Jump to content

Παρουσίαση ενυδρείου

Recommended Posts

Σάκη όλα πάνε τέλεια! Τα ψαράκια σου έχουν μεγαλώσει αρκετά (τα περισσότερα είναι στα 10 εκ.). Ειδικά ο αρσενικός Protomelas τώρα που βγάζει και τα χρώματά του είναι φωτιά. Έχω κι 1 θηλυκό Protomelas με αυγά για 1η φορά! Τα Venustus μεγάλωσαν κι αυτά πολύ αλλά νομίζω οτι όλα είναι κοριτσάκια, κανένα δεν έχει βγάλει μέχρι τώρα μπλε στα μάγουλα. Μήπως είναι νωρίς ακόμα; δεν ξέρω... Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ο υπερπληθυσμός! Σκέφτομαι να φτιάξω ένα πιο μεγάλο ενυδρείο για τα Haps και να αφήσω σ' αυτό μόνα τους τα Labidochromis γιατί γεννάνε σαν τρελά, γέμισα 3 ενυδρεία με τα μικρά και δεν έχω άλλο χώρο, πρέπει να ναι καμια 200αριά και πάλι έχουν αυγά... Θα τα στειρώσω! :thumbup: Τα δικά σου πώς πάνε; Θα βάλεις κανένα άλλο είδος; Πάντως είδα έχεις 1 ροζ μέσα (aulonocara;) φοβερό!

τα βενουστους πρεπει να παρουν χρωμα στα 7cm τα αρσενικα...εδω μου εχουν βγει 3-4 και εχουν αρχισει να προσπαθουν να ζευγαροσουν κιολας, αν δεν σου βγει κανενα αρσενικο αν ειναι να σου στηλω απο εδω... το προτομελας μεγαλονει αργα αλλα τα χρωματα του μετα ειναι απιστευτα! το ροζ ναι ειναι αυλονακαρα αλλα εχω μονο το αρσενικο και δεν του βρησκω θυληκο.. :thumbup:

• 1 month later...

Μετά από 7-8 χρόνια παρουσίας τα labidichromis caeruleus έφυγαν από το ενυδρείο (δόθηκαν σε συνχομπίστα) και έτσι άλλαξε και ο χώρος. Πλέον μέσα έμειναν μόνο οι haps (13 άτομα συνολικά), οι οποίες θα αραιώσουν κι αυτές σιγά-σιγά καθώς μεγαλώνουν αρκετά και χρειάζονται χώρο, με σκοπό να μείνουν 1 αρσ. και 2-3 θηλ. από το κάθε είδος.

post-44202-1317569510_thumb.jpg

post-44202-1317569671_thumb.jpg

post-44202-1317569770_thumb.jpg

post-44202-1317569952_thumb.jpg

post-44202-1317570094_thumb.jpg

post-44202-1317570160_thumb.jpg

post-44202-1317570224_thumb.jpg

πωπω τη κουκλο εβγαλα!!!! φτου ρε φιλε να μην στα ματιασω! απιστευτος!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι πάνω σε αυτό..η τροφή αυτή κάνει και για mbunas;;;

Αν και καθυστεριμενα ,δεν κανει για μπουνες,αλλα μονο για χαπς Βαγγελη :D

Προσοχή: -_-

Επειδή είδα στο συγκεκριμένο θέμα να συζητάτε το τάισμα των κιχλίδων με μοσχοκαρδιά με το οποίο προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετος, σας παραθέτω ένα σχετικό κείμενο από το cichlid-forum για προβληματισμό

Beef Heart. Fishes are unable to utilize fat from warm-blooded animals for energy use. As a result, these fats build up in the liver, and over time will result in degeneration of their liver. For this reason, meat from any warm-blooded animal, and especially beef heart, is bad for your fishes.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Καρδιά μοσχαριού. Τα ψάρια δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το λίπος από θερμόαιμα ζώα για τη χρήση ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα λίπη συσσωρεύονται στο συκώτι, και με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει σε εκφυλισμό του ήπατος τους. Για το λόγο αυτό, το κρέας από οποιαδήποτε θερμόαιμα ζώα, και ιδιαίτερα η καρδιά μοσχαριού, είναι κακό για τα ψάρια σας.

Θα πρότεινα αντίθετα την κατεψυγμένη γαρίδα για χρήση σε τροφές που φτιάχνουμε σπίτι μας.

:D

Προσοχή: -_-

Επειδή είδα στο συγκεκριμένο θέμα να συζητάτε το τάισμα των κιχλίδων με μοσχοκαρδιά με το οποίο προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετος, σας παραθέτω ένα σχετικό κείμενο από το cichlid-forum για προβληματισμό

Beef Heart. Fishes are unable to utilize fat from warm-blooded animals for energy use. As a result, these fats build up in the liver, and over time will result in degeneration of their liver. For this reason, meat from any warm-blooded animal, and especially beef heart, is bad for your fishes.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Καρδιά μοσχαριού. Τα ψάρια δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το λίπος από θερμόαιμα ζώα για τη χρήση ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα λίπη συσσωρεύονται στο συκώτι, και με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει σε εκφυλισμό του ήπατος τους. Για το λόγο αυτό, το κρέας από οποιαδήποτε θερμόαιμα ζώα, και ιδιαίτερα η καρδιά μοσχαριού, είναι κακό για τα ψάρια σας.

Θα πρότεινα αντίθετα την κατεψυγμένη γαρίδα για χρήση σε τροφές που φτιάχνουμε σπίτι μας.

Ακριβως Κωστη!Δεν βρισκω κανενα λογο να χρησιμοποιησουμε καρδια,η γαριδα μια χαρα ειναι(κατα προτιμηση με το κεφαλι). -_-

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου..μιας και ξεφύγαμε λίγο στο θέμα του φίλου!

Μια τέτοια τροφή κατεψυγμένη συνιστάται για καθημερινό τάισμα των ψαριών ή είναι για λίγες φορές την εβδομάδα;

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου..μιας και ξεφύγαμε λίγο στο θέμα του φίλου!

Μια τέτοια τροφή κατεψυγμένη συνιστάται για καθημερινό τάισμα των ψαριών ή είναι για λίγες φορές την εβδομάδα;

Οποιαδήποτε κατεψυγμένη τροφή δεν θα πρέπει να δίνεται για παραπάνω από 1 με δυο φορές την εβδομάδα.

• 11 months later...

Μαζί με τα μικρά είπα να ανανεώσω και τα μεγάλα. Η σύνθεση του ενυδρείου έχει αλλάξει εδώ και αρκετό καιρό και έχουν μείνει μόνο οι καμηλοπαρδάλεις (1 αρσ - 5 θηλ) για να είναι πιο άνετα. Τα ψάρια είναι τα ίδια στις φωτογραφίες με τη διαφορά οτι οι καλές είναι ενός επαγγελματία τραβηγμέμες νύχτα και οι χάλια δικές μου μέρα.

post-44202-0-82118200-1347704043_thumb.jpg

post-44202-0-54156500-1347704053_thumb.jpg

post-44202-0-22308300-1347704075_thumb.jpg

post-44202-0-41856700-1347704088_thumb.jpg

post-44202-0-21391100-1347704096_thumb.jpg

post-44202-0-44529900-1347704109_thumb.jpg

post-44202-0-36619400-1347704128_thumb.jpg

post-44202-0-62752500-1347704137_thumb.jpg

φοβερά ψάρια ,πόλυ όμορφα .μπράβο .

καλά από τον κούμαν μόνο καλά πράγματα ακόυς και παίρνεις.

:bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...