Jump to content

Πρόβλημα με Φυτά

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι. Έχω προβληματιστεί και σχεδόν απογοητευτεί, γιαυτό χρειάζομαι τη βοήθεια σας. :P

Εδώ και λίγες μέρες έχω ένα 100άρι ενυδρείο μπολιασμένο. Έχω βάλει υπόστρωμα-λίπασμα της JBL, φυσικό χαλίκι, 2 ξύλα (δεν ξέρω ονομασίες, ήταν πιο παλιά στο ενυδρείο) και ένα μεγάλο κομμάτι ελιάς, το οποίο το επεξεργάστηκα (όπως λένε κάποιες οδηγίες που διάβασα) πριν το βάλω μέσα .

Έχω εσωτερικό φίλτρο τις τελευταίες 3 μέρες (cristalprofi i80) που έδινε την επιλογή να προσθέτω αέρα στο νερό, όπως και έκανα.

Ίσως από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν τα φυτά, τα οποία πήρα σε άριστη κατάσταση, να έχουν πάρει την "κατηφόρα" εντός 10 ημερών. Δηλαδή το χρώμα τους έχει χάσει τη ζωντάνια του, μερικά αρχίζουν να κιτρινίζουν και οι άκρες των φύλλων μοιάζουν χαλασμένες. Τις ονομασίες των φυτών δεν τις ξέρω, αν και απ' ότι ξέρω είναι εύκολα. Μερικά απ' τα φυτεμένα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' τα άλλα (πχ κερατόφυλλο)

Έχω περίοδο φωτισμού σταθερή για 8 ώρες με (Α)SYLVANIA GRO-LUX F18W GRO T8 και (Β)RESUN 10000K 20W.

Η θερμοκρασία μου κυμαίνεται γύρω στους 28 βαθμούς.

Οι μετρήσεις μου δείχνουν να είναι φυσιολογικές, δεν έχω όμως εξειδικευμένες για τα συστατικά που ζητούν τα φυτά.

Τώρα έκανα τα εξής:

* Έχω διακόψει σχεδόν εντελώς την παροχή αέρα στο ενυδρείο απ' το φίλτρο και ελαχιστοποίησα την αναταραχή του νερού (διαβάζοντας περί CO2).

* Έχω αυξήσει από 8 ώρες σε 10 την περίοδο φωτισμού.

Ποιες άλλες συνθήκες μπορώ να βελτιώσω πριν υπάρξουν χειρότερα αποτελέσματα;

Τι άλλο μπορεί να φταίει;

NO3 πόσο μετράς;

Είναι στικάκια τα τεστ. Είναι αρκετά κοντά ο χρωματισμός του 0-10, κοντά στο 10.

Έγινε επεξεργασία - ael1989

Καταρχην τα στικακια ειναι αναξιοπιστα.Παρε υγρα τεστ.

Το εξτρα οξυγονο παυ λες δε μπορει να χαλασε τα φυτακια.

Το κιτρινισμα υποδηλωνει ελειψει καλιου και σιδηρου,απο την αλλη λες οτι εχεις υποστρωμα αρα θα πρεπε να παιρνουν απο εκει θρεπτικα συστατικα.

Υπαρχουν θεματα εδω μεσα με τις αρρωστιες των φυτων που σιγουρα θα βρεις την απαντηση σου βασει συμπτωματων.

Αλλα καλιο και σιδηρο θες οπωσδηποτε κατα τη γνωμη μου.

Επισης βασικο να ξεραμε τι φυτα ειναι και καμια φωτο σιγουρα θα βοηθουσε.

Υ.Γ:Φυσικα να ξερεις ολα τα υγρα λιπασματα τα ριχνουμε με προσοχη για αποφυγη αλγης.

Το παρέλειψα αυτό! Έχω διαβάσει τα θέματα με τις αρρώστιες και χρησιμοποίησα ήδη μια φορά το Ferropol JBL.

Γιαυτό και ξεκίνησα αυτό το θέμα καθώς έχω κάνει απ' την πρώτη μέρα που παρατήρησα τα συμπτώματα, τα ανάλογα βήματα (που αναφέρονται σε οδηγούς και άλλα θέματα) και απ' ότι φαίνεται χρειάζομαι περαιτέρω προτάσεις με βάση όσα έκανα και παραθέτω πιο πάνω.

Τα φυτα δεν εχουν κλεισει ουτε βδομαδα. Ακομα προσαρμοζονται μετα την φυτευση. Ουτε λιπασματα λοιπον ουτε τιποτα ακομα. Μονο υπομονη.. :P

Τα φυτα δεν εχουν κλεισει ουτε βδομαδα. Ακομα προσαρμοζονται μετα την φυτευση. Ουτε λιπασματα λοιπον ουτε τιποτα ακομα. Μονο υπομονη.. :P

Θα περιμένω παρατηρώντας τα ακόμα λίγο καιρό... Ευχαριστώ! :thumbup:

Πάντως να ξέρεις ότι παίζει ρόλο το είδος των φυτών και οι απαιτήσεις τους.Το ενυδρείο σου μπορει να μην είναι ικανό ως συνθήκες να τα διατηρήσει όλα.Αλλά προπάντων υπομονή!! :P Δώσε χρόνο.Το κερατόφυλλο εφόσον δεν έχεις πρόβλημα νιτρικών στη θέση σου θα το αφαιρούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...