rastafarian 28 Ιουλίου 2011 #26 Share 28 Ιουλίου 2011 Συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια που πηραν μερος Να ρωτησω κατι,μπορουμε να μπουμε καπου να δουμε τα ενυδρεια που πηραν μερος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 28 Ιουλίου 2011 Author #27 Share 28 Ιουλίου 2011 Καθιστε, γιατι μας επιασε στον υπνο η ADA. ΄Μολις ξεκινησουν τα blog να μαζευουν τις φωτος των ενυδρειων θα ανεβασω τα λινκς. Οπως εχω ξναπει η ADA δεν βγαζει επισημα φωτογραφιες των ενυδρειων, απλα ανακοινωνει το pdf με την καταταξη. Ενα λινκ οπου δειχνουν καποιοι τις συμμετοχες τους ηδη ξεκινησε στο ASW : http://www.aquascapingworld.com/forum/anno...esults-out.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 28 Ιουλίου 2011 #28 Share 28 Ιουλίου 2011 δεν πειραζει μια χαρα τα πηγες αρχοντας την επομενη φορα να βαλουμε ολοι ενα χερακι σαν aquazone για να κυνηγησουμε την πρωτη θεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Ιουλίου 2011 #29 Share 28 Ιουλίου 2011 Σιγουρα ο συναγωνισμος ειναι μεγαλος αλλα προσωπικα πιστευω οτι και η καταταξη σε τετοιου ειδους διαγωνισμου ειναι σχετικη, μια που περαν καποιων κανονων που θα υπαρχουν απο εκει και περα ειναι πολυ ρουλετα η ολη καταταξη. Οπως και να εχει μπραβο σε ολα τα παιδια που πηραν μερος, αλλωστε η συμετοχη μονο και μονο πιστευω ειναι ολα τα λεφτα! Μεγαλη χαζομαρα να μην παρουσιαζουν ολα τα ενυδρεια που πειραν μερος σε αυτον τον ομορφο διαγωνισμο, μια που υπαρχουν χιλιαδες θαυμαστες σε αυτον τον χωρο απο ολο τον κοσμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 29 Ιουλίου 2011 #30 Share 29 Ιουλίου 2011 Ειμαι πολυ περιεργος να δω τις φωτογραφίες απο τους πρωτους 100... Αλεξανδρε απ'ότι θυμάμε και εσυ δεν ήσουν και απολυτα ευχαριστημένος με τις φωτογραφίες που είχες στείλει! Εγώ παντως περίμενα πολυ πιο κάτω, πολυ κοντά στους 100-150. Συγχαρητήρια σε όλους οσους πήραν μέρος ! Ελπίζω του χρόνου να πάρω μέρος και εγώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Ιουλίου 2011 #31 Share 29 Ιουλίου 2011 Συγχαρητηρια Αλεξανδρε. Για μενα ειναι μεγαλη επιτυχια σε ενα διεθνη διαγωνισμο ,μεσα στους καλυτερους του κοσμου,να διακρινεσαι. Και μονο η συμμετοχη πιστευω να ειναι μεγαλη χαρα και εμπειρια. Και παλι μπραβο σε ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 30 Ιουλίου 2011 Author #32 Share 30 Ιουλίου 2011 Mε ειχε φαει η περιεργεια να δω τι ενυδρεια εστειλαν οι Τουρκοι και πηραν τοσο καλες θεσεις.. Με ενα μικρο ψαξιματακι τα βρηκα... τα σχολια σας πλιζ, γιατι εγω θα πω για ψιλο-κιτς και αφελη στησιματα 16η θεση Timucin Sagel:εντελως αφελες, για μενα ουτε στα 500 πρωτα δεν θα επρεπε να μπει http://ibac.eu/listr.php?id=34 29η θεση Mustafa Erdogar: Εδω τι να πω για το ενυδρειακο βαμβακι που κανει την ψευδαισθηση του καταρρακτη...Λες και μπορει να συντηρηθει λευκο, ή εχει θεση μεσα στο ενυδρειο http://ibac.eu/listr.php?id=13 25η θεση: Abdullah Tezer: αυτο ειναι καπως καλυτερο αλλα οχι και για 25η θεση στον κοσμο !! http://www.akvaryum.com/Yarisma/the_masai_...arisma_5896.asp Γενικα μιλωντας και οχι μονο για τα Τουρκικα ενυδρεια, βλεπω κατι ανησυχητικο εφετος. Σαν κατι να αλλαξε στην βαθμολογηση με ευνοια προς πιο "τολμηρα" στησιματα, λιγοτερο τεχνικα και ακομα λιγοτερο φυσικα. Πολλοι εξεπλαγησαν με την θεση που πηραν , ειτε προς τα πανω-ειτε προς τα κατω ! Για να φτασει η ADA να κανει νυξη στο email που στελνει, φανταζομαι οτι το φαινομενο ειναι εντονο... Hello! The IAPLC result has been announced, and just like every other year, we receive some happy voices and some disappointments. Whether your result was satisfying one or not, it is great to share your passion and talent with other hobbyists and create the history of Nature Aquarium. Ας περιμενουμε να δουμε και τα υπολοιπα 27 πρωτα που θεωρουνται η αφροκρεμα, και βλεπουμε. Αν και κατι μου λεει οτι αυτα που αρεσουν σε μενα βρισκονται πολυ παρακατω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelonias 30 Ιουλίου 2011 #33 Share 30 Ιουλίου 2011 Συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Ιουλίου 2011 #34 Share 30 Ιουλίου 2011 Καταρχήν να συγχαρώ όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος. Τώρα ο διαγωνισμός πλέον γίνετε όλο και ποιο δυσδιάκριτος, έχω την εντύπωση πως με άλλα κριτήρια βαθμολόγησαν πέρση με άλλα φέτος και πιθανών του χρόνου να βαθμολογήσουν με άλλα. Είναι κρίμα να υπάρχουν ενυδρεία διαμάντια και επειδή δεν περιέχουν κάποια κουλά ασιατικά γούστα να χάνονται. Ίσως κρίνω αυστηρά αλλά δεν μπορώ τα ενυδρεία που αποτυπώνουν ένα κομμάτι της φύσης η οποία βρίσκετε εκτός νερού.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2011 #35 Share 30 Ιουλίου 2011 Σιγουρα ο συναγωνισμος ειναι μεγαλος αλλα προσωπικα πιστευω οτι και η καταταξη σε τετοιου ειδους διαγωνισμου ειναι σχετικη, μια που περαν καποιων κανονων που θα υπαρχουν απο εκει και περα ειναι πολυ ρουλετα η ολη καταταξη. Οπως και να εχει μπραβο σε ολα τα παιδια που πηραν μερος, αλλωστε η συμετοχη μονο και μονο πιστευω ειναι ολα τα λεφτα! Μεγαλη χαζομαρα να μην παρουσιαζουν ολα τα ενυδρεια που πειραν μερος σε αυτον τον ομορφο διαγωνισμο, μια που υπαρχουν χιλιαδες θαυμαστες σε αυτον τον χωρο απο ολο τον κοσμο! Πιστευω πως δεν εχω κατι να συμπληρωσω μια που η καθε επιτροπη μπορει να αξιολογη με διαφορετικα κρητιρια με αποτελεσμα να μην υπαρχει καποια απολυτη αποψη ως προς τα αποτελεσματα. Τωρα οσο αφορα το κιτσ θα συμφωνισω αν και αυτος παλι ειναι ενας τροπος εκφρασης ασχετα εαν εμας μας αρεσει ή οχι! Σιγουρα προσωπικα δεν θα τα επελεγα αν και παντα αναγνωριζω τον βαθμο δυσκολιας υλοποιησεις και σε αυτα οπως βεβαια και στα υπολοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 30 Ιουλίου 2011 #36 Share 30 Ιουλίου 2011 Αρχικα συγχαρητηρια σε ολους τους διαγωνιζομενους. Τα οσα ενυδρεια εχω δει μεχρι τωρα δεν μπορω να μου οτι μου αρεσαν και πολυ ως τωρα με τα ενυδρεια που εχω δει πρωτο για εμενα ειναι του φιλου Raven και θελω να του πω ενα μεγαλο μπραβο για την προσπαθεια που εκανε. Συγχαρητηρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 30 Ιουλίου 2011 Author #37 Share 30 Ιουλίου 2011 Καταρχήν να συγχαρώ όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος. Τώρα ο διαγωνισμός πλέον γίνετε όλο και ποιο δυσδιάκριτος, έχω την εντύπωση πως με άλλα κριτήρια βαθμολόγησαν πέρση με άλλα φέτος και πιθανών του χρόνου να βαθμολογήσουν με άλλα. Είναι κρίμα να υπάρχουν ενυδρεία διαμάντια και επειδή δεν περιέχουν κάποια κουλά ασιατικά γούστα να χάνονται. Ίσως κρίνω αυστηρά αλλά δεν μπορώ τα ενυδρεία που αποτυπώνουν ένα κομμάτι της φύσης η οποία βρίσκετε εκτός νερού.. Κι εγω κρινω αυστηρα Χρηστο, αλλα αποδεχομαι και τις καινοτομιες. Ειναι απαραιτητες σε ολες τις μορφες τεχνης. Αλλιως θα βλεπαμε ολο το ιδιο πραγμα σε ολα τα ενυδρεια και θα καταντουσε λιγο βαρετο.Η εξελιξη στις τεχνες βρισκεται συχνα στην πρωτοπορια. Η χρυση τομη ομως βρισκεται σε αυτο που διδαξε ο ιδιος ο Αμανο... να μην ξεφευγει η εικονα και να θυμιζει τοπιο κατω απο το νερο-εστω κι αν δινει την εντυπωση χερσαιου τοπιου (ή οτιδηποτε αλλου) Πιστευω πως δεν εχω κατι να συμπληρωσω μια που η καθε επιτροπη μπορει να αξιολογη με διαφορετικα κρητιρια με αποτελεσμα να μην υπαρχει καποια απολυτη αποψη ως προς τα αποτελεσματα. Τωρα οσο αφορα το κιτσ θα συμφωνισω αν και αυτος παλι ειναι ενας τροπος εκφρασης ασχετα εαν εμας μας αρεσει ή οχι! Σιγουρα προσωπικα δεν θα τα επελεγα αν και παντα αναγνωριζω τον βαθμο δυσκολιας υλοποιησεις και σε αυτα οπως βεβαια και στα υπολοιπα. Η ρουλετα που λετε ισχυει. Φυσικα κανεις δεν ειναι τοσο αφελης να πιστεψει οτι οι κριτες βαθμολογουν και βλεπουν 1μιση χιλιαδες ενυδρεια μεσα σε 1μιση μηνα !! Μια ανεπισημη επιτροπη/επιτελειο ξεσκαρταρει και τοποθετει τις συμμετοχες απο το 101 εως το 500. απο το 501 εως το 1000 κλπ. Οι κριτες λαμβανουν μονο τα 99 απο τα 100 πρωτα και μονο αυτα βαθμολογουν. Το 1ο (grand prize) δεν το βαθμολογει κανεις. Το βγαζει ο ιδιος ο Αμανο στο στυλ "αυτο ειναι και σε οποιον αρεσει". Η ρουλετα λοιπον ειναι αν θα επιλεχθει το ενυδρειο σου να παει στα 100 πρωτα. Αν μπει εκει ,μετα εχει πιθανοτητες και για διακριση. Επειτα μην ξεχναμε οτι η ADA ειναι εταιρεια και οχι οργανισμος !! το οικονομικο ωφελος ειναι σε πολυ υψηλα κριτηρια και αυτο φανηκε περυσι οταν επιλεχθηκε ρωσικο ενυδρειο ως grand prize και στο καπακι εγινε ανοιγμα της εταιριας προς την ρωσικη αγορα, με διοργανωση χλιδατου διαγωνισμου-παρακλαδι του IAPLC στην Ρωσια και παρουσια μεγαλων ονοματων του παγκοσμιου aquascaping και του ιδιου του Αμανο που εκανε παρουσιαση των νεων προιοντων της εταιριας και σεμιναριο. Υποπτευομαι λοιπον οτι σε καποιο βαθμο και στα πρωτα 100 , ευνοουνται ενυδρεια απο χωρες πολλα υποσχομενες και με οικονομικη ανθιση...αρα και ανθιση στο aquascaping...αρα και πιθανη αγορα για τα προιοντα της εταιριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 30 Ιουλίου 2011 #38 Share 30 Ιουλίου 2011 Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους!!! Φίλε Raven μπορείς να μου βάλεις κάποιο link να δώ και το δικό σου ενυδρείο;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 30 Ιουλίου 2011 #39 Share 30 Ιουλίου 2011 Κι εγω κρινω αυστηρα Χρηστο, αλλα αποδεχομαι και τις καινοτομιες. Ειναι απαραιτητες σε ολες τις μορφες τεχνης. Αλλιως θα βλεπαμε ολο το ιδιο πραγμα σε ολα τα ενυδρεια και θα καταντουσε λιγο βαρετο.Η εξελιξη στις τεχνες βρισκεται συχνα στην πρωτοπορια. Η χρυση τομη ομως βρισκεται σε αυτο που διδαξε ο ιδιος ο Αμανο... να μην ξεφευγει η εικονα και να θυμιζει τοπιο κατω απο το νερο-εστω κι αν δινει την εντυπωση χερσαιου τοπιου (ή οτιδηποτε αλλου) Η ρουλετα που λετε ισχυει. Φυσικα κανεις δεν ειναι τοσο αφελης να πιστεψει οτι οι κριτες βαθμολογουν και βλεπουν 1μιση χιλιαδες ενυδρεια μεσα σε 1μιση μηνα !! Μια ανεπισημη επιτροπη/επιτελειο ξεσκαρταρει και τοποθετει τις συμμετοχες απο το 101 εως το 500. απο το 501 εως το 1000 κλπ. Οι κριτες λαμβανουν μονο τα 99 απο τα 100 πρωτα και μονο αυτα βαθμολογουν. Το 1ο (grand prize) δεν το βαθμολογει κανεις. Το βγαζει ο ιδιος ο Αμανο στο στυλ "αυτο ειναι και σε οποιον αρεσει". Η ρουλετα λοιπον ειναι αν θα επιλεχθει το ενυδρειο σου να παει στα 100 πρωτα. Αν μπει εκει ,μετα εχει πιθανοτητες και για διακριση. Επειτα μην ξεχναμε οτι η ADA ειναι εταιρεια και οχι οργανισμος !! το οικονομικο ωφελος ειναι σε πολυ υψηλα κριτηρια και αυτο φανηκε περυσι οταν επιλεχθηκε ρωσικο ενυδρειο ως grand prize και στο καπακι εγινε ανοιγμα της εταιριας προς την ρωσικη αγορα, με διοργανωση χλιδατου διαγωνισμου-παρακλαδι του IAPLC στην Ρωσια και παρουσια μεγαλων ονοματων του παγκοσμιου aquascaping και του ιδιου του Αμανο που εκανε παρουσιαση των νεων προιοντων της εταιριας και σεμιναριο. Υποπτευομαι λοιπον οτι σε καποιο βαθμο και στα πρωτα 100 , ευνοουνται ενυδρεια απο χωρες πολλα υποσχομενες και με οικονομικη ανθιση...αρα και ανθιση στο aquascaping...αρα και πιθανη αγορα για τα προιοντα της εταιριας. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ο ανθρωπος εχει χεστη στο ταλιρο, μια που εχει ακριβα προιοντα, υπερτιμημενα κατα εμε, αρκετους οπαδους και φοβερο μαρκετινγκ. Τωρα ατελιωτες υποθεσης μπορουμε να κανουμε αλλα απο εκει και περα πιστευω πως παντα θα υπαρχουν ερωτηματικα ειδκα πανω στα αποτελεσματα και σιγουρα παντα θα υπαρχουν παραπονα, ισως και αυτος να ειναι ενας λογος για τον οποιο δεν σημοσιευουν τις φωτο των ενυδρειων που πηραν μερος. Κατα τα αλλα ειμαι περιεργος να δω τα top 100 και μετα τα ξαναλεμε, για αυτο εχε το νου σου εαν τα εντοπισεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουλίου 2011 #40 Share 30 Ιουλίου 2011 Εγω ειδα μερικα που πηραν μερος απο το λινκ που εδωσε πιο πανω ο raven και ηταν καποια πολυ ομορφα και πολυ πιο φυσικα απο αυτα που βγηκαν σε πιο ψιλες θεσεις.Εμενα παντως θα μου αρεσε να εβλεπα κατι πιο φυσικο σε ενα ενυδρειο,κατι που υπαρχει στη φυση κατω απο το νερο και οχι μια λιμνουλα η εναν καταρακτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Ιουλίου 2011 #41 Share 30 Ιουλίου 2011 οταν ειχα παρει μερος το 2006,νομιζω ηταν λιγο πιο ''φυσικα'' τα ενυδρεια.υπηρχαν παλι τετοιου ειδους υπερβολες,αλλα προς θεου ρε παιδια δεν επαιρναν και τις πρωτες θεσεις..... πολλες φορες πολλοι θεσμοι ακολουθουν τη γενικη κατρακυλα που υπαρχει εδω και καιρο παγκοσμιως...η ada γιατι να αποτελει εξαιρεση....?κριμα παντως γιατι στο παρελθον ειχαμε να ανταγωνιστουμε κατα κυριο λογο τα υλικα που χρησιμοποιουσαν οι ασιατες χομπιστες και λιγοτερο ισως το μερακι τους..... τωρα πρεπει να μαθαινουμε να στηνουμε υδροβιες ψευτιες η ενυδρεια που στηθηκαν για λογους καθαρα και μονο φωτογραφησης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουλίου 2011 #42 Share 30 Ιουλίου 2011 πολλες φορες πολλοι θεσμοι ακολουθουν τη γενικη κατρακυλα που υπαρχει εδω και καιρο παγκοσμιως...η ada γιατι να αποτελει εξαιρεση....?κριμα παντως γιατι στο παρελθον ειχαμε να ανταγωνιστουμε κατα κυριο λογο τα υλικα που χρησιμοποιουσαν οι ασιατες χομπιστες και λιγοτερο ισως το μερακι τους..... τωρα πρεπει να μαθαινουμε να στηνουμε υδροβιες ψευτιες η ενυδρεια που στηθηκαν για λογους καθαρα και μονο φωτογραφησης..... Κωστα συμφωνω απολυτα μαζι σου!Τι πιο ομορφο απο ενα ενυδρειο που φαινεται οτι ειναι φυσικο.Τωρα οι λιμνουλες,οι καταρακτες και ολα αυτα δεν νομιζω οτι εχουν θεση στο ενυδρειο.Αν ηταν ετσι θα μπορουσε ο καθενας να φτιαξει μια 3d πλατη και να την βαλει,αλλα εγω νομιζα οτι βαθμολογουν τα ενυδρεια που ειναι πιο κοντα στο φυσικο.Ελπιζω τουλαχιστον τα ενυδρεια που βγηκαν ψιλα να ειναι πιο φυσικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 2 Αυγούστου 2011 Author #43 Share 2 Αυγούστου 2011 H συλλογη των φωτογραφιων απο το μπλογκ aquariorosa αρχισε ηδη...http://acuariorosa.com Eπισης ανακαλυψα : Dimitriy Parshin #3 : Wei Cheong Chung #23 : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 2 Αυγούστου 2011 #44 Share 2 Αυγούστου 2011 H συλλογη των φωτογραφιων απο το μπλογκ aquariorosa αρχισε ηδη..[url=http://acuariorosa.com/2011/08 Φοβερά ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 2 Αυγούστου 2011 Author #45 Share 2 Αυγούστου 2011 Ενα Τουρκικο φορουμ εχει συγκεντρωσει ακομα περισσοτερα..Akvaryum.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 2 Αυγούστου 2011 #46 Share 2 Αυγούστου 2011 Υπάρχουν αρκετά εκπληκτικά ενυδρεία με φοβερή δουλεία και λεπτομέρεια το κάθε ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 2 Αυγούστου 2011 #47 Share 2 Αυγούστου 2011 Απίστευτα ενυδρεία! Εγώ και όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ασχολούμαστε με το ίδιο χόμπυ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #48 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Eχω νεα...εχω νεα !! Η ADA απειλει τον Oscar Pereiro με μηνυσεις (!!) ..γιατι βρηκε και ανεβασε στο Blog του (aquariorosa) σχεδον ολα τα ενυδρεια που βρισκονται στις πρωτες θεσεις. Ο Πορτογαλος τους την εσπασε πολυ, μιας και ειναι γνωστη η τακτικη της εταιριας να κραταει μυστικες τις φωτος των 100 πρωτων μεχρι το παρτυ και την απονομη στο Τοκυο που γινεται τον Οκτωβρη. Το επιμαχο link : http://acuariorosa.com/2011/08/02/the-inte...t-contest-2011/ Δεν παμε καλα... Πολυ φοβαμαι οτι αν το τραβηξει η εταιρια θα βγει πολυ χαμενη και θα πληγει ο διαγωνισμος της (IAPLC) , μιας και πολλοι χομπιστες απο ολο τον κοσμο εχουν ενοχληθει με τις (εμπορικες) τακτικες της πανω στο θεμα του διαγωνισμου. Aσχετα απο ολα αυτα, ευκαιρια να χαζεψουμε τις κορυφαιες δημιουργιες στο διεθνες aquascaping για φετος. Μερικα ενυδρεια ειναι οντως πολυ εντυπωσιακα !! Απο τις λιγες φορες που επικροτω το grand prize και μου αρεσει πολυ και το Νο 3 ! Το 2ο ειναι αντιγραφη του περυσινου grand prize και δεν επρεπε να εχει θεση στην 3αδα για μενα,λογω μειωσης βαθμολογιας στο πεδιο της δημιουργικοτητας και πρωτοτυπιας Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2011 - Raven Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Σεπτεμβρίου 2011 #49 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Alex, εγω ψιφηζω για το 7 και 22 αν και το 22 ειναι αρκετα στημενω αλλα μου αρεσει πολυ οπως και να εχει! Σιγουρα και το number one ειναι σουπερ! Απο την μια η αληθεια ειναι πως το εχουν ξεφτιληση με το μαρκετινγκ απο την αλλη κοιτανε να προστατεψουν τα συμφεροντα τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 7 Σεπτεμβρίου 2011 #50 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος