Jump to content

γενησαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε

aggelonias

Recommended Posts

Τα μικρά μπορούν να μένουν μαζί με τα μεγάλα ψάρια μετά από 1 μήνα το πολύ .Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα δεκαήμερο είναι αρκετό .Αν είχες στο ενυδρείο σου java moss η κάποια άλλα παρόμοια φυτά που μπορούν να κρυφτούν τα μικρά θα τα έβλεπες μετά από ένα δεκαήμερο να κολυμπούν ελεύτερα και να μην κρύβονται πια [Εκτός αν έχεις στο ενυδρείο σου κάποια μεγαλύτερα ψάρια όπως τα σκαλαρια , τότε τα πράγματα αλλάζουν ριζικά .] .

οχι μονο το χαρεμακι απο μολλυ 1 αρσ-2 θυλ και την γκαμπινα μου...δηλαδει να τα αφεισω λες? :bowdown:

και μια φωτο του μικρου... :bowdown:

post-43854-1311870176_thumb.jpg

σορρυ αλλα ειναι απο κινητο....

Βγάλε το και παρακολούθησε συμπεριφορές.Είναι αρκετά μεγάλο.

Έχε υπ όψιν οτι Guppy με Molly υβριδίζουν...

εχω μονο ενα γκαμπι και αυτο θυληκο..συν τα 3 μικρα που θα δοθουν σε φιλο....οσο αφορα το μολλακι σκευτομαι να το βγαλω την κυριακη που δεν δουλευω και θα μπορω να παρακολουθω καλυτερα τις αντιδρασεις... :bowdown:

• 3 weeks later...

χαχαχα..και αλλη γεννα αποψε απο την αλλη μου θυληκια :(:blink::) ...εχω βαλει 8 στο τουλι και εχω αφεισει να κολυμπουν ελευθερα καμια 20 αρια..αν και δεν νομιζω να την βγαλουν..γιατι με το που κουνηθουν γινοντε αμεσως μεζες....φωτο αυριο.........

Τα μικρά όταν γεννιούνται πέφτουν κάτω όποτε χρειάζεσαι κάποιο γαζόν για να κρύβονται , μετά από λίγο ανεβαίνουν στην επιφάνεια , εδώ χρειαζόμαστε επιπλέουν φυτά και όπως είπα και πριν μπόλικο java moss για να τα βγάλουν πέρα κι να μην τα φάνε οι γονείς-κανίβαλοι . Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο , λίγες ώρες μετά την γεννά όλος ο γόνος συγκεντρώνετε στην επιφάνεια οπότε τους μαζεύεις και τους βάζεις σε ένα γυάλινο βάζο με ένα πολύ μικρο φιλτράκη [μπορείς να μην βάλεις κι καθόλου το φίλτρο , απλώς αλλάζεις κάθε μέρα το νερό ] . Βάλε το βάζο με τις ''σαρδέλες ''σου σε ένα παράθυρο [ ο ήλιος τους κάνει καλό ], έτσι έχεις την δυνατότητα να τους ταΐζεις εντατικά και να τους προσέχεις καλύτερα . Αν θέλεις ανέβαζε την θερμοκρασία για να αυξήσεις το μεταβολισμό , τις περισσότερες φορές όμως το φως του ηλίου το ζεστάνει αρκετά το νερό [ πρόσεξε να μην το παραζεσταίνει τώρα που είναι καλοκαίρι] . Σε 10-15 μέρες ο γόνος σου είναι έτυμος για να μπει στο ενυδρείο και δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις παραμορφωμένα ψάρια . Αν θα γεμίζεις άλγη βάλε κανένα σαληγαράκη . Τώρα για τα άλλα σου τα ψάρια , μερικά μολλη κυνηγάνε πολλή το γόνο -και είναι και μεγάλα συνήθως - να τα προσέχεις και αν όντως το κυνηγάνε καλύτερα απομάκρυνε τα η περίμενε να μεγαλώσει περισσότερα ο γόνος .

δυστηχως το ενυδρειο ειναι μονο 3 μηνων..τα φυτα μου ειναι ακομα μικρα σε μεγεθος...μοσσ δυστηχως εδω που ειμαι δεν βρισκω...ετσι λοιπον εχω φτιαξει αυτη την πατεντα με το τουλι μεσα στο ενυδρειο και εχωηδει μεγαλωσει 2 γεννες με αυτον τον τροπο...αυτη εαν ολα πανε καλα θα ειναι η τριτη...

δυστηχως το ενυδρειο ειναι μονο 3 μηνων..τα φυτα μου ειναι ακομα μικρα σε μεγεθος...μοσσ δυστηχως εδω που ειμαι δεν βρισκω...ετσι λοιπον εχω φτιαξει αυτη την πατεντα με το τουλι μεσα στο ενυδρειο και εχωηδει μεγαλωσει 2 γεννες με αυτον τον τροπο...αυτη εαν ολα πανε καλα θα ειναι η τριτη...

Να σου ζήσουν τα μωράκια σου φίλε,με το καλό να τις χιλιάσεις τις γέννες σου!

Moss ζήτα από κάποιον συγχομπίστα εδώ να σου δώσει,όλο και κάποιος θα θέλει να "ξεφορτωθεί" λίγη.

Δεν είσαι και τόσο μακριά από Αθήνα για να σου τη στείλουν.

φιλε μου δυστηχως ζητησα καποια στιγμη στις αγγελιες αλλα δεν πηρα καμια απαντηση..... :(

φιλε μου δυστηχως ζητησα καποια στιγμη στις αγγελιες αλλα δεν πηρα καμια απαντηση..... :(

Διαλεξες λαθος εποχη..ειναι ολοι διακοπες :blink:

http://www.java-plants.com/product_info.php?products_id=33 Εγώ από εκεί παρήγγειλα .Δεν το έχω παραλάβει όμως ακόμη και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα έρθει .

ωραια.... :( ..οταν σου ερθει εαν μπορεις στειλε μου ενα π.μ να μου πεις σε τι κατασταση ειναι..... :blink::)

Έγινε επεξεργασία - aggelonias

Να πω πως εγω απ οσα ιντερνετικα αξιοπιστα μαγαζια του ebay ψωνιζω γραφουν οτι δεν στελνουν φυτα σε χωρες που η θερμοκρασια ειναι πανω απο 30 για να φτασουν τα φυτα σε καλη κατασταση :(

το κακο ειναι οτι εδω που ειμαι ουτε ξερουν τι ειναι μοσσ.....οι πετσοπαδες ενοω...και αναγκαστικα μονο μεσω ιντερνετ μπορω να βρω.... :(

το κακο ειναι οτι εδω που ειμαι ουτε ξερουν τι ειναι μοσσ.....οι πετσοπαδες ενοω...και αναγκαστικα μονο μεσω ιντερνετ μπορω να βρω.... :(

Συμφωνω αλλα καλητερα να περιμενεις να περασει το καλοκαιρι γιατι αλλιως θα σου ερθει μαυρη :blink:

Ασε που τα πιο πολλα με το που πατησεις Ελλαδα τρως ακυρο απο θεμα της θερμοκρασιας που σου ειπα και πιο πανω

Συμφωνω αλλα καλητερα να περιμενεις να περασει το καλοκαιρι γιατι αλλιως θα σου ερθει μαυρη :blink:

Ασε που τα πιο πολλα με το που πατησεις Ελλαδα τρως ακυρο απο θεμα της θερμοκρασιας που σου ειπα και πιο πανω

:( οκ

• 6 months later...

η αλλη θηλυκια μολλυ που εχω τα εχει κατασπαραξει..εβαλα ενα τουλι με εναν σκελετο απο καλαμακια και τα εχω μεσα..για προστασια..δεν ηξερα τι αλλο να κανω....

αν εχησ ακόμα την πατέντα με το τούλι αν μπορισ και εχησ χρόνο να βαλησ μια φωτογραφία να δω πως το έκανες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...