Jump to content

αρρωστια γκαππυ :(

iliana055

Recommended Posts

μια θυλικια μου,εχει τα λεπια στην πλατη τησ -ραχοκοκαλια- καπωσ σηκωμενα τα λεπια..και ειναι λιγο ακαμπτη απ το κεφαλι ως την μεση...το ειχαν παθει και καποιες αλλες θυλικες μου και ψωφισαν :P ξερει κανεισ τι γινετε??χτες εκανα αλλαγη 90% με σκουπα γιατι ηταν θολο και τα παντα ηταν πολυ μουντα..και μου ψωφισε ο πλεκο και ο κορυ ετοιμοθανατος και τα χαλικια ηταν κιτρινα απο ασπρα με τισ διακοπες του ρευματος...εβαλα βακτηρια και βιταμινες θα κανω και μετρησεισ με στικ αυριο..

μια θυλικια μου,εχει τα λεπια στην πλατη τησ -ραχοκοκαλια- καπωσ σηκωμενα τα λεπια..και ειναι λιγο ακαμπτη απ το κεφαλι ως την μεση...το ειχαν παθει και καποιες αλλες θυλικες μου και ψωφισαν :P ξερει κανεισ τι γινετε??χτες εκανα αλλαγη 90% με σκουπα γιατι ηταν θολο και τα παντα ηταν πολυ μουντα..και μου ψωφισε ο πλεκο και ο κορυ ετοιμοθανατος και τα χαλικια ηταν κιτρινα απο ασπρα με τισ διακοπες του ρευματος...εβαλα βακτηρια και βιταμινες θα κανω και μετρησεισ με στικ αυριο..

πολλα προβληματα μαζεμμενα..ειναι στρωμμενο το ενυδρειο ? συμπληρωσε μια φορμα για το ενυδρειο σου που θα βρεις εδω στο φορουμ μπας και σε βοηθησει καποιος εμπειρος..στο 20 λιτρο τα εχεις?

http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12 δες εδω στο δευτερο

ετσι οπως τα περιγραφεις μαλλον ειναι γαστρικο οιδημα..διαβασε καλα το παραπανω να δεις την θεραπεια που χρειαζετε αν δεν σου ψοφησει μεχρι τοτε ! αυτα απο μενα που ειμαι αρχαριος ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο !

ναι ειναι στρωμενο και ναι στο 20λιτρο τα εχω..αν και σε καναν δυο μηνες θα μετακομισουν σε πολυ μεγαλυτερο!ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :P πηγα στον πετ σοπα σημερα και μου ειπε οτι βορι να ειναι υδρο...κατι δεν θυμαμε και αυτο δεν εχει θεραπια ειναι σαν την ανεμοβλογια ενα πραμα δεν εχει αιτια δημιουργιας και δεν ειναι κολλητικη

ναι ειναι στρωμενο και ναι στο 20λιτρο τα εχω..αν και σε καναν δυο μηνες θα μετακομισουν σε πολυ μεγαλυτερο!ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :P πηγα στον πετ σοπα σημερα και μου ειπε οτι βορι να ειναι υδρο...κατι δεν θυμαμε και αυτο δεν εχει θεραπια ειναι σαν την ανεμοβλογια ενα πραμα δεν εχει αιτια δημιουργιας και δεν ειναι κολλητικη

καλα οι περισοτεροι πετσοπαδες ομως δεν ξερουν και πολλα...ειδικα για αρρωστιες..πολυ λιγους θα βρεις που να ειναι καλοι και γνωστες πανω σε αυτα τα θεματα..αλλα τι να σου πω αν ολα πανε καλα !!καλη συνεχεια !

Γενικα σε μικρά ενυδρεία σημαντικό δεν ειναι μονο αν ειναι στρωμενο αλλα περισσότερο και ο αριθμος τον ψαριών!

Κανε τον κοπο και συμπληρωσε στην κατηγορια ασθενειες τη φορμα εδω

Ζητα να σου μεταφερουν το θεμα στις ασθενειες γλυκου ωστε να τυχει της αναλογης σημασιας

:P

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

εχει τα λεπια στην ραχοκοκαλια της λιγο ανασηκωμενα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:20

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):της hailea internal filter 20L

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):απο τις 1-4-2011

- Ψάρια (είδη και αριθμός):γκαππυ ηταν 2-αρσενικο,θυλικο- οταν αρχισε να το παθενει.χτες εβαλα αλλα 4-2αρσενικα,2θυλικα-

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα καθε μερα απο μια φορα-αλλαγη νερου καθε μηνα το 30% σπανια με σκουπα βυθου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,2

- KH:10 -νομιζω-

- GH:21

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία) δεν θυμαμε

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:ναι

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:γκαππυ

- Ιστορικό Ψαριού:υγειεστατη

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:τα πανω λεπια σηκωνονται ελαφρως σαν κουκουναρι και απο μεση προσ κεφαλι λιγο ακαμπτη

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:το ιδιο σε 2 θυλικα και ψωφισαν.περασαν ικ μερικα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. θα ανεβασω αργοτερα αν και δεν θα εχουν την καλυτερη ποιοτητα

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:ειναι εγγυος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...