saradoulis 22 Ιουνίου 2011 #1 Share 22 Ιουνίου 2011 (edited) Πρόσφατα διάβαζα ένα έντυπο ενός πολύ γνωστού εκτροφέα.Ο συγκεκριμένος,στο θέμα αριθμός ψαριών,για ένα ενυδρείο 180 λίτρων πρότεινε 8 με 10 ψάρια τον 10 cm και μάλιστα έλεγε πως μέχρι και τα 18-20 cm μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς σε ένα τέτοιο ενυδρείο.Έκρινε πως το θέμα "χώρος" έιναι μηδαμινό μπροστά στο στρες που δημηουργείται από τον υποπληθυσμό. Ακούω απόψεις επί του θέματος. Έγινε επεξεργασία 22 Ιουνίου 2011 - saradoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostolis1996 22 Ιουνίου 2011 #2 Share 22 Ιουνίου 2011 ο εκτροφεας ποιος ειναι αν επιτρεπεται, γιατι με ενδιαφερει κι εμενα αρκετα το θεμα αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 22 Ιουνίου 2011 #3 Share 22 Ιουνίου 2011 (edited) Ο STENDKER έχει κυκλοφορήσει ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό των απαιτήσεων για την διατήρηση Δίσκων …. (τουλάχιστον των δικών του αναπαραγογών) Έγινε επεξεργασία 22 Ιουνίου 2011 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 22 Ιουνίου 2011 #4 Share 22 Ιουνίου 2011 Ο STENDKER έχει κυκλοφορήσει ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό των απαιτήσεων για την διατήρηση Δίσκων …. (τουλάχιστον των δικών του αναπαραγογών) Ειχε παρουσιασει και καποιες αναλογες φωτο σε σεμηναριο του. Φυσικα περνει πολυ συζητηση το θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 22 Ιουνίου 2011 #5 Share 22 Ιουνίου 2011 Αν και θεωρώ την άποψη του εκτροφέα καθαρά εμπορική!!! Ας το πάρουμε και λογικά ενυδρείο 180 λίτρων θα έχει διαστάσεις 100χ40χ45, θεωρείται, σύμφωνα με την εμπειρία του ο καθένας, ότι είναι αρκετός ο χώρος για 8 ψάρια, των 10 εκατοστών έστω όχι να πάμε στα 18 ή στα 20 που λέει εκείνος, και από κρυψώνες ξύλα δεν θα έχει; Άρα περιορίζεται και άλλο ο χώρος των ψαριών. Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με το χόμπι πολλές φορές σκέφτομαι πόσες γενικολογίες και ανακρίβειες έχω ακούσει από καταστηματάρχες και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τα ενυδρεία, οι οποίοι σκέφτονται πρώτα το κέρδος και μετά το χομπίστα και τα ψάρια, μάλλον τα ψάρια δεν τα σκέφτονται και καθόλου...ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι ήταν χομπίστες κατά πρώτον, και φυσικά παραμένουν και μετά επαγγελματίες. Η δική μου εμπειρία λοιπόν μου έχει δείξει ότι τα 240 λίτρα είναι οριακά για 5 ψάρια... ανάλογα βέβαια και με την διακόσμηση που θα επιλέξουμε. Εμένα μου αρέσει να είναι το ενυδρείο φυτεμένο με πολλές κρυψώνες και αρκετές ρίζες στα 240 λίτρα έβαλα 5 ψάρια τα οποία μετά από έναν χρόνο περίπου που έφτασαν τα 15 εκατοστά χτύπαγαν στα τζάμια και στις ρίζες και γενικά έβλεπα ότι ζορίζονταν αρκετά, για να μην πω για τη συντήρηση που χρειαζόταν το ενυδρείο κάθε 3 μέρες 100 λίτρα αλλαγή παρόλο που δούλευαν 4 φίλτρα και UV οπότε αναγκάστηκα και τα έδωσα. Το συμπέρασμα που έβγαλα λοιπόν είναι ότι για να χαρεί κάποιος, με όλη τη σημασία τις λέξεις, ένα ενυδρείο με Δίσκους (κοπάδι με 8 - 10 ψάρια) και να τους δει να μεγαλώνουν να κοπαδιάζουν και να συμπεριφέρονται όπως στη φύση, χρειάζεται 350 με 400 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 22 Ιουνίου 2011 #6 Share 22 Ιουνίου 2011 Μηπως ο εκτροφεας θελει να σταθει στο σημαντικοτερο,το καθαρο νερο που ολοι αναφερουμε,αλλα κατα ποσο εφαρμοζουμε;; δεν θα προτρεψω κανεναν να βαλει δισκους σε 180 λιτρα,αλλα απο την αλλη,γιατι ο εκτροφεας να παιξει με την επαγγελματικη του υποληψη; Καλο θα ηταν να μας αναφερει ο φιλος που ανοιξε το θεμα τον εκτροφεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 22 Ιουνίου 2011 #7 Share 22 Ιουνίου 2011 Καλο θα ηταν να μας αναφερει ο φιλος που ανοιξε το θεμα τον εκτροφεα. Συμφωνώ ποίος είναι ο εκτροφέας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 22 Ιουνίου 2011 #8 Share 22 Ιουνίου 2011 Αν και θεωρώ την άποψη του εκτροφέα καθαρά εμπορική!!! Ας το πάρουμε και λογικά ενυδρείο 180 λίτρων θα έχει διαστάσεις 100χ40χ45, θεωρείται, σύμφωνα με την εμπειρία του ο καθένας, ότι είναι αρκετός ο χώρος για 8 ψάρια, των 10 εκατοστών έστω όχι να πάμε στα 18 ή στα 20 που λέει εκείνος, και από κρυψώνες ξύλα δεν θα έχει; Άρα περιορίζεται και άλλο ο χώρος των ψαριών. Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με το χόμπι πολλές φορές σκέφτομαι πόσες γενικολογίες και ανακρίβειες έχω ακούσει από καταστηματάρχες και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τα ενυδρεία, οι οποίοι σκέφτονται πρώτα το κέρδος και μετά το χομπίστα και τα ψάρια, μάλλον τα ψάρια δεν τα σκέφτονται και καθόλου...ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι ήταν χομπίστες κατά πρώτον, και φυσικά παραμένουν και μετά επαγγελματίες. Η δική μου εμπειρία λοιπόν μου έχει δείξει ότι τα 240 λίτρα είναι οριακά για 5 ψάρια... ανάλογα βέβαια και με την διακόσμηση που θα επιλέξουμε. Εμένα μου αρέσει να είναι το ενυδρείο φυτεμένο με πολλές κρυψώνες και αρκετές ρίζες στα 240 λίτρα έβαλα 5 ψάρια τα οποία μετά από έναν χρόνο περίπου που έφτασαν τα 15 εκατοστά χτύπαγαν στα τζάμια και στις ρίζες και γενικά έβλεπα ότι ζορίζονταν αρκετά, για να μην πω για τη συντήρηση που χρειαζόταν το ενυδρείο κάθε 3 μέρες 100 λίτρα αλλαγή παρόλο που δούλευαν 4 φίλτρα και UV οπότε αναγκάστηκα και τα έδωσα. Το συμπέρασμα που έβγαλα λοιπόν είναι ότι για να χαρεί κάποιος, με όλη τη σημασία τις λέξεις, ένα ενυδρείο με Δίσκους (κοπάδι με 8 - 10 ψάρια) και να τους δει να μεγαλώνουν να κοπαδιάζουν και να συμπεριφέρονται όπως στη φύση, χρειάζεται 350 με 400 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 22 Ιουνίου 2011 #9 Share 22 Ιουνίου 2011 αντικειμενικη απαντηση δεν μπορει να σου δωσει κανενας σε αυτο το ερωτημα.η εμπειρια θα σου δειξει πως θα κατσουν στο ενυδρειο σου.(αυτη η αποψη μου)πρωσοπικα σε 180 λιτρα δεν θα εβαζα δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grg_argy 22 Ιουνίου 2011 #10 Share 22 Ιουνίου 2011 Αθτο εδω διαβασες http://www.diskuszucht-stendker.de/do/Flyer_Englisch.pdf, και να σας πω εγω εχω 6 δισκους 8εκ σε 190λιτ. και ειναι μια χαρα ουτε κρυβονται ουτε stress bars εχουν. Αν σκεφτουμε λιγο διαφορετικα εχουν βαση οσα λεει και το ειδα στην πραξη οταν εβαλα τα ψαρια την 1η μερα που οι δυο κρυφτηκαν με το που τους εριξα μεσα αλλα οταν μπηκαν και οι αλλοι εγιναν μια μαζα και κολυμπουσαν ολοι μαζι. το επομενο πρωι ηρθαν για φαγητο αμεσως. Αρα το πειραμα παει καλα προς το παρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 22 Ιουνίου 2011 #11 Share 22 Ιουνίου 2011 Αθτο εδω διαβασες http://www.diskuszucht-stendker.de/do/Flyer_Englisch.pdf, Τώρα εντάξει... μιλάει για 10 ψάρια των 8cm αν υποθέσουμε ότι ένας ενήλικος δίσκος είναι περίπου 18 - 20cm και χρειάζεται 40 λίτρα τότε ένας δίσκος 8cm με 15 - 20 λίτρα είναι καλυμμένος οπότε τα 180 λίτρα μας φτάνουν για 10 ψάρια... να τα δούμε όμως όταν φτάσουν τα 15cm να δούμε τότε που δεν θα χωράνε να στρίψουν καλά καλά και να σας πω εγω εχω 6 δισκους 8εκ σε 190λιτ. και ειναι μια χαρα ουτε κρυβονται ουτε stress bars εχουν. Αν σκεφτουμε λιγο διαφορετικα εχουν βαση οσα λεει και το ειδα στην πραξη οταν εβαλα τα ψαρια την 1η μερα που οι δυο κρυφτηκαν με το που τους εριξα μεσα αλλα οταν μπηκαν και οι αλλοι εγιναν μια μαζα και κολυμπουσαν ολοι μαζι. το επομενο πρωι ηρθαν για φαγητο αμεσως. Αρα το πειραμα παει καλα προς το παρον. Τι διακόσμηση έχεις πόσα ξύλα τι κρυψώνες δείξε μας μια φώτο να έχουμε εικόνα του ενυδρείου σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grg_argy 22 Ιουνίου 2011 #12 Share 22 Ιουνίου 2011 Τώρα εντάξει... μιλάει για 10 ψάρια των 8cm αν υποθέσουμε ότι ένας ενήλικος δίσκος είναι περίπου 18 - 20cm και χρειάζεται 40 λίτρα τότε ένας δίσκος 8cm με 15 - 20 λίτρα είναι καλυμμένος οπότε τα 180 λίτρα μας φτάνουν για 10 ψάρια... να τα δούμε όμως όταν φτάσουν τα 15cm να δούμε τότε που δεν θα χωράνε να στρίψουν καλά καλά Τι διακόσμηση έχεις πόσα ξύλα τι κρυψώνες δείξε μας μια φώτο να έχουμε εικόνα του ενυδρείου σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 22 Ιουνίου 2011 #13 Share 22 Ιουνίου 2011 (edited) Νομίζω ότι τα ψάρια σου είναι ποίο μικρά από 8cm και δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές κρυψώνες για να μπορούν να αποσύρονται τα ψάρια όποτε το θέλουν. Αλλά και όπως είναι με τα ξύλα που έχεις φαντάσου τα ψάρια σου στο 3πλάσιο μέγεθος περίπου και πες μου μετά, αντικειμενικά αν θα χωράνε... και να μας πεις και πόσο συχνά θα τα βλέπεις να κάνουν σπίντες και να χτυπάνε στα τζάμια... Εδώ είμαστε οι περισσότεροι χομπίστες και αυτά που λέμε τα λέμε από ιδία πείρα και φυσικά ανιδιοτελώς... για να προλάβουμε να μην κάνουν άλλοι τα λάθη που κάναμε εμείς παρασυρόμενοι από τέτοιου είδους έντυπα και συμβουλές... Ο κάθε εκτροφέας αυτά που λέει τα λέει με βασικό γνώμονα το πώς θα πουλήσει περισσότερα ψάρια και βασίζεται σε λεπτομέρειες ώστε να μην μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για παραπληροφόρηση, όλοι σταθήκαμε στα 10 ψάρια στα 180 λίτρα αλλά κανένας δεν είδε το 8cm μέσα στην παρένθεση... "PLEASE NOTE! Your discus population must not fall below the minimum stock of 10 fish (8 cm) per 180 litres, otherwise a single fish will be isolated from the group and will not get enough food!" Έγινε επεξεργασία 22 Ιουνίου 2011 - Aquadominus Link to comment Share on other sites More sharing options...
grg_argy 22 Ιουνίου 2011 #14 Share 22 Ιουνίου 2011 Νομίζω ότι τα ψάρια σου είναι ποίο μικρά από 8cm και δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές κρυψώνες για να μπορούν να αποσύρονται τα ψάρια όποτε το θέλουν. Αλλά και όπως είναι με τα ξύλα που έχεις φαντάσου τα ψάρια σου στο 3πλάσιο μέγεθος περίπου και πες μου μετά, αντικειμενικά αν θα χωράνε... και να μας πεις και πόσο συχνά θα τα βλέπεις να κάνουν σπίντες και να χτυπάνε στα τζάμια... Εδώ είμαστε οι περισσότεροι χομπίστες και αυτά που λέμε τα λέμε από ιδία πείρα και φυσικά ανιδιοτελώς... για να προλάβουμε να μην κάνουν άλλοι τα λάθη που κάναμε εμείς παρασυρόμενοι από τέτοιου είδους έντυπα και συμβουλές... Ο κάθε εκτροφέας αυτά που λέει τα λέει με βασικό γνώμονα το πώς θα πουλήσει περισσότερα ψάρια και βασίζεται σε λεπτομέρειες ώστε να μην μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για παραπληροφόρηση, όλοι σταθήκαμε στα 10 ψάρια στα 180 λίτρα αλλά κανένας δεν είδε το 8cm μέσα στην παρένθεση... "PLEASE NOTE! Your discus population must not fall below the minimum stock of 10 fish (8 cm) per 180 litres, otherwise a single fish will be isolated from the group and will not get enough food!" συμφωνω με αυτα που λες και γι αυτο εχω μονο 6 και το ιδανικο σιγουρα ειναι να ηταν 300 λιτρα το ενυδρειο αλλα σιγουρα μπορουν να ζησουν και εδω το ιδιο ανετα και οσο για τις κρυψωνες δεν τις χρειαζονται γιατι απλα δεν στρεσαρονται καθολου, το βλεπω απο τα χρωματα τους και τις κινησεις τους. μπορει να ειμαι νεος στους δισκους αλλα κοιταω απο μια αλλη γωνια το θεμα. ''Οι δισκοι ειναι ψαρια κοπαδιου αρα καλυτερα μεγαλος αριθμος παρα ενας μονος του και με κρυψωνες.''Υπαρχει αυτο που λεγεται υποπλυθησμικο στρες οταν ειναι λιγοι πες μου αν συμφωνεις με αυτη την αποψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 22 Ιουνίου 2011 #15 Share 22 Ιουνίου 2011 Οι απόψεις περί διατήρησης ψαριών σε ενυδρεία, αλλάζουν όσο περνάνε τα χρόνια. Συνήθως προς το καλύτερο. Ας πούμε κάποια χρόνια πριν δε θα σου έλεγε κανείς μα κανείς να στρώσεις το ενυδρείο σου με αμμωνία. Τώρα όχι μόνο υπάρχει αυτή η πληροφορία αλλά και ένα πλήθος ανθρώπων (σοβαρών και όχι ανίδεων) που σου λέει να στρώσεις το ενυδρείο πριν βάλεις ψάρια. Αντίστοιχα τα ελάχιστα μεγέθη των ενυδρείων που προτείνονται για το κάθε είδος, όσο περνάνε τα χρόνια αλλάζουν προς το μεγαλύτερο. Αυτά που διαβάζεις (φύλλα οδηγιών) είναι γραμμένα από παλιότερα και προτείνουν το ελάχιστο σύμφωνα με μια παλιότερη νοοτροπία. Σήμερα οι σοβαροί χομπίστες, μέσω της παρατήρησης έχουν δει ότι τα κοπαδόψαρα χρειάζονται περισσότερο χώρο για να ζήσουν και να συμπεριφερθούν φυσιολογικά, και αυτό προτείνουν. ένα κοπαδάκι δίσκων 6-7 ψάριων σε 400 με 500 λίτρα,(συγνώμη αλλά είναι η γνώμη μου)....αν θες να δείς σωστές συμπεριφορές ψαριών Link to comment Share on other sites More sharing options...
grg_argy 22 Ιουνίου 2011 #16 Share 22 Ιουνίου 2011 Οι απόψεις περί διατήρησης ψαριών σε ενυδρεία, αλλάζουν όσο περνάνε τα χρόνια. Συνήθως προς το καλύτερο. Ας πούμε κάποια χρόνια πριν δε θα σου έλεγε κανείς μα κανείς να στρώσεις το ενυδρείο σου με αμμωνία. Τώρα όχι μόνο υπάρχει αυτή η πληροφορία αλλά και ένα πλήθος ανθρώπων (σοβαρών και όχι ανίδεων) που σου λέει να στρώσεις το ενυδρείο πριν βάλεις ψάρια. Αντίστοιχα τα ελάχιστα μεγέθη των ενυδρείων που προτείνονται για το κάθε είδος, όσο περνάνε τα χρόνια αλλάζουν προς το μεγαλύτερο. Αυτά που διαβάζεις (φύλλα οδηγιών) είναι γραμμένα από παλιότερα και προτείνουν το ελάχιστο σύμφωνα με μια παλιότερη νοοτροπία. Σήμερα οι σοβαροί χομπίστες, μέσω της παρατήρησης έχουν δει ότι τα κοπαδόψαρα χρειάζονται περισσότερο χώρο για να ζήσουν και να συμπεριφερθούν φυσιολογικά, και αυτό προτείνουν. ένα κοπαδάκι δίσκων 6-7 ψάριων σε 400 με 500 λίτρα,(συγνώμη αλλά είναι η γνώμη μου)....αν θες να δείς σωστές συμπεριφορές ψαριών αυτο το ξερω απλα εγω θα κανω την προσπαθεια να ειναι οσο πιο ανετα γινεται και θα δουμε, μεχρι στιγμης παει καλα θα δειξει. δεν ξερω πως θα ηταν αν εβαζα 1-2 ψαρια μονο. Παντως ασχετως λιτρων οπου εχω δει 1-3 δισκους συνηθως ειναι κρυμενοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 22 Ιουνίου 2011 #17 Share 22 Ιουνίου 2011 (edited) Παιδες πριν συνεχισουμε την συζητηση θα παρακαλουσα τον φιλο που ξεκινησε το θεμα,αν θελει να αναφερει το ονομα του εκτροφεα,καθως αρχιζουμε να κανουμε αναφορες στον stendker χωρις να εχει επιβεβαιωθει η αναφορα σε αυτον. Αν οντως προκειται γιαυτον,θα σας παροτρυνω απλα να σκεφτειται λιγο βαθυτερα.Ειχα προσωπικη συνομιλια μαζι του στα Γερμανικα τον Οκτωμβρη στο Duisburg και ουσιαστικα σταθηκε πιο πολυ στην αποθυμοποιηση πολλων ''κολληματων'' για τους δισκους(πχ ph,ατελειωτα λιτρα) παρα για συσταση να κρατουμε δισκους σε λιγα λιτρα.Αλλωστε αναλογες εικονες ειχε δειξει πριν εναμιση χρονο σε σεμηναριο εδω στην Αθηνα.Αναλογες σκεψεις εδειξαν και αλλοι εκτροφης και ερευνητες(πχ Tan,Bleher)που μας επισκεφθηκαν σχετικα προσφατα. Περαν των δυσκολιων συνυπαρξης σε μικρο μηκος,στοιχημα για μενα ειναι το καθαρο νερο.Ποιος εχει διαθεση ή χρονο,να αλλαζει τοσο συχνα και με ασφαλεια πολυ νερο,ωστε η ποιοτητα νερου να ανταποκρινεται στις αναγκες των ψαριων; Έγινε επεξεργασία 22 Ιουνίου 2011 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 23 Ιουνίου 2011 Author #18 Share 23 Ιουνίου 2011 Φίλοι μου μιλάω για τον Στέντκερ.Και οι άποψη μου,είναι χωρίς να θέλω να θεοποιήσω τον Στέντκερ και τον κάθε Στέντκερ, πως μέχρι τους 12-14 πόντους 8-10 ψάρια μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς σε ενα καλοστημένο 200αρι ενυδρείο,με καλή φίλτρανση,καθαρό νερό,εβδομαδιαίες αλλαγές,σωστές διαστάσεις και φυσικά ποιοτηκές κρυψώνες(ρίζες κλπ). ΥΓ:.Ο άνθρωπος ζει από αυτό και δεν νομίζω να θέλει να παίξει με την αξιοπιστία του και την υπόληψη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 23 Ιουνίου 2011 Author #19 Share 23 Ιουνίου 2011 Επίσης,το ενυδρείο σε μια προηγούμενη φωτογραφία λειτουργεί μόνο με το εσωτερικό της μάνας του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grg_argy 23 Ιουνίου 2011 #20 Share 23 Ιουνίου 2011 Επίσης,το ενυδρείο σε μια προηγούμενη φωτογραφία λειτουργεί μόνο με το εσωτερικό της μάνας του? οχι υπαρχει και ενα εξωτερικο fluval 105 το οποιο καποια στιγμη θα αλλαξω, το ενυδρειο ετρεχε 1.5 χρονο πριν μπουν οι δισκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 23 Ιουνίου 2011 #21 Share 23 Ιουνίου 2011 ... όλοι σταθήκαμε στα 10 ψάρια στα 180 λίτρα αλλά κανένας δεν είδε το 8cm μέσα στην παρένθεση... "PLEASE NOTE! Your discus population must not fall below the minimum stock of 10 fish (8 cm) per 180 litres, otherwise a single fish will be isolated from the group and will not get enough food!" Δυστυχώς παιδιά, αν και συμφωνώ 100% μαζί σας, το έντυπο του Stendker αναφέρει στη 2η σελ. τα εξής: Our recommendation on stockina densitv for an aauarium size of 100 cm x 40 cm x 45 cm: 10-12 discus fish (8-10 cm) per 180 litres. Fish of this size are robust and the size of the aquarium is large enough to accommodate the fish when they are fully grown. A group of discus fish should contain at least 10 fish! The animal protection association Tierärztliche Vereinigung für Tierschutz e.V. (TVT) gives the following recommendations for keeping fish in pet stores: A maximum of 45 fish (8cm) per 180 litres or a maximum of 12 fish (15 cm) per 180 litres. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Περαν των δυσκολιων συνυπαρξης σε μικρο μηκος,στοιχημα για μενα ειναι το καθαρο νερο.Ποιος εχει διαθεση ή χρονο,να αλλαζει τοσο συχνα και με ασφαλεια πολυ νερο,ωστε η ποιοτητα νερου να ανταποκρινεται στις αναγκες των ψαριων; Επίσης δυστυχώς αναφέρει πως με 3 ταΐσματα καρδιά Stendker καθημερινά θα χρειαστεί να κάνουμε 10-20% αλλαγή/εβδομάδα... 1. Feeding Feed 3 times daily. Only give the fish as muchas they can eat within five minutes. We recommend our STENDKER discus fish food as the sole source of nourishment. III. Change the water Once a week change 10-20 % of the water or once every 2 weeks change 30 % of the water; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Όποιος μπορεί ...ας βγάλει άκρη μετά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 23 Ιουνίου 2011 #22 Share 23 Ιουνίου 2011 Δυστυχώς παιδιά, αν και συμφωνώ 100% μαζί σας, το έντυπο του Stendker αναφέρει στη 2η σελ. τα εξής: Our recommendation on stockina densitv for an aauarium size of 100 cm x 40 cm x 45 cm: 10-12 discus fish (8-10 cm) per 180 litres. Fish of this size are robust and the size of the aquarium is large enough to accommodate the fish when they are fully grown. A group of discus fish should contain at least 10 fish! The animal protection association Tierärztliche Vereinigung für Tierschutz e.V. (TVT) gives the following recommendations for keeping fish in pet stores: A maximum of 45 fish (8cm) per 180 litres or a maximum of 12 fish (15 cm) per 180 litres. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Επίσης δυστυχώς αναφέρει πως με 3 ταΐσματα καρδιά Stendker καθημερινά θα χρειαστεί να κάνουμε 10-20% αλλαγή/εβδομάδα... 1. Feeding Feed 3 times daily. Only give the fish as muchas they can eat within five minutes. We recommend our STENDKER discus fish food as the sole source of nourishment. III. Change the water Once a week change 10-20 % of the water or once every 2 weeks change 30 % of the water; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Όποιος μπορεί ...ας βγάλει άκρη μετά! Δεν αμφιβαλλω οτι το κανει.Ξαναλεω οτι συζητησαμε και απο κοντα.Το κλειδι ειναι να βρουμε τον τροπο για καθαρο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Ιουνίου 2011 #23 Share 23 Ιουνίου 2011 Μια μετάφραση δώστε μας ,ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 23 Ιουνίου 2011 #24 Share 23 Ιουνίου 2011 Δυστυχώς παιδιά, αν και συμφωνώ 100% μαζί σας, το έντυπο του Stendker αναφέρει στη 2η σελ. τα εξής: Our recommendation on stockina densitv for an aauarium size of 100 cm x 40 cm x 45 cm: 10-12 discus fish (8-10 cm) per 180 litres. Fish of this size are robust and the size of the aquarium is large enough to accommodate the fish when they are fully grown. A group of discus fish should contain at least 10 fish! The animal protection association Tierärztliche Vereinigung für Tierschutz e.V. (TVT) gives the following recommendations for keeping fish in pet stores: A maximum of 45 fish (8cm) per 180 litres or a maximum of 12 fish (15 cm) per 180 litres. Μετάφραση: Η πρότασή μας για τον αριθμό των ψαριών σε ένα ενυδρείο 100 cm x 40 cm x 45 cm: Είναι 10-12 Δίσκοι (8-10 cm) ανά 180 λίτρα. Τα ψάρια αυτού του μεγέθους είναι εύρωστα και το μέγεθος του ενυδρείου είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει τα ψάρια όταν είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Μια ομάδα Δίσκων θα πρέπει να αποτελείτε από τουλάχιστον 10 ψάρια! Η Ένωση Προστασίας ζώων Tierärztliche Vereinigung für Tierschutz e.V. (TVT) δίνει την ακόλουθες συστάσεις για τη διατήρηση των ψαριών σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων: Ανώτατο όριο 45 ψαριών (8cm) ανά 180 λίτρα ή Ανώτατο όριο 12 ψαριών (15 cm) ανά 180 λίτρα. Καταρχήν σε ότι αφορά το TVT είναι συστάσεις για το μέγιστο αριθμό ψαριών σε ενυδρείο καταστήματος. Θεωρώ ότι 10 δίσκοι σε ενυδρείο 100χ45χ45 δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν σε κανονικό μέγεθος, και για να επικρατούν σωστές συνθήκες νερού στο ενυδρείο θα πρέπει να γίνονται καθημερινές αλλαγές, μιλάμε για 10 ψάρια των 15cm σκεφτείτε το, η πείρα σας τί λέει και υπόψιν μιλάμε για κιχλίδες και για κοπάδι 10 ψαριών που θα κολυμπάνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 23 Ιουνίου 2011 #25 Share 23 Ιουνίου 2011 Προσωπικα δινω μεγαλυτερη σημασια στον αριθμο των ψαριων (Σωστο κοπαδι) παρα στα λιτρα. Αν καποιος ειναι διατεθημενος να ασχοληθει λιγο περισσοτερο ετσι ωστε να εξασφαλισει καταλληλες συνθηκες διαβιωσης στα ψαρια του (καθαρο απο οργανικα νερο!), τοτε μπορει να ξεφυγει απο τον ατυπο "κανονα" του 1 δισκος στα 50 λιτρα. Μη ξεχναμε οτι ο δισκος ειναι κοπαδοψαρο και σιγουρα οσο περισσοτεροι, τοσο πιο χαλαροι!!! Φυσικα δεν μιλαμε για υπερβολες του στυλ 12 ενηλικοι στα 180........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος