\/ag 1 Ιουλίου 2011 #1 Share 1 Ιουλίου 2011 Ακούω από όλους όσο καιρό ασχολούμαι με το χόμπυ ότι οι αφρικάνικες κιχλίδες χρειάζονται μεγάλη κυκλοφορία νερού και μου έχει γεννηθεί μία απορία!μιάς και εκτός απτο ότι όταν κάποιος εμπειρότερος μας λέει κάποια πράγματα να τα ακολουθούμε,πρέπει να τα καταλαβαίνουμε επίσης και να μην το κάνουμε μόνο επειδή 'πρέπει' αλλά να μαθαίνουμε και κάτι μέσα από αυτό!! Χρειάζονται μεγάλη κυκλοφορία φίλτρανσης(έχω ακούσει οτι αρκεί από 4-5 φορές τα λίτρα του ενυδρείου έως και 10 φορές το λιγότερο) ή απλά χρειάζονται μεγάλη ροή του νερού(που επιτυγχάνεται και με κυκλοφορητές);; Επίσης στο φυσικό τους περιβάλλον(στις λίμνες) υπάρχει τόσο μεγάλη ροή;;και ειδικά στο βάθος που ζουν οι περισσότερες κιχλίδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 1 Ιουλίου 2011 #2 Share 1 Ιουλίου 2011 H απάντηση βρίσκεται στα ίδια τα χαρακτηριστικά των λιμνών. Ποια είναι αυτά; Το πολύ καθαρό νερό (ειδικά της λίμνης Malawi), τα ισχυρά ρεύματα και τα υψηλά επίπεδα οξυγόνωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιουλίου 2011 #3 Share 1 Ιουλίου 2011 (edited) Ειναι ψαρια που μεγαλωνουν πολυ τα περισσοτερα,αρα και τρωνε πολυ.Εγω προσωπικα ταιζω πανω απο τρεις φορες τη μερα και απλοχερα Για το λογο αυτο οσο ισχυροτερη ειναι η φιλτρανση σου,τοσο γλυτωνεις απο μπελαδες. Οσο για την κινηση του νερου που αναφερεις,να σου πω πως και στις λιμνες υπαρχουν ρευματα. Έγινε επεξεργασία 1 Ιουλίου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 Ιουλίου 2011 #4 Share 1 Ιουλίου 2011 (edited) Ακούω από όλους όσο καιρό ασχολούμαι με το χόμπυ ότι οι αφρικάνικες κιχλίδες χρειάζονται μεγάλη κυκλοφορία νερού και μου έχει γεννηθεί μία απορία!μιάς και εκτός απτο ότι όταν κάποιος εμπειρότερος μας λέει κάποια πράγματα να τα ακολουθούμε,πρέπει να τα καταλαβαίνουμε επίσης και να μην το κάνουμε μόνο επειδή 'πρέπει' αλλά να μαθαίνουμε και κάτι μέσα από αυτό!! Χρειάζονται μεγάλη κυκλοφορία φίλτρανσης(έχω ακούσει οτι αρκεί από 4-5 φορές τα λίτρα του ενυδρείου έως και 10 φορές το λιγότερο) ή απλά χρειάζονται μεγάλη ροή του νερού(που επιτυγχάνεται και με κυκλοφορητές);; Επίσης στο φυσικό τους περιβάλλον(στις λίμνες) υπάρχει τόσο μεγάλη ροή;;και ειδικά στο βάθος που ζουν οι περισσότερες κιχλίδες; Ας μην είμαστε υπερβολικοί αναφέροντας εως και 10 φορές .Είναι γεγονός οτι αναφέρεται πολλές φορές τον νερό να γυρίζει αρκετά φορές από το φίλτρο την ώρα ας πούμε 5.Στόχος είναι η οσο καλύτερη φίλτρανση. Βέβαια το μέγεθος της φίλιτρανση εξάρταται και από την ιχυοφόρτωση και ακόμα το μέγθος των ψαριών. Εγώ θα σου πω και κάτι εντελώς διαφορετικό : Εχουμε 2 φίλτρα το ένα έχει 6 λίτρα βιολογικό κεραμεικό υλικό και αντλία 1200 λτ/την ώρα σε 300 λίτρα ενυδρείο και το άλλο έχει 12 λίτρα υλικό σε ίδιο ενυδρείο με 900 λί/την ώρα. Να σου πω την αλήθεια εγώ προτιμώ το δεύτερο που έχει περισσότερο υλικό.Φιλοσοφικά ερωτήματα αγαπητέ αλλά γιαυτό έχει ενδιαφέρον το χόμπυ.Πάντως στόχος είναι η καλή φίλτρανση που σε συνδυασμό με τις αλλαγές νερού διατηρούμε το νερό μας οσον το δυνατόν καθαρό. Τώρα οσον αφορά την κυκλοφορία που επιτυγχάνεται με κυκλοφορητές,κάποιοι φίλοι το κάνουν τοποθετώντας κάποιο κυκλοφορητή που κτυπα την επιφάνεια του νερού για καλυτερη κυκλοφορία και βέβαια οξυγόνωση. Τα ψάρια στη λίμνη ζούν σε διάφορα βάθη τα νερά είνα πολύ καθαρά και στα πρώτα περίπου 40 μέτρα είναι αρκετά πλούσια σε οξυγόνο.Προφανώς η ροή δεν είναι παντού η ίδια στις τεράστιες αυτές λίμνες αλλά υπάρχει και είπαμε έχουν καθαρά νερά Αυτά τα λίγα Έγινε επεξεργασία 1 Ιουλίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 1 Ιουλίου 2011 Author #5 Share 1 Ιουλίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! κ.Σωκράτη κατατοπιστικότατη απάντηση!Και ο αριθμός 10 δεν είναι τυχαίος..μου έχει αναφερθεί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιουλίου 2011 #6 Share 1 Ιουλίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! κ.Σωκράτη κατατοπιστικότατη απάντηση!Και ο αριθμός 10 δεν είναι τυχαίος..μου έχει αναφερθεί.. Kι εχεις να ακουσεις πολλα ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 1 Ιουλίου 2011 #7 Share 1 Ιουλίου 2011 Μην ξεχνάμε ότι τις περισσότερες φορές οι τιμές λ/ω είναι ονομαστικές ενώ οι πραγματικές είναι χαμηλότερες άρα δεν είναι κακό να υπολογίζουμε κάτι παραπάνω. Πολλές φορές επίσης δεν είμαστε τόσο σχολαστικοί με τα φίλτρα και με τους σωλήνες οπότε και από κει πέφτει η απόδοση και ο "κανόνας" του 5,5 ισχύει στα χαρτιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 1 Ιουλίου 2011 Author #8 Share 1 Ιουλίου 2011 Μην ξεχνάμε ότι τις περισσότερες φορές οι τιμές λ/ω είναι ονομαστικές ενώ οι πραγματικές είναι χαμηλότερες άρα δεν είναι κακό να υπολογίζουμε κάτι παραπάνω. Πολλές φορές επίσης δεν είμαστε τόσο σχολαστικοί με τα φίλτρα και με τους σωλήνες οπότε και από κει πέφτει η απόδοση και ο "κανόνας" του 5,5 ισχύει στα χαρτιά... Τι είναι αυτά τα συνθηματικά Μιχάλη;;μασονικά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιουλίου 2011 #9 Share 1 Ιουλίου 2011 Εσυ μιλας για τη ροη που θα περασει το νερο μεσα απο το βιολογικο υλικο αν καταλαβα καλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 1 Ιουλίου 2011 #10 Share 1 Ιουλίου 2011 Τι είναι αυτά τα συνθηματικά Μιχάλη;;μασονικά;;; 5-5,5 φορές ανά ώρα να γυρνάει το φίλτρο το νερό του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 1 Ιουλίου 2011 #11 Share 1 Ιουλίου 2011 Εγω θα πω κατι απο την δικη μου εμπειρια. Για τα δικα μου ψαρια θεωρω οτι δεν ειναι τυχαιο οτι κατα την διαρκεια της ημερας, πανε και στηνονται ακριβως στην εξοδο του φιλτρου, πανε κοντρα στο ρευμα ,αρκετες φορες.Πιστευω το κανουν γιατι τους αρεσει.Πολλες φορες υπαρχει και συνοστισμος ποιο θα παρει την καλυτερη θεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 1 Ιουλίου 2011 #12 Share 1 Ιουλίου 2011 Εγώ θα ήθελα να προσθέσω οτι παίζει ρόλο και το ψάρι. Σίγουρα τα αλγοφάγα ψάρια που κινούνται στα ανώτερα στρώματα (όπου αναπτύσεται και η άλγη) θα θέλουν περισσότερη ροή απο κάποια για παραδειγμα κοχυλόψαρα ή πετρόψαρα που παραμένουν κοντά στο βυθό και τα βράχια. Αξίζει να ανφέρω επίσης οτι κάποτε λογο υπερβολικής ροης στο ενυδρείο μου σταματησαν οι γέννες των ψαριών! Φταίω και εγώ όμως γιατι το είχα παρακάνει! Παραθέτω και αυτό: "Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαφάνεια των νερών στην Λίμνη Tανγκανίκα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες δυο λίμνες(το νερό εκεί είναι κρυστάλλινο και διαυγές), καθώς και η ποσότητα του οξυγόνου στο νερό, αφού τα ψηλότερα στρώματα τις λίμνης είναι κορεσμένα από οξυγόνο!" Aπο εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48787 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος