Jump to content

Παρουσίαση ενυδρείου

Recommended Posts

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 145x55x50 (400l)

Ψάρια: Labidochromis caeruleus: 8 (1 αρσ - 5 θηλ - 2 μικρά)

Aulonocara baenschi: 6 (1 ζευγάρι - 4 μικρά)

Protomelas taeniolatus: 6 (μικρά)

Nimbochromis venustus: 5 (μικρά)

Φόντο: μπλε αφίσα

Διακόσμηση: σωλήνες και πέτρες

Υπόστρωμα: αραγωνίτης

Φωτισμός: 1x39 watt άσπρη

Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες

Φίλτρανση: το μεγάλο κινέζικο 2000l/h

Θέρμανση: 300 watt

Αλλαγές νερού: 100l ανα 5-6 μέρες

Τροφές: σπιτική-κατεψυγμένες-αποξηραμένες γαρίδες-μπαλάκια-φυλλαράκια

Παράμετροι

pH:8.6

Γενική σκληρότητα (GH): 13

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): ?

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 10κάτι

Θερμοκρασία: 26C°

αυτα ειναι...ωραια ψαρακια... φοτογραφιες!!!!!!!!

Ψάρια με δύναμη ,αγαπητέ Βασίλη φωτογραφίες να μας δώσεις.Οταν λες σπιτική τροφή ποιά εννοείς ; :thumbup::bye2:

Η τροφή είναι από γαρίδες, σπανάκι και καρότο. Μάλλον δεν πάνε λόγω μεγέθους αλλά απ΄την άλλη μεριά δεν είμαι και χάκερ... :thumbup:

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6409

Το μέγεθος πρέπει να είναι μέχρι 800 Χ 600. Έχεις κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να τις μικρύνει;

Τι λειτουργικό χρησιμοποιείς;

:bye2:

:bye2::(

Να σου ζησουν πολυ ομορφα τα ψαρακια σου :thumbup:

Ξέχασα ν'αναφέρω οτι τα μικρά Protomelas και Venustus είναι από τον Σάκη (ΚΟΥΜΑΝ), τον οποίο και ευχαριστώ. :thumbup:

Φίλε Βασίλη πολύ όμορφα τα ψαράκια σου!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως συμπεριφέρονται τα ψαράκια σου με τόσες φωλιές απο τις σωλήνες?Τις εκμεταλεύονται?

Επίσης σκοπεύεις να καλύψεις τις σωλήνες με άλλες πέτρες ή θα τις αφήσεις ετσι?

Θα ήθελα να ενημερώσω πως ακόμα και συγγραφείς προτείνουν να χρησιμοποιούμε σωλήνες στα ενυδρεία μας, διότι προσφέρουν εξαιρετικές φωλιές!

:thumbup:

Σ'ευχαριστώ πολύ! Για να τα πάρουμε απ' την αρχή τα πράγματα, όταν στήθηκε το ενυδρείο ήταν αυστηρά βιοτοπικό με 2 βουνά από πέτρες στις 2 γωνίες που έφθαναν σχεδόν μέχρι την επιφάνεια. Το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Στη βάση υπάρχουν 6 ρόδες που αντέχουν μέχρι 400 κιλά, τα οποία και είχα ξεπεράσει με περίπου 100+ κιλά πέτρες, μην δίνοντας και πολύ βάση στις προειδοποιήσεις του επιπλοποιού... Έτσι μια ωραία πρωία βλέπω να μπατάρει απ' τη μια πλευρά. Αμέσως αφαιρούνται όλες οι πέτρες, το αδειάζω και αντικαθιστώ τη ρόδα. Σαν "ελαφριά" λύση που να προσφέρει και πολλές φωλιές σκέφτηκα τους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης! Το αποτέλεσμα είναι σαφώς πιο άσχημο αισθητικά, αλλά άκρως λειτουργικό και ευχάριστο (απ' οτι βλέπω) για τα ψάρια! Αποτέλεσμα είναι, προς μεγάλη μου έκπληξη, η επιθετικότητα που υπήρχε στα labidochromis κυρίως να εξαφανιστεί τελείως, καθώς δεν υπάρχει πλέον ανταγωνισμός ανάμεσα στις θηλυκές για τις φωλιές, ενώ και ο αρσενικός (ο οποίος μου έχει βγει ιδιαίτερα άγριος) δεν μπορεί πια να τις ενοχλεί αφού δεν χωράει σε όλους τους σωλήνες. Φαντάσου οτι πριν την αναγκαστική αυτή αλλαγή, παρότι είχα 5 θηκυλές σε 400 λίτρα, ο αρσενικός τις είχε κάνει και τις 5 αγνώριστες, ενώ τώρα είδες πως είναι από εμφάνιση και χρώμα οι κούκλες :thumbup: Προς το παρόν δε σκέφτομαι να αλλάξω κάτι, στο μέλλον βλέποντας και κάνοντας!

Ελπίζω να μπήκαν.

να τα χαιρεσε τα ψαρακια σου εχω βαλει και εγω σωληνακια το ειδα στο γιου τιουμπ με ενδιαφερει η τροφη οπως ειναι ομα τα λιωνεις και τους το δινεις και ποσες φορες

να τα χαιρεσε τα ψαρακια σου εχω βαλει και εγω σωληνακια το ειδα στο γιου τιουμπ με ενδιαφερει η τροφη οπως ειναι ομα τα λιωνεις και τους το δινεις και ποσες φορες

Εγώ βάζω 1 σακουλάκι σπανάκι, 1 γαρίδες και 2 καρότα. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει τα ρίχνω όλα μαζί μέσα για 2 λεπτά. Μετά σε μίξερ και προσθέτω λίγη ζελατίνη ζαχαροπλαστικής (1 φακελάκι) για να μην διαλύεται πολύ το μείγμα. Τέλος βάζω το μείγμα σε θήκες για παγάκια για να βγούνε τετραγωνάκια. Τώρα σχετικά με τη συχνότητα ταϊσματος δεν ξέρω πόσα και τι ψάρια έχεις (εγώ πάντως τους ρίχνω 1 φορά την ημέρα, εκτός των άλλων τροφών), αυτό το κρίνεις εσύ καλύτερα.

Μπραβο Βασιλη!!!! τουμπανο τα βλεπω τα ψαρακια !!!! απο την τροφη που κανεις με σπανακι την κανω και γω,μονο που εγω χρησιμοποιω μοσχαροκαρδια και σκορδο επιπλεων και κανουν σαν τρελα! αρχισα με 3 φορες την εβδομαδα και τωρα τους δινω 4-5 φορες την βδομαδα.. για την εμφανηση θα συμφωνισω πως οι σωλινες παρεχουν πολυ καλλες κρυψωνες αλλα μπορεις να κανεις και κατι για να φανει πολυ πιο ομορφο! λοιπον.... βγαζεις ολες της σωλινες εξω.... της περνας με ενυδρειακη σιλικονη.... και μετα κολλας επανω τους χαλαζιακι αμμο και ψιλη αμμο ( πιο σκουρα για αντιθεση ) και ετσι θα φενονται πιο φυσικα. και λιγο στο εσωτερικο τους για να μην φενεται το πλαστικο στο ματι! σου εβαλα ιδεες ε??? εμ τι να κανω, θελω το καλυτερο για αυτα τα ψαρακια! :thumbup::bye2: :bye2:

Μπραβο Βασιλη!!!! τουμπανο τα βλεπω τα ψαρακια !!!! απο την τροφη που κανεις με σπανακι την κανω και γω,μονο που εγω χρησιμοποιω μοσχαροκαρδια και σκορδο επιπλεων και κανουν σαν τρελα! αρχισα με 3 φορες την εβδομαδα και τωρα τους δινω 4-5 φορες την βδομαδα.. για την εμφανηση θα συμφωνισω πως οι σωλινες παρεχουν πολυ καλλες κρυψωνες αλλα μπορεις να κανεις και κατι για να φανει πολυ πιο ομορφο! λοιπον.... βγαζεις ολες της σωλινες εξω.... της περνας με ενυδρειακη σιλικονη.... και μετα κολλας επανω τους χαλαζιακι αμμο και ψιλη αμμο ( πιο σκουρα για αντιθεση ) και ετσι θα φενονται πιο φυσικα. και λιγο στο εσωτερικο τους για να μην φενεται το πλαστικο στο ματι! σου εβαλα ιδεες ε??? εμ τι να κανω, θελω το καλυτερο για αυτα τα ψαρακια! :thumbup::bye2: :bye2:

Ειναι καρδια απο μοσχαρι ,και σε τι αναλογια τα βαζεις Σακη :(

δεν ειπαρχει αναλογια! με το ματι! :thumbup: σπαω με το χερι μου μια λεπτι φετα απο την τροφη και σε 2 λεπτα μπορω να την κωβω σε μικρα κομματακια με το μαχερακι και τους τα δινω... εδω τρωνε γεωσκολικες!...

δεν ειπαρχει αναλογια! με το ματι! :bye2: σπαω με το χερι μου μια λεπτι φετα απο την τροφη και σε 2 λεπτα μπορω να την κωβω σε μικρα κομματακια με το μαχερακι και τους τα δινω... εδω τρωνε γεωσκολικες!...

Αμ δεν μας τα λες αυτα Σακη :thumbup: Ελα λεγε να γραφω :bye2:

ολα αυτα ,σπανακι καροτο,γαριδα,καρδια μοσχου ,σκορδο τα κανεις στο μιξερ και μετα τα καταψυχεις και κοβεις κομματια δηλ.

μια μοσχαροκαρδια κανει 3 ευρο απο τον κρεοπολη, βραζουμε 10 λεπτα το σπανακι 2-3 κιλα νομιζω , 3-4 καροτα , 3 σκιλιδες σκορδο ( βαλε 2 να μην μυριζει και πολυ ) σπιρουλινα και λιγο απο της τροφες που ταιζεις μεσα και λιγες γαριδες χωρις κελυφος ( εγω δεν εβαλα γαριδες ) στο μιξερ λοιπον σιγα σιγα και μετα σε αυτα τα σακουλακια μαγειρικης λιγο λιγο και το παταω να γινει μια λεπτη φετα και μετα στην καταψυξη... ξερεις τι πολυ που τρωνε οι αφρικανες... με αυτο εχεις κανει τροφη για 8-9 μηνες αν τα ταιζεις 3-4 φορες την βδομαδα! Βασιλη σορυ αν σου χαλαμε το θεμα... τα υπολυπα με πμ κιχλιδατος!

μια μοσχαροκαρδια κανει 3 ευρο απο τον κρεοπολη, βραζουμε 10 λεπτα το σπανακι 2-3 κιλα νομιζω , 3-4 καροτα , 3 σκιλιδες σκορδο ( βαλε 2 να μην μυριζει και πολυ ) σπιρουλινα και λιγο απο της τροφες που ταιζεις μεσα και λιγες γαριδες χωρις κελυφος ( εγω δεν εβαλα γαριδες ) στο μιξερ λοιπον σιγα σιγα και μετα σε αυτα τα σακουλακια μαγειρικης λιγο λιγο και το παταω να γινει μια λεπτη φετα και μετα στην καταψυξη... ξερεις τι πολυ που τρωνε οι αφρικανες... με αυτο εχεις κανει τροφη για 8-9 μηνες αν τα ταιζεις 3-4 φορες την βδομαδα! Βασιλη σορυ αν σου χαλαμε το θεμα... τα υπολυπα με πμ κιχλιδατος!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι πάνω σε αυτό..η τροφή αυτή κάνει και για mbunas;;;

Εγώ βάζω 1 σακουλάκι σπανάκι, 1 γαρίδες και 2 καρότα. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει τα ρίχνω όλα μαζί μέσα για 2 λεπτά. Μετά σε μίξερ και προσθέτω λίγη ζελατίνη ζαχαροπλαστικής (1 φακελάκι) για να μην διαλύεται πολύ το μείγμα. Τέλος βάζω το μείγμα σε θήκες για παγάκια για να βγούνε τετραγωνάκια. Τώρα σχετικά με τη συχνότητα ταϊσματος δεν ξέρω πόσα και τι ψάρια έχεις (εγώ πάντως τους ρίχνω 1 φορά την ημέρα, εκτός των άλλων τροφών), αυτό το κρίνεις εσύ καλύτερα.

ευχαριστω πολυ για τη συνταγη τα ψαρακια μου ειναι μαλαουι και τα σωληνακια τα εχω σκεπασει με πετρες

Μπραβο Βασιλη!!!! τουμπανο τα βλεπω τα ψαρακια !!!! απο την τροφη που κανεις με σπανακι την κανω και γω,μονο που εγω χρησιμοποιω μοσχαροκαρδια και σκορδο επιπλεων και κανουν σαν τρελα! αρχισα με 3 φορες την εβδομαδα και τωρα τους δινω 4-5 φορες την βδομαδα.. για την εμφανηση θα συμφωνισω πως οι σωλινες παρεχουν πολυ καλλες κρυψωνες αλλα μπορεις να κανεις και κατι για να φανει πολυ πιο ομορφο! λοιπον.... βγαζεις ολες της σωλινες εξω.... της περνας με ενυδρειακη σιλικονη.... και μετα κολλας επανω τους χαλαζιακι αμμο και ψιλη αμμο ( πιο σκουρα για αντιθεση ) και ετσι θα φενονται πιο φυσικα. και λιγο στο εσωτερικο τους για να μην φενεται το πλαστικο στο ματι! σου εβαλα ιδεες ε??? εμ τι να κανω, θελω το καλυτερο για αυτα τα ψαρακια! :bye2::( :(

Ε δε θα το πιστέψεις, κοίτα σύμπτωση και εγω το καλύτερο θέλω :thumbup: Σιλικόνη και απ' έξω άμμος.... Σάκη σε παραδέχομαι έχεις πολύ βρώμικο μυαλό! :bye2: Θα είναι το επόμενο projectάκι! Φοβερή ιδέα!

ευχαριστω πολυ για τη συνταγη τα ψαρακια μου ειναι μαλαουι και τα σωληνακια τα εχω σκεπασει με πετρες

Παρακαλώ, είδες την ιδέα του Σάκη για καλύτερη αισθητική;

Να ρωτήσω και εγώ κάτι πάνω σε αυτό..η τροφή αυτή κάνει και για mbunas;;;

οχι βαγγελη, τα δικα μας εινα σαρκοφαγα γιαυτο αλεθουμε πρωτεεινη με λαχανικα. τα δικα σου ειναι μονο φυτοφαγα...

Ε δε θα το πιστέψεις, κοίτα σύμπτωση και εγω το καλύτερο θέλω :thumbup: Σιλικόνη και απ' έξω άμμος.... Σάκη σε παραδέχομαι έχεις πολύ βρώμικο μυαλό! :bye2: Θα είναι το επόμενο projectάκι! Φοβερή ιδέα!

DIY FOREVER λεμε!!!

• 1 month later...

βασιλη πες μας πως παει το ενυδρειο και τα ψαρακια σου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...