vales_red 19 Ιουνίου 2011 #1 Share 19 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά! Εδω και λίγο καιρό μου έχει μπει η ιδέα να στήσω μια φραγκιέρα... Ταυτόχρονα, έχω στη διάθεσή μου ένα ενυδρείο το οποίο έχω στις αγγελίες πολύ καιρό και δε λέει να πουληθεί... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...amp;hl=ferplast Και λέω να το μετατρέψω σε φραγκιέρα...Εδώ έρχεστε εσείς και με συμβουλευετε αν αξιζει τον κόπο η αν έχετε καμιά άλλη ιδέα στο τι μπορώ να το κάνω τέτοιο ενυδρείο! Γιατί κάθετε και δεν μπορώ να βλέπω ένα Cayman να κάθετε σε αχρηστία! Αν γίνει φραγκιέρα θέλει όλο τον εξοπλισμό όπως το θαλασσινό? Δηλαδή, αραγωνίτη, βράχο, σκίμερ, άνθρακες-αντιφώσφορα κτλ? Τι μπορώ να παραλείψω? πχ σκιμερ? Επίσης για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, μπορώ να τα παραταϊζω με φυτοπλανγκτον κτλ? μιας και ψαρακι δεν θα μπει για να ανησυχω για τα νιτρικα και αμμωνια? Επίσης φοραει 2 Τ8 λάμπες οι οποιες θα τις αλλάξω και θα παρω τ8 για θαλασσινο (λευκη και μπλε)... Μου αρκούν?! Και για κυκλοφορία όλο και κατι θα τσιμπησω από δω μέσα... Περιμένω τα νέα σας και τις ιδέες σας! Και απαντησεις στις αποριες μου... Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 19 Ιουνίου 2011 #2 Share 19 Ιουνίου 2011 Βασικά πρέπει πρώτα να αποφασίσεις εαν η φραγκιέρα θα είναι συνδεδεμένη με υπάρχων θαλασσινό ενυδρείο . Ο ορισμός φραγκιερα το προϋποθέτει αυτό διότι απλά με μία υπερχείλιση και με μία αντλία το έχεις βάλει σε σειρά με το κυρίως ενυδρείο και δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα άλλο , ΑΠΟ την στιγμή που τα εξαρτήματα που έχεις στο κυρίως ενυδρείο , μπορούν να υποστηρίξουν τα επιπρόσθετα λίτρα της φραγκιέρας .Λογικά 60-70 λίτρα θα μπορούν . Διαφορετικά εαν η φραγκιερα είναι μόνιτης ,θα πρέπει να την εξοπλίσεις κανονικότατα απο την αρχή σαν ένα καινούργιο ενυδρείο (υψηλών απαιτήσεων) , το οποίο μάλιστα θα είναι και nano με ότι συνεπάγεται αυτό για της απότομες διακυμάνσεις . Μην ξεχνάς οτι τα κοράλλια είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα ψάρια ...και τα frag είναι πολύ πιο ευαίσθητα απο τα κοράλλια ...μέχρι να πάρουν το δρόμο τους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 19 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 19 Ιουνίου 2011 Μου μαυρισες την ψυχη ρε Frakto...Δεν θα ειναι συνδεδεμενο με το μεγαλο. Ειναι σε αλλο μερος του σπιτιου. Γιατι εβαλες σε παρενθεση το "υψηλων απαιτησεων"? Δεν ηξερα οτι ειναι πιο ευαισθητα απο τα ψαρακια...Δηλαδη στο μεγαλο ενυδρειο μου, που ολα εχουν τουμπανιασει, η ξενια μεγαλωσε και δινει παρακλαδια, η caulastrea πρηζεται οταν ανοιγουν τα φωτα...να παρω τα πανω μου? (αν και δεν εχω και δυσκολα κοραλια) πες μ να χαρω λιγακι... οσο για το σκιμερ? ειναι απαραιτητο? και αλλαγες κλασικα 20-25% καθε 8-10 μερες?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 19 Ιουνίου 2011 #4 Share 19 Ιουνίου 2011 Ολα για τις σωστες παραμετρους γινονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 20 Ιουνίου 2011 #5 Share 20 Ιουνίου 2011 εξαρτάται απο τη φραγκ θέλεις να βάλεις !!! Εαν πρόκειται να βάλεις xenia και κάποια μαλακά κοράλλια ... μπορείς να το δεις και στην πορεία για σκιμμερ . Επειδη η φραγκιερα στην ουσία , είναι ενας χώρος ,στον οποίο δημιουργούν καινούργιες βάσεις τα κοράλλια και θέλουμε να έχουμε και ανάπτυξις χωρίς να χάσουμε σε χρώμα . Δεν τα θέλουμε όλα ? Βασικα εγώ θα σου πρότεινα ,οτι εαν παρόλα αυτα την κάνεις...να πας απο Σεπτέμβριο ,γιατι καλοκαιριάτικα θα παίζεις με τα κουβαδάκια (εξάτμισή) εις διπλούν . Πάντα υπάρχει και η τρίτη άποψή που λέει οτι ,αντι να κουράζεσαι με δύο ενυδρεία γιατι δεν κανεις ένα και καλό (200λ) .... Αυτές είναι οι Σειρήνες .... Μην της ακούς ... Αξιολόγησε τες ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 20 Ιουνίου 2011 Author #6 Share 20 Ιουνίου 2011 Πάντα υπάρχει και η τρίτη άποψή που λέει οτι ,αντι να κουράζεσαι με δύο ενυδρεία γιατι δεν κανεις ένα και καλό (200λ) .... Αυτές είναι οι Σειρήνες .... Μην της ακούς ... Αξιολόγησε τες ..... Γιατί μόλις τέλειωσα με το upgrade απο 30λίτρα στα 100...και ουτε χωρος ουτε $$ υπαρχουν! Αυτες οι Σειρήνες να φυγουν! Να παν' αλλού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 23 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 23 Ιουνίου 2011 Να κανω μια ερωτηση? για να ενωσω τα 2 ενυδρεια (το ενα θα μπει πιο κατω και στο πλαι του αλλου που ηδη εχω στο σαλονι) μπορω να παρω 2 κυκλοφορητες ιδιας κυκλοφοριας, ωστε ο ενας να στελνει νερο στο αλλο με την ιδια ροη? ωστε σε περιπτωση διακοπης να μην εχω θεματα με υπερχειληση κτλ? απλα θα σταματησει να στελνει νερο η αντλια που θα ειναι πιο ψηλα στο αλλο που ειναι χαμηλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Ιουλίου 2011 #8 Share 1 Ιουλίου 2011 Να κανω μια ερωτηση? για να ενωσω τα 2 ενυδρεια (το ενα θα μπει πιο κατω και στο πλαι του αλλου που ηδη εχω στο σαλονι) μπορω να παρω 2 κυκλοφορητες ιδιας κυκλοφοριας, ωστε ο ενας να στελνει νερο στο αλλο με την ιδια ροη? ωστε σε περιπτωση διακοπης να μην εχω θεματα με υπερχειληση κτλ? απλα θα σταματησει να στελνει νερο η αντλια που θα ειναι πιο ψηλα στο αλλο που ειναι χαμηλα? Νομιζω οτι γινετε.Αν εχεις τις ακρες απο τα λαστιχα εξω απο το νερο. Δεν ξερω τι θα γινει με την αντλια που θα ειναι στο πανω ενυδρειο,μην συνεχισει να ριχνει νερο στο κατω ενυδρειο λογω βαρυτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 2 Ιουλίου 2011 #9 Share 2 Ιουλίου 2011 H πάνω αντλία δεν θα σταματήσει με την διακοπή ρεύματος.Τώρα όσο γι αυτό που λες δεν θα πετύχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 2 Ιουλίου 2011 Author #10 Share 2 Ιουλίου 2011 Μαλλον θα παραμεινει ως εχει...Σκεφτηκα κατι αλλο και θα το μαθετε απο Σεπτεμβρη, μεχρι να οργανωθει καλα και να παρουσιαστει... Να σας δωσω ενα hint?! Ενας για ολους, και ολοι για εναν! Τα λεμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 2 Ιουλίου 2011 #11 Share 2 Ιουλίου 2011 To πιο απλό που σε εμένα λειτουργούσε περισσότερο από χρόνο σωστά είναι από το μαιν ενυδρείο να υπερχειλίζει σε ένα άλλο το οποίο θα είναι λίγο χαμηλότερα.Αυτό το ενυδρείο θα έχει μια τρύπα η οποία θα κατεβάζει το νερό στο sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Ιουλίου 2011 #12 Share 2 Ιουλίου 2011 To πιο απλό που σε εμένα λειτουργούσε περισσότερο από χρόνο σωστά είναι από το μαιν ενυδρείο να υπερχειλίζει σε ένα άλλο το οποίο θα είναι λίγο χαμηλότερα.Αυτό το ενυδρείο θα έχει μια τρύπα η οποία θα κατεβάζει το νερό στο sump. Στα ποσα λιτρα θα ειναι το αλλο ενυδρειο. Γυρω στα 30 λιτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος