Jump to content

Μπορώ να βάψω πλαστικοποιημένη μελαμίνη;;

\/ag

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..σκέφτομαι να αγοράσω ένα ενυδρείο-βάση από έναν συγχομπίστα και είναι καφέ σκούρο!Στο σαλόνι όμως που θέλω να το βάλω δεν ταιριάζει γιατί όλα τα έπιπλα είναι βεγκέ..

Μπορώ να κάνω κάτι να το σκουρίνω ή έστω να το βάψω μαύρο;;Σκέφτηκα για πλαστικό χρώμα απλά,αλλά δεν ξέρω αν θα πιάσει...πρόκειται για μελαμίνη η οποία είναι ντυμένη με πλαστικοποιημένο 'ξύλο'!Όπως είναι τα περισσότερα έπιπλα απτα ενυδρεία εταιριών...πιστεύω να καταλάβατε... :thumbup:

Ευχαριστώ...

Καλησπέρα σε όλους..σκέφτομαι να αγοράσω ένα ενυδρείο-βάση από έναν συγχομπίστα και είναι καφέ σκούρο!Στο σαλόνι όμως που θέλω να το βάλω δεν ταιριάζει γιατί όλα τα έπιπλα είναι βεγκέ..

Μπορώ να κάνω κάτι να το σκουρίνω ή έστω να το βάψω μαύρο;;Σκέφτηκα για πλαστικό χρώμα απλά,αλλά δεν ξέρω αν θα πιάσει...πρόκειται για μελαμίνη η οποία είναι ντυμένη με πλαστικοποιημένο 'ξύλο'!Όπως είναι τα περισσότερα έπιπλα απτα ενυδρεία εταιριών...πιστεύω να καταλάβατε... :thumbup:

Ευχαριστώ...

Δεν μπορω να σκεφτω καποια λυση.Ομως επειδη εχω δει απο κοντα αυτες τις βασεις για τα ενυδρεια,νομιζω οτι δεν θα πιασει καποιο χρωμα γιατι εχει αυτην την γυαλαδα.Κατα πασα πιθανοτητα θα δεν θα καθεται το χρωμα.

Κατα κανονα η μελαμινη δεν βαφετε,αλλα υπαρχουν 3 λυσεις.

1)Περνεις ψυλο γυλοχαρτο,το τριβεις απαλα ,μετα με ενα υγρο πανι το καθαριζεις και το βαφεις με πινελο.

2)το απολαδωνεις καλα (με οινοπνευμα) το περνας πρωτα με ασταρι ,στεγνωνει,μετα το περνας δυο χερια με το χρωμα που θελεις.

3) Μπορεις να το επικαλυψεις με αλλο λεπτο ξυλο που υπαρχουν σε διαφορα χρωματα.

Κατα κανονα η μελαμινη δεν βαφετε,αλλα υπαρχουν 3 λυσεις.

1)Περνεις ψυλο γυλοχαρτο,το τριβεις απαλα ,μετα με ενα υγρο πανι το καθαριζεις και το βαφεις με πινελο.

2)το απολαδωνεις καλα (με οινοπνευμα) το περνας πρωτα με ασταρι ,στεγνωνει,μετα το περνας δυο χερια με το χρωμα που θελεις.

3) Μπορεις να το επικαλυψεις με αλλο λεπτο ξυλο που υπαρχουν σε διαφορα χρωματα.

Που μπορώ να βρω και με τι κόστος;

Σε ξυλουργό πήγα και μου είπα οτι δεν γίνεται.. :thumbup:

Σε ξυλουργό πήγα και μου είπα οτι δεν γίνεται.. :thumbup:

Εννοειτε οτι θα πρεπει να ντυσεις περιμετρικα την βαση και οχι καθε ξυλο ξεχωριστα, και μπορεις να βαλεις δυο πορτακια μπροστα ετσι ωστε να δημιουργησεις ενα ντουλαπι.

Σε ξυλουργό πήγα και μου είπα οτι δεν γίνεται.. :bye2:

Ειμαι αρκετα χρονια εκτος και δεν ξερω τι παιζει και ποια μαγαζια υπαρχουν ακομα :bye2:

Ολα γινονται,ενμερει εχει δικιο ,γιατι ειναι δυσκολουτσικο να το κολλησεις απο επανω,αλλα μπορεις με σιλικονι η βενζινοκολα τα σοκορα ειναι μπελας :thumbup:

Για να καταλάβετε πρόκειται για βάση από anubias 1,5μέτρο..έχει από μόνο του 2 ντουλαπάκια και ένα κενό στην μέση..

Rik συμφωνώ οτι θα ντυθεί περιμετρικά!Στο πάνω οριζόντιο ξύλο,την πάνω επιφάνεια που θα πατάει το ενυδρείο πες οτι δεν την ντύνω,ούτε την από κάτω γιατί δεν θα φαίνεται..το κάτω οριζόντιο ξύλο όμως;θα με παιδέψει η από πάνω επιφάνεια όμως αμ δεν την ντύσω ολόκληρη..

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ...

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Τα πλακάζ που αγοράζουμε είναι πριονίδι συμπιεσμένο με επένδυση ξύλου. Βγάζουν από μεγάλους κορμόυς δέντρων φέτες και τα κολλάνε πάνω στο πριονίδι. Γι αυτό ακούμε με επένδυση δρυ κτλ.

Υπάρχει πλέον στο εμπόριο άσπρη ξυλόκολλα που κολλάει και μελαμίνες. Έδω στην Κύπρο γράφει πάνω για μελαμίνες. Μπορείς να βρεις επένδυση ξύλου (εγώ βρήκα τυχαία όταν έψαχνα επένδυση για να φτιάξω ένα άσπρο πίνακα) και να το κολλήσεις πάνω στην μελαμίνη. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αυτή η κόλλα είναι αρκετα δυνατη.

Το σωστό όμως είναι να κολλάμε την επένδυση πάνω στο γυμνό πριονίδι με βενζινόκολλα.

Νομίζω το καλύτερο που χει να κάνεις είναι να πάρεις ένα τριβείο ή καλύτερα ένα τανκ (http://www.toolservice.gr/9924db-tribio-makita.el.aspx), μπορείς να ενοικιάσεις από κάπου, και να τρίψεις με πολύ χοντρό γυαλλόχαρτο ώστε να φύγει η γυαλλάδα και να κάνει πόρους η μελαμίνη. Ή αν έχεις κέφια να την τρίψεις όλη να φύγει. Μετά μπορείς να βάψεις όπως σου είπαν πιο πάνω.

Μια πιο οικονομική και απλή λύση, όχι όμως και η καλύτερη, είναι να πάρεις από βιβλιοπωλείο αυτοκόλλητο στο χρώμα που θέλεις και να το κολλήσεις πάνω στην μελαμίνη. Του χρόνου όμως μάλλον θα χρειαστείς νέο :thumbup:

Γενικά είναι δύσκολο να επεξεργαστείς την μελαμίνη και ότι και αν αποφασίσεις δεν θα βγει και το τέλειο αποτέλεσμα πιστεύω.

Βαγγελη δεν μας τα ειπες καλα :bye2:

Εγω μιλαγα για μελαμινη,τα ανουμπια εχουν καπλαμα,οποτε βαφονται πολυ ευκολα :thumbup:

Για να καταλάβετε πρόκειται για βάση από anubias 1,5μέτρο..έχει από μόνο του 2 ντουλαπάκια και ένα κενό στην μέση..

Rik συμφωνώ οτι θα ντυθεί περιμετρικά!Στο πάνω οριζόντιο ξύλο,την πάνω επιφάνεια που θα πατάει το ενυδρείο πες οτι δεν την ντύνω,ούτε την από κάτω γιατί δεν θα φαίνεται..το κάτω οριζόντιο ξύλο όμως;θα με παιδέψει η από πάνω επιφάνεια όμως αμ δεν την ντύσω ολόκληρη..

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ...

Επειδη δεν το ξερω το επιπλο καλο ειναι αν μπορεις να βαλεις μια φωτο για να το δουμε καλυτερα!

Επισης υπαρχει και αυτοκολλητο ρολο τυπου wege και με λιγο προσοχη στα κοψιματα και στο να μην αφησεις φουσκες μπορει να βγει ενα πολυ καλο αποτελεσμα.

Σοβαρά μιλάς;;; :thumbup:

Πες μου τέτοια να χαρώ... :(:(:(:hysterical::bye2::bye2::(

Δηλαδή τρίβω,αστάρομα και βάφω;;όλα με ρολάκι σκέφτομαι..όχι με spray...

Τα πλακάζ που αγοράζουμε είναι πριονίδι συμπιεσμένο με επένδυση ξύλου. Βγάζουν από μεγάλους κορμόυς δέντρων φέτες και τα κολλάνε πάνω στο πριονίδι. Γι αυτό ακούμε με επένδυση δρυ κτλ.

Υπάρχει πλέον στο εμπόριο άσπρη ξυλόκολλα που κολλάει και μελαμίνες. Έδω στην Κύπρο γράφει πάνω για μελαμίνες. Μπορείς να βρεις επένδυση ξύλου (εγώ βρήκα τυχαία όταν έψαχνα επένδυση για να φτιάξω ένα άσπρο πίνακα) και να το κολλήσεις πάνω στην μελαμίνη. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αυτή η κόλλα είναι αρκετα δυνατη.

Το σωστό όμως είναι να κολλάμε την επένδυση πάνω στο γυμνό πριονίδι με βενζινόκολλα.

Νομίζω το καλύτερο που χει να κάνεις είναι να πάρεις ένα τριβείο ή καλύτερα ένα τανκ (http://www.toolservice.gr/9924db-tribio-makita.el.aspx), μπορείς να ενοικιάσεις από κάπου, και να τρίψεις με πολύ χοντρό γυαλλόχαρτο ώστε να φύγει η γυαλλάδα και να κάνει πόρους η μελαμίνη. Ή αν έχεις κέφια να την τρίψεις όλη να φύγει. Μετά μπορείς να βάψεις όπως σου είπαν πιο πάνω.

Μια πιο οικονομική και απλή λύση, όχι όμως και η καλύτερη, είναι να πάρεις από βιβλιοπωλείο αυτοκόλλητο στο χρώμα που θέλεις και να το κολλήσεις πάνω στην μελαμίνη. Του χρόνου όμως μάλλον θα χρειαστείς νέο :bye2:

Γενικά είναι δύσκολο να επεξεργαστείς την μελαμίνη και ότι και αν αποφασίσεις δεν θα βγει και το τέλειο αποτέλεσμα πιστεύω.

Ετσι για την κουβεντα :bye2: το πολυ χοντρο γυαλοχαρτο θα κανει εντονες γραμμες που δυσκολα θα καλυψη το χρωμα.

Οσο για το δευτερο και εαν καταφερει να την βγαλει,πραγμα δυσκολο,με χερι δεν θα ειναι πλανιαρισμενο σωστα :thumbup:

Σοβαρά μιλάς;;; :thumbup:

Πες μου τέτοια να χαρώ... :hysterical::hysterical::hysterical::hysterical::(:(:(

Δηλαδή τρίβω,αστάρομα και βάφω;;όλα με ρολάκι σκέφτομαι..όχι με spray...

Ναιιιιιιιιιιιιι :bye2::bye2:

Με ρολο να το κανεις ειναι ποιο καλο :(

:thumbup::bye2::bye2::(

Σίγουρα είναι από καπλαμά των anubias;;

Έγινε επεξεργασία - \/ag

:thumbup::bye2::bye2::(

Σίγουρα είναι από καπλαμά των anubias;;

Η βαση ειναι αυτο που ειπε ο Κυπριος φιλος μας,Η μελαμινη ειναι ας πομε καλυμα κατια σαν πολιεσρερας (δεν ξερω ακριβως)και ειναι σαν γυαλι ,γιαλιστερο και σκληρο.Ο καπλαμας ειναι φυλο ξυλου που βαφετε κανονικα,

Αφου αν προσεξεις καλα εχει κυματισμους το ξυλο, ενω η μελαμινη ειναι σαν τζαμι

Μπορεις να το βαψεις ετσι οπως το λες,αλλα υπαρχει και ενας ποιο ευκολος και ομορφος τροπος.

Υπαρχουν χρωματα διαφανα που λεγονται ανελινες,ξερω οτι υπαρχει στον Μαρτακο οπως μπαινεις στην Αθηνας διπλα στο μετρο.Φορας γαντια και με βαμβακι πολυ ευκολα το βαφεις σε οτι χρωμα θελεις.

Η βαση ειναι αυτο που ειπε ο Κυπριος φιλος μας,Η μελαμινη ειναι ας πομε καλυμα κατια σαν πολιεσρερας (δεν ξερω ακριβως)και ειναι σαν γυαλι ,γιαλιστερο και σκληρο.Ο καπλαμας ειναι φυλο ξυλου που βαφετε κανονικα,

Μήπως,λέω μήπως,αφού είναι φύλο ξύλου,μπορώ να το περάσω με πιο σκούρο λούστρο απλά για μα γίνει και σαν wegge;;ή ζητάω πολλά; :thumbup:

Μήπως,λέω μήπως,αφού είναι φύλο ξύλου,μπορώ να το περάσω με πιο σκούρο λούστρο απλά για μα γίνει και σαν wegge;;ή ζητάω πολλά; :bye2:

Αν θελεις να το σκουρενεις η ανελινες που σου ειπα ειναι οτι πρεπει γιαυτην την δουλια,εχει σε πολλα χρωματα και το καλο ειναι οτι δουλευετε πολυ ευκολα,απλα πρεπει να κανεις στο εσωτερικο καποιες δοκιμες για να πετυχεις αυτο που θελεις :thumbup:

Σε χρωμοδομή θα βρω ανελίνες;;

Επίσης δεν θέλει τρίψιμο ε;

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Σε χρωμοδομή θα βρω ανελίνες;;

Επίσης δεν θέλει τρίψιμο ε;

Τι σημενει χρωμοδομη?

Οχι για ανελινη δεν θελει καθολου τριψιμο,μονο με ενα υγρο πανακι σκουπισμα,Αν αποφασισεις να το κανεις πεστο μου να σουπω καναδυο λεπτομεριες ακομα

:thumbup:

Τα μαγαζιά που πουλάνε χρώματα και γενικώς διάφορα οικοδομικών εργασιών κ όχι μόνο..πως τα λέτε εσείς;;

Πες μου και τις λεπτομέρειες γιατί μου άρεσε η ιδέα και λογικά έτσι θα το κάνω... :bye2:

:thumbup:

Τα μαγαζιά που πουλάνε χρώματα και γενικώς διάφορα οικοδομικών εργασιών κ όχι μόνο..πως τα λέτε εσείς;;

Πες μου και τις λεπτομέρειες γιατί μου άρεσε η ιδέα και λογικά έτσι θα το κάνω... :bye2:

:bye2::(:(

Μια με την μελαμινη μια με την χρωμοδομη ζαληστικα.

Αυτος που σου ειπα ειναι ακριβως διπλα στο μετρο στο μοναστηρακι,αλλα μπορεις να τα βρεις και σε ειδη ζωγραφικης,

Τα καλα του.

Στεγνωνει αμεσως

Ειναι διαφανο χρωμα,οποτε οσα νερα εχει το ξυλο φενονται και δεν καλυπτονται

Ευκολο στην χρηση του,θελει γαντι και βαμβακι,καλυτερα στουπι

Ειναι χρωμα που ποτιζει το ξυλο

Τα αρνιτικα του

Δεν πρεπει να το χτυπα ο ηλιος,ξεθοριαζει.Αλλα με ενα φρεσκαρισμα επανερχετε

Επιδη ποτιζει το ξυλο και στεγνωνει ευκολα, θελει προσοχη οπως το βαφεις με στουπι να μην πιεζης το στουπι πανω στο ξυλο γιατι θα σου κανει σταμπα απο το χρωμα,γιαυτο κανε μια προπονιση καπου αλλου και μετα ξεκινα.

Και κατι συμαντικο,τα μπουκαλακια εχουν πολυ πυκνο χρωμα,οποτε να το αερωσεις με οινοπνευμα στον τονο που θελεις.

Στα ειπα ολα τωρα θα μου φας την δουλια :(

Πςςς...είσαι πρώτος!! :P

Λοιπόν..2 πραγματάκια ακόμα!

Κατατόπισε με λίγο καλύτερα,μην πάω στην Αθηνάς και φωνάζω 'ΑΝΕΛΙΝΕΕΕΕΣ..ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΝΕΛΙΝΕΕΕΣ' :hysterical:

Και πες μου το κόστος στο περίπου..

Και αν μπορείς πήγαινε πάρτα μου εσύ ρε φίλε και φέρτα μου σπίτι...και αν δεν βαριέσαι να την βάψεις κιόλας..και αν θες επίσης να ανεβάσεις το ενυδρείο στον 1ο και να το στήσεις και αν περάσεις από κανένα μαγαζί με ενυδρειακά πάρε και ένα fluval 405,άντε ας είναι 305...αυτάααα ...αα και κλείσε μου ένα καλό δωματιάκη να έρθω διακοπές τον Αύγουστο :thumbup:

Πςςς...είσαι πρώτος!! :P

Λοιπόν..2 πραγματάκια ακόμα!

Κατατόπισε με λίγο καλύτερα,μην πάω στην Αθηνάς και φωνάζω 'ΑΝΕΛΙΝΕΕΕΕΣ..ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΝΕΛΙΝΕΕΕΣ' :hysterical:

Και πες μου το κόστος στο περίπου..

Και αν μπορείς πήγαινε πάρτα μου εσύ ρε φίλε και φέρτα μου σπίτι...και αν δεν βαριέσαι να την βάψεις κιόλας..και αν θες επίσης να ανεβάσεις το ενυδρείο στον 1ο και να το στήσεις και αν περάσεις από κανένα μαγαζί με ενυδρειακά πάρε και ένα fluval 405,άντε ας είναι 305...αυτάααα ...αα και κλείσε μου ένα καλό δωματιάκη να έρθω διακοπές τον Αύγουστο :thumbup:

:hysterical::hysterical:

Σου ειπα ,ανεληνες εχουν και τα ειδη ζωγραφικης,για το κοστος δεν ξερω αλλα δεν ειναι πανω απο 8/10 ευρο αλλα θα βαψεις 10 ντουλαπες.Ψαξε και σε χρωμοδομη :hysterical: μπορει να βρεις και εκει,αλλα προσοχη μπορει να τις εχουν σε σκονη,οχι που δεν κανει αλλα εχει διαδικασια για να την κανεις υγρη.

Ελα εσυ να σε κερασω και κρασακι :hysterical:

Σε ευχαριστώ πολύ..με έσωσες(πιστεύω)!

Θα ενημερώσω για νεότερα...

Σε ευχαριστώ πολύ..με έσωσες(πιστεύω)!

Θα ενημερώσω για νεότερα...

Θα περιμενω τα ευχαριστα,καλη επιτυχια :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...