 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 3 Ιουλίου 2011 Έκανα μια νέα παρουσίαση εδώ όπου μπορείς να δείς ότι κάποια πιό δύσκολα φυτά αναπτύσονται κανονικά. Επειδή δεν θέλω να μπλέξω με μετρήσεις φωσφορικών κλπ, υπάρχει κάποιο ήπιο λίπασμα που δεν θα μου τινάξει τις ισορροπίες μιας κ είμαι γεμάτος γαρίδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2011 #6 Share 3 Ιουλίου 2011 (edited) Τα ποιο πολλά λιπάσματα δεν έχουν ούτε νιτρικά και ούτε φωσφορικά! Το Frourish της Seachem είναι από τα πιο δημοφιλή στο φόρουμ αλλά και όλες οι άλλες εταιρίες έχουν ανάλογες λύσεις. Επίσης έναν Οργανικό άνθρακα όπως το Excel της ίδιας εταιρίας ή το Easy carbon της Easy Life θα είναι επίσης απαραίτητο μια που το χρυσό τρίγωνο του φυτεμένου είναι φως, λίπασμα και CO2. Τώρα βέβαια λόγο του ότι είχες και υπόστρωμα αυτό βοήθησε αρκετά στο να αντέξουν τα φυτά σου αλλά εάν δεν κάνεις κάτι πολύ πιθανών να συνεχίσουν την κάτω βόλτα. Δεν σου προτείνω την αλόγιστη χρήση των παραπάνω γιατί δεν θα προλαβαίνεις να κουρεύεις και υπάρχουν πάντα και οι αλγες που καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν μια υπερβολική λίπανση για αυτό άρχισε με τη μισή και ελάχιστη δόση από αυτό που προτείνουν και στο πέρας του χρόνου θα δεις και από μόνος σου τις απαιτήσεις τους. Υ.Γ. Επειδη εχεις και γαριδες μεσα, πολυ χαλαρα με τον οργανικο ανθρακα, καλυτερα DIY CO2 στην περιπτωσει σου! Έγινε επεξεργασία 3 Ιουλίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 3 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 3 Ιουλίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. btw το link στο sign σου ειναι νεκρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2011 #8 Share 3 Ιουλίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. btw το link στο sign σου ειναι νεκρό Να σε καλα! Οσο για το λινκ, οντως, το ξερω, μαλλον ειναι θεμα αναλυσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 3 Ιουλίου 2011 Author #9 Share 3 Ιουλίου 2011 Καθυστερημένη ερώτηση. Οι γαρίδες μόνο με τον co2 θα μπορούσαν να έχουν πρόβλημα; το λίπασμα δεν τις ενοχλει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2011 #10 Share 3 Ιουλίου 2011 Καθυστερημένη ερώτηση. Οι γαρίδες μόνο με τον co2 θα μπορούσαν να έχουν πρόβλημα; το λίπασμα δεν τις ενοχλει; Οχι εαν τα κρατας σε φυσιολογικα επιπεδα, δεν θελει υπερβολες για το συνολο των κατοικων και ειδικα για τις γαριδουλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 4 Ιουλίου 2011 #11 Share 4 Ιουλίου 2011 Τα φυτα σου πεινανε ! ξεκινα με καλιο (potassium) και κανε μια μετρηση ΝΟ3 - οι Hygrophilas ειναι γνωστες "ρουφηχτρες" νιτρικων. Λιγο γενικο λιπασματακι επισης, του στυλ seachem flourish θα συμπληρωσει ελλειψεις σε ιχνοστοιχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 4 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 4 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ...αύριο καιρού θέλοντος και δουλιας επιτρέποντος θα πεταχτω να ψωνίσω κάλιο και λίπασμα. Λυπάμαι κ τα σαλιγγαράκια που τα ξεπάστρευα νομίζοντάς τα υπαίτιους. Θα ενημερώσω για την εξέληξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος