baggos777777 22 Ιουνίου 2011 #1 Share 22 Ιουνίου 2011 θελω την βοηθεια σας να μου πειτε τι αλγη ειναι αυτη,δεν κανω υπερβολες ουτε στα λιπασμα ουτε στης τρωφες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 22 Ιουνίου 2011 Author #2 Share 22 Ιουνίου 2011 φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 22 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 22 Ιουνίου 2011 φωτο και να πω ακομα οτι πριν κανενα μηνα ειχα το ιδια κα εκλεισα τα φωτα 3 μερες και εφυγε Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 23 Ιουνίου 2011 Author #4 Share 23 Ιουνίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 25 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 25 Ιουνίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 25 Ιουνίου 2011 #6 Share 25 Ιουνίου 2011 Απο NO3 πως τα πας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 26 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 26 Ιουνίου 2011 Απο NO3 πως τα πας; περιμενω εναν φιλο να κανουμε καποια τεστ,σκεφτομαι απο της 4 τ5 να εχω της 2 8 ωρες και της αλλες 2 5 ωρες,τι λετε?να πω το ενυδρειο ειναι 130-60-65 υψος με σαμπ και εχω 4 τ5 54 βατ οι μια με 8 ωρες οι 2 και 7 ωρες οι αλλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 26 Ιουνίου 2011 Author #8 Share 26 Ιουνίου 2011 λοιπον παιδες NH3=0 NO2=0,3 NO3=12,5 τι λετε καλες ειναι οι μετρισης? με τεστ τις τετρα ηταν οι μετρισης τι να κανω ρε παιδια?ετσι μου ερχετε να βαλω αφρικανες Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 26 Ιουνίου 2011 #9 Share 26 Ιουνίου 2011 λοιπον παιδες NH3=0 NO2=0,3 NO3=12,5 τι λετε καλες ειναι οι μετρισης? με τεστ τις τετρα ηταν οι μετρισης τι να κανω ρε παιδια?ετσι μου ερχετε να βαλω αφρικανες :D το καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 26 Ιουνίου 2011 Author #10 Share 26 Ιουνίου 2011 το καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 26 Ιουνίου 2011 #11 Share 26 Ιουνίου 2011 Δεν έχεις και τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως δείχνει. Φέρνει για πράσινη που ίσως εξελιχθεί σε τριχοειδή μπορεί και όχι (εξαρτάται από το φύλο ) Πέρα από την πλάκα μία συσκότιση, αλλαγή νερού και χειρωνακτικό καθάρισμα. Στα νιτρικά δεν είσαι και χάλια. Για τις αφρικάνες φυσικά συμφωνώ και θα προτείνω στη συντονιστική ομάδα να ενταχθεί και αυτή η μέθοδος στην επίσημη λίστα θεραπειών για την άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 26 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 26 Ιουνίου 2011 Δεν έχεις και τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως δείχνει. Φέρνει για πράσινη που ίσως εξελιχθεί σε τριχοειδή μπορεί και όχι (εξαρτάται από το φύλο ) Πέρα από την πλάκα μία συσκότιση, αλλαγή νερού και χειρωνακτικό καθάρισμα. Στα νιτρικά δεν είσαι και χάλια. Για τις αφρικάνες φυσικά συμφωνώ και θα προτείνω στη συντονιστική ομάδα να ενταχθεί και αυτή η μέθοδος στην επίσημη λίστα θεραπειών για την άλγη. αντρεα ευχαριστω, αυριο σκεφτομαι για αλλαγη και θα κανω τωρα καθε εβδομαδα μεχρι να δω αποτελεσμα αν δω ειχα μια uv και την εβγαλα πριν κανενα μηνα λες να ειναι απο εκει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 26 Ιουνίου 2011 #13 Share 26 Ιουνίου 2011 αντρεα ευχαριστω, αυριο σκεφτομαι για αλλαγη και θα κανω τωρα καθε εβδομαδα μεχρι να δω αποτελεσμα αν δω ειχα μια uv και την εβγαλα πριν κανενα μηνα λες να ειναι απο εκει???? Δεν νομίζω ότι η UV στην περίπτωση έκανε τίποτα ή θα σου κάνει κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 26 Ιουνίου 2011 Author #14 Share 26 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω ότι η UV στην περίπτωση έκανε τίποτα ή θα σου κάνει κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 26 Ιουνίου 2011 #15 Share 26 Ιουνίου 2011 Θελω σε αυτο το θεμα , να επισημανω γενικοτερα , οτι τωρα το καλοκαιρι, παιζει αρκετα μεγαλο ρολο και η θερμοκρασια. Πολλα ειδη φυτων,πανω απο 27-28 βαθμους, υποφερουν και μειωνουν την αναπτυξη τους με αποτελεσμα να διαταρασσεται ελαφρως ακομα και ισορροπημενα ενυδρεια. Προσαρμοστε την λιπανση σας και τον φωτισμο αν δεν μπορειτε να κρατησετε την θερμοκρασια στα μποστανια κατω απο 27. Ο συλλογισμος σου για σπασιμο της φωτοπεριοδου σε ζευγη λαμπτηρων, ειναι πολυ σωστος και τον προτεινω ανεπιφυλακτα. Το ιδιο συστημα ακολουθω κι εγω χρονια τωρα. Για πιο συγκεκριμενες συμβουλες και για πιο ασφαλη διαγνωση θα πρεπει αυτος που εχει την προθεση να βοηθησει να εχει μια πιο σφαιρικη αποψη. Αν ειχα αλγες και ηθελα οσο το δυνατον καλυτερες απαντησεις και προτασεις , θα παρεθετα οσα στοιχεια του ενυδρειου γνωριζω. Απο τα λιτρα και το υποστρωμα, μεχρι το CO2 και τον φωτισμο, προγραμμα λιπανσης κλπ Καλες οι φωτογραφιες αλλα χωρις τις εξετασεις ουτε ο γιατρος βγαζει διαγνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 27 Ιουνίου 2011 Author #16 Share 27 Ιουνίου 2011 Θελω σε αυτο το θεμα , να επισημανω γενικοτερα , οτι τωρα το καλοκαιρι, παιζει αρκετα μεγαλο ρολο και η θερμοκρασια. Πολλα ειδη φυτων,πανω απο 27-28 βαθμους, υποφερουν και μειωνουν την αναπτυξη τους με αποτελεσμα να διαταρασσεται ελαφρως ακομα και ισορροπημενα ενυδρεια. Προσαρμοστε την λιπανση σας και τον φωτισμο αν δεν μπορειτε να κρατησετε την θερμοκρασια στα μποστανια κατω απο 27. Ο συλλογισμος σου για σπασιμο της φωτοπεριοδου σε ζευγη λαμπτηρων, ειναι πολυ σωστος και τον προτεινω ανεπιφυλακτα. Το ιδιο συστημα ακολουθω κι εγω χρονια τωρα. Για πιο συγκεκριμενες συμβουλες και για πιο ασφαλη διαγνωση θα πρεπει αυτος που εχει την προθεση να βοηθησει να εχει μια πιο σφαιρικη αποψη. Αν ειχα αλγες και ηθελα οσο το δυνατον καλυτερες απαντησεις και προτασεις , θα παρεθετα οσα στοιχεια του ενυδρειου γνωριζω. Απο τα λιτρα και το υποστρωμα, μεχρι το CO2 και τον φωτισμο, προγραμμα λιπανσης κλπ Καλες οι φωτογραφιες αλλα χωρις τις εξετασεις ουτε ο γιατρος βγαζει διαγνωση. φιλε εγω εκανα αλλαγη 160 λιτρα σημερα και θα εχω τα φωτα 3-4 μερες κλειστα να δω πως θα παει,εσυ το σπασιμο της φωτοπεριοδου το εχεις καθειμερινα η μονο οταν εχεις προβλειμα με αλγες????το ενυδρειο ειναι 480 λιτρα +100 λιτρα σαμπ υποστρωμα εχω φλουριτη,CO2 μπουκαλα με 150+φυσαλιδες,και απο φωτα εχω 4 τ5 με ανακλαστηρες,1 Arcadia Plant Pro 1X sylvania Grolux 1χ οστραμ 865 1χ φιλιπς 840.και λιπανση Seachem Flourish αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 27 Ιουνίου 2011 Author #17 Share 27 Ιουνίου 2011 φιλε εγω εκανα αλλαγη 160 λιτρα σημερα και θα εχω τα φωτα 3-4 μερες κλειστα να δω πως θα παει,εσυ το σπασιμο της φωτοπεριοδου το εχεις καθειμερινα η μονο οταν εχεις προβλειμα με αλγες????το ενυδρειο ειναι 480 λιτρα +100 λιτρα σαμπ υποστρωμα εχω φλουριτη,CO2 μπουκαλα με 150+φυσαλιδες,και απο φωτα εχω 4 τ5 με ανακλαστηρες,1 Arcadia Plant Pro 1X sylvania Grolux 1χ οστραμ 865 1χ φιλιπς 840.και λιπανση Seachem Flourish αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 28 Ιουνίου 2011 Author #18 Share 28 Ιουνίου 2011 φιλε εγω εκανα αλλαγη 160 λιτρα σημερα και θα εχω τα φωτα 3-4 μερες κλειστα να δω πως θα παει,εσυ το σπασιμο της φωτοπεριοδου το εχεις καθειμερινα η μονο οταν εχεις προβλειμα με αλγες????το ενυδρειο ειναι 480 λιτρα +100 λιτρα σαμπ υποστρωμα εχω φλουριτη,CO2 μπουκαλα με 150+φυσαλιδες,και απο φωτα εχω 4 τ5 με ανακλαστηρες,1 Arcadia Plant Pro 1X sylvania Grolux 1χ οστραμ 865 1χ φιλιπς 840.και λιπανση Seachem Flourish αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 28 Ιουνίου 2011 #19 Share 28 Ιουνίου 2011 Το ενυδρειο σου θα ισορροπησει στους 5-6 μηνες περιπου.(δεν λες ποσο καιρο τρεχει). Μεχρι τοτε λογικο να εμφανιστουν προβληματακια με αλγες. Πιστευω οτι ισως εχεις χαμηλα ποσοστα CO2. Μπορεις να το τσεκαρεις μετρωντας ΚΗ και ΡΗ. Πιστευω οτι εχεις και απωλεια του αεριου απο το sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
χριστινα.κ 29 Ιουνίου 2011 #20 Share 29 Ιουνίου 2011 λοιπον παιδες NH3=0 NO2=0,3 NO3=12,5 τι λετε καλες ειναι οι μετρισης? με τεστ τις τετρα ηταν οι μετρισης τι να κανω ρε παιδια?ετσι μου ερχετε να βαλω αφρικανες βγαλε καμια φοτο τα φυτα σου γιατι θα εξαφανιστουν και αυτα μαζι με την αλγη δεν αφηνουν τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 29 Ιουνίου 2011 Author #21 Share 29 Ιουνίου 2011 βγαλε καμια φοτο τα φυτα σου γιατι θα εξαφανιστουν και αυτα μαζι με την αλγη δεν αφηνουν τιποτα δεν καταλαβα τι λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 30 Ιουνίου 2011 #22 Share 30 Ιουνίου 2011 δεν καταλαβα τι λες Ομολογώ ότι ούτε κι εγώ. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι ο Raven έθεσε παραπάνω ένα καλό πλαίσιο (έλεγχος θερμοκρασίας και ισορροπία CO2) . Αν κάνεις την εκτίμηση για το CO2 (πίνακας ph-kh) αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να δεις αν τυχόν χρειάζεται μια αύξηση στην παροχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος