elrod 29 Ιουνίου 2011 #1 Share 29 Ιουνίου 2011 Καλησπερα, ειμαι καινουργιος σε οτι εχει σχεση με τα ενυδρεια αλλα με λιγη βοηθεια απο ενα φιλο που ασχολειται καταφερα να στησω το πρωτο μου ενυδρειο με αλμυρο νερο. εχω βαλει ενα βραχο 2 κιλα,αραγωνιτη περιπου 4 κιλα και απο ψαρακια ενα damzel κ ενα nemo. Προς το παρον τα πανε μια χαρα μεταξυ τους. θα βαλω κ μερικες φωτογραφιες για να δειτε πως ειναι τωρα. δεχτα ολα τα σχολια κ οι συμβουλες γιατι ειμαι στα πρωτα βηματα κ θελω να ασχοληθω με τα ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Ιουνίου 2011 #2 Share 29 Ιουνίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod 29 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 29 Ιουνίου 2011 να και οι φωτογραφιες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 29 Ιουνίου 2011 #4 Share 29 Ιουνίου 2011 να και οι φωτογραφιες!!! Καλη Αρχη.. απο εμπειρια όμως σου λεω μια και εγω ξεκινησα με το ιδιο πριν μερικους μηνες .. οτι καθε δυο ημέρες θα πρεπει να συμπληρωνεις νερο. Ετισ ανεβηκα επίπεδο. Σου ευχομαι καλο ξεκινημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 29 Ιουνίου 2011 #5 Share 29 Ιουνίου 2011 Kαλως ηρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιουνίου 2011 #6 Share 29 Ιουνίου 2011 Καλη αρχη φιλαρακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod 29 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 29 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το καλωσορισμα,ελπιζω μεσα απο αυτο το ποστ (κ παραλληλα με το διαβασμα στο aquazone) να λυσω σημαντικες αποριες που εχω για το ενυδρειο. 1) ποια θα ειναι η φωτοπεριοδος? (η λαμπα ειναι 1χ8 Watt G5) 2) ποια ειναι η δυνατοτητα χωρις skimmer να φιλοξενησω ενα "ευκολο" κοραλι? αυτα για αρχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Ιουνίου 2011 #8 Share 29 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το καλωσορισμα,ελπιζω μεσα απο αυτο το ποστ (κ παραλληλα με το διαβασμα στο aquazone) να λυσω σημαντικες αποριες που εχω για το ενυδρειο. 1) ποια θα ειναι η φωτοπεριοδος? (η λαμπα ειναι 1χ8 Watt G5) 2) ποια ειναι η δυνατοτητα χωρις skimmer να φιλοξενησω ενα "ευκολο" κοραλι? αυτα για αρχη... Η φωτοπερίοδος σου μπορεί να είναι 8-11 ώρες.Από κοράλια ξεκίνα με κάποιο εύκολο κοράλι ζοανθους,Pachyclavularia.Μπορείς να δεις εδώ και άλλες προτάσεις http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 (αυτό το θέμα δες το όλο). Τώρα για το ενυδρείο σου θα πρέπει να σκεφτείς κάποια λύση για την αναπλήρωση.Δες μια με μηδενικό κόστος http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49725 Επίσης θα πρέπει να δεις και τι θα κάνεις και με το θέμα θερμοκρασίας καθώς τώρα το καλοκαίρι θα ανέβει αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod 29 Ιουνίου 2011 Author #9 Share 29 Ιουνίου 2011 Η φωτοπερίοδος σου μπορεί να είναι 8-11 ώρες.Από κοράλια ξεκίνα με κάποιο εύκολο κοράλι ζοανθους,Pachyclavularia.Μπορείς να δεις εδώ και άλλες προτάσεις http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 (αυτό το θέμα δες το όλο). Τώρα για το ενυδρείο σου θα πρέπει να σκεφτείς κάποια λύση για την αναπλήρωση.Δες μια με μηδενικό κόστος http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49725 Επίσης θα πρέπει να δεις και τι θα κάνεις και με το θέμα θερμοκρασίας καθώς τώρα το καλοκαίρι θα ανέβει αρκετά. το ενυδρειο βρισκεται σε υπογειο κ αυτη τη στιγμη λειτουργει θερμοστατης για να ειναι στουσ 26 βαθμους οποτε με την θερμοκρασια νομιζω θα ειναι δροσερα. αναπληρωση νερου???αναπληρωνω με γλυκο ετσι δεν ειναι? κ για το σημαντικο θεμα: 20 λιτρα ενυδρειο αντεχει εστω κ αυτα τα ευκολα κοραλια?γιατι δεν ενδιαφερομαι για κατι δυσκολο,μονο κατι ευκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος