koti4 22 Ιουνίου 2011 #1 Share 22 Ιουνίου 2011 γεια σας εχω πολλα μωρα γκαπι στην γεννηστρα και οι θυληκες μου γεννανε καθε 20 μερες θα ηθελα λοιπον να ρωτησω μεχρι ποσες ημερες διαφορα μπορουν να εχουν τα μωρα μεσα στην γεννηστρα για να μην φανε τα μεγαλητερα μωρα τα μικροτερα??? τα μεγαλητερα σε ηλικια μωρα που εχω στην γεννηστρα ειναι 25 ημερων και τα μικροτερα 3 ημερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 22 Ιουνίου 2011 #2 Share 22 Ιουνίου 2011 φιλε μ τι λιτρα εχεισ???? τι ψαρια ειναι μεσα στο ενυδρειο σου????? εγω θα σ προτεινα να καταργησεις τελειος την γεννηστρα και να βαλλεις κερατοφυλο και να αφησεις ελευ9εραα τα μικρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 22 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 22 Ιουνίου 2011 τα καθαρα μου λιτρα ειναι 35+ μεσα εχω ΜΟΝΟ γκαπι την γεννηστρα την χρησιμοποιω επειδη ειναι οι πρωτες που γεννες και θελω καπως να ελενχω τα μωρα μεσα εχω 4 πυκνα φυτα και μπολικο κερατοφυλλο φοβαμαι να τα αφησω ελευθερα γιατι τα μωρα προκυμενου να κρυφτουν πηγενουν οπουδηποτε με αποτελεσμα να χωνοντε μεσα στο χαλικακι και μετα να μην μπορουν να βγουν γιατι εκλοβιζοντε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 22 Ιουνίου 2011 #4 Share 22 Ιουνίου 2011 φιλε μιας και εχεις μονο γκαπι ακουσε με και δεν θα χασεις..... αφησε τα ελευθερα και σε 2 μηνες δεν θα εχεις τι ν τα κανεις....σιγουρα στην αρχη θα χασεις μικρα με το καιρο ομως 2-3 γεννες μετα θα δεις πως θα περνανε διπλα τους και δεν θα δινουν καμια σημασια στα μικρα γιατι θα τα θεωρουν πλεον ψαρια και οχι τροφη........και τωρα εαν τα φησεις ελευθερα και ειναι σ λεω εγω 40 περιπου θα σ ζησουν τα 25 μην σ πω και 30.......απο εκει και περα φιλε μ αποφασιζεις εσυ..... και κατι ακομα η γεννηστρα εαν ειναι απο τισ κλειστες της πλαστικες τα ψαρια δεν θα αντεξουν εκει μεσα γιατι δεν υπαρχχει κυκλοφορια νερου και η αμμωνια αναιβενει με ταχυτατους ρυθμους.....και τους προκαλει διαφορες ασθενειες καθως και παρραμορφωσεις στα κοκκαλα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 22 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 22 Ιουνίου 2011 ενταξη αυτα που θα γενιουντε απο δω και περα θα τα αφηνω ελευθερα απλος αμα σκαλωνουν στο χαλικακι θα τα απεγκλοβιζω η γεννηστρα μου ειναι μια πλαστικη resun fish hatchery FH-01 εχει αρκετα ανοιγματα στα πλαινα για να περναει το νερο και την εχω βαλει σε μερος που τουλαχιστον το περισσοτερο νερο καθαρο που βγενει απο το φιλτρο περναει πρωτα απο την γεννηστρα και μετα στο υπολιπο ενυδρειο αυτες ειναι φωτογραφιες της γεννηστρα που ειχα βλαλει πριν καμια 15αρια μερες το μονο που εχει αλλαξει ειναι οτι υπαρχουν περισσοτερα μωρακια και το κερατοφυλλο που εχω βαλει μεσα εχει μεγαλωσει: Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 22 Ιουνίου 2011 #6 Share 22 Ιουνίου 2011 δεν χρειαζεται να τ απεγκλοβιζεις αφησε τα θα φευγουν μονα τους....δεν εγκλοβιζονται απλα καθοντα εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 22 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 22 Ιουνίου 2011 ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 22 Ιουνίου 2011 #8 Share 22 Ιουνίου 2011 φιλε μιας και εχεις μονο γκαπι ακουσε με και δεν θα χασεις..... αφησε τα ελευθερα και σε 2 μηνες δεν θα εχεις τι ν τα κανεις....σιγουρα στην αρχη θα χασεις μικρα με το καιρο ομως 2-3 γεννες μετα θα δεις πως θα περνανε διπλα τους και δεν θα δινουν καμια σημασια στα μικρα γιατι θα τα θεωρουν πλεον ψαρια και οχι τροφη........και τωρα εαν τα φησεις ελευθερα και ειναι σ λεω εγω 40 περιπου θα σ ζησουν τα 25 μην σ πω και 30.......απο εκει και περα φιλε μ αποφασιζεις εσυ..... και κατι ακομα η γεννηστρα εαν ειναι απο τισ κλειστες της πλαστικες τα ψαρια δεν θα αντεξουν εκει μεσα γιατι δεν υπαρχχει κυκλοφορια νερου και η αμμωνια αναιβενει με ταχυτατους ρυθμους.....και τους προκαλει διαφορες ασθενειες καθως και παρραμορφωσεις στα κοκκαλα τους Αυτά ακριβώς θα σου έλεγα κι εγώ! +Κάποια στιγμή πάρε και ένα μεγαλύτερο ενυδρείο να το χαρούν και τα ψαράκια σου!Τα 35 είναι πολύ λίγα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 22 Ιουνίου 2011 Author #9 Share 22 Ιουνίου 2011 αυτο σκεφτομαι και εγω αλλα οταν μαζεψω τα λεφτα.... καθησα και τα υπολογησα οτι μπορω να βαλω στο σπιτι μεχρι 350 λιτρα ενυδρειο αλλα τωρα σκευτομαι ειναι πολλα λιτρα για εναν αρχαριο... δεν θα μπορεσω να τα κουμανταρω... θα δω ας μαζεψω πρωτα τα λεφτα και βλεπουμε να μαθω κιολας απο αυτο που εχω καπια πραγματα ... δεν θελω να ξεκινησω κατευθιαν απο τα δυσκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 22 Ιουνίου 2011 #10 Share 22 Ιουνίου 2011 (edited) αυτο σκεφτομαι και εγω αλλα οταν μαζεψω τα λεφτα.... καθησα και τα υπολογησα οτι μπορω να βαλω στο σπιτι μεχρι 350 λιτρα ενυδρειο αλλα τωρα σκευτομαι ειναι πολλα λιτρα για εναν αρχαριο... δεν θα μπορεσω να τα κουμανταρω... θα δω ας μαζεψω πρωτα τα λεφτα και βλεπουμε να μαθω κιολας απο αυτο που εχω καπια πραγματα ... δεν θελω να ξεκινησω κατευθιαν απο τα δυσκολα 1)Μην κοιτάς μέχρι πόσο μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου αλλά μέχρι πόσο μπορεί να συντηρήσει η τσέπη σου!Στα 350 λίτρα ανεβαίνεις πάνω από 500αρι για πλάκα με όλα τα παρελκόμενα! 2)Το πρώτο πράγμα που έμαθα όταν είπα οτι θα ασχοληθώ με ενυδρεία ήταν "όσο πιο μεγάλο τόσο πιο μεγάλα λάθη συγχωρεί"!Στα μικρά ενυδρεία οι συνηστώσες του νερού αλλάζουν πανεύκολα και απότομα με δυσάρεστα αποτελέσματα! Αν θές να πάρεις κάτι μεγάλο αλλά και οικονομικό για τα γκάπυ σου να κινηθείς από 120-240 λίτρα,ανάλογα πόσο σηκώνει η τσέπη σου! Εκεί θα τα χαρείς τα ψάρια σου! Έγινε επεξεργασία 22 Ιουνίου 2011 - Nikitas79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 22 Ιουνίου 2011 Author #11 Share 22 Ιουνίου 2011 οκ ας μαζεψω πρωτα τα λεφτα και μετα βλεπουμε παντος συνολικα τα εξωδα μου μεχρι τωρα για το ευδρειο το χτυπισαν το 200ρι τους (και πανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 22 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 22 Ιουνίου 2011 στην γεννηστρα εχω βαλει 3 σαλιγκαρακια και μπορει να βαλω κι αλλα εχω παρα πολλα αυτο λετε να βοηθησει στο να μην ανεβει η αμμωνια????? επισης εχω ακουσει οτι αναλογα με τισ θερμοκρασιες τα μωρα διαμορφονουν το φιλο τους δηλαδι εγω που εχω θερμοκρασια 29+ θα βγουν ολα αρσενικα????γιατι ετσι εχω ακουσει.. επεισης βλεπω στα μωρα οτι εχουν καποια καταμαυρα ματια και καποια αλλα εχουν ματια κανονικα με κροκο και ασπραδι ...τι σημενει αυτο???? σορρυ για τις πολλες ερωτησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 23 Ιουνίου 2011 Author #13 Share 23 Ιουνίου 2011 κανεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 23 Ιουνίου 2011 Author #14 Share 23 Ιουνίου 2011 ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 2 Ιουλίου 2011 #15 Share 2 Ιουλίου 2011 (edited) στην γεννηστρα εχω βαλει 3 σαλιγκαρακια και μπορει να βαλω κι αλλα εχω παρα πολλα αυτο λετε να βοηθησει στο να μην ανεβει η αμμωνια????? επισης εχω ακουσει οτι αναλογα με τισ θερμοκρασιες τα μωρα διαμορφονουν το φιλο τους δηλαδι εγω που εχω θερμοκρασια 29+ θα βγουν ολα αρσενικα????γιατι ετσι εχω ακουσει.. επεισης βλεπω στα μωρα οτι εχουν καποια καταμαυρα ματια και καποια αλλα εχουν ματια κανονικα με κροκο και ασπραδι ...τι σημενει αυτο???? σορρυ για τις πολλες ερωτησεις ειναι λαθος η τοσο μεγαλη θερμοκρασια..μεχρι 27 το ανωτερο για ολους τους οργανισμους..ειδικα για τα γκαπυ που ειναι και πιο ευαλωτα..τα σαλιγκαρια γιατι τα εβαλες στην γεννηστρα? τι σαλιγκαρια ειναι ?λαθρεπιβατες? κανενα σαλιγκαρι και γενικα ζωντανο ψαρι δεν σταματαει την αμμωνια ισα ισα όσους περισοτερους οργανισμους εχεις μεσα στο ενυδρειο τοσο ανεβαινει η αμμωνια..το μονο που ρουφαει τα νιτρικα σαν μαγνητης ειναι το κερατοφυλλο ! Έγινε επεξεργασία 2 Ιουλίου 2011 - Χρηστος Κανακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 2 Ιουλίου 2011 #16 Share 2 Ιουλίου 2011 (edited) ειναι λαθος η τοσο μεγαλη θερμοκρασια..μεχρι 27 το ανωτερο για ολους τους οργανισμους..ειδικα για τα γκαπυ που ειναι και πιο ευαλωτα..τα σαλιγκαρια γιατι τα εβαλες στην γεννηστρα? τι σαλιγκαρια ειναι ?λαθρεπιβατες? κανενα σαλιγκαρι και γενικα ζωντανο ψαρι δεν σταματαει την αμμωνια ισα ισα όσους περισοτερους οργανισμους εχεις μεσα στο ενυδρειο τοσο ανεβαινει η αμμωνια..το μονο που ρουφαει τα νιτρικα σαν μαγνητης ειναι το κερατοφυλλο ! Έγινε επεξεργασία 2 Ιουλίου 2011 - Χρηστος Κανακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος