mahites9 21 Ιουνίου 2011 #1 Share 21 Ιουνίου 2011 Χαίρετε,Έχω ένα 20λιτρο ενυδρείο το οποίο λειτουργεί εδώ και 6 μήνες και στο οποίο είχα χρυσόωαρα. Δυστυχώς τα χρυσόψαρα έχουν πεθάνει λόγω μάλλον, κατ΄΄οπιν διάφορων ποστς στο φόρουμ, κακών συνθηκών του νερού και τροφής (απότομο τάισμα από τη επιφάνεια)Εδώ και περίπου 8-10 ημέρες το ενυδρείο είναι άδειο, υπάρχει μόνο ένα σαλιγκαράκι (όχι zebra). Επί 4-5 μέρες έκανα μικρές (20-30%) καθημερινές αλλαγές νερού διότι είχε παρατηρηθεί μια αύξηση στο ΝΟ3 του ενυδρείου. Επίσης για αυτή την περίοδο είχα κλείσει το φως για να μη δημιουργείται άλγη (αν και τώρα που το σκέφτομαι η άλγη είναι και η τροφή του σαλιγκαριού, σωστά?). Δεν έριξα καθόλου τροφή, ύστερα από συμβουλές του φόρουμ, για να πέσουν τα νιτρικά. Μόνο έβαλα ένα πέλετ για το σαλιγκάρι.Αφού κάνω μετρήσεις (περιμένω τα τεστς) σκοπεύω να βάλω μέσα ένα μονομάχο και ενα zebra snail. Υπάρχει κατι το οποίο θα έπρεπε να ξέρω? το ενυδρείο έχει μικρό φίλτρο, αεραντλία, χαλίκι, ένα μικρό ξύλο και μερικές διακοσμητικές πέτρες. είμαι καλλυμένος σαν περιβάλλον.για τάισμα σκέφτομαι να έχω τις κλασικές νιφάδες που ε΄χια για τα χρυσόψαρα και να ταίζω μια φο΄ρα την εβδομάδα απόφλειωμένο αρακά.ευχαριστώ εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 21 Ιουνίου 2011 #2 Share 21 Ιουνίου 2011 Απο τροφη πηγενε να παρεις και bloodworms που τους αρεσει. Βαλε μεσα το φιλτρο και προσεχε μην εχει πολυ αναταραξη γιατι δεν μπορουν να κολημπησουν ευκολα με αναταραξη. Τωρα οσο για το διακοσμητικα αφου εχεις φωτισμο γιατι δεν βαζεις κανα ευκολο αληθινο φυτακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος