Jump to content

Λίτρα-Αριθμός ψαριών

saradoulis

Recommended Posts

Δεν αμφιβαλλω οτι το κανει.Ξαναλεω οτι συζητησαμε και απο κοντα.Το κλειδι ειναι να βρουμε τον τροπο για καθαρο νερο. :thumbup:

Δημήτρη, εγώ αμφιβάλλω πάρα πολύ γιατί θυμάμαι τις αλλαγές που κάνει στη φάρμα του όπως μας είχε πει στο σεμινάριο (όχι ο ο ίδιος, ο αδερφός του βέβαια που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για τη φάρμα): Συνεχόμενη ροή/αλλαγή νερού, 24 ώρες/24ωρο...

Εάν όμως αφού συζητήσατε από κοντά σου εκμυστερεύτηκε κάποιον άλλο τρόπο που να συμπεριλαμβάνει τον παρακάτω συνδυασμό:

10 ψαριών σε 200 λίτρα

3 φορές την ημέρα καρδιά

αλλαγή νερού 10-20% / εβδομάδα

θα ήθελα, αν δεν έχεις πρόβλημα, να τον μοιραστείς μαζί μας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...

Καταρχήν σε ότι αφορά το TVT είναι συστάσεις για το μέγιστο αριθμό ψαριών σε ενυδρείο καταστήματος.

...

Ναι αλλά όλα τα υπόλοιπα που προτείνει (αλλαγές νερού, ταΐσματα) δεν αφορούν το TVT...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ρε παιδιά, το πρόβλημα στη συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι ο απόλυτος αριθμός δίσκων, ούτε τα λίτρα ξεχωριστά, ούτε, ούτε...

Είναι ο συνδυασμός όλων αυτών (αριθμού ατόμων, λίτρων, αλλαγών νερού και ταϊσμάτων).

Βέβαια δεν αναφέρει Χρόνο Ζωής. :bye2:

Για κάποιον που έχει μια σχετική εμπειρία, δεν υφίσταται καν θέμα. Το θέμα υπάρχει και διευρύνεται όταν το διαβάσει ένας νέος χομπίστας και επιμείνει να το δοκιμάσει... :bye2:

οχι υπαρχει και ενα εξωτερικο fluval 105 το οποιο καποια στιγμη θα αλλαξω, το ενυδρειο ετρεχε 1.5 χρονο πριν μπουν οι δισκοι.

Νομίζω πως πρέπει να πας σε μεγαλύτερο φίλτρ (τουλάχιστον Fluval 304) όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Είχα μια παρόμοια εμπειρία παλαιότερα και παρ΄ όλο που τα ψάρια φαινόταν ok με το που άλλαξα φίλτρο, φάνηκε τεράστια αλλαγή στην συμπεριφορά τους.

Βέβαια δεν αναφέρει Χρόνο Ζωής. :thumbup:

Ακριβώς :bye2::bye2::(

Νομίζω πως πρέπει να πας σε μεγαλύτερο φίλτρ (τουλάχιστον Fluval 304) όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Είχα μια παρόμοια εμπειρία παλαιότερα και παρ΄ όλο που τα ψάρια φαινόταν ok με το που άλλαξα φίλτρο, φάνηκε τεράστια αλλαγή στην συμπεριφορά τους.

Το γνωριζω απλα τωρα δεν υπαρχει χρημα για νεο φιλτρο, ειναι στο προγραμμα παντως. Αν και απο βιολογια εχω αρκετη γιατι εχω περιπου 2λιτρα siporax συνολικα

Δεν ξέρω τι λέει ο εκτροφέας αλλά έχω δει 8 ενήλικους Δίσκους σε 400lt και μου φάνηκε μικρό το ενυδρείο...

Σίγουρα ένα κοπάρι 10-12 Δίσκων είναι το καλύτερο αλλά επειδί μιλάμε για ενυδρεία σαλονιού τότε ότι είναι κάτω απο 400lt μόνο προβλήματα θα έχει.

Το γνωριζω απλα τωρα δεν υπαρχει χρημα για νεο φιλτρο, ειναι στο προγραμμα παντως. Αν και απο βιολογια εχω αρκετη γιατι εχω περιπου 2λιτρα siporax συνολικα

:thumbup:

Νομίζω πως είναι λίγο. Βέβαια είναι μόνον η γνώμη μου και αυτό που μετράει είναι οι μετρήσεις σου και μόνον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...