andeler 1 Ιουλίου 2011 #1 Share 1 Ιουλίου 2011 πόσα κιλά θα πρέπει να αντέχει μια βάση για ένα ενυδρείο 240 λίτρων?Αν υπολογίσουμε μαζί με το βάρος του νερού το βάρος που θα έχουν τα ψάρια τα διακοσμητικα(ξύλα και πολλα φυτά κυρίως) ψάρια φίλτρα κλπ.Μια κατασκευη που αν αντέχει 350 κιλά φτάνει ή θέλει περισσότερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 1 Ιουλίου 2011 #2 Share 1 Ιουλίου 2011 η βαση θα ειναι ξυλινη Η μεταλλικη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 1 Ιουλίου 2011 Author #3 Share 1 Ιουλίου 2011 ξύλινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιουλίου 2011 #4 Share 1 Ιουλίου 2011 Εχεις κανει καποιο σχεδιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 1 Ιουλίου 2011 #5 Share 1 Ιουλίου 2011 ξύλινη εαν εχει τα καταλληλα νευρα (οριζοντια και καθετα ) με 16αρα μελαμινη τα φτανεις τα 350 κιλα συνολο Παντως θα προτεινα μεταλλικη και ντυσιμο με μελαμινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 1 Ιουλίου 2011 Author #6 Share 1 Ιουλίου 2011 Έχω τον ξάδερφο της κοπέλας μου που είναι ξυλουργός και θα μου το φτιάξει οπότε θα ξέρει απλα ήθελα να δω πόσα κιλά θα χρειαστει να σηκωσει η βάση για να του πω να μου το φτιάξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 1 Ιουλίου 2011 #7 Share 1 Ιουλίου 2011 Σου προτείνω βάση από μορφοσωλήνα σε κάποιον σιδερά και μετά ένα βάψιμο με λαδομπογιά και αν θέλεις επένδυσε το γύρω γύρω με κόντρα πλακέ ή μελαμίνη στο χρώμα των επίπλων σου με ένα ράφι στην μέση για να βάλεις τα ενυδρειακά και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αυτό έκανα και είναι μια χαρά, με την ξύλινη βάση ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 1 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 1 Ιουλίου 2011 Σκεφτόμουν την ξύλινη κατασκευη, επειδη λόγω του ξάδερφου θα είναι δωρεαν.Μπορεί αν έχω πρόβλημα στο μελλον πιστεύεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 1 Ιουλίου 2011 #9 Share 1 Ιουλίου 2011 Έχω τον ξάδερφο της κοπέλας μου που είναι ξυλουργός και θα μου το φτιάξει οπότε θα ξέρει απλα ήθελα να δω πόσα κιλά θα χρειαστει να σηκωσει η βάση για να του πω να μου το φτιάξει οταν εψαχνα το θεμα για να κανω βαση για το δικο μου ενυδρειο ειχα βρει αυτο το βιντεο στο youtube και το ειχα βαλει στα αγαπημενα , κατα τη γνωμη μου ειναι στιβαρη κατασκευη και θα αντεξει τα κιλα που λεμε , παρολα αυτα λογο του επαγγελματος μου , προτιμησα να την φτιαξω μεταλλικη και να την ντυσω . Δειξε το βιντεο στο ξαδερφο να παρει μια ιδεα ( ασε που θα ξερει ο ανθρωπος ) εκαστος στο ειδος του που λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 1 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 1 Ιουλίου 2011 Σ ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 1 Ιουλίου 2011 #11 Share 1 Ιουλίου 2011 Σκεφτόμουν την ξύλινη κατασκευη, επειδη λόγω του ξάδερφου θα είναι δωρεαν.Μπορεί αν έχω πρόβλημα στο μελλον πιστεύεται? Μην κοιτάς το δωρεάν αλλά τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθουν τα οποία θα είναι πολλαπλάσια σε κόστος αν γίνει κάτι, καλύτερα να είσαι 100% σίγουρος παρά σε μικρότερο ποσοστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 1 Ιουλίου 2011 Author #12 Share 1 Ιουλίου 2011 Δεν κοιτώ μόνο το κόστος απλα ανα μπορούσα να φτιάξω μια ξύλινη κατασκευη που να είν αι ασφαλης θα την προτιμουσα απο την μεταλική λόγω κόστους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιουλίου 2011 #13 Share 1 Ιουλίου 2011 Δεν κοιτώ μόνο το κόστος απλα ανα μπορούσα να φτιάξω μια ξύλινη κατασκευη που να είν αι ασφαλης θα την προτιμουσα απο την μεταλική λόγω κόστους Μπορεις να το κανεις,και σιγουρα με πιο σκληρα και ανθεκτικα ξυλα των αναλογων επιπλων των εταιριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
andeler 1 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 1 Ιουλίου 2011 Εσυ τι ξ΄υλα προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιουλίου 2011 #15 Share 1 Ιουλίου 2011 Εσυ τι ξ΄υλα προτείνεις? Φιλε μου δεν ξερω ονομασιες,αλλα καποιο ξυλο συμπαγες,για γερα και σταθερα ποδαρικα και κολωνακια.Καθως και ολοκληρη την πλατη. Το ποιο ειδος θα ξερει σιγουρα ο φιλος σου αφου ειναι της δουλειας Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 1 Ιουλίου 2011 #16 Share 1 Ιουλίου 2011 Εσυ τι ξ΄υλα προτείνεις? Αν φύγεις από Σουιδικά και μελαμίνες ωραίο είναι δρυς για ανοιχτόχρωμο και κερασιά για σκουρότερο και επένδυση βέγκε για πολύ σκούρο. Σίγουρα θα έχει δείγματα να δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 2 Ιουλίου 2011 #17 Share 2 Ιουλίου 2011 (edited) Εγώ θα υποστηρίξω μεταλλική.Έχεις κανένα φίλο να γνωρίζει ηλεκτροκόλληση; Έγινε επεξεργασία 2 Ιουλίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 2 Ιουλίου 2011 #18 Share 2 Ιουλίου 2011 Σε ξύλο μπορείς πάλι να πάρεις Ιρόκο ή Μιράντι που είναι τροπικά και αντέχουν πιο πολύ στις υγρασίες. Αλλά είναι πιο ακριβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insticion 2 Ιουλίου 2011 #19 Share 2 Ιουλίου 2011 Και εγω απο την μερια μου πρωτηνω μεταλικη.. Με το ξυλο δεν εισαι ποτε σηγουρος... Η ηλεκτροκοληση δεν ειναι καθολου δησκολη παντως... και αν ψαχτεις καλα σηγουρα καποιος θα σου κανει μια καλη τιμη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος