grigoros 29 Ιουνίου 2011 #1 Share 29 Ιουνίου 2011 Θέλω να μάθω αν μπορώ να βάλω στο ενυδρειο μου μια ανεμωνη για σπίτι για τα 2 κλοουνακια μου, το οποίο ενυδρείο τρέχει κοντά στους 4 μήνες με φυσιολογικές τιμές νερού, επειδή έχω μάθει ότι οι ανεμώνες τρώνε γαρίδες, υπάρχει κίνδυνος αν βάλω να δει σαν γεύμα τις 2 cleaner shrimp που έχω ή αν την ταιζω εγώ με κατεψυγμενη δεν δημιουργήσει πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 29 Ιουνίου 2011 #2 Share 29 Ιουνίου 2011 Για τι είδος ενδιαφέρεσαι? Άν βάλεις bubbletip δεν θα χεις κανένα φόβο για τα ζωντανά σου. Οι δικές μου cleaner πατάνε άνετα πάνω της και την καθαρίζουν πολλές φορές. Φωτισμό, κυκλοφορία και τάισμα 1 φορά τη βδομάδα και θα είσαι τζέτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 29 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 29 Ιουνίου 2011 Δεν ψάχνω για κάποιο συγκεκριμένο αλλά για είδος ανεμώνης που να μπορεί να συμβιώσει με γαρίδες και να μην τις δει σαν κολατσιό και φυσικά να έχουν τα κλοουνάκια μου κάποιο μέρος να νιώθουν άνετα, με την bubbletip δηλαδή δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, με τι τρέφεται η συγκεκριμένη ανεμώνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Ιουλίου 2011 #4 Share 9 Ιουλίου 2011 Εγώ την ταίζω Crill Superba κατεψυγμένη. Γαριδούλες είναι. Αλλά μην ανυσηχείς για τις ζωντανές. Το τσίμπημά της είναι πολύ αδύναμο και ούτε καν κολλάνε τα πλοκάμια της. Απλά ανεπαίσθητο κόλλημα. Κανένα ζωντανό δεν κινδυνεύει από αυτήν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιουλίου 2011 #5 Share 9 Ιουλίου 2011 Εγώ την ταίζω Crill Superba κατεψυγμένη. Γαριδούλες είναι. Αλλά μην ανυσηχείς για τις ζωντανές. Το τσίμπημά της είναι πολύ αδύναμο και ούτε καν κολλάνε τα πλοκάμια της. Απλά ανεπαίσθητο κόλλημα. Κανένα ζωντανό δεν κινδυνεύει από αυτήν Καλα αυτο ειναι σχετικο.Οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος ολος. Παντως ειναι πολυ πιο ηπιο ζωντανο απο αλλες ανεμωνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 9 Ιουλίου 2011 #6 Share 9 Ιουλίου 2011 Εγώ την ταίζω Crill Superba κατεψυγμένη. Γαριδούλες είναι. Αλλά μην ανυσηχείς για τις ζωντανές. Το τσίμπημά της είναι πολύ αδύναμο και ούτε καν κολλάνε τα πλοκάμια της. Απλά ανεπαίσθητο κόλλημα. Κανένα ζωντανό δεν κινδυνεύει από αυτήν Ούτε άλλα κοράλια? Ρωτάω γιατί ο μόνος λόγος που δεν έχω βάλει ανεμώνη ήταν το θέμα συμβίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 9 Ιουλίου 2011 Author #7 Share 9 Ιουλίου 2011 Και κάτι ακόμα που εχω ακούσει από κάποιον φίλο, υπάρχει περίπτωση με την ανεμωνη αν το ενυδρειο δεν είναι πολύ μεγάλο και οι κυκλοφορητες είναι σχετικά κοντά σε αυτην να μπλεχτεί κάποιο κομμάτι της ανεμωνης στον κυκλοφορητή και να δηλητηριασει το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chtsos 9 Ιουλίου 2011 #8 Share 9 Ιουλίου 2011 Και κάτι ακόμα που εχω ακούσει από κάποιον φίλο, υπάρχει περίπτωση με την ανεμωνη αν το ενυδρειο δεν είναι πολύ μεγάλο και οι κυκλοφορητες είναι σχετικά κοντά σε αυτην να μπλεχτεί κάποιο κομμάτι της ανεμωνης στον κυκλοφορητή και να δηλητηριασει το ενυδρειο; Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί(την πάτησε φίλος και το ενυδρειάκι του έγινε γάλα). . Από σκίμερ πως είσαι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Ιουλίου 2011 #9 Share 9 Ιουλίου 2011 Και κάτι ακόμα που εχω ακούσει από κάποιον φίλο, υπάρχει περίπτωση με την ανεμωνη αν το ενυδρειο δεν είναι πολύ μεγάλο και οι κυκλοφορητες είναι σχετικά κοντά σε αυτην να μπλεχτεί κάποιο κομμάτι της ανεμωνης στον κυκλοφορητή και να δηλητηριασει το ενυδρειο; Ναι υπάρχει και χρειάζεται αρκετή προσοχή και συνεχή παρακολούθηση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται γιά μικρό ενυδρείο. Μιά συνήθης προφύλαξη γιά αυτό τον κίνδυνο, είναι το _ντύσιμο_των κυκλοφορητών με τα ανάλογα προστατευτικά σφούγγαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 9 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 9 Ιουλίου 2011 Από σκιμμερ εχω της JAD μέχρι 500 λίτρα σκιμμαρισμα, αυτό που εχω τώρα είναι 120+ 60 το sump σύνολο 180 λίτρα, τα προστατευτικά σφουγγαρακια που θα βάλω στους κυκλοφορητες υπάρχουν στο εμπόριο ή θα κάνω πατέντα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Ιουλίου 2011 #11 Share 9 Ιουλίου 2011 Από σκιμμερ εχω της JAD μέχρι 500 λίτρα σκιμμαρισμα, αυτό που εχω τώρα είναι 120+ 60 το sump σύνολο 180 λίτρα, τα προστατευτικά σφουγγαρακια που θα βάλω στους κυκλοφορητες υπάρχουν στο εμπόριο ή θα κάνω πατέντα; Υπάρχουν γιά κάποιους κυκλοφορητές συνήθως υψηλής τιμής όμως. Θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις ενυδρειακό σφουγγαράκι ,απο αυτό που περνάει εύκολα το νερό,και να το ταιριάξεις επάνω τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 9 Ιουλίου 2011 #12 Share 9 Ιουλίου 2011 Πρόβλημα με την ανεμώνη και τα κοράλλια υπάρχει σε περίπτωση που μετακινηθεί η ανεμώνη και ακουμπήσει τα κοράλλια. Ιδίως τα σκληρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 10 Ιουλίου 2011 #13 Share 10 Ιουλίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42798 Παρε μια ιδεα για τις ανεμωνες.Τωρα για το τσιμπιμα τις ανεμωνης....εξαρταται τι ανεμωνη θα βαλεις.Μπορει να βαλεις μια mini carpet που ειναι λιγο μεγαλυτερη απο ενα 2ευρω κ να σου εξαφανησει ολο το ενυδρειο για την πλακα της... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 10 Ιουλίου 2011 Author #14 Share 10 Ιουλίου 2011 Από αυτά που είδα στο άρθρο λέει ότι η bubble tip είναι η πιο εύκολη ανεμωνη και η λιγότερο θανατηφόρα, θα ήταν η συγκεκριμένη καλή επιλογή για αρχή ή θα ήταν καλύτερα τελικά να βάλω μια όταν φτιάξω μεγαλύτερο αργότερα; Στις κοραλιες που εχω θα πρέπει να βάλω το σφουγγάρι γύρω γύρω από τον κυκλοφορητή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Ιουλίου 2011 #15 Share 10 Ιουλίου 2011 Εγώ την ταίζω Crill Superba κατεψυγμένη. Γαριδούλες είναι. Αλλά μην ανυσηχείς για τις ζωντανές. Το τσίμπημά της είναι πολύ αδύναμο και ούτε καν κολλάνε τα πλοκάμια της. Απλά ανεπαίσθητο κόλλημα. Κανένα ζωντανό δεν κινδυνεύει από αυτήν εγω δεν τισ ταιζω ποτε και εχω χρονια τισ ταιζει ο νεμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 11 Ιουλίου 2011 #16 Share 11 Ιουλίου 2011 εγω δεν τισ ταιζω ποτε και εχω χρονια τισ ταιζει ο νεμο Tι ανεμωνη εχεις που δεν την ταιζεις?Μηπως ριχνεις πολυ τροφη στο ενυδρειο?Μια φωτο αν σου ειναι ευκολο μπορεις να ανεβασεις?Με ενδιαφερει πολυ αυτο που αναφερεις γιατι οι κλοουν σπανια ταιζουν αρκετα την ανεμωνη τους ετσι ωστε να συντηρηθει. Οι ανεμωνες περναν κ απο κοραλιες ακομα κ απο νανο κοραλιες.Τωρα αν την βαλεις την ανεμωνη σε μεγαλυτερο ενυδρειο θα την απολαυσεις καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 11 Ιουλίου 2011 Author #17 Share 11 Ιουλίου 2011 Τα κλοουνακια θα είναι εντάξει όμως χωρίς μια ανεμωνη για να περνούν ευχάριστα; Υπάρχουν σε ενυδρεια 120 λίτρων μέλη του φόρουμ που να έχουν στην κατοχή τους μια ανεμώνη ή αποφεύγουν να βάλουν μέχρι την κατασκευή μεγαλύτερου ενυδρείου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 11 Ιουλίου 2011 #18 Share 11 Ιουλίου 2011 Μπορει να βαλεις μια mini carpet που ειναι λιγο μεγαλυτερη απο ενα 2ευρω κ να σου εξαφανησει ολο το ενυδρειο για την πλακα της... τι εννοεις Αντρεα μ αυτο ?οτι ειναι δυνατο το τσιμπημα της η οτι περιφερεται και στο διαβα της θα σου καψει κοραλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 16 Ιουλίου 2011 #19 Share 16 Ιουλίου 2011 Μπορει να βαλεις μια mini carpet που ειναι λιγο μεγαλυτερη απο ενα 2ευρω κ να σου εξαφανησει ολο το ενυδρειο για την πλακα της... τι εννοεις Αντρεα μ αυτο ?οτι ειναι δυνατο το τσιμπημα της η οτι περιφερεται και στο διαβα της θα σου καψει κοραλια? Oτι εχει πολυ δυνατο τσιμπημα κ καταστρεφει τα παντα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 16 Ιουλίου 2011 #20 Share 16 Ιουλίου 2011 Αν εχεις reef θελει μεγαλη προσοχη με την ανεμωνη,να μην περασει πανω απο τα κοραλλια. Ενας λογος ειναι και αυτος για εμενα και δεν βαζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 17 Ιουλίου 2011 Author #21 Share 17 Ιουλίου 2011 Με έχετε τρομάξει με την συμπεριφορά της ανεμώνης, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην βάλω ποτέ, αυτή δεν είναι ανεμώνη, είναι ο terminator με όλα αυτά που διαβάζω, γι' αυτό τον λόγο τα κλοουνάκια είναι τόσο ανθεκτικά σαν ψάρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 17 Ιουλίου 2011 #22 Share 17 Ιουλίου 2011 Με έχετε τρομάξει με την συμπεριφορά της ανεμώνης, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην βάλω ποτέ, αυτή δεν είναι ανεμώνη, είναι ο terminator με όλα αυτά που διαβάζω, γι' αυτό τον λόγο τα κλοουνάκια είναι τόσο ανθεκτικά σαν ψάρια; Kοιτα να δεις. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σου πούμε τα πάντα,για να ξέρεις τι να περιμένεις. Παλιά είχα fish-only και τα ψάρια μέγεθος 10 πόντους+ και πολλά ψάρια τα είχα δυο χρόνια. Χωρίς να ρωτήσω πήρα μια ανεμώνη και όταν πέθανε πήρα τα ψάρια στα χέρια.Είχε ανέβει η αμμωνία στο θεό. Δεν ξέρω αν σε τρόμαξα περισσότερο αλλά σκέψου το πριν την πάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιουλίου 2011 #23 Share 17 Ιουλίου 2011 Με έχετε τρομάξει με την συμπεριφορά της ανεμώνης, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην βάλω ποτέ, αυτή δεν είναι ανεμώνη, είναι ο terminator με όλα αυτά που διαβάζω, γι' αυτό τον λόγο τα κλοουνάκια είναι τόσο ανθεκτικά σαν ψάρια; Τα κλοουνάκια δεν είναι ανθεκτικά στη περίπτωση θανάτου της ανεμώνης και στη μόλυνση του νερού από τοξικές ουσίες..... Απλά μπορούν και συμβιώνουν μαζί της (όπως και άλλα είδη ψαριών) λόγω μιας βλέννας που υπάρχει στο σώμα τους. Αν για κάποιο λόγο (πχ ασθένεια) η βλέννα σταματήσει να παράγεται, γίνονται και αυτά μεζές !!! Όσον αφορά τις ανεμώνες και άλλους τοξικούς οργανισμούς (αγγούρια της θάλασσας) είναι καλό να αποφεύγονται από μη έμπειρους χομπίστες και από μη στρωμένα ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 17 Ιουλίου 2011 Author #24 Share 17 Ιουλίου 2011 Από εμπειρία δεν έχω, εχω ακόμα πολλά να μάθω για τον κόσμο του θαλασσινού αλλά το ενυδρείο είναι στρωμένο νομίζω, εδώ και αρκετό καιρό όλες οι μετρήσεις μου είναι φυσιολογικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος