Jump to content

ερωτηση για αγορα εξ.φιλτρου

tseroki

Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας για αγορα εξ.φιλτρου για ενυδρειο 120 λιτρων.

Εχω καταληξει σε αυτα τα δυο.

Tetratec EX 700 - External Filter for 100 - 250 litres aquarium

JBL CristalProfi e700

http://www.reptilica.gr/product_info.php/p..._%28gr_17027%29

http://www.reptilica.gr/product_info.php/p..._%28gr_20154%29

Διαβασε πρωτα αυτο το θεμα :thumbup: οσων αφορα το απο που θες να παρεις να φιλτρα σου :bye2:http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;hl=reptilica

με τα ιδια λεφτα που κανουν τα φιλτρα που μας εδειξες περνεις http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1949

και εισαι υπερκαλυμμενος και με αξιοπιστο φιλτρο !!!

Διαβασε πρωτα αυτο το θεμα :thumbup: οσων αφορα το απο που θες να παρεις να φιλτρα σου :bye2:http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;hl=reptilica

με τα ιδια λεφτα που κανουν τα φιλτρα που μας εδειξες περνεις http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1949

και εισαι υπερκαλυμμενος και με αξιοπιστο φιλτρο !!!

Σ ευχαριστω πολυ φιλε για την ενημερωση για το καταστημα και προφανως αφου το λενε τοσοι ετσι θα ναι δεν θα ψωνισω απο εκει.

Εχω ομως μια απορια ,πως γινεται τα φιλτρα που επελεξα να εχουν 700lt/h και να καλυπτουν 100 με 250 λιτρα και το 2213 με 440lt/h να καλυπτει ενυδρειο μεχρι μεχρι 250 λιτρα επισης.

Μιλαμε για την μιση ροη σχεδον 440 και 700.

Πως γινεται αυτο.

Σ ευχαριστω πολυ φιλε για την ενημερωση για το καταστημα και προφανως αφου το λενε τοσοι ετσι θα ναι δεν θα ψωνισω απο εκει.

Εχω ομως μια απορια ,πως γινεται τα φιλτρα που επελεξα να εχουν 700lt/h και να καλυπτουν 100 με 250 λιτρα και το 2213 με 440lt/h να καλυπτει ενυδρειο μεχρι μεχρι 250 λιτρα επισης.

Πως γινεται αυτο.

sorry που θα σε απογοητεύσω αλλά και τα δύο φίλτρα είναι πολύ μούφα :bye2:

Όσο για την ερώτηση σου σημασία στα φίλτρα δεν έχει τόσο πολύ η ροή όσο η χωρετικότητα του κάδου. Επίσης όταν η eheim λέει 440λ/ω είναι 440λ/ω. Όταν η τέτρα λέει 700λ/ω είναι το πολύ 350λ/ω :thumbup:

Θα συμφωνήσω με τον warhawk.

Αν μπορείς να βρεις το Eheim μη το σκέφτεσε για τα άλλα.

Μετα απο τις πολυ κατατοπιστικες αποψεις σας και αφου εψαξα κι εγω κατεληξα στα

fluval 205 με καδο 4.6λ

eheim 2215 με καδο 4λ

εχω αλλη μια ερωτηση σχετικα με τα eheim

τι σημαινει +2 βανακια? και τι χρειαζονται? γιατι εχει το ιδιο φιλτρο διαφορα 22ευρο?

ενω στο fluval εχει μια τιμη με ολα κομπλε

τα βανάκια είναι για την διευκολινση σου. Αποσυνδεεις τους σωλήνες για να καθαρήσεις το φίλτρο σταματόντας την ροή μεσα στους σωλήνες...

Υπόψην πως στα φλουβαλ παλι θα χρειαστείς να αλλαξεις βιολογικό υλικό μιας και θελουν αλλαγή καθε 6 μήνες. (λιώνουν/παραμορφόνονται)

fluval 205 με καδο 4.6λ

eheim 2215 με καδο 4λ

τι σημαινει +2 βανακια? και τι χρειαζονται? γιατι εχει το ιδιο φιλτρο διαφορα 22ευρο?

Τα βανακια ειναι για να σταματας τη ροη του φιλτρου και να αποσπας τα λαστιχα απο τον καδο χωρις να τρεχει το νερο υπάρχουν εκδόσεις με και χωρίς,το e700 πάντως ειναι πολυ καλο φιλτρο,το eheim δεν εχει σκαφακια για τα υλικα,ολα μπαινουν μεσα χυμα..Τα fluval ειναι επισης μια καλη επιλογή!

Πως γινεται αυτο.

ολες οι εταιριες όταν λενε την ροη του φιλτρου εννοουν χωρις υλικα μεσα ακομα και η eheim..εγω εχω το eheim ecco pro 300 kai λεει 780 λιτρα την ωρα αλλα πολυ αμφιβαλλω..και σκεφτειτε μου το εδωσε ενα παιδι που ειχε 120αρι ενυδρειο γιατι δεν ηταν ικανοποιητικη η ροη του..βεβαια σε μενα στο 60 περισσευει αλλ το χρειαζομουν γιατι εχει μεγαλο καδο για βιολογια..με λιγα λογια ειναι ολα τα λεφτα στο ενυδρειο μου!

ολες οι εταιριες όταν λενε την ροη του φιλτρου εννοουν χωρις υλικα μεσα ακομα και η eheim..εγω εχω το eheim ecco pro 300 kai λεει 780 λιτρα την ωρα αλλα πολυ αμφιβαλλω..και σκεφτειτε μου το εδωσε ενα παιδι που ειχε 120αρι ενυδρειο γιατι δεν ηταν ικανοποιητικη η ροη του..βεβαια σε μενα στο 60 περισσευει αλλ το χρειαζομουν γιατι εχει μεγαλο καδο για βιολογια..με λιγα λογια ειναι ολα τα λεφτα στο ενυδρειο μου!

το δικο μου εχει σκαφακια για τα υλικα..νομιζω η τιμη του ειναι λιγο πιο τσιμπημενη απο τα αλλα..100 ευρω αλλα εγω το βρηκα σχεδον καινουριο 50

fluval 205 με καδο 4.6λ

eheim 2215 με καδο 4λ

Το Fluval είναι πιο εύκολο στο καθάρισμα, ας πούμε ότι είναι πιο σύγχρονο. Ναι μεν έρχεται με υλικά αλλά το βιολογικό υλικό που έρχεται μαζί ούτε ένα επίπεδο του φίλτρου δεν γεμίζει. Επίσης ο κάδος έχει χωρικότητα 4.6lt αλλά καθαρός όγκος για βιολογία είναι αρκετά λιγότερος.

Το Eheim είναι πιο ανθεκτικό αλλά αν ποτέ γίνει κάτι τα ανταλλακτικά αργούν να έρθουν. Δεν έρχεται με τίποτα υλικά, ούτε σφουγγάρια. Ο κάδος είναι 4lt αλλά χωράει περισσότερο υλικό απο το Fluval.

Και τα δύο είναι αθόρυβα με καλή ποιότητα κατασκευής.

Το Fluval είναι πιο εύκολο στο καθάρισμα, ας πούμε ότι είναι πιο σύγχρονο. Ναι μεν έρχεται με υλικά αλλά το βιολογικό υλικό που έρχεται μαζί ούτε ένα επίπεδο του φίλτρου δεν γεμίζει. Επίσης ο κάδος έχει χωρικότητα 4.6lt αλλά καθαρός όγκος για βιολογία είναι αρκετά λιγότερος.

Το Eheim είναι πιο ανθεκτικό αλλά αν ποτέ γίνει κάτι τα ανταλλακτικά αργούν να έρθουν. Δεν έρχεται με τίποτα υλικά, ούτε σφουγγάρια. Ο κάδος είναι 4lt αλλά χωράει περισσότερο υλικό απο το Fluval.

[/quote

τα βανακια ειναι τα πιο σημαντικα..χωρις αυτα δεν κανεις δυλεια με αυτα βαζεις πανω τα λαστιχα της εισοδου-εξοδου για να τραβαει και να περνει νερο το ενυδρειο..δηλαδη θα αναγκαστεις να τα παρεις για να λειτουργησει το φίλτρο..καλυτερα δες γι αυτο που σου προτεινα εγω η αλλιως παρε το fluval 205 χωρις δευτερη σκεψη..υλικα βιολογικα μηχανικα μπορεις να βρεις παντου και βαζεις συνηθωσότι σου λεει η εταιρια να βαλεις..

[/quote

τα βανακια ειναι τα πιο σημαντικα..χωρις αυτα δεν κανεις δυλεια με αυτα βαζεις πανω τα λαστιχα της εισοδου-εξοδου για να τραβαει και να περνει νερο το ενυδρειο..δηλαδη θα αναγκαστεις να τα παρεις για να λειτουργησει το φίλτρο..καλυτερα δες γι αυτο που σου προτεινα εγω η αλλιως παρε το fluval 205 χωρις δευτερη σκεψη..υλικα βιολογικα μηχανικα μπορεις να βρεις παντου και βαζεις συνηθωσότι σου λεει η εταιρια να βαλεις..

To 2213 δουλεύει και χωρίς βανάκια απλά χωρίς αυτά είναι αρκετά δύσκολη η συντήρησή του.

Στα 4.6 λίτρα του fluval συμπεριλαμβάνονται και τα 4 λευκα σφουγγάρια του.

Σταθμιζοντας τα υπερ και τα κατα που εθεσαν ολοι οι φιλοι και ευχαριστω πολυ για την εμπειρια και τις γνωσεις που μοιραστηκατε μαζι μου, κατεληξα στο fluval 205 το οποιο νομιζω πως εχει τα περισσοτερα πλεονεκτηματα,

και το οποιο θα αγοραστει μετα την συναντηση για τα γενεθλια του aquazone που θα τιμησω κι εγω και ελπιζω να τα πουμε κι απο κοντα.

...κατεληξα στο fluval 205 ...

:thumbup: Πολύ καλή επιλογή. Δεν θα το μετανιώσεις.

Όποιο απο τα δύο και να διάλεγες θα ήσουν ευχαριστημένος :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...